Ogłoszenia drobne - W gazetach - filmy i inne dodatki
Caitriona - Pią 02 Paź, 2009 11:38
| Trzykrotka napisał/a: | | Ale tak sobie myślę - biedna ta moja kieszeń |
Też wolałabym jakieś tańsze wydanie, w zwykłym slimie czy nawet w małym kartoniku...
achata - Pią 02 Paź, 2009 12:04
Też mi nie gra z tą "dumną i uprzedzonym"- może to taka prowokacja, czy cu?
Co do kolekcji, trochę się zastanawiam jak to pogodzą z serią "Wielkie namiętności" (akurat średnio trafny tytuł), która przecież ledwo się zaczęła.
Cenę, pomimo, że wyższa niż normalne gazetowe wydania, gotowa jestem zaakceptować, jeśli filmy będą wydawane tak jak ostatnio. Przecież to sama radość pójść do kiosku i za pół ceny kupić ulubiony film z dodatkami, komentarzem i oryginalną okładką (co prawda nieco zmniejszoną). Nawet kartonowa książeczka przestaje mi przeszkadzać, podobnie jak mniejsza pojemność płyty, skoro nie rzutuje to na bardzo dobrą jakość obrazu filmowego. Jak dla mnie ostatnie wydania Vivy to praktycznie "pełne wydania DVD", tyle, że w gazetach.
Anonymous - Pią 02 Paź, 2009 12:55
| achata napisał/a: | 1. Cztery wesela i pogrzeb (promocyjna cena 9.98)
3. Bezsenność w Seattle
9. Mój chłopak się żeni mam do tego sentyment
10. Romeo i Julia - jeśli Luhrmana biorę z miejsca
11. Wiek niewinności- biorę jak w dym
19. Wielkie nadzieje - skoro polecacie to może
22. Śniadanie u Tiffany'ego
|
Na te mam wielką ochotę..... chociaż nie wiem jak to w praktyce będzie
damamama - Pią 02 Paź, 2009 14:57
| achata napisał/a: | | Kot i Wesela jednocześnie 15 października. Titanic 19 października a dalsze części co 2 tygodnie we czwartek, więc zapewne Bezsenność... ujrzymy w kioskach 29 października i dalej już w stałych odstępach. Kolekcja nazywa się "Najpiękniejsze filmy o miłości". |
Muszę sobie przypilnować Kota bo jeszcze nie widziałam. Wiele fajnych filmów widzę w tej kolekcji.
Admete - Pią 02 Paź, 2009 17:03
Czy ta Duma i uprzedzenie to jest w Vivie czy to jakiś osobny dodatek? Znów nigdzie tego u mnie nie ma. W Vivie jest jakis inny film.
Fibula - Pią 02 Paź, 2009 19:27
Kupowałam w czwartek z Vivą.
miłosz - Pią 02 Paź, 2009 19:32
| Admete napisał/a: | | Czy ta Duma i uprzedzenie to jest w Vivie czy to jakiś osobny dodatek? Znów nigdzie tego u mnie nie ma. W Vivie jest jakis inny film. | musisz szukać tego z DiU bo są tez ViVy z czem innem :0)
Trzykrotka - Pią 02 Paź, 2009 20:48
| miłosz napisał/a: | | musisz szukać tego z DiU bo są tez ViVy z czem innem :0) |
Dokładnie. Nalepka glosi "trzy filmy dvd do wyboru"
Admete - Pią 02 Paź, 2009 20:54
To będzie raczej trudno, bo na razie nie mam czasu łazić po kioskach.
Calipso - Sob 03 Paź, 2009 15:41
Wczoraj kupiłam "Księżną" Jajks,cieszę się jak dziecko z cukierka
achata - Sob 03 Paź, 2009 16:09
Masz szczęście, że jeszcze Ci się udało dostać ten film- od środy jest "Obywatel Milk". Na mnie też "Księżna" zrobiła ogromne wrażenie. Keira była wyjątkowo mało irytująca a Ralph Fiennes zagrał mistrzowsko angielskiego buraka z tytułem.
Stronka kolekcji: http://www.kolekcjafilmowa.pl/milosc/ już działa.
"Bezsenność w Seattle" będzie w kioskach dopiero 5.11.
Oj, nieciekawie. Tylko pierwsze część będzie z Vivą a reszta w cenie 29,97 zł- za tyle to ja mogę w sklepach albo na allegro
Trzykrotka - Sob 03 Paź, 2009 17:13
| achata napisał/a: | Tylko pierwsze część będzie z Vivą a reszta w cenie 29,97 zł- za tyle to ja mogę w sklepach albo na allegro |
No tak To było za dobre, żeby było prawdziwe. A już sobie szykowałam miejsce na pólce...
Calipso - Nie 04 Paź, 2009 17:44
| achata napisał/a: | | Keira była wyjątkowo mało irytująca a Ralph Fiennes zagrał mistrzowsko angielskiego buraka z tytułem. |
Nie przepadam za Kierą,ale tutaj nawet mi się podobała.Jeśli chodzi o Ralpha to był świetny
Jotka - Nie 04 Paź, 2009 18:55
| achata napisał/a: | | Oj, nieciekawie. Tylko pierwsze część będzie z Vivą a reszta w cenie 29,97 zł- za tyle to ja mogę w sklepach albo na allegro |
Niestety Viva tak ma. Tak kupiłam Usmiech Mony Lizy - jeden film 80 PLN
Alicja - Nie 04 Paź, 2009 21:02
tak czy siak, jeśli tak dalej będzie z tymi filmami lub różnymi kolekcjami, to wystarczy 1/3 bym zbankrutowała zawsze znajdzie się ciekawy tytuł, który "chce się mieć"
achata - Pon 05 Paź, 2009 12:16
"Uśmiech Mona Lisy" podług mnie kosztował z Vivą 19.99 a nie 80- jeszcze takiej ceny za film z gazetą nie widziałam.
Natomiast przyjrzałam się cenom filmów na allegro- niektóre np. "Romeo i Julia", "Wielkie nadzieje"- można spokojnie dostać za ok 23 zł, ale niektóre jak "Wiek niewinności", "Wichrowe wzgórza", "Rozważna i romantyczna" nie schodzą z dostawą poniżej 45 zł, więc w wybranych przypadkach jednak się opłaci.
Pemberley - Śro 04 Lis, 2009 13:45
W miesieczniku Film "Życie na podsłuchu/ Das Leben der Anderen" http://film.com.pl/?q=node/1587
o filmie http://zycie.na.podsluchu.filmweb.pl/
Do filmu podchodzilam dlugo, ale bylo warto. W sumie tez i historia milosna, choc nie romantyczna. Polecam
ellaine - Śro 04 Lis, 2009 20:53
A właśnie się zastanawiałam, co do Filmu dołożyli w tym miesiacu, dzięki za informację (wiem do 'gazeciarni' mam daleko;p), to akurat sobie kupię:>
Trzykrotka - Czw 05 Lis, 2009 01:07
Mignęła mi dziś w kiosku Miss Potter.
trifle - Czw 05 Lis, 2009 13:41
O, mi też mignęła. Ale 19,98 mnie odrzuciło
trifle - Pią 06 Lis, 2009 11:49
Właśnie, wczoraj pisałam o Miss Potter w gazecie, a widziałam zwyczajne, ładne wydanie w Media Markcie za 9,99. We Wrocławiu w galerii dominikańskiej. Może w innych miastach też się znajdzie.
achata - Pon 09 Lis, 2009 10:24
Wyszła nowa kolekcja.
Na dzień dobry można kupić "Forresta Gumpa" za 9,98. Reszta niestety drożej, ale tytuły ciekawe- część pokrywa się z kolekcją romansową, ale np. "Wojna i pokój" jest tu nowa...
1. Forrest Gump
2. Piękny umysł
3. American Beauty
4. Śniadanie u Tiffany'ego
5. To nie jest kraj dla starych ludzi
6. Cast Away - Poza światem
7. Rzymskie wakacje
8. Jeździec bez głowy
9. Złap mnie, jeśli potrafisz
10. Top Gun
11. Wojna i pokój
12. Dziecko Rosemary
13. Firma
14. Monachium
15. Mission: Impossible
16. Chinatown
17. Truman Show
18. Polowanie na Czerwony Październik
19. Fatalne zauroczenie
20. Czas patriotów
21. Wielki Gatsby
22. Amistad
23. Maratończyk
24. Uwierz w ducha
25. Bulwar zachodzącego Słońca
26. Love Story
27. Lokator (reż. Roman Polański)
28. Czułe słówka
29. Niemoralna propozycja
30. Wichrowe wzgórza.
Tu jest strona: http://www.kolekcje.info/...-hollywood.aspx
damamama - Pon 09 Lis, 2009 10:43
| achata napisał/a: | | 21. Wielki Gatsby |
Ciekawe która wersja, jeśli z Tobikiem to na mur beton ją kupię. Parę innych pozycji też mnie zapewne zainteresuje.
Sofijufka - Pon 09 Lis, 2009 10:44
też mnie kilka zaciekawiłol - dziękuję!!!!
Trzykrotka - Pon 09 Lis, 2009 11:06
| damamama napisał/a: | | achata napisał/a: | | 21. Wielki Gatsby |
Ciekawe która wersja, jeśli z Tobikiem to na mur beton ją kupię. Parę innych pozycji też mnie zapewne zainteresuje. |
Mam ją i jakoś tak...
Ale kilka pozycji z tej listy na pewno kupię
Widziałam w kiosku dwupak, o którym kiedyś pisała miłosz - film o Audrey Hepburn i Szaradę z nią i Cary Grantem
|
|
|