To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fringe

Admete - Nie 06 Lut, 2011 22:23

Od niego zależy los obu światów. Zależy, który wybierze...Jestem na bieżąco.
Alicja - Pon 07 Lut, 2011 08:08

Admete napisał/a:
Od niego zależy los obu światów

właśnie i tego teraz się boję. Możemy jeszcze się zdziwić. Niby zależy mu na tej Oliwii, ale nawet tu zaczynam mieć wątpliwości czy aby napewno. Może ta druga Oliwia jednak dobrze wykonała swoją misję?Moc, którą posiada jest jednak kusząca...

Admete - Pon 07 Lut, 2011 09:16

W ostatnim odcinku nasza Olivia dowiedziała się, że Peter

Spoiler:
nadal żywi pewne uczucia do tamtej

trifle - Pon 07 Lut, 2011 09:43

On to musi mieć "zryty beret" :thud:
Alicja - Pon 07 Lut, 2011 14:28

tak podejrzewałam :? :roll:
jak Oliwia zareagowała na to?

Admete - Pon 07 Lut, 2011 14:40

A jak miała zareagować? Smutkiem...
Alicja - Pon 07 Lut, 2011 14:44

mogła też przystąpić do działania :wink:
aneby - Pon 14 Lut, 2011 20:11

Z fajnego serialu fantastycznego robi się melodramat :roll: :?
Spoiler:
Jeden facet i dwie laski, z czego jedna w ciąży ...

Ni spodziewałam się takiego rozwoju wydarzeń :confused3:

Admete - Pon 14 Lut, 2011 20:22

O widzisz - doszłam do podobnego wniosku. U mnie to oznacza jedno - kończę oglądanie, bo telenowel nie zniesę ;)
trifle - Pon 14 Lut, 2011 20:29

Oż, myślałam, że widziałam wszystkie odcinki i nieopatrznie zajrzałam w spoiler :shock: Jaka porażka :shock:

Spoiler:
"Dwie laski" to mało powiedziane - identyczne są przecież :thud: Czyli ta Folivia jest w ciąży? Ciekawe, czy dorobią do tego jakąś durnowatą historię o mocy, którą może posiadać to dziecko :mysle:

aneby - Pon 14 Lut, 2011 20:31

Może taki "myk" ma zwiększyć oglądalność w Ameryce ? :roll: Ja im jeszcze dam szansę, bo się przyzwyczaiłam i jestem ciekawa, czy będzie "wojna światów" :wink:
Alicja - Pon 14 Lut, 2011 21:19

że co?!!!! zwariowali, no i wiadomo już jak to wszystko się skończy

Spoiler:
dorośli nie wiedzieli, że trzeba się zabezpieczyć :roll: zwłaszcza "pani na misji, z chłopakiem, którego kocha po drugiej stronie" :?

zamiast wojny światów będzie wojna o mężczyznę :roll:

Fibula - Pon 14 Lut, 2011 22:14

Czytałam, że scenarzyści mają nas zadziwić w tym sezonie nie raz, ale póki co na pierwszym planie jest uczuciowy trójkąt, a na dokładkę dziwnie zachowujący się Peter. Można było mniej sztampowo zamknąć wątek.
Spoiler:
I Walter uradowany wieścią o ciąży :roll:

Mam nadzieję, że dalej będzie lepiej.

Caitriona - Wto 15 Lut, 2011 00:31

Normalnie zęby mi zazgrzytały, jak obejrzałam ostatni odcinek... Mam juz dosć tego rromansu...
Deanariell - Czw 17 Lut, 2011 01:07

Nam zostały do końca drugiego sezonu trzy odcinki... Muszę niestety stwierdzić, że Fringe oprócz głównego wątku światów równoległych, historii Petera i Waltera oraz tajemniczych "Łysoli-Obserwatorów" jest trochę nudny. :-| Mam wrażenie, że w Archiwum X były ciekawsze historie... :mysle: Przy tym dość często przysypialiśmy. :roll: :-P Podobał mi się natomiast odcinek o naukowcu cofającym się w czasie, aby uratować narzeczoną przed śmiercią. Miło, gdy ktoś kogoś tak bardzo kocha. ;)

Naturalnie czytałam spoilery z trzeciego sezonu. :shock: :mrgreen: Od początku czułam, że Peter ma swoje mrrrrroczne zakamarrrki w umyśle... Aktor grający tę postać całkiem dobrze sobie radzi - potrafi być ciepły, troskliwy i czarujący, a za moment spojrzeć wzrokiem seryjnego mordercy... brrrrrr! :-P :wink:

Alicja - Czw 17 Lut, 2011 16:26

Deanariell napisał/a:
Przy tym dość często przysypialiśmy

to musi być uboczny efekt posiadania małego dziecka :wink: :-P

Deanariell - Sob 19 Lut, 2011 02:34

Alicja napisał/a:
to musi być uboczny efekt posiadania małego dziecka

Obawiam się, że nie tylko tego. :P Przyznam, że parę odcinków opuściliśmy po obejrzeniu samego początku albo przewijaliśmy na podglądzie... Pewnie się czepiam, ale wydaje mi się, że jak na dwie serie, to nieco zbyt wiele takich słabych czy wręcz nudnych historyjek wciskali, tak na siłę nieco jak na mój gust... :roll:

Koniec drugiego sezonu natomiast udany, nie powiem. :excited: Ciekawe na ile jeszcze serii planują rozciągać całą tę historię... :mysle:

Alicja - Sob 19 Lut, 2011 15:54

gdy spojrzałam o której godzinie pisałaś ten post :thud:
trifle - Sob 19 Lut, 2011 16:13

Riella tak zawsze przecież ;)
Deanariell - Sob 19 Lut, 2011 18:05

Alicja napisał/a:
gdy spojrzałam o której godzinie pisałaś ten post

trifle napisał/a:
Riella tak zawsze przecież

Wcześniej nie miałam czasu, a spać mi się akurat nie chciało. :wink: Rano za to była pokuta, bo Annarielka ma swój budzik nastawiony na około 6... No cóż, jak widać ja sowa, a dziecko skowronek, żeby nie było za dobrze. :roll: :-P

Anaru - Pon 21 Lut, 2011 22:35

Deanariell napisał/a:
No cóż, jak widać ja sowa, a dziecko skowronek, żeby nie było za dobrze. :roll: :-P

Dzieci tak mają, może jej się kiedyś odmieni :mrgreen:

Alicja - Wto 22 Lut, 2011 09:21

tak, z pewnością, obserwując moje skowronki, około 18 roku życia, nie prędzej :mrgreen: :wink:
Fibula - Wto 22 Lut, 2011 18:51

Deanariell napisał/a:
No cóż, jak widać ja sowa, a dziecko skowronek, żeby nie było za dobrze. :roll: :-P

Ciesz się, że nie jest typem mieszanym i kilka kilkunastominutowych drzemek nie ładuje jej akumulatorków na kolejną dobę :wink:

Deanariell - Śro 23 Lut, 2011 15:13

Fibula napisał/a:
Ciesz się, że nie jest typem mieszanym i kilka kilkunastominutowych drzemek nie ładuje jej akumulatorków na kolejną dobę

Moje dziecko widocznie nie chce wykończyć przedwcześnie mamusi, woli pewnie poczekać do czasu, aż zmieni się kiedyś w nastolatkę. :P :lol:

Alicja - Pią 18 Mar, 2011 14:03

za Hatak:

Fani "Fringe" wciąż nie są pewni, czy po przesunięciu emisji serialu na piątek stacja Fox zamówi kolejny, czwarty sezon. Najwyraźniej producenci są pewni, że dostaną zamówienie, bo już planują nową postać!

Producenci planują, aby w przyszłym sezonie w kilkunastu odcinkach występować będzie nową postać. Ma być to młoda, niedoświadczona agentka FBI. Obecnie trwa casting. Po raz pierwszy ma pojawić się w finale 3. sezonu.

też będzie w ciąży? :wink:

poniżej spoiler na temat następnego odcinka, ten serial robi się coraz głupszy :zalamka:

Spoiler:

"Po szokującym zwrocie akcji w odcinku "Fringe: Na granicy światów" emitowanym tydzień temu, przychodzi czas na ciąg dalszy historii związanej z Williamem Bellem.

Anna Torv nie może narzekać na brak wyzwań - po tym jak wcieliła się jednocześnie w Olivię i Fauxlivię (czyli tę z alternatywnego świata), musi zmierzyć się z naśladowaniem prawdziwej legendy sci-fi, Leonarda Nimoya. W odcinku z minionego tygodnia widzieliśmy zaledwie przedsmak umiejętności Torv, w "Stowaway" rozwija ona swoje skrzydła."