To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

North and South - serial BBC - Thornton- dziewica?

Calipso - Wto 21 Paź, 2008 20:58

Powód numer jeden : Gosia bijąca po oczach "North South...Polskie DVD w sprzedaży"
Numer dwa :
Sofijufka napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Oglądać, ale już! :bejsbol:
http://pl.youtube.com/wat...feature=related

Obejrzałam.Tak nie całuje dziewic :-D
Najmniejszy powód,to ograniczone konto :roll: Ale jako prawdziwa Polka,będę kombinować by dostać N&S :wink:

Tamara - Wto 21 Paź, 2008 21:24

A w ogóle to muszę się pochwalić :rumieniec: opowiedziałam koleżance o Gaskell i po tej jednej rozmowie kupiła bez mojego namawiania N&S :mrgreen: (tylko jeszcze nie obejrzała :bejsbol: )
Gosia - Wto 21 Paź, 2008 21:42

Tamaro, mam nadzieje, ze kolezanka nie bedzie rozczarowana. :rumieniec:
Calipso, N&S w Saturnie mozna kupic za 29 zl :rumieniec:

Tamara - Wto 21 Paź, 2008 21:42

Mag , w życiu nie widziałam cierpliwego niezużytego , który by zwiady prowadził :confused3: rzecz polega na tym , że niedoświadczeni nie wiedzą , że właśnie zwiady trzeba prowadzić i ostrożnie i taktycznie postępować . Z braku doświadczenia nie wiedzą , że w TEJ dziedzinie kobiety funkcjonują zupełnie inaczej niż oni i mają inne wymagania :roll:

I ja taką mam nadzieję Gosiu :rumieniec: , nawet wiedziała , że Żony i córki wyszły , a nic jej nie mówiłam :-P

Calipso - Wto 21 Paź, 2008 21:47

Tamaro,mądrze prawisz :-D Jako że od kilku lat,mam do czynienia z ekhmm...młodszymi :rumieniec: to wiem,że tacy są :roll:
Gosia napisał/a:
N&S w Saturnie mozna kupic za 29 zl

Cena przystępna :-) W piątek zobaczę,ile kosztuje w EMPIKu.

Marija - Wto 21 Paź, 2008 21:51

"Cierpliwy niezużyty"? A cóż za terminologia fachowa :rotfl:
Tamara - Wto 21 Paź, 2008 21:51

Calipso :przytul:
Gosia - Wto 21 Paź, 2008 21:55

W Empiku niestety kosztuje wiecej, okolo 35 zl.
Tamara - Wto 21 Paź, 2008 21:56

39,99 :roll:
Calipso - Wto 21 Paź, 2008 22:01

Tamara napisał/a:
39,99 :roll:

Ile?? :paddotylu: ok,ok jakoś sobie poradzę :roll:

Alicja - Śro 22 Paź, 2008 06:57

32 letni mężczyzna dziewic nie będzie cierpliwy, rzuciłby się na Margaret aż by z ławki na peronie spadła :mrgreen: poza tym 32 letni męski mężczyzna, w sile wieku zauważmy, nie będzie ignorował natury. Nie ma szans, żeby czegoś nie spróbował. Platona czyta w dzień :-D
BeeMeR - Śro 22 Paź, 2008 08:28

Alicja napisał/a:
32 letni mężczyzna dziewic nie będzie cierpliwy, rzuciłby się na Margaret aż by z ławki na peronie spadła :mrgreen:
:rotfl:
No, lepiej, że tak nie robił :lol:

Tamara - Śro 22 Paź, 2008 16:07

Platona owszem , czytać można jak najbardziej , ale nijak się on ma do rzeczywistych namiętności angielskiego fabrykanta bawełny :mrgreen:
Tamara - Śro 22 Paź, 2008 17:00

No cóż , Thornton raczej pomnażał mienie :mrgreen: , co do osądzania też możnaby polemizować po jego rozmowach z robotnikami :mrgreen:
Najwyraźniej Mr.Hale zauważył , że żądze Jasia roznoszą dawno nie używane :-P stąd mu lekturę zalecił .
Mag , miłość i seks to nie Platon , tu najmądrzejsze formuły i cytaty biorą w łeb , prawo natury w pewnym momencie bierze górę , a jeżeli nie , to źle się to kończy :confused3:

spin_girl - Śro 22 Paź, 2008 17:26

Jejq jaka ożywiona dyskusja :shock: Ostatnio jakoś mi się wydaje, że więcej tu zwolenniczek wersji nie-dziewiczej. Prawda-li to czy wydaje mi się? :excited:
nicol81 - Śro 22 Paź, 2008 17:45

Tamara napisał/a:
prawo natury w pewnym momencie bierze górę , a jeżeli nie , to źle się to kończy

Czyli jak źle? :roll:

Tamara - Śro 22 Paź, 2008 18:42

Nieprawidłowym ukierunkowaniem popędu lub koniecznością zaspokajania go w sposób nietypowy . Niestety . Całkowita abstynencja z reguły prowadzi do odchyłek . A tego chyba nikomu nie życzymy :mrgreen:
Alicja - Śro 22 Paź, 2008 19:47

Tamara napisał/a:
Nieprawidłowym ukierunkowaniem popędu lub koniecznością zaspokajania go w sposób nietypowy
dlatego pisałam o spadaniu z ławki :mrgreen:
Tamara napisał/a:
A tego chyba nikomu nie życzymy
a z pewnością nie Thorntonowi :-D
Gosia - Śro 22 Paź, 2008 22:03

Ja przypominam, ze wynik sondy wskazuje na to, ze jest tyle samo zwolenniczek jednej tez jak i drugiej :lol:
Ja jestem zwolenniczką romantycznej wersji wydarzen ;)

BeeMeR - Śro 22 Paź, 2008 22:06

Mag13 napisał/a:
Ja jestem zwolenniczką romantycznej wersji wydarzen
Ja też :serduszkate:
Anaru - Śro 22 Paź, 2008 22:07

Mag13 napisał/a:
Mógłby np. haftować! :mrgreen:

:thud:
Mam wizję Thorntona rozładowującego wieczorami popędy za pomocą szydełka czy igiełki i szmatki... :rotfl:

Anaru - Śro 22 Paź, 2008 22:13

I ściubolił hafciki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gosia - Śro 22 Paź, 2008 22:14

Pomagal matce? :mysle:
Anaru - Śro 22 Paź, 2008 22:24

Mag13 napisał/a:
On haftował, ona pruła. W ten sposób oboje żyli bogobojnie! :wink:

No, w ten sposób to można nie mieć czasu na utratę dziewictwa.... :lol:

Alicja - Czw 23 Paź, 2008 07:23

Mag13 napisał/a:
Mógłby np. haftować

:rotfl:
wiedziałam, że tak go urządzicie, nic w życiu nie miał, najpierw umarł ojciec, potem musiał ciężko pracować i utrzymywać rodzinę, a teraz nie dacie mu nawet tego co potrzebuje prawdziwy mężczyzna. To niech dalej haftuje :paddotylu: