Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP
Harry_the_Cat - Śro 27 Wrz, 2006 11:24
| Agn napisał/a: | | Za pyzowata na buzi :/ |
Też zawsze mi się wydawało, że ona raczej patyczakowata powinna być... No i kolczyków za bardzo nie widać...
| Agn napisał/a: | | Potty jaki wystrzyżony!!! I Ron też trafił, widzę, pod nożyczki. |
To już widziałam wcześniej. I o ile uważam, że w HP5 mieli za długie grzywy, to teraz chyba kontarst jest zbyt duży...
A z Hermiony loków to już niewiele pozostało...
| Agn napisał/a: | | Dean Thomas wyrósł niesamowicie. |
My thoughts exactly!
A jeśli chodzi o Neville'a, to nie wiem jak Wam, ale mi to trochę Adolfa przypomina...
I Ginny ładnie wygląda
Agn - Śro 27 Wrz, 2006 11:39
| Harry_the_Cat napisał/a: | | To już widziałam wcześniej. I o ile uważam, że w HP5 mieli za długie grzywy, to teraz chyba kontarst jest zbyt duży... |
Święte słowa (HP4, gwoli ścisłości). No ale... w sumie się nie dziwię. Jak Ron jeszcze w miarę wyglądał, tak Potty prezentował się, jakby mopa sobie na czerep załadował. Teraz za to wygląda jak kadet.
| Harry_the_Cat napisał/a: | | A jeśli chodzi o Neville'a, to nie wiem jak Wam, ale mi to trochę Adolfa przypomina... |
DOKŁADNIE!!!
| Harry_the_Cat napisał/a: | I Ginny ładnie wygląda |
Tylko czemu ona w portkach gania?
Anonymous - Śro 27 Wrz, 2006 14:21
dla mnie Dolores jest zbyt... różowa i taka grzeczna. Niczym gospodyni z przedmieścia lat 70-tych.
Z książki zupełnie inaczej ją sobie wyobrażałam.
Anonymous - Śro 27 Wrz, 2006 14:23
| Agn napisał/a: | | Harry_the_Cat napisał/a: | | A jeśli chodzi o Neville'a, to nie wiem jak Wam, ale mi to trochę Adolfa przypomina... |
DOKŁADNIE!!! |
A bo mu grzyweczkę tak na boczek przylizali.
Admete - Śro 27 Wrz, 2006 14:52
Na tej ostatniej fotce to Dumbledore Army, prawda? Nieźle sie prezentują - tacy zdeterminowanu. Zdecydowanie preferuję krótkie włoski u panów, dużo lepiej się prezentują. Może nie będzie źle. Kiedy przewidują premierę?
Harry_the_Cat - Śro 27 Wrz, 2006 14:54
ZF w Polsce - 20 lipca 2007
Agn - Śro 27 Wrz, 2006 15:26
To już niedługo. Aczkolwiek wolałabym, żeby to była data siódmego tomu, bo mnie ciekawość zżera.
Harry_the_Cat - Śro 27 Wrz, 2006 15:36
A tu na razie nie wiadomo kiedy tom 7.... :sad:
Admete - Śro 27 Wrz, 2006 15:54
Chyba znaczna część 7 tomu już napisana. Kiedyś słyszałam informację, że Rowling przewoziła na pokładzie samolotu rękopis.
Gunia - Śro 27 Wrz, 2006 16:04
| Admete napisał/a: | | Chyba znaczna część 7 tomu już napisana. Kiedyś słyszałam informację, że Rowling przewoziła na pokładzie samolotu rękopis. |
Yhm, ktoś coś o tym pisał tutaj. Ja nie odczuwam tego dreszczyku oczekiwań, być może dlatego, że śmierć dosięgnęła, lub na 101% dosięgnie moich ulubionych bohaterów, co znacznie studzi mój zapał.
Agn - Śro 27 Wrz, 2006 16:10
Ja chce po prostu wiedzieć, jak się cała saga skończy.
Admete, ja z kolei słyszałam, że Jołaśka już wszystko napisała, teraz tylko poprawia. Hmmm... Obaczym.
Admete - Śro 27 Wrz, 2006 16:11
Bardzo mozliwe, ze wszystko, bo ona ten rękopis do wydawcy wiozła czy jakoś tak
Agn - Śro 27 Wrz, 2006 16:13
Oho! Czyli można powolutku się nakręcać czekaniem...
Harry_the_Cat - Śro 04 Paź, 2006 18:23
I co Wy na to?
Emma Watson ma dość HP
Akurat jej chyba najmniej by mi brakowało...
Agn - Śro 04 Paź, 2006 18:33
Trudno jej się dziwić, w gruncie rzeczy dziewczyna stale i wciąż gra Hermionę Granger. Mi by jej brakowało - przyzwyczaiłam się, że trójca wygląda tak, a nie inaczej, nowa Hermiona trochę by to zmieniła. Nawet zmiana Rona by mi jednak przeszkadzała.
No i nie zazdroszczę dziewczynie, która miałaby zagrać tą nową Hermionę.
Anonymous - Śro 04 Paź, 2006 20:23
mnie też by brakowało, ale j ą rozumiem. Taka produkcja to rzeczywiście duże przedsiewziecie, a 4 lata, to szmat czasu.
Admete - Śro 04 Paź, 2006 20:55
Ja powiem tak - Emma Watson byłą dobra Hermioną jak była młodsza, teraz przestała pasować. Zmiana aktorki nie przeszkadzałaby mi wcale. Natomiast aktor grajacy Rona jest coraz lepszy.
Aragonte - Śro 04 Paź, 2006 22:09
Hmm, Hermiona jak Hermiona, ale zdaje się, że Daniel też nie ma kontraktu na wszystkie części?
A teraz taka ciekawostka z Onetu, poniekąd dotycząca Rowling i HP:
Lista książek, które należy usunąć z bibliotek
Brytyjska pisarka JK Rowling zajęła pierwsze miejsce w rankingu autorów, których książki powinny być usunięte z bibliotek, ponieważ zdaniem Amerykanów propagują czarną magię.
Amerykańskie Stowarzyszenie Bibliotek (ALA) sporządziło z okazji Tygodnia Książek Zakazanych listę, z której wynika, że w latach 2000-2005 aż 3000 razy próbowano usuwać pewne książki z bibliotek i szkół, a wśród najczęściej wymienianych powodów takiej „banicji” były treści erotyczne, tematyka okultystyczna lub obraźliwy język. Oprócz autorki cyklu powieści o Harrym Potterze na liście znaleźli się również tacy pisarze, jak John Steinbeck oskarżony o rasizm, brutalny język i seksizm w książce „Myszy i ludzie”, Harper Lee skrytykowana za „Zabić drozda” oraz William Golding z „Władcą much”.
„Skoro dzięki moim książkom znalazłam się w towarzystwie takich wybitnych twórców, jak Harper Lee, Mark Twain, JD Salinger, William Golding, John Steinbeck i inni pisarze, których szczerze podziwiam, traktuję moje miejsce w rankingu jak ogromne wyróżnienie”, powiedziała Rowling. Tydzień Książek Zakazanych jest okazją do przypomnienia, jak ważna jest swoboda przekonań i możliwość udostępnienia wszystkim czytelnikom niepopularnych lub nieortodoksyjnych treści.
Anonymous - Śro 04 Paź, 2006 22:34
jakich to głupot ludzie nie wymyślą...
Harry_the_Cat - Śro 04 Paź, 2006 22:45
| Admete napisał/a: | | Ja powiem tak - Emma Watson byłą dobra Hermioną jak była młodsza, teraz przestała pasować. Zmiana aktorki nie przeszkadzałaby mi wcale. Natomiast aktor grajacy Rona jest coraz lepszy. |
Zgadzam sie całkowicie. Emma była najlepsza w 1. części. Nt Rona i Ruperta chyba nie musze się wypowiadać...
Jeśli chodzi o Daniela - cóż, głupio by było. Ale i tak jedyna rzecz, której im nie wybacze to zmiana Rona...
No bo w kwestii Snape'a to nie sądzę, żeby ktokolwiek miał odmienne zdanie.
Admete - Śro 04 Paź, 2006 22:48
Rupert Grint pasuje do roli Rona wyjątkowo. Daniel Radcliffe jest poprawny. Hermiona zbyt sie fizycznie zmieniłą i robią ją na seksowną Lolitkę - nie ma w niej tej błyskotliwości, za która kocham powieściową Hermionę.
Harry_the_Cat - Śro 04 Paź, 2006 22:52
Tak, ja tego nie rozumiem, że ciągle nagrody dostają Emma i Dan. Rupert jest od nich o niebo lepszy. Szczególnie jak sie oglądało z nim wywiady - w tych wypada... no cóż - fatalnie, każde zdanie zaczyna od "yeah". Metamorfoza jest niesamowita. Uważam, że w HP 4 miał kilka naprawdę świetnych momentów.
Jeśli chodzi o Emmę i Dana to chwilami są naprawdę drewniani.
Anonymous - Śro 04 Paź, 2006 22:57
Jak dla mnie Rupert sie wyrabia. Fizycznie pasuje mi dość dobrze (aczkolwiek wyobrażałam go sobie jednak ładniejszego), początkowo jednak był taki drętwy. Ten jego wyraz twarzy Głupiego Jasia i kompletny brak naturalnosci bardzo mnie drażnił. Teraz albo chłopak się wyrobił, albo ja sie przyzwyczaiłam
Daniela mi nie brakłoby w żadnym wypadku. On jest tak łatwo zastępowalny. Ale do Hermiony się przywiązałam. Racja, ta błyskotliwość znikneła w IV częsci, ale i tak nie widze mozliwosci zastapienia Emmy.
Harry_the_Cat - Śro 04 Paź, 2006 23:04
Ja się do niej jednak nie przekonałam do końca. I za mało jest dla mnie potargana...
Admete - Czw 05 Paź, 2006 05:35
Może w ostatnim filmie powinni byli dac jej perukę, w końcu to nic takiego. Często używa sie ich w kinie.
|
|
|