Fantastyka - Czytamy... polecamy... odradzamy
Caitriona - Pon 02 Sie, 2010 18:39
To jest seria opowieści ze Świata Dysku dla dzieci/młodzieży. Czytałam trzy części i lektura sprawiła mi duzą frajdę, ale oczywiście wolę powieści dla starszych czytelników.
praedzio - Pon 27 Wrz, 2010 14:30
Wczoraj w pociągu przeczytałam książkę Kaya Meyera "Lodowy ogień". Czytało mi się, jak widać, szybko - i całkiem przyjemnie.
Tu znalazłam taką recenzję: http://gexe.pl/ksiazki/art/1218,Lodowy-ogien
Sama recenzja może jest troszkę zbyt entuzjastyczna, bo arcydziełem książka bynajmniej nie jest. Jednakowoż czuje się andersenowski klimat. Polecam.
Eeva - Pon 27 Wrz, 2010 19:51
Ja ostatnio przeczytalam, a raczej przebrnęłam przez dwie książki Joanne Harris - Spij kochanie spij i nasienie zła. Dra-mat. Jak dla mnie to jakiś bezsensowny bełkot, jakas ta fabuła zakręcona (jak dla mnie zbyt). Przy obu ksiązkach, na końcu tak naprawdę to nie wiedziałam jak się skończyły.
asiek - Pon 27 Wrz, 2010 19:56
| Eeva napisał/a: | | Ja ostatnio przeczytalam, a raczej przebrnęłam przez dwie książki Joanne Harris - Spij kochanie spij i nasienie zła. Dra-mat. Jak dla mnie to jakiś bezsensowny bełkot, jakas ta fabuła zakręcona (jak dla mnie zbyt). Przy obu ksiązkach, na końcu tak naprawdę to nie wiedziałam jak się skończyły. |
Jakiś czas temu też wzięłam się za Nasienie zła i utknęłam gdzieś w połowie historii... Nuuuuudne to.
Eevo, polecam Ci Wiedźmę. com.pl Białołęckie,j przy tej lekturze można znakomicie się odprężyć. Zabawna historia...
Książkę recenzowała Caitri...
http://i-love-impala67.bl...a-biaoecka.html
Eeva - Pon 27 Wrz, 2010 20:12
a mam gdzies wiedźmę, czeka az skończe inne pilniejsze książki.
ale Harris juz nie tknę za nic!
Fibula - Pon 27 Wrz, 2010 21:48
| Eeva napisał/a: | a mam gdzies wiedźmę, czeka az skończe inne pilniejsze książki.
ale Harris juz nie tknę za nic! |
Tych dwóch, o których pisałaś, jeszcze nie czytałam (i pewnie szybko nie sięgnę po takiej rekomendacji ), ale z czystym sumieniem polecam Dżentelmenów i graczy i Rubinowe czółenka. Te ostatnie są kontynuacją słabej Czekolady, ale można je czytać osobno.
Eeva - Pon 27 Wrz, 2010 21:58
Koleżanka mi Polecała Czółenka. Chociaż w sumie to polecała mi wszystko Harris, więc pozwól, że mocno się zastanowię
Fibula - Pon 27 Wrz, 2010 22:14
Najpierw zastanów się nad Dżentelmenami, a dopiero później Czółenkami .
Eeva - Pon 27 Wrz, 2010 22:16
ok, obiecuję, że się zastanowię a jak pójdę do biblioteki zastanowię się jeszcze raz:-)
Admete - Pon 27 Wrz, 2010 22:26
Nie znosze książek Harris. Kolejna grafomanka
Aragonte - Pon 18 Paź, 2010 18:13
No, Taniec Smoków Martina już jest dostępny w Amazonie:
https://www.amazon.co.uk/...87418354&sr=1-1
Hm, może dla siostrzeńca zamówię pod choinkę?
Agn - Pon 18 Paź, 2010 19:09
Uwaga, zaraz nastąpi dziki wrzask radości. Osoby wrażliwe proszone są o nakrycie czymś uszu tudzież o opuszczenie sali...
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! [cdn. ]
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Agn, sori - stronę rozwaliło
Ajć! Przepraszam! To z radości...
Admete - Pon 18 Paź, 2010 19:11
Chyba powtórzę za Agn: AAAAAAAAAA Fajnie, ze w końcu napisał. Ciekawe kiedy u nas będzie tłumaczenie.
Ciekawa jestem losów Tyriona i Jona Snow.
Yvain - Wto 19 Paź, 2010 16:51
Po tak entuzjastycznych okrzykach Agn i Admete wzięłam się za Martin George R. R. - Pieśń lodu i ognia 01 - Gra o tron czyta się wspaniale. Dzięki
Admete - Wto 19 Paź, 2010 17:56
Nie ma za co - powinnas przeczytać - w końcu juz niedługo serial HBO na motywach pierwszego tomu.
Fibula - Wto 19 Paź, 2010 18:24
Też czekam i nie chcę mącić radości, ale Kłapouchowato szepnę, że już kiedyś była przedsprzedaż i nic z niej nie wyszło. Mimo to
Agn - Wto 19 Paź, 2010 21:52
Fibula, cichaj! Może tym razem...
Admete, ja tak obstawiam 5-6 miesięcy, nim to się na polskim rynku pojawi. Niemniej raduję się, bo przynajmniej jest jakieś światełko w tunelu.
I, co zabawniejsze, też najbardziej chcę się dowiedzieć, co z Jonem i Tyrionem.
praedzio - Czw 04 Lis, 2010 07:29
Wzięłam się na poważnie za lekturę Oksany Pankiejewy "Przekraczając granice". Maaaatko, takich wybuchów śmiechu z mojej strony przedział pociągowy nie słyszał od czasu najlepszych Pratchettów. Od razu widać, że to fantasy popełniła Rosjanka, na co drugiej stronie bohaterowie upijają się do nieprzytomności - raz na smutno raz na wesoło. Generalnie książka jest napisana z polotem, trochę nieszablonowo, z genialnymi dialogami. W sam raz na taką smętną pogodę.
Caitriona - Czw 04 Lis, 2010 11:03
| praedzio napisał/a: | | Wzięłam się na poważnie za lekturę Oksany Pankiejewy "Przekraczając granice". |
Rozglądam się za tym
praedzio - Czw 04 Lis, 2010 21:19
Rozglądaj, rozglądaj. Ja ze swojej strony polecam.
Caitriona - Czw 04 Lis, 2010 22:23
Kupować nie będę, czekam na bibliotekę. Mam nadzieję, że niedługo jedne z oddziałów będzie to miał Do tej pory czytałam same pozuytywne recenzje.
praedzio - Śro 10 Lis, 2010 05:34
To jeszcze jedna recenzja: http://www.efantastyka.pl...sana-pankiejewa
Skończyłam czytać i czuję wielki niedosyt. Qrde, kiedy następna część???
Alicja - Śro 10 Lis, 2010 18:33
zachęciłaś mnie, kupiłam
praedzio - Śro 10 Lis, 2010 21:04
Jupi!!!
Teraz będę zagryzać paznokcie i martwić się na zapas, że może jednak Ci się nie spodoba....
milenaj - Pią 12 Lis, 2010 07:52
http://slask.naszemiasto....sarka,id,t.html
Czat z Anną Brzezińską.
|
|
|