Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Brzydula
nicol81 - Wto 12 Maj, 2009 11:02
Trzykrotka napisał/a:
Seba sobie u mnie coraz bardziej grabi
Seba to dalej Seba ("lot w kosmos" )Ale Mareczek za to zapunktował- tym, że nie chce jej dać "cokolwiek" I chyba naprawdę chciał przyjść na jej urodziny I czajnik trzymał
Wiolka składająca się na prezent Zastanawiam się, jak ona dotarła do Rysiowa
A teraz przykra informacja : ma być tylko do końca maja- do 158 odcinka
Spoiler:
a w 159 pocałunek
, a w czerwcu przerwa Trzykrotka - Wto 12 Maj, 2009 11:48 Seba miał jeszcze ten paskudny tekst o szampanie i upiciu jak najszybciej, żeby zasnęła, zanim dojdzie do czegokolwiek
nicol81 napisał/a:
A teraz przykra informacja : ma być tylko do końca maja- do 158 odcinka
Spoiler:
a w 159 pocałunek
, a w czerwcu przerwa
Oooooooo, to pewnie po wakacjach już nie wrócą i resztę trzeba będzie sobie samemu dośpiewać.
Marek z czajnikiem w rysiowskiej kuchni - to był widok wart czekania nicol81 - Wto 12 Maj, 2009 14:19
Trzykrotka napisał/a:
Seba miał jeszcze ten paskudny tekst o szampanie i upiciu jak najszybciej, żeby zasnęła, zanim dojdzie do czegokolwiek
Ta- a jak Marek powiedział, że to nie może być "cokolwiek" ( ), to Seba zaraz, żeby w takim razie dał jej zestaw Kto chciałby być dziewczyną Seby, ręka w górę?
Trzykrotka napisał/a:
Marek z czajnikiem w rysiowskiej kuchni - to był widok wart czekania
Jak najbardziej Ale w sumie mógłby jednak na jakiś prezent się szarpnąć- nawet Wiolka to zrobiła
Trzykrotka napisał/a:
Oooooooo, to pewnie po wakacjach już nie wrócą i resztę trzeba będzie sobie samemu dośpiewać.
Och, nie sądzę- ale jakby coś, to mogę wam dośpiewać Myslę, że ta przerwa oznacza, że będą dalej kręcić, inaczej by ciągneli dalej. Ale
Spoiler:
pocałunek
dopiero w lipcu aneby - Wto 12 Maj, 2009 20:18 Seba zarobił u mnie olbrzymiego minusa za to gadanie, żeby Ulę upić Kiedy w końcu Marek zacznie myśleć po swojemu zamiast słuchać tego buraka ?!
Spoiler:
Ojciec Uli zrobił jej niedźwiedzią przysługę zapraszając Bartka No trafił jak kulą w płot
Podobał mi się Pschemko jak szpiegował Kubę, a jego tekst o bliźniakach był powalający
nicol81 - Wto 12 Maj, 2009 21:21 Marek i tak mniej słucha Seby i mniej mu opowiada niż w org. Jak myśli po swojemu, to się wpakowuje np. w podarowanie Uli książki od narzeczonej z niejasną dedykacją Ale Seba już trochę czasu nie mówił "Brzydula". Ciekawe, co Marek naprawdę teraz myśli o tego typu randce z Ulą?Anonymous - Wto 12 Maj, 2009 21:29 Odc. 146:
http://brzydula.tvshow.com.pl/odc-146-liveleak/
edit: sorki, to odcinekTrzykrotka - Wto 12 Maj, 2009 21:56 Ula w urodzinowym odcinku wyglądała tak ładnie i apetycznie, że byłby ślepy, gdyby nazywał ją Brzydulą
http://brzydula.tvshow.com.pl/odc-146-liveleak/aneby - Wto 12 Maj, 2009 22:47 Oj Mareczek naprawdę był zazdrosny W samochodzie miał minę zbitego pieska. Ale jeżeli nic do Uli nie czuje i nadal tylko ściemnia, robi to bardzo dobrze. Ja bym się dała nabrać nicol81 - Śro 13 Maj, 2009 09:01 A jak pan obiję-ci-mordę-i-ukradnę-samochód siedział u Ulki w pokoju, to Mareczek wyglądał, jakby zżerały go korniki Chociaż Sebie nadal twierdzi, że Ulę oszukuje, więc może to na myśl o wekslach?
I chyba się jednak okazuje, że Ula ma za sobą jakąś przeszłość w konkretach aneby - Śro 13 Maj, 2009 22:18 Odc. 147 http://brzydula.tvshow.co...47-z-sevenload/Trzykrotka - Śro 13 Maj, 2009 23:52 jejku-jej! dziś było i okropnie (rzeczywiście, chyba najgorsze urodziny, jakie sobie można wyobrazić) i romantycznie. Scena w windzie , markowe jestem zazdrosny oraz wyduszenie z siebie, ze to więcej niż znajomość, więcej niż przyjaźń...
No i potem telefony od Pauliny i Bartek. To się musiało tak skończyć aneby - Czw 14 Maj, 2009 00:19 Bartek to gnida Najwredniejsza z wrednych
A Marek tak uroczo kłamie Trzykrotka - Czw 14 Maj, 2009 00:38
aneby napisał/a:
Bartek to gnida Najwredniejsza z wrednych
Oblech i kawał drania. Ale aż mi ulżyło, że przestał się maskować tymi Uleńkami nicol81 - Czw 14 Maj, 2009 12:04 No noremalnie... Jak Marek tak kłamie, to jaki jej na serio...
Ulę naprawdę chciałam zbejsbolować Marek wyszedł z siebie, żeby jej dogodzić, biedne maleństwo A ona o najgorszych urodzinach pisze, niewdzięczna...
A jak się w samochodzie od niej prawdy domagał Czy "Chyba się mnie nie boisz?" miało być gwarancją nietykalności czy wręcz przeciwnie?
Trzykrotka napisał/a:
Ale aż mi ulżyło, że przestał się maskować tymi Uleńkami
O tak- jako drań lepszy niż konkurent
Ale czym tak naprawdę może ją szantażować- kolacją?Trzykrotka - Czw 14 Maj, 2009 12:35
nicol81 napisał/a:
Ale czym tak naprawdę może ją szantażować- kolacją?
Już on Ulkę zna, skórnik jeden. Na hasło "narzeczona" na imprezie aż mu uszy zapłonęły. To dlatego ją śledził, żeby wiedzieć, czy może na tym skorzystać. Wiadomo, narzeczona jak to narzeczona, istota delikatna. Żadna nie byłaby zachwycona tym, ze prawie-ślubny wozi na kolacje swoje asystentki. A po drodze bierze je w objęcia, jak było widac na załączonym obrazku.
Ech... nadmiar gości może uprzykrzyć życie . I Violka i Bartek (a niemal i pani Dąbrowska), a i Maciek całkiem nie w porę nicol81 - Czw 14 Maj, 2009 15:14 Chyba akurat ta narzeczona wolałaby kolację z Brzydulą, skoro podejrzewa Mareczka o kochankę... Ale Ula wrażliwa jest i jak zaczął mieszać z błotem jej uczucie, nie wytrzymała Jednak żal mi Mareczka, który nie wie, co złego zrobił A Bartek to chyba już od Walentynek ma podejrzenia- wie, że cóś za mocno oberwał
I Maciek musiał dowalić z rozsądnymi marzeniami Ale Ala ruszyła towarzystwo na mysl o pani Dąbrowskiej
A teraz czekamy na obowiązkową rozmowę z Sebą i wypieranie się Marka Ciekawe, co powie Seba na arbuza Marka?
A Pauli mi było prawie żal, tak Marek ją zlał...Na szczęście, chyba truskawek nie było... aneby - Czw 14 Maj, 2009 23:45 Odc. 148 http://brzydula.tvshow.co.../#comment-26316
Viola postanowiła nieść "kaganiec oświaty"
Myślałam, że zejdę.... maniutka - Czw 14 Maj, 2009 23:57 "-Kto nie ryzykuje, ten..
-Nie smaruje"
Maciek i Adam
A w poprzedni odcinku padłam gdy zobaczyłam jak Marek się poślizgnął wychodząc z samochodu za Ulą . Wiem, nie było to zaplonowane, scena była poważna, ale tylko to zobaczyłam cała atmosfera prysła i kilka, kilkanaście razy sobie puściłam ten poślizg zamin oglądałam dalej.
No i muszę powiedzieć, że ostatnie odcinki wciągają mnie coraz bardziej aneby - Pią 15 Maj, 2009 00:03 I wreszcie Ula zdobyła się na odwagę, żeby zapytać z kim Marek chce być
A on pewnie znów się wywinie maniutka - Pią 15 Maj, 2009 00:14 Pewnie, że się wywinie.
Nie może powiedzieć, że chce być z Pauliną, bo myśli, że to oznacza bye bye Ula, bye bye pieniądze, bye bye stanowisko prezesa. A gdyby powiedział, że chce być z Ulą to przyndzej czy później ta chciałyby to było oficjalnie, żeby nie mieć juz problemów z Bartkiem i Pauliną. Btw Paula by ich zabiła nicol81 - Pią 15 Maj, 2009 12:02 Mi się ten poślizg podobał i odczytałam go jako planowany- że Mareczek traci grunt pod nogami
Wywinie się, jak nic "Ula, wiesz, że to nie jest takie proste..." Ale plusa ma za rozmowę z Sebą.
"Pasujecie do siebie, oboje jesteście z Rysiowa, oboje znacie niemiecki" Ale jak Wiola opowiadała Pauli o tym, żźe Rysiowo to wiocha- a z przyjęcia nie chciała się ruszyć Trzykrotka - Pią 15 Maj, 2009 23:31 http://brzydula.tvshow.co...49-z-sevenload/
Uuuu, robi się naprawdę gorąco! Zwroty akcji, kradzione pocałunki, emocje pozytywne i negatywne I Marek, dalej prosię, ale już trochę ryjek zaczyna się wchłaniać
Violizm
Ale ty jesteś oschły. Jak podwawelska. Jak nie barok to sraczka
aneby - Sob 16 Maj, 2009 10:51 O jej, co się dzieje
Marek chyba kłamie Sebie, bo jest mu głupio, ze się zabujał, a wobec Uli jest szczery.
Bartek okazał się być cieniasem nicol81 - Sob 16 Maj, 2009 11:43 No to Marek się jednak tak do końca nie wywinął Co on kłamie i komu, to on już pewnie i sam nie wie Ale czemu ją pocałował, to już nie wymyślę
Jednak jakoś w to jego ostatnie wyznanie nie wierzę...
Ula jak narzeczona się zachowuje Ale nieźle pogoniła Bartusia, który ma nóż na gardle i chciałby, żeby to była metafora Vola pociesza Ulkę Sebie jest jej żal Naprawdę dowód na teorię ewolucji maniutka - Sob 16 Maj, 2009 12:57 Bardzo spodoba mi się pewena piosenka z BrzydUli, a dziś oglądając 149 odcinek znów ją usłyszałam i postanowiłam poszukać.
Oto i ona Monika Brodka - Znowu przyszło mi płakać
Wspaniała