Fantastyka - Deathly Hallows - to dopiero początek!
RaczejRozwazna - Sob 02 Sty, 2010 22:31
Ha dopiero dziś zauważyłam, że w ekranizacji DH w postać Aberfortha Dumbledore'a wcieli się Ciarán Hinds! Nie przepadam za ekranizacjami Harrego, ale aktorzy tam grajacy to pierwsza klasa. Mmm, Alan, Ciaran... cudnie
Admete - Śro 30 Cze, 2010 13:24
Zwiastun ostatniej części:
http://napisy24.pl/artykul/456/
Gunia - Śro 07 Lip, 2010 01:35
Zapowiada się interesująco.
RaczejRozwazna - Śro 07 Lip, 2010 21:22
To się nazywa zwiastun! I świetna muzyka.... Z tym, że filmowy Voldemort zawsze mnie bardziej śmieszy niż przeraża...
Admete - Śro 07 Lip, 2010 23:10
Fajnie się zapowiada, ale dwie części? Znów czekanie?
Agn - Śro 07 Lip, 2010 23:18
No ja mam nadzieję, że między jedną a drugą nie będzie roku przerwy, bo inaczej krew mnie zaleje.
A zwiastun apetyczny. Nie mogę się doczekać.
Admete - Śro 07 Lip, 2010 23:20
Prawie rok...Mogę nie doczekac...
Agn - Czw 08 Lip, 2010 09:16
Prawie rok? Błagam, powiedz, że żartujesz!!!
Admete - Czw 08 Lip, 2010 09:35
Listopad 2010 i lipiec 2011.
Agn - Czw 08 Lip, 2010 10:25
*bluzgi ocenzurowane*
Admete - Czw 08 Lip, 2010 13:04
Też miałąm ochotę tak zareagować. To pewnie przez fakt, ze film jest w 3D. Mnie by wystarczyło normalna wersja.
Gunia - Sob 10 Lip, 2010 01:28
Ja nie narzekam na czekanie, bo to w sumie ostatnia szansa na takie przeżycia. Narnia się kończy, Harry się kończy... Na co potem będziemy czekać?
Agn - Sob 10 Lip, 2010 08:34
Guniu, nie wiem, ale ja z pewnością nie będę czekała na ekranizacje kolejnych tomów Larssona. Też hit niesłychany, a ten pierwszy film...
Ja nie lubię takiego rozwlekania. A film w 3D czy nie - poza taką wersją w kinach powinna być też normalna. I twórcy po prostu chcą mieć więcej kasy, inaczej by ostatniego tomu nie rozbijali na dwa filmy. Niech mi nie wciskają kitów, że to ze względu na mnogość wydarzeń czy objętość książki, bo piąty tom zmieścili w jednym filmie.
Admete - Sob 10 Lip, 2010 10:27
Własnie - niech nie wciskaja kitu. Piąta częśc jest moją ulubioną ( obok jedynki i trójki - piszę o książkach ) i tam sporo się działo. Natomiast ostatni tom jest taki troche na siłę. Niekonieczne tutaj są dwie filmowe części.
Agn - Sob 10 Lip, 2010 10:42
Czy ja wiem, czy na siłę? Kiedyś tę wojnę trzeba było skończyć. No to się skończyła. Bardzo lubię ten ostatni tom, chociaż Harry nie jest już w Hogwarcie, ale innego wyjścia nie było. Wojny nie rozgrywa się na terenie szkoły.
Admete - Sob 10 Lip, 2010 10:43
Ja chyba musze jeszcze raz przeczytać, bo wtedy to jakoś tak za szybko było, trochę po łebkach.
Agn - Sob 10 Lip, 2010 11:13
Ja też zamierzam odświeżyć sobie DH przed premierą we wrześniu. Akurat lektura na lato.
Anonymous - Sob 10 Lip, 2010 11:22
czyli DH będzie w 3D super gdzie to oglądnę?
a do dużego kina nie mam kiedy jechać
świetny pomysł. Powtórzę sobie HP. to w sumie prawie tradycja bo na wakacjach lubię sobie odświeżyć
Agn - Sob 10 Lip, 2010 11:42
Kaśku, pewnie w jakichś większych kinach, multipleksy i te sprawy. Ale powinno być też w normalnej wersji. 3D jest zazwyczaj droższe, a człowiek liczy się z każdą złotówką.
spin_girl - Nie 18 Lip, 2010 10:30
A ja akurat w przypadku zakończenia HP (w odróżnieniu od takiego, na przykład, zakończenia Zmierzchu) rozumiem i popieram opcję dwóch filmów. Chociaż ten tom nie jest najgrubszy z sagi, to jednak jest najbardziej napakowany akcją i brakuje tam elementów, które można pominąć w filmie bez uszczerbku dla logiki akcji, takich jak opisy lekcji w Hogwarcie, egzaminów, rozmów o skrzatach domowych i o tym kto kogo pocałował. W Deathly Hallows przechodzimy od jednej sekwencji akcji do drugiej, rzem z bohaterami przeżywamy jedną niebezpieczną przygodę za drugą a wszystkie one mają znaczenie dla rozwiązania zagadki hallowsów. Żeby oddać sprawiedliwość takim scenom jak włamanie do banku Gringotta i ucieczka na smoku, odbicie Luny czy ślubowi Fleur i Billa nie można się spieszyć, już nie mówiąc o superinteresujących flashbackach Dumbledore'a i Snape'a, którymi chcę się rozkoszować w całej okazałości. Ostatnia zaś sekwencja w Hogwarcie - od przybycia naszej trójki bohaterów do Hogsmeade przez znalezienie ostatniego horcruxa po walkę w zamku, śmierć kilku bohaterów i scenę w poczekalni dworcowej - to jest moim zdaniem co najmniej 45 minut filmu. Dwa razy dwie godziny to, moim zdaniem, bardzo rozsądny pomysł.
Agn - Nie 18 Lip, 2010 11:34
Ja się w sumie pogodziłam, że ten siódmy tom będzie w dwóch filmach i dwa razy więcej kasy wydam. Ale żeby rok przerwy między jedną a drugą częścią? Szaleju się nażarli???
spin_girl - Nie 18 Lip, 2010 11:57
| Agn napisał/a: | | Ale żeby rok przerwy między jedną a drugą częścią? Szaleju się nażarli??? |
to jest chyba uzależnione od jakiś wyliczeń, wychodzi na to, że listopad i początek wakacji to są dobre sezony do wprowadzania nowych filmów do kin, zobacz, że Zmierzch też tak wprowadzali, oni tam w Stanach robią bardzo dogłębne badania marketingowe, kiedy najlepiej wprowadzić film, żeby w weekend otwarcia najwięcej zarobił, potem im to jest potrzebne do statystyk. W grudniu ludzie są zajęci Świętami, potem są spłukani, na Walentynki to się chodzi na komedie romantyczne, potem jest Wielkanoc, potem jakieś Superbowl czy inne amerykańskie rozrywki i tak się do lipca przesuwa.
Admete - Nie 18 Lip, 2010 17:06
Mnie sie po prostu nie chce tyle czekać...Jeszcze nie dożyję, wiekowa jestem
Agn - Nie 18 Lip, 2010 17:34
Poza tym potencjalny hit kiedyś wprowadzili we wrześniu i grali go nawet w trakcie świąt, przy pełnych salach, ze względu na popularność. Mówię o "Mamma mia!", a powiem szczerze, że bardziej pasował na wakacje, bo to typowo wakacyjny film. I mnie skręca to czekanie, po prostu mnie wnerwia, mam głęboko gdzieś amerykańskie wyliczenia.
Admete, nie jesteś wiekowa, masz ledwie 18tkę na karku. Acz obie będziemy marudziły.
Swoją szosą ciekawe, czy później na DVD też wydadzą osobno, czy w packu oba filmy na raz...
Aragonte - Nie 18 Lip, 2010 18:46
| Agn napisał/a: | Swoją szosą ciekawe, czy później na DVD też wydadzą osobno, czy w packu oba filmy na raz... |
Jak etatowy forumowy czarnowidz zakładam, że osobno
|
|
|