To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

Deanariell - Nie 11 Mar, 2018 22:54

Cytat:
Jednak przywiesza mi się trochę forum na chromie. Myślałam, że to dlatego, że mam otwarte wiele okien, ale nie, bo jak pozamykałam to dalej lekko się zwiesza. czasami chwile trwa zanim się pojawi to co piszę, emotki czy możliwość kliknięcia "wyślij"

No, też właśnie tak mam. :( Wkurzające... :?

ŁukaszG - Pon 12 Mar, 2018 01:35

Powiem szczerze, że u mnie też nie ma problemów pod Chromem - pomyślę o tym, co może być przyczyną.
Deanariell - Pon 12 Mar, 2018 11:42

:kwiatek: Tnie się nadal i wiesza niemiłosiernie, bez względu na porę dnia... :(
Anaru - Pon 12 Mar, 2018 12:41

adminluc napisał/a:
Powiem szczerze, że u mnie też nie ma problemów pod Chromem - pomyślę o tym, co może być przyczyną.

One głównie występują jak się pisze dłuższego posta, z cytowaniem, emotkami itd ;)
I zwiesza sie wtedy bardzo często :mysle:

Szafran - Pon 12 Mar, 2018 15:07

Dzisiaj też zauważyłam te kłopoty z Chrome - post z cytowaniem, wpisywałam więcej niż zdanie tekstu. I litery pojawiały się z opóźnieniem.

W domu korzystam z liska.

Admete - Pon 12 Mar, 2018 15:53

Dziś zrobiłam jakąś aktualizację Chrome i spróbuję, może teraz forum będzie mi dobrze na Chrome działać? Przy czym mnie to jakoś szczególnie nie przeszkadza, bo korzystam głównie z Mozilli. Na razie piszę i działa normalnie.
ŁukaszG - Pon 12 Mar, 2018 18:59

Coś zrobiłem... Proszę wyczyścić sobie pliki cookies przeglądarki Chrome dla naszego forum i przetestować działanie pod Chrome.
Admete - Pon 12 Mar, 2018 19:03

adminluc napisał/a:
przetestować działanie pod Chrome.

No to próbuję.

Na razie działa, ale też działało już wcześniej. Dzięki Łukasz :kwiatek:

Anaru - Wto 13 Mar, 2018 11:08

Chyba działa :banan:
Łukasz :kwiatki_wyciaga:

Szafran - Wto 13 Mar, 2018 14:08

Wygląda na to, że jest ok.
BeeMeR - Wto 13 Mar, 2018 21:22

U mnie problemy dalej są :roll:
trifle - Wto 13 Mar, 2018 22:02

U mnie też, choć mniej niż poprzednio.
BeeMeR - Wto 13 Mar, 2018 22:05

U mnie też mniej, ale jednak trochę.
Anaru - Wto 13 Mar, 2018 22:34

U mnie znikły całkiem :banan: (przynajmniej na razie)
Uaktualnionego chrome macie? :mysle:

Admete - Śro 14 Mar, 2018 04:26

Na szczęście są inne przeglądarki. Ja tam Chroma nie lubię.
Anaru - Śro 14 Mar, 2018 10:51

Ja tam lubię i wolałabym się nie przestawiać :mrgreen:

Nie zauważyłam żadnych nowych błędów ani wahań chroma przy pisaniu, jest dobrze :oklaski:

ŁukaszG - Wto 20 Mar, 2018 11:27

Forum wróciło do życia, chwilowe "problemy na łączach w firmie hostingowej".
Pozdrawiam

BeeMeR - Wto 20 Mar, 2018 11:34

Dzięki :kwiatki_wyciaga:
ŁukaszG - Wto 20 Mar, 2018 11:39

W temacie antywirusów...
Przy okazji muszę opisać moje ostatnie doświadczenia w temacie programów antywirusowych. Przez wiele ostatnich lat reklamowałem i sam używałem Avasta. Jednak w ostatnich miesiącach miałem wrażenie, że komputer (Windows 10 upgradowany dwa lata temu z Windows 7), a szczególnie przeglądarka (Firefox, od listopada w wersji 64bit), działa "mułowato". Okazało się, że aktualizacje Avasta w ostatnich miesiącach wyjątkowo "gryzą" się systemem bezpieczeństwa Windowsa 10, choć przez ponad rok działało wszystko OK. I tak jakiś miesiąc temu rozstałem się z Avastem po ponad 10 latach używania. Zaufałem rozwiązaniom dostarczonym z systemem Windows 10: Windows Defender z zaporą, kontrolą aplikacji etc. Póki co jestem zadowolony, nie mam powodów do narzekać, po drodze znalazł jakieś dwa podejrzane pliki, a komputer działa dużo lepiej, szczególnie widoczne jest to w działaniu Firefoxa.
Może dla kogoś będzie to jakąś podpowiedzią. Proszę mnie źle nie zrozumieć, nikogo nie namawiam do rezygnacji z programów antywirusowych, wiele z nich jest przystosowanych do współdziałania z zabezpieczeniami systemu Windows, jednak w moim przypadku rezygnacja z Avasta okazała się rozwiązaniem problemu z wyraźnie wolniej działającym komputerem.
Miłego dnia
Łukasz

Admete - Wto 20 Mar, 2018 11:55

Ja mam w pracy ten antywirus wbudowany w W10 i na potrzeby pracy jest dobrym. W domu mam Eset na stacjonarnym i działa dobrze z W10. Na laptoku mam Kasperskiego. Tak jakoś z przyzwyczajenia.
Anaru - Wto 20 Mar, 2018 22:59

adminluc napisał/a:
Okazało się, że aktualizacje Avasta w ostatnich miesiącach wyjątkowo "gryzą" się systemem bezpieczeństwa Windowsa 10, choć przez ponad rok działało wszystko OK.

To może dlatego ostatnimi czasy komputer mi muli? :mysle: Mam Avasta i Windows 10 i ewidentnie ostatnio zwolnił :? .
Czy gdybym odinstalowała Avasta to Windows Defender itd sam się uaktywni czy muszę coś jeszcze ustawiać ręcznie? Avast jest płatny, więc jeżeli zrezygnuje to pewnie po skończeniu okresu płatnego ;)

Admete - Śro 28 Mar, 2018 07:38

Od rana mam tak, że muszę odświeżać forum wiele razy, zanim uda mi się wejść. też tak macie? I każda strona tak ma.

Chyba się poprawiło.

BeeMeR - Śro 28 Mar, 2018 09:19

Forum zwaliło się wczoraj wieczorem - chyba gdzieś ok. 23. Wyglądało to dokładnie tak samo jak poprzednio - czyli złożyłam, że problem jest po stronie hostingu więc trzeba poczekać aż na[prawią - chyba się poprawiło ;)
Admete - Śro 28 Mar, 2018 09:19

W nocy nikt nie pilnuje, to nie chce działać.
trifle - Śro 28 Mar, 2018 09:40

Ja często włażę w nocy i może raz tak było, wczoraj padło i leżało ;-) Ale dzisiaj już jest ok, ja nie mam żadnych problemów.