To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

BeeMeR - Pią 02 Cze, 2017 09:47

Wczoraj mi komputer zapasowy przestał widzieć klawiaturę :shock:
Podłączyłam drugą - widział ją może z kilka minut i przestał :shock:

Komputer podstawowy klawiatury widzi bez problemu - ki pieron? :co_stracilam:

Anaru - Pią 02 Cze, 2017 19:19

A ja wiem co się stało! Komputer się zepsuł!

Pytałaś naszego rodzica? :mysle:

Anaru - Sob 10 Cze, 2017 20:25

Buuu, imagebam kończy działalność :cry2:

Cytat:
Dear User,

We’d like to inform you that we will be shutting down services on June 30th, 2017. Please download and backup your files before this date.

Sincerely,
The Team

Macie jakieś dobre i przyjazne użytkownikowi stronki do zamieszczania fotek? :kwiatek:

BeeMeR - Sob 10 Cze, 2017 20:27

Anaru napisał/a:
Macie jakieś dobre i przyjazne użytkownikowi stronki do zamieszczania fotek? :kwiatek:
Od wczoraj się nad tym zastanawiam, bo po jednym zdjęciu/fotce na otofotkach to za dużo roboty :roll:
Anaru - Sob 10 Cze, 2017 20:32

Coś takiego znalazłam :mysle:
https://imgbb.com/

Można hurtem, potem sobie wybierasz czy chcesz link bezpośredni czy np. bb code czy miniaturki
(fotki pierwsze z brzegu ;) )

Ania Aga - Sob 10 Cze, 2017 20:32

A jak jest z instagramem?
Cathie - Wto 20 Cze, 2017 17:15

Gdzie mogę umieścić film (oprócz youtube)?
Szafran - Wto 20 Cze, 2017 21:04

Cathie napisał/a:
Gdzie mogę umieścić film (oprócz youtube)?

Facebook, Daily Motion.

Cathie - Wto 20 Cze, 2017 21:27

Dzięki. Spróbuje. :)
BeeMeR - Pon 24 Lip, 2017 18:44

Komputer zaczął mi gubić czas - wymieniłam baterię i teraz wyświetla przy każdym startem wyświetla mi się napis:
"SATA is found running on IDE mode" i pytają czy zmienić na "ANCI mode" - nie wiem o co chodzi - pozwolić systemowi na zmianę? :pomocy:

Akaterine - Pon 24 Lip, 2017 20:18

A jaki masz system?
Możesz spróbować zrobić tak, że pozwolisz, a jeżeli system Ci nie ruszy, to poszukać tej opcji w biosie i zmienić z powrotem na IDE. Z samym systemem nic się nie stanie, o ile nie pozwolisz mu się naprawić - samonaprawianie systemu najczęściej go psuje ;) .

BeeMeR - Wto 25 Lip, 2017 07:24

Akaterine napisał/a:
A jaki masz system?
Windows 10 Home

Akaterine napisał/a:
Z samym systemem nic się nie stanie, o ile nie pozwolisz mu się naprawić - samonaprawianie systemu najczęściej go psuje ;) .
takie mam doświadczenia/tj., bardziej obserwacje z dyskami które cosik zaczynają bruździć - próba naprawy najczęściej kładzie je na całego :P (no ale przynajmniej przedtem można/trzeba zgarnąć co nieco)
Admete - Sob 29 Lip, 2017 11:14

Co można zrobić z laptopem, który ma czarny ekran, ale słychać jak chodzi i nie można go wyłączyć? Czekać aż mu się bateria wykończy i przestanie działać? Cóż dysk ma na gwarancji jakby co. Zadzwonię w poniedziałek do faceta, który go naprawiał, jeśli nic się nie zmieni.

EDIT: w końcu udało się go wyłączyć i włączyć. Może to reakcja na aktualizacje.

akne - Nie 30 Lip, 2017 00:13

Zawsze można wyjąć baterię :) Ja tak brutalnie postępowałam, kiedy siadał mi dysk.
Admete - Nie 30 Lip, 2017 06:48

Nie wiem, gdzie ta bateria. Ale potem drugi raz tak się stało, tyle, że sytuacje opanowałam szybciej. Włączę go dziś i jutro, zobaczę, co będzie. Najwyżej zadzwonię do gościa, który go naprawiał ostatnio.
praedzio - Nie 30 Lip, 2017 07:59

Przytrzymujesz dużej przycisk włączania i sam się wyłączy - podobnie jak w zwieszonym stacjonarnym.
Admete - Nie 30 Lip, 2017 08:03

Niestety na początku to zupełnie nie działało. Musiał się porządnie zawiesić ;)
Trzykrotka - Śro 02 Sie, 2017 16:02

Wrrr, dawno nie zaglądałam do moich zdjęć i okazało się, ze w międzyczasie gogle zlikwidowały picasę. A mnie trzasnął dysk, wymieniłam komputer i wygląda na to, że ileś fajnych wspomnień poszło się paść :cry2: - podróże, spotkania, mój kot miał cały gruby album. Miałam nadzieję, że zdjęcia wciąż są w picasie. Nie wiecie, jak można je od tych dziadów odzyskać?
Admete - Śro 02 Sie, 2017 16:15

:przytul: Bardzo współczuję. Nie mam jednak pojęcia czy można u nich coś odzyskać.
Deanariell - Śro 02 Sie, 2017 16:27

Trzykrotka napisał/a:
w międzyczasie gogle zlikwidowały picasę

Może trzeba jakoś, gdzieś napisać do google'a? :mysle: Nie wiem jak, ale wydaje mi się, że w sieci nic tak na zawsze nie ginie, podobno. :mysle: Informatyk by pewnie wiedział, co można zrobić... :pociesz:

Trzykrotka - Śro 02 Sie, 2017 16:45

Pisanie do googla to jak wysyłanie listów w kosmos. Mam ochotę popłakać.
Deanariell - Śro 02 Sie, 2017 16:50

Trzykrotka napisał/a:
Pisanie do googla to jak wysyłanie listów w kosmos.

No, domyślam się... :pociesz: Ale w desperacji człowiek brzytwy się chwyta, więc może warto spróbować nawet beznadziejnego z pozoru rozwiązania? :mysle: Najlepiej byłoby jednak zapytać kogoś, kto się lepiej zna na funkcjonowaniu internetu... Musi być jakaś opcja, skoro hakerzy są w stanie wygrzebać w sieci dane, które często oficjalnie już nie istnieją. :mysle: :przytul:

Akaterine - Śro 02 Sie, 2017 19:48

Trzykrotka, zaloguj się na swoje konto i zajrzyj do usługi zdjęcia Google. Może automatycznie tam zostały przerzucone.
https://photos.google.com/?hl=pl

Trzykrotka - Śro 02 Sie, 2017 19:57

Nie ma niestety. W zdjęciach mam tylko aktualne.
BeeMeR - Nie 06 Sie, 2017 19:35

Ania mi niechcący kopnęła w komputer gdy mi właziła z impetem na kolana i go przewróciła - od tego czasu nie działa głos :cry2:
Komputer wyłączyłam, podociskałam ew. styki, włączyłam ponownie ale dalej nie działa głos, ani słuchawki ani głośniki - niby mam wyjście z przodu (używałam tylko tylnego) - bez reakcji.
Co mogę jeszcze zrobić? :mysle: