Komunikaty - Pytania techniczne
BeeMeR - Pią 02 Cze, 2017 09:47
Wczoraj mi komputer zapasowy przestał widzieć klawiaturę
Podłączyłam drugą - widział ją może z kilka minut i przestał
Komputer podstawowy klawiatury widzi bez problemu - ki pieron?
Anaru - Pią 02 Cze, 2017 19:19
A ja wiem co się stało! Komputer się zepsuł!
Pytałaś naszego rodzica?
Anaru - Sob 10 Cze, 2017 20:25
Buuu, imagebam kończy działalność
| Cytat: | Dear User,
We’d like to inform you that we will be shutting down services on June 30th, 2017. Please download and backup your files before this date.
Sincerely,
The Team |
Macie jakieś dobre i przyjazne użytkownikowi stronki do zamieszczania fotek?
BeeMeR - Sob 10 Cze, 2017 20:27
| Anaru napisał/a: | Macie jakieś dobre i przyjazne użytkownikowi stronki do zamieszczania fotek? | Od wczoraj się nad tym zastanawiam, bo po jednym zdjęciu/fotce na otofotkach to za dużo roboty
Anaru - Sob 10 Cze, 2017 20:32
Coś takiego znalazłam
https://imgbb.com/
Można hurtem, potem sobie wybierasz czy chcesz link bezpośredni czy np. bb code czy miniaturki
(fotki pierwsze z brzegu )
Ania Aga - Sob 10 Cze, 2017 20:32
A jak jest z instagramem?
Cathie - Wto 20 Cze, 2017 17:15
Gdzie mogę umieścić film (oprócz youtube)?
Szafran - Wto 20 Cze, 2017 21:04
| Cathie napisał/a: | | Gdzie mogę umieścić film (oprócz youtube)? |
Facebook, Daily Motion.
Cathie - Wto 20 Cze, 2017 21:27
Dzięki. Spróbuje.
BeeMeR - Pon 24 Lip, 2017 18:44
Komputer zaczął mi gubić czas - wymieniłam baterię i teraz wyświetla przy każdym startem wyświetla mi się napis:
"SATA is found running on IDE mode" i pytają czy zmienić na "ANCI mode" - nie wiem o co chodzi - pozwolić systemowi na zmianę?
Akaterine - Pon 24 Lip, 2017 20:18
A jaki masz system?
Możesz spróbować zrobić tak, że pozwolisz, a jeżeli system Ci nie ruszy, to poszukać tej opcji w biosie i zmienić z powrotem na IDE. Z samym systemem nic się nie stanie, o ile nie pozwolisz mu się naprawić - samonaprawianie systemu najczęściej go psuje .
BeeMeR - Wto 25 Lip, 2017 07:24
| Akaterine napisał/a: | | A jaki masz system? | Windows 10 Home
| Akaterine napisał/a: | Z samym systemem nic się nie stanie, o ile nie pozwolisz mu się naprawić - samonaprawianie systemu najczęściej go psuje . | takie mam doświadczenia/tj., bardziej obserwacje z dyskami które cosik zaczynają bruździć - próba naprawy najczęściej kładzie je na całego (no ale przynajmniej przedtem można/trzeba zgarnąć co nieco)
Admete - Sob 29 Lip, 2017 11:14
Co można zrobić z laptopem, który ma czarny ekran, ale słychać jak chodzi i nie można go wyłączyć? Czekać aż mu się bateria wykończy i przestanie działać? Cóż dysk ma na gwarancji jakby co. Zadzwonię w poniedziałek do faceta, który go naprawiał, jeśli nic się nie zmieni.
EDIT: w końcu udało się go wyłączyć i włączyć. Może to reakcja na aktualizacje.
akne - Nie 30 Lip, 2017 00:13
Zawsze można wyjąć baterię Ja tak brutalnie postępowałam, kiedy siadał mi dysk.
Admete - Nie 30 Lip, 2017 06:48
Nie wiem, gdzie ta bateria. Ale potem drugi raz tak się stało, tyle, że sytuacje opanowałam szybciej. Włączę go dziś i jutro, zobaczę, co będzie. Najwyżej zadzwonię do gościa, który go naprawiał ostatnio.
praedzio - Nie 30 Lip, 2017 07:59
Przytrzymujesz dużej przycisk włączania i sam się wyłączy - podobnie jak w zwieszonym stacjonarnym.
Admete - Nie 30 Lip, 2017 08:03
Niestety na początku to zupełnie nie działało. Musiał się porządnie zawiesić
Trzykrotka - Śro 02 Sie, 2017 16:02
Wrrr, dawno nie zaglądałam do moich zdjęć i okazało się, ze w międzyczasie gogle zlikwidowały picasę. A mnie trzasnął dysk, wymieniłam komputer i wygląda na to, że ileś fajnych wspomnień poszło się paść - podróże, spotkania, mój kot miał cały gruby album. Miałam nadzieję, że zdjęcia wciąż są w picasie. Nie wiecie, jak można je od tych dziadów odzyskać?
Admete - Śro 02 Sie, 2017 16:15
Bardzo współczuję. Nie mam jednak pojęcia czy można u nich coś odzyskać.
Deanariell - Śro 02 Sie, 2017 16:27
| Trzykrotka napisał/a: | | w międzyczasie gogle zlikwidowały picasę |
Może trzeba jakoś, gdzieś napisać do google'a? Nie wiem jak, ale wydaje mi się, że w sieci nic tak na zawsze nie ginie, podobno. Informatyk by pewnie wiedział, co można zrobić...
Trzykrotka - Śro 02 Sie, 2017 16:45
Pisanie do googla to jak wysyłanie listów w kosmos. Mam ochotę popłakać.
Deanariell - Śro 02 Sie, 2017 16:50
| Trzykrotka napisał/a: | | Pisanie do googla to jak wysyłanie listów w kosmos. |
No, domyślam się... Ale w desperacji człowiek brzytwy się chwyta, więc może warto spróbować nawet beznadziejnego z pozoru rozwiązania? Najlepiej byłoby jednak zapytać kogoś, kto się lepiej zna na funkcjonowaniu internetu... Musi być jakaś opcja, skoro hakerzy są w stanie wygrzebać w sieci dane, które często oficjalnie już nie istnieją.
Akaterine - Śro 02 Sie, 2017 19:48
Trzykrotka, zaloguj się na swoje konto i zajrzyj do usługi zdjęcia Google. Może automatycznie tam zostały przerzucone.
https://photos.google.com/?hl=pl
Trzykrotka - Śro 02 Sie, 2017 19:57
Nie ma niestety. W zdjęciach mam tylko aktualne.
BeeMeR - Nie 06 Sie, 2017 19:35
Ania mi niechcący kopnęła w komputer gdy mi właziła z impetem na kolana i go przewróciła - od tego czasu nie działa głos
Komputer wyłączyłam, podociskałam ew. styki, włączyłam ponownie ale dalej nie działa głos, ani słuchawki ani głośniki - niby mam wyjście z przodu (używałam tylko tylnego) - bez reakcji.
Co mogę jeszcze zrobić?
|
|
|