Komunikaty - Pytania techniczne
Anaru - Pon 20 Mar, 2017 00:49
Tak, ileś tam lat temu jak akurat miałam go na komputerze, okropnie mnie to irytowało
Akaterine - Pon 20 Mar, 2017 18:09
Mi też tak się działo i też mnie drażniło, ale wystarczy dodać forum do wyjątków Kaspersky'ego .
Agn - Pią 24 Mar, 2017 23:37
Mam Windows 10 i niezmiernie wnerwia mnie, że kiedy jestem podłączona do internetu, to system namolnie informuje mnie, co moi znajomi właśnie wrzucili na facebooka. Czy można to przekleństwo jakoś wyłączyć!?
Admete - Sob 25 Mar, 2017 06:24
To może na FB musisz wyłączyć? Nie spotkałam się z problemem, bo nie mam FB Tu masz coś na ten temat:
http://pl.ccm.net/faq/868...ie-w-windows-10
Agn - Sob 25 Mar, 2017 09:46
Dzięki! Mam nadzieję, że to faktycznie pomoże.
Anaru - Sob 25 Mar, 2017 23:03
Pomogło?
Agn - Sob 25 Mar, 2017 23:54
Zaiste. Jupijajej!
Admete - Nie 26 Mar, 2017 11:09
A to się ciesze, że udało mi się znleźć pożyteczny link
Deanariell - Wto 04 Kwi, 2017 20:47
Hmmm... Mam świeżo zainstalowanego Kaspersky Internet Security (Admete ) - komputer po pełnym skanowaniu (bez wykrytych zagrożeń), a mimo tego, kiedy otwieram forum i chcę wejść w "Zobacz posty nieprzeczytane", to pojawia się alert o zablokowanym zagrożeniu - i nie otwiera mi strony. Informacja jest o trojanie - Trojan.JS.WindowBomb.a - jak widać mogę otwierać poszczególne tematy ze strony głównej forum i wtedy nic mi się nie wyświetla... Nie bardzo wiem, co z tym można zrobić?
Admete - Wto 04 Kwi, 2017 21:44
Skasować wszystkie nieprzeczytane psoty. Serio. On ci gdzieś tam musi siedzieć.
Anaru - Wto 04 Kwi, 2017 23:14
I dlatego nie lubię Kaspersky'ego, kretyn z niego
Admete - Śro 05 Kwi, 2017 07:15
A ja go lubię. Mnie nic dziwnego nigdy nie pokazywał. Chroni dobrze. Eset jest drogi, Norton mnie wkurzał, F-secure to badziewie. Wiesz ile ona ma postów do przeczytania? Ponad 3 tysiące
Anaru - Śro 05 Kwi, 2017 09:59
| Admete napisał/a: | Wiesz ile ona ma postów do przeczytania? Ponad 3 tysiące |
To mi nie zaimponuje
Akaterine - Śro 05 Kwi, 2017 10:19
| Admete napisał/a: | | Skasować wszystkie nieprzeczytane psoty. Serio. On ci gdzieś tam musi siedzieć. |
Nic nigdzie nie siedzi. Kaspersky po prostu rozpoznaje funkcje forum "pokaż wszystkie w nowym oknie" jako wirusa, który zawala komputer właśnie poprzez otwieranie setek okien w przeglądarce.
Admete - Śro 05 Kwi, 2017 10:20
Ale ty nie miałaś zawirusowanego komputera, a Riella jak najbardziej.
Akaterine - Śro 05 Kwi, 2017 10:28
Ale to, co pokazuje jej Kaspersky - "Trojan.JS.WindowBomb.a" - wskazuje, że to błędne rozpoznanie funkcji forum przez antywirusa. To jest problem znany od lat.
Jest o tym na forum wersji forum, z której korzystamy ("phpBB by Przemo"):
http://www.przemo.org/php...p=290102#290102
Admete - Śro 05 Kwi, 2017 15:10
To dlaczego mnie nie pokazuje?
| Cytat: | | Alarm ten wywołuje opcja "Otwórz wszystkie w nowych oknach" dostępna m.in.: na stronach "Zobacz posty bez odpowiedzi", "zobacz posty nieprzeczytane" czy innych z podobnym kodem. Kaspersky uważa to za trojana, ponieważ opcja ta otwiera wszystkie posty z listy np. nieprzeczytanych w wielu nowych oknach co przy dużej ilości postów na liście wyszukiwania może spowodować zawieszenie się przeglądarki lub/i systemu. |
A już wiem - czyli jednak moja intuicja była trafna. Ma za dużo nieprzeczytanych postów. Niech je odznaczy i problem przestanie istnieć. Nie rozumiem idei trzymania tylu postów - i tak się nie przeczyta
Deanariell - Pią 07 Kwi, 2017 13:41
| Admete napisał/a: | | A już wiem - czyli jednak moja intuicja była trafna. Ma za dużo nieprzeczytanych postów. Niech je odznaczy i problem przestanie istnieć. Nie rozumiem idei trzymania tylu postów - i tak się nie przeczyta |
Zostało mi ok. 950 postów nieprzeczytanych (samo się wysprzątało ) - a mimo tego nie mogę wejść w zakładkę "Zobacz posty nieprzeczytane", bo wyskakuje ta informacja o trojanie. Natomiast ze strony głównej i z innych zakładek, np. "Posty od ostatniej wizyty" mogę korzystać bez problemu i nic się nie wyświetla. Nie wiem, jak się tego pozbyć, ale w sumie da się z tym żyć - najważniejsze, że forum w ogóle działa.
Admete - Pią 07 Kwi, 2017 13:43
Może 900 to nadal za dużo Mnie nic takiego nigdy nie wyskoczyło, a używam dwa lata już.
Deanariell - Pią 07 Kwi, 2017 13:47
| Admete napisał/a: | | Może 900 to nadal za dużo Mnie nic takiego nigdy nie wyskoczyło, a używam dwa lata już. |
Co ja ci na to poradzę? Widać należę do "wybrańców". Sprawdziłam, nie mogę wejść również przez zakładki "Zobacz swoje posty" i "Zobacz posty bez odpowiedzi". Normalnie działa tylko ta "Zobacz posty od ostatniej wizyty". Dobre i to.
Admete - Pią 07 Kwi, 2017 14:14
zawsze możesz odinstalować, ostatecznie jest darmowy, więc nic nie stracisz.
Deanariell - Pią 07 Kwi, 2017 14:40
| Admete napisał/a: | | zawsze możesz odinstalować, ostatecznie jest darmowy, więc nic nie stracisz. |
Ale ja nie chcę niczego odinstalować. Przecież nie blokuje mi całego forum - skoro nie jest to realny problem z trojanem, a jedynie małe nieporozumienie między "internetowymi bytami" , to niech sobie będzie. Otwieram wiadomości korzystając z innej zakładki i tyle, poza tym się nic nie zmieniło. Ważniejsze, że inne rzeczy faktycznie z komputera usunął, przez co mi się już sam nie wyłącza w trakcie korzystania z netu, np. w środku pisania postów.
Admete - Pią 07 Kwi, 2017 17:51
| Deanariell napisał/a: | przez co mi się już sam nie wyłącza w trakcie korzystania z netu, np. w środku pisania postów. |
I możliwe, że wcale nie jest zepsuty Nie chciałam pisać, a nie mówiłam, ale jakoś samo spod klawiatury wyskoczyło
Deanariell - Sob 08 Kwi, 2017 13:10
| Admete napisał/a: | | możliwe, że wcale nie jest zepsuty |
No, raczej na pewno nie jest.
Odznaczyłam wszystkie tematy jako przeczytane i dalej nic się nie zmieniło. Nie mogę korzystać z opcji "Zobacz posty nieprzeczytane" i reszty - jak wyżej.
Admete - Sob 08 Kwi, 2017 14:51
To na razie pocierpisz, a potem zainwestujesz w Eseta. Jest droższy,a le jak ma ci to przeszkadzać, to wydasz więcej.
|
|
|