Seriale - Zemsta najlepiej smakuje na zimno i z dobrą dramą x 22
Admete - Śro 26 Cze, 2024 23:18
My Sweet Mobster jest chyba właśnie taką sympatyczną wakacyjną drama, której szukałam. Początek jest nieco zbyt komediowy, ale potem wszystko się uspokaja. Polecam.
Admete - Sob 06 Lip, 2024 21:38
Nadal oglądam My Sweet Mobster - w sam raz na lato. Poza tym zaczęła się dość sztampowa drama Red Swan, ale ja tam mogę obejrzeć małomównego ochroniarza bogatej kobiety Parę wybuchów i strzelanina też może być, nie pogardzę. A dziś zaczęła się drama z Shin Ha Kyunem "The Auditors".
Loana - Pon 08 Lip, 2024 15:28
O, ja się zastanawiam nad tym "My sweet mobster", bo podobny główny ma zaczepisty głos, tylko tam ma być jakiś trójkąt, a ja na razie mam takich dość -_-
Admete - Pon 08 Lip, 2024 16:01
Niby jest, ale tak naprawdę liczy się tylko główny.
Admete - Wto 09 Lip, 2024 21:19
To Pyra też spodziewa się dziecka. Przy czym najwyraźniej u niej to tak prosto jak u Wioli to nie było.
Loana - Śro 10 Lip, 2024 14:57
Właśnie widziałam w podpowiedziach filmik o tym. Na pewno prosto nie było, bo pamiętam, że oglądałam jakiś jej filmik o tym, że raczej nie będą mieli dziecka, bo nie mogą mieć. Długo się starali i nie szło. To fajnie, że się w końcu udało
RaczejRozwazna - Śro 10 Lip, 2024 15:30
Wspaniale że im się udało.
Loana - Czw 11 Lip, 2024 14:13
Dziewczyny, jaka była strona, gdzie można było obejrzeć lakorny? Naszło mnie na obejrzenie jakiegoś, a w sumie one rzadko są dostępne na tych platformach, gdzie oglądam.
BeeMeR - Czw 11 Lip, 2024 20:33
| Loana napisał/a: | | jaka była strona, gdzie można było obejrzeć lakorny? | Na przykład tu:
https://lakorngalaxy.com/completed/
https://mkvdrama.org
Jakbyś trafiła na coś ciekawego to daj znać. Ja na razie nie oglądam prawie nic, przynajmniej z dram. Może jak będzie mniej gorąco.
Admete - Nie 14 Lip, 2024 21:57
Zaczęłam oglądać Good Partner - podoba mi się nawet bardzo. Ciekawe bohaterki i pokazanie spraw rozwodowych jest interesujące, choć chwilami bardzo przykre. Jang Nara z wiekiem staje się aktorsko naprawdę dobra, a role świeżynki w prawniczym świecie gra Nam Ji Hyun - pamiętacie ja na pewno z dawnych czasów z Królowej Seon Deok i wielu późniejszych dorosłych ról. To teraz razem z The Auditors i My Sweet Mobster mam już trzy dramy, nie jest żle Podobno Miss Night and Day jest zabawne. Ogląda ktoś?
Trzykrotka - Pon 15 Lip, 2024 07:08
Wróciłam z urlopu i na pewno coś zacznę oglądać. Na wakacjach tradycyjnie rządziła chińszczyzna. Nawet fajna.
Loana - Pon 15 Lip, 2024 15:25
Ja coś się nie mogę zabrać za nowe dramy koreańskie, planuję, ale jakoś nie mam nastroju. I w związku z tym w weekend, gdzie w sumie tylko oglądałam (odmóżdżenie na maksa...) zrobiłam sobie powtórkę "Alchemii Dusz"(ale to jest piękna wizualnie drama...) i włączyłam sobie lakorna. Nie tego, co planowałam, bo chciałam tego o dziewczynie, co się przeniosła w czasie w ciało jakiejś biczy, ale akurat pod jednym linkiem, który wrzuciła Beemerka (dziękuję!) nie było pierwszej części, ale za to inna historia przyciągnęła moją uwagę. Co prawda nie wiem czym, chyba kontraktowym związkiem (bo lubię ), przystojnym ML i FL przypominającą mi główną w "My Girlfriend Is a Gumiho"
I tak sobie od wczoraj obejrzałam już 16 odcinków na 28, bo nawet mnie wciągnęło, chociaż oczywiście oglądałam z przewijaniem. Trochę było tych zawieszonych spojrzeń przez minutę czy rozwleczonych scen, gdzie bohater "myje zęby i ubiera się w piżamę". Ale oprócz tego nawet fajnie mi się odmóżdżało przy tym - bo to chyba taki typowy lakorn. Zamotane historie z długami i zemstami, okropny brat, intrygantka jakby-eks, wkurzający second lead, połowa młodszej obsady chce mieć ML, druga połowa chce mieć FL, dużo policzkowania się (głównie kobiet), utuczone słodkie dzieci mówiące momentami po angielsku (ale nie wiem czemu...), bójki, strzelaniny, wypadki z koniem - no typowo chyba. Do tego przystojny ML, ale często troglodyta, który uwielbia ciągać główną za nadgarstek (serio się zastanawiam, czy te aktorki nie mają choroby zawodowej w postaci naciągniętego lub wykręconego nadgarstka ) i ma ogromny problem, który mam nadzieję do końca serii zostanie rozwiązany - nie rozumie, że ponad połowę problemów w życiu tworzy sobie sam, bo nic nie mówi albo mówi głupie rzeczy, a nie te, co trzeba powiedzieć... tzn komunikacja i wymiana istotnych informacji jest na poziomie dna - ale w sumie nie powinnam winić tylko ML, bo tam wszyscy mają z tym ogromne problemy. Najbardziej konkretny to wydaje się być ZŁOL młodszy (bo ich tam więcej jest), bo serio mam wrażenie, że najwięcej rozmawia z osobami, z którymi współpracuje... No i na plus też u Złola jest umiejętność grania namiętnych scen - wychodzi mu to o wiele lepiej niż głównym, którzy ciągle jeszcze nie wyszli z przedszkola w tych scenach (ja nie wiem, czy oni serio z tymi pocałunkami to oglądali później to, co nakręcili, bo gdyby nie powiedzieli w dialogach, to ja bym nie zgadła, że to miało być to -_-). Na plus tego serialu na pewno zaliczam fanserwis, bo głównemu zdarza się latać bez koszulki i jest co oglądać, plus ładnie na koniu pomyka No i chyba ta ogólna historia mi się podoba, bo jednak mimo wszystko pokazują powolne dogadywanie się głównych (w bólach) i po kolei poznajemy elementy historii.
Ten lakorn to "The wedding contract" (stąd: https://ohsweethaven.com/completedproject/2023-2/jsbrai/) i raczej nie polecam, bo chyba tylko Beemerka mogłaby znieść to nagromadzenie schematów No i mogłoby ją przyciągnąć stado "przyjaciół" głównej czyli owieczek, bo są słodkie i czyste ;P
Admete - Pon 15 Lip, 2024 16:41
Przepiękny opis 😆
BeeMeR - Pon 15 Lip, 2024 23:09
Opis rozkoszny, ale nie przepadam za troglodytami
Trzykrotka - Wto 16 Lip, 2024 07:15
Piękny opis, aż można odliczać po kolei wszystkie schematy takich seriali - do meksykańskich też pasuje
Te upały sprawiają że nie mam na nic siły i usnęłam wczoraj przy kolejnym odcinku mojej chińszczyzny.
BeeMeR - Wto 16 Lip, 2024 08:25
W wolnej chwili napisz o czym ta chińszczyzna
Ja wreszcie nareszcie ruszyłam z drugim odcinkiem Grand Prince- podobał mi się bardziej niż pierwszy, bo ten właściwie przedstawiał postaci, pokazywał ich spotkanie i relacje. Plus pokazał pannie YSY bez koszuli
Loana - Wto 16 Lip, 2024 13:33
| BeeMeR napisał/a: | Opis rozkoszny, ale nie przepadam za troglodytami |
Obejrzałam sobie wczoraj trailery do kilku innych lakornów i wiesz co, cofam co napisałam o ML w tym opisywanym - nie jest taki zły! W porównaniu z niektórymi w trailerach to on jest prawie dżentelmenem! Jednak chyba nie wpadnę w szał oglądania tych lakornów, bo pewnie ciężko będzie wyhaczyć jakiegoś mało schematycznego Ale mam jeszcze kilka na liście i dam znać, jakby było coś ciekawego.
Na razie poczytałam sobie komentarze na MDL na temat tego "The wedding contract" i tam polecają obejrzeć odcinki 1-8(10), a potem przeskoczyć do 20-28, gdzie kończy się powtarzalność i zaczyna się ciekawsza akcja i to mnie bardzo ucieszyło, bo ten 16 odcinek to już mnie męczył jeśli chodzi o rozwój uczucia między głównymi, bo jakby się cofnęli w tym Czyli muszę jeszcze przemęczyć (przewinąć ) cztery odcinki i znowu zacznie się coś dziać
BeeMeR - Wto 16 Lip, 2024 18:35
Tak, tak, ja znam lakornowe numery, niektóre są naprawdę świetnie zrealizowane, i dobrze się ogląda, a nawet potrafią być odpoczynkowe, nawet jeśli zdroworozsądkowo są od czapy albo toksyczne
W każdym razie donoś co oglądasz
Czy to co chciałaś oglądać ale nie obejrzałaś to Love Destiny?
Do mnie na etapie trzeciego odcinka Grand Prince dołączyła Ania - bardzo jej się główna para podoba i Ania chce oglądać ze mną - zobaczymy jak to pójdzie, bo ja nawet nie mam pewności czy to się dobrze kończy... No nic, zobaczymy jak się to rozwinie, w razie czego Ania umie się zmyć jak ją przestaje interesować
Mnie się osobiście bardzo podoba zły - rzut oka na niego:
https://www.youtube.com/watch?v=7hS2QXyi96g
ale główna para też nie jest zła, tylko pan ma czasami mocno niewyjściową fryzurę
https://www.youtube.com/watch?v=99gsSH1CoSo
Trzykrotka - Wto 16 Lip, 2024 22:25
| BeeMeR napisał/a: | W wolnej chwili napisz o czym ta chińszczyzna
|
Tytuł jak dla mnie kompletnie niezapamiętywalnie banalny, czyli Follow Your Heart.
https://mydramalist.com/749325-follow-your-heart
Gosia się zainteresowała, bo gra jej ulubieniec, Leo Lou - całkiem jest fajny aktorsko, choć nie rozumiem zachwytów nad jego urodą.
Pan jest dumnym i zimnym (a jakże) księciem, który jednak jest w sporej niełasce u dziadka - głowy rodu, nie nadużywa tytułu i pracuje jako śledczy w jednej z cesarskich służb policyjno - śledczych. Tropi sprawę uprawy i handlu jakąś koszmarną rośliną trująco - narkotyczną, zornią. Podczas śledztwa trafia do nadwodnego miasta Henan, gdzie natyka się na śliczną wędrowną lekarkę. Dziewczyna pracuje dla żony generała, która ma dziwne schorzenie, pan podejrzewa generała o udział w przestępczym procederze. łączą siły, zaczynają czuć do siebie miętę, a generałowa, która jest szamanką z jakiegoś plemienia z obrzeży państwa, przepowiada im az trzy śluby! Jeden zresztą już wzięli, choć ich zdaniem był fałszywy - miał tylko służyć schwytaniu szajki.
Oboje główni są "odmieńcami" - on nie rozpoznaje twarzy (tylko swoją główną panią zawsze i wszędzie), ona została czymś zatruta i zawsze kiedy nadchodzą "te dni" rzemienia się w kogoś innego - a to w dziecko, a to inną młodą ładną kobietę, a to w okrągłego młodzieńca.
Drama zyskuje na pewno przez udział gwiazdora, bo widać po niej duże pieniądze nie pożałowane na dekoracje, kostiumy i efekty. Choćby dla tych piękności warto nacieszyć oczy tą dramą. I jest naprawdę niezła - i zabawna i momentami zaskakująca - przed 20 odcinkiem jestem całkiem zadowolona.
Loana - Śro 17 Lip, 2024 15:24
| BeeMeR napisał/a: | Tak, tak, ja znam lakornowe numery, niektóre są naprawdę świetnie zrealizowane, i dobrze się ogląda, a nawet potrafią być odpoczynkowe, nawet jeśli zdroworozsądkowo są od czapy albo toksyczne |
No na razie w tym lakornie co oglądam to najbardziej mi nie pasuje fakt, że główni ciągle nie są dogadani. Tyle już przeżyli, że mogliby zacząć w końcu się dokładniej komunikować. I ML mógłby przestać wysyłać tak sprzeczne sygnały - bo z jednej strony widać, że jest zakochany i chce być z FL, ale z drugiej strony zgadzam się z jej opinią, że jest "bipolar". Jego zachowanie czasami to jakiś kosmos, jak w ogóle wpadł na pomysł, że takie głupie rzeczy mówić i robić. Tzn domyślam się, że to scenarzysta, no ale jednak - taki przystojny i w sumie fajny bohater, czemu go tak sztucznie psują
| BeeMeR napisał/a: | | Czy to co chciałaś oglądać ale nie obejrzałaś to Love Destiny? |
Tak, dokładnie o to mi chodziło Nie wiem czemu mnie na to naszło. Ale kiedyś "oglądałam" z Tobą przez opisy i obrazki dramę "Bossam Steel Fate" i teraz obejrzałam ją prawie w całości (brakuje mi półtora odcinka do zakończenia) "Bossam Steel Fate". I mi się ta drama naprawdę spodobała - tzn ta część z księżniczką i ML, bo te polityczne knowania to jednak nie podchodzą mi. I tego lakorna "Love Destiny" też pamiętam, że "oglądałam" na Twoich obrazkach i mi się to nawet spodobało wtedy - to może spodoba mi się jako drama również
O, a czy to nie jest czasem ten mymłek "ukochany" gwiazdy z "That Fool", który ją zwodził i oszukiwał, bo chciał zjeść ciasteczko i mieć ciasteczko? W sumie tam też miał negatywną rolę, tylko grał drewnianie
Loana - Śro 17 Lip, 2024 15:27
| Trzykrotka napisał/a: | Tytuł jak dla mnie kompletnie niezapamiętywalnie banalny, czyli Follow Your Heart. (...)
Oboje główni są "odmieńcami" - on nie rozpoznaje twarzy (tylko swoją główną panią zawsze i wszędzie), ona została czymś zatruta i zawsze kiedy nadchodzą "te dni" rzemienia się w kogoś innego - a to w dziecko, a to inną młodą ładną kobietę, a to w okrągłego młodzieńca.
Drama zyskuje na pewno przez udział gwiazdora, bo widać po niej duże pieniądze nie pożałowane na dekoracje, kostiumy i efekty. Choćby dla tych piękności warto nacieszyć oczy tą dramą. I jest naprawdę niezła - i zabawna i momentami zaskakująca - przed 20 odcinkiem jestem całkiem zadowolona. |
Opis brzmi bardzo ciekawie! I pan ładny trzeba przyznać Daj znać proszę, jak to się skończy, tzn czy pozytywnie
BeeMeR - Śro 17 Lip, 2024 19:19
| Loana napisał/a: | | czy to nie jest czasem ten mymłek "ukochany" gwiazdy z "That Fool", który ją zwodził i oszukiwał, bo chciał zjeść ciasteczko i mieć ciasteczko? | Wygląda na to, że owszem, acz tu ma prawie 10 lat więcej i odpowiednio lepiej gra
A ja sobie chyba obejrzę (przynajmniej dam szansę) - lakornowi po indyjsku
https://www.youtube.com/watch?v=kyj9zSrUZB4
Oj, nie tańczą jak Hindusi ale starają się
Pani ta sama co w Love Destiny, podobała mi się tam
BeeMeR - Pią 19 Lip, 2024 22:35
Spróbowałam obejrzeć w/w film, Congrats My Ex!
ale to durne strasznie, totalnie niewiarygodne i przewidywalne. Gdyby nasi polscy spece od tzw. "komedii romantycznych" zapragnęli nakręcić to bollywood to pewnie wyglądałoby to podobnie - dużo hałasu i zamieszania, jaskrawe kolory, dwie-trzy piosenki bez większej potrzeby - ta wklejona wyżej najciekawsza. No i totalny brak chemii między parami
Admete - Pią 19 Lip, 2024 22:59
Za to ja się zachwycam Good Partner. Drama w moim guście, ale raczej nie jest to drama dla każdego, bo dotyczy rozwodów. Podobno scenarzystka jest prawniczką od rozwodów właśnie. Powiem wam, że sprawy są ciekawe i niejednoznaczne. Na dodatek szalenie mi się podobają bohaterki. Dialogi świetne i gra także. Trzymam kciuki za to, żeby reszta była tak dobra.
Admete - Nie 21 Lip, 2024 10:20
$ odcinek świetny - coś czuję, że to będzie w końcu coś naprawdę interesującego w tym roku posuchy.
|
|
|