Seriale - Bridgerton, czyli fikcja histe(o)ryczna...
BeeMeR - Czw 31 Mar, 2022 08:49
No dobra, przekonałaś mnie, żeby dać szansę dalej
Najwyżej na mniejszym bądź większym przeglądzie
Nawiasem, drukarz z którym dyskutowała Elojze to pięknooki chłopak, oni tam - panowie - wszyscy śliczni jak z obrazka, panie bardziej zróżnicowane
Trzykrotka - Czw 31 Mar, 2022 09:42
Prawda, wszyscy śliczni.
BTW, nie wiem po co było wracać do najnudniejszego wątku z 1 sezonu, czyli chybionej miłości Colina do panny jak-jej-tam i pokazywać jeszcze ją z dziecięciem w ramionach?
Jeśli dałabyś radę zrobić jakieś poglądowe zdjęcie koafiur królowej, to uradowałabyś oko dziewczyn nie oglądającyh. Ja niestety nie mogłam
BeeMeR - Czw 31 Mar, 2022 11:38
Na razie nie mam jak zrobić fotek, może później.
Jadę z drugim odcinkiem:
Jak można dać konia pannie, która mieszka grzecznościowo u kogoś, gdzie niby ma go trzymać?
Pomijam niestosowność daru, serial już niejedno głupstwo tu zaserwował i pewnie dopiero się rozkręca -panie proszą panów do tańca, panowie zabawiają towarzystwo tanimi sztuczkami i podrygami przy kominku podczas "wieczoru poezji", ach, co będzie dalej?
Colin powiedział Pam najboleśniejszy tekst, palant jeden: "Nie jesteś kobietą, jesteśmy przyjaciółmi"
Ale aktorki nie mogą zmienić, to by nie zagrało dobrze.
Debiut Elojzy mi się podobał, byłabym podobnie, a może nawet bardziej niezgrabną poczwarką
Trzykrotka - Czw 31 Mar, 2022 13:31
Prawda, zapomniałam o sztuczkach Bo urok tego wciskania karnecików atrakcyjnemu kawalerowi przez zainteresowane nim panny doceniłam. I szukanie małżonki jak nabór na stanowisko z odkreślaniem punktów z CV
Co do przyjęcia ze sztuczkami, to prawie dorównało ono idiotyzmem temu balowi dla debiutantek z pierwszego sezonu, który wydała gospodyni podejrzanego prowadzenia się i zabawiała towarzystwo przy pomocy półgołych śpiewaczek i tancerzy
Ja tam dziwiłam się, że Eloise tak się boi głupiego dygnięcia przed równie groteskową królową
Agn - Czw 31 Mar, 2022 13:37
Dobra, biore to na siebie - postaram sie pstryknac koafiury krulofej, jako ze mam zapolowac na filizankowa kreacje mamy Penelopy.
BeeMeR - Czw 31 Mar, 2022 13:45
Tak, casting na żonę z pytaniem o liczbę planowanych dzieci doceniłam także
Dygnięcie -nie dygnięcie, królowa zgani i narobi się rodzinie wstydu. A kto by chciał być oceniany jak kobyłka na targu (małżeńskim)?
Trzeci odcinek póki co lepszy, szczególnie nieplanowana kąpiel błotna
Nawet Kaśka się uśmiechnęła -pierwszy raz od przyjazdu do Anglii, jak mniemam.
Trzykrotka - Czw 31 Mar, 2022 14:09
| BeeMeR napisał/a: |
Dygnięcie -nie dygnięcie, królowa zgani i narobi się rodzinie wstydu. A kto by chciał być oceniany jak kobyłka na targu (małżeńskim)?
|
Skrzywi się bardzo uprzejmie, oraz zrobi minę jakby ktoś jej puścił bąka pod nosem A cały ten małżeński targ jest w ogóle nieznośny i upokarzający. Nie wiem, jak ktoś mógł uważać to za romantyczne.
BeeMeR - Czw 31 Mar, 2022 14:15
| Cytat: | | Skrzywi się bardzo uprzejmie | albo sobie pójdzie jeszcze uprzejmiej, wrzeszcząc, że ma na dziś dość
Skoro krulofa tego cyrku tak wychowana, to co ja się heroinie dziwię, że się dobrodziejce odszczekuje
BeeMeR - Czw 31 Mar, 2022 14:20
Och, panna kawalera zagadnęła właśnie o ich potencjalne, przyszłe dzieci, tja
BeeMeR - Czw 31 Mar, 2022 15:06
Pszczoła była wysoce rozczarowująca, co to za dziwne dyszenie na sucho? Tak ni z gruszki ni z pietruszki...
Pomijam, że para nie ma chemii, ani w spojrzeniach ani przekomarzankach ani tym dyszeniu
Trzykrotka - Czw 31 Mar, 2022 15:13
| BeeMeR napisał/a: |
Pomijam, że para nie ma chemii, ani w spojrzeniach ani przekomarzankach ani tym dyszeniu |
I tak już do konca...
A recenzje rozpływają się nad tym dyszeniem, że to niby takie ekscytujące slow burn
BeeMeR - Czw 31 Mar, 2022 16:04
Ekscytujące slow burny to ja ma w lakornach
Ale dopuszczam myśl, że według znawców kinematografii się nie znam
Agn - Czw 31 Mar, 2022 17:43
Prosze ja was, te prawie-pocalunki to raz wypada ok, ale 4 razy to juz jest masakra. Serio, nie wiem kogo to mialo podniecic - sa takie widzki?
BeeMeR - Czw 31 Mar, 2022 18:25
To oni tak będą niekonstrukcyjnie dyszeć wielokrotnie?
Agn - Czw 31 Mar, 2022 18:30
Chyba wlasnie 4 razy. Szykuj sie. :]
BeeMeR - Czw 31 Mar, 2022 18:32
No to nie robiliby Edwiny w konia... I siebie....
Agn - Czw 31 Mar, 2022 18:50
Nie rozumiem.
Niestety, nie mam jak zrobić capsów z Netflixa, muszę wymyślić coś innego, żeby pokazać wam królewskie peruki.
BeeMeR - Czw 31 Mar, 2022 18:58
Ja zrobię
Oglądam tak, że nie da rady, ale fotki cyknę w odpowiednim czasie.
Agn - Czw 31 Mar, 2022 19:16
Dzieki.
A wiesz ktora to filizankowa kieca?
BeeMeR - Czw 31 Mar, 2022 19:23
Jeszcze nie, na razie widziałam trzy odcinki. Były różne cuda, ale filiżanek chyba jeszcze nie.
Agn - Czw 31 Mar, 2022 20:41
Jej wzor skojarzyl mi sie z wzorem na filizanke. Jasna z cieme kwiaty i zlote esy-floresy.
BeeMeR - Pią 01 Kwi, 2022 08:32
Właśnie panna podczas polowania pokazała adoratorowi siostry zgrabne, śniade, niemal nagie udo
Trzeba umieć przechodzić przez zwalone drzewa, ja bym sobie zęby wybiła próbując dokonać tej sztuki z suknią i jeszcze żeby to wyglądało na "przypadek"
Poprzednia zamężna miłość Colina to zdecydowanie odgrzewany kotlet, zbędne minuty
Edit: okazuje się, że panna podczas ataku pszczoły położyła sobie rękę pana na biuście -oj, przegapiłam w tym nieskoordynowanym dyszeniu
Czy dyszenie samotne, każde w swoim łóżku w czasie burzy też wliczałaś, Agn?
Trzykrotka - Pią 01 Kwi, 2022 09:56
Trudno raczej podkasać jest suknię długą do ziemi tak, żeby pokazać całe udo... To też było niezłe WTF Bo że podczas jazdy konnej panna udami świeciła, to cóż, mogło się zdarzyć.
Podejrzewam, że niestety, owa miłość Colina jeszcze wróci i dlatego szykują grunt pod ten powrót. Tamten wątek był dla mnie okropnie męczący w 1 sezonie, więc wywlekanie go w 2 przyjęłam ze szczękościskiem.
BeeMeR - Pią 01 Kwi, 2022 10:03
Chyba, że suknia ma rozcięcie niemal po pępek
Podobał mi się taniec głównej pary, ładnie to zrobili. Po dyszeniu w bibliotece powinni iść zwiedzić pięterko, a nie oświadczać się siostrze, no ale czym byłby sezon bez skandalu
Podstęp mamuśki wobec kuzyna perfidny, aż prawie się cieszę, że konsekwencje ugryzły ją w tyłek.
BeeMeR - Pią 01 Kwi, 2022 10:22
Wicehrabia został publicznie wykąpany
Edit:
macanie biustu przy pszczole pokazali mi w retrospekcji, ok, nadrobiłam.
Główni wyznali już sobie miłość dwukrotnie, nie bardzo kumam czemu wciąż trzymają się ślubu z siostrą - tj. noble idiocy, rozumiem acz nie pojmuję
|
|
|