Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Alicja - Nie 03 Maj, 2020 11:50
| Trzykrotka napisał/a: | | czyli szef panny Kim, ma zagrać w dramie z niedawną Syrenką oraz gwiazdą od Koszmita |
pomimo że oglądam już 2 czy 3 rok, nadal nie mam pamięci do nazwisko, mało którego aktora kojarzę w czym grał i gdzie wystąpił. Jednostki na palcach jednej ręki. A tych, których kojarzę bardzo dobrze, to i tak nie pamiętam jak się nazywają. Kobiety - chyba tylko dwie
Admete - Nie 03 Maj, 2020 12:09
Trzykrotko te składane telefony są już u nas, po 6 tysięcy i więcej. Jak wygram w totka , to mogę kupić
Aragonte - Nie 03 Maj, 2020 12:14
| Admete napisał/a: | Trzykrotko te składane telefony są już u nas, po 6 tysięcy i więcej. Jak wygram w totka , to mogę kupić |
Jako niegadżeciara nie kupię na pewno
Alicjo, ja kojarzę twarze aktorów i role, nazwiska rzadko, tzn. nielicznych.
Admete - Nie 03 Maj, 2020 12:39
Ja tam bym mogła sobie kupować. Nic na to nie poradzę. Mam to we krwi Ale nie kupuję, bo mnie nie stać.
Trzykrotka - Nie 03 Maj, 2020 17:00
| Admete napisał/a: | Ja tam bym mogła sobie kupować. Nic na to nie poradzę. Mam to we krwi Ale nie kupuję, bo mnie nie stać. |
No właśnie, mój przypadek.
Aragonte, nie chodzi o gadzeciarstwo, tylko o praktyczność. Lubię smartfony z dużymi wyświetlaczami, wzrok dramatycznie mi się psuje i to absolutne must have dla mnie. Ale im większy, tym bardziej kłopotliwy. A połączenie dużego wyświetlacza z małą obudową to dla mnie ideał. Sześciu tysięcy nie mam, a nawet gdyby, to nie na telefon, ale mieć chciałabym takie cacko.
W The King całowali się! 5 odcinek i pyk Na dodatek flirciarski LMH jest naprawdę uroczy
Aragonte - Nie 03 Maj, 2020 17:01
Ja bym nie kupowała, nawet gdyby mnie było stać. Ale, Trzykrotko, u mnie to byłoby gadżeciarstwo, bo nie mam takich potrzeb Innych nie oceniam, piszę o sobie. Dla mnie byłby to gadżet, bez którego mogę się obyć. I nie mam zaufania do ekranów otwieranych. Jakoś nie.
Został mi jeszcze jeden odcinek Hospital Playlist, ten ósmy. Ładne były aluzje do Answer Me 1988
Nie wiem, jak typują pary na Soompi i Tumblrze, ale niespecjalnie teraz widzę inne poza tą jedną, która już się zeszła Andrea niestety kompletnie nie zwraca uwagi na panie, a szkoda, takie ładne geny marnuje A, bardzo lubię tego lekarza ex-wojskowego - jest szalenie sympatyczny i budzi zaufanie. Podobała mi się ta operacja z usuwaniem guza mózgu przeprowadzana na przytomnym pacjencie i rozmowa w trakcie.
zooshe - Pon 04 Maj, 2020 14:21
Przez majówkę poleciałam z CLOY i jestem szczerze uradowana z dramy. Nie powiedziałabym że odcinki w Seulu odbiegały mocno od tych z KPD, też miały swój urok. Zwłaszcza jak się dwóch graczy umawiało na solo w realu
Jak się już wyłączy zdrowy rozsądek to naprawdę cudna drama.
Aragonte - Pon 04 Maj, 2020 15:42
| zooshe napisał/a: | | Zwłaszcza jak się dwóch graczy umawiało na solo w realu |
Taaak, to było urocze A jak ci się podobała wizyta w łaźni? I cameo Koszmita? Basia widziała film, do którego była tam aluzja z tą żabą
Trzykrotka - Pon 04 Maj, 2020 17:37
A mecz piłkarski "kogo interesują jakieś zagraniczne zespoły" A "najprzystojniejszy" który wraca z rekonesansu z plikiem wizytówek agencji artystycznych popartych tekstem "to właśnie ciebie szukamy" i wnioskiem "już o nas wiedzą"
Powiem tylko, że o ile miałam zastrzeżenia do rozwiązania głównego wątku, to wątek SeRi i żołnierzy strasznie mnie wzruszał. Dalej uważam, że był lepszy niż romans.
zooshe - Pon 04 Maj, 2020 20:46
| Aragonte napisał/a: | | zooshe napisał/a: | | Zwłaszcza jak się dwóch graczy umawiało na solo w realu |
Taaak, to było urocze A jak ci się podobała wizyta w łaźni? I cameo Koszmita? Basia widziała film, do którego była tam aluzja z tą żabą |
Właśnie aluzji do żaby nie zrozumiałam, bo nie widziałam tego filmu, dopiero póżniej doczytałam że to nawiązanie do czegoś, ale dresik i fryzura kosmity robiła wrażenie.
| Trzykrotka napisał/a: | A mecz piłkarski "kogo interesują jakieś zagraniczne zespoły" A "najprzystojniejszy" który wraca z rekonesansu z plikiem wizytówek agencji artystycznych popartych tekstem "to właśnie ciebie szukamy" i wnioskiem "już o nas wiedzą"
Powiem tylko, że o ile miałam zastrzeżenia do rozwiązania głównego wątku, to wątek SeRi i żołnierzy strasznie mnie wzruszał. Dalej uważam, że był lepszy niż romans. |
Jak usłyszeli że mecz jest z Japonią od razu wstąpił w nich duch kibica.
Podobało mi się też śledztwo po stronie południowej, np oglądanie nagrań video.
"Co ty mi tu pokazujesz konkurs na obywatela roku."
Poleciłąm dramę koleżance, może zrehabilituje się za Korean Odyssey.
Trzykrotka - Wto 05 Maj, 2020 22:09
Hospital Playlist - no nie mogę, ta drama mnie całkowicie rozbraja. Kocham bohaterów, całą główną piątkę bez wyjątku i zaplecze, czyli innych lekarzy, rezydentów, stażystów, matki, kochanki, przyjaciół i nawet chorych. W tej dramie chorzy są bardzo dyskretni, zauważyłyście? Nie ma darcia szat i głośnych lamentów oraz ciskania sie po podłodze, nawet para, której maleńki synek umiera płacze nad nim tak cicho i wzruszająco, że i ja się popłakałam. Bardzo podobało mi się docenienie sumienności młodej rezydentki na ginekologii (ale zobaczyć jak wygląda cesarka podobnie jak poprzednio operacja mózgu na przytomnym pacjencie, z którym się jednocześnie rozmawia
Ale i tak najlepsze są interakcje głównych pięciorga profesorostwa w przeróżnych konfiguracjach. I poparzone paluszki JJS (ale miał uciechę z odgrywania żabki albo gekona ) wymuszające konieczność łażenia od kolegi do kolegi i proszenie "umyj mnie" I zachwyt czebolsksiej mamy Andrei nad panią doktor - ciągle wolną, piękną, idealną na synową. i cmokanie Andrei nad cudownością kupki małej pacjentki podczas gdy reszta jadła swój chleb codzienny z coraz większym obrzydzeniem - i w ogóle
Admete - Wto 05 Maj, 2020 22:11
| Trzykrotka napisał/a: | | ale miał uciechę z odrywania żabki albo gekona |
To z jakieś animowanej bajki, widziałam gifa. Cudny odcinek. Czekam na kolejny.
Aragonte - Wto 05 Maj, 2020 22:18
| Trzykrotka napisał/a: | | podobnie jak poprzednio operacja mózgu na przytomnym pacjencie, z którym się jednocześnie rozmawia |
Czytałam o tym u Thorwalda, byłam ciekawa, jak to może wyglądać. O cesarskim cięciu też - w sumie sama tak przyszłam na świat, więc wypadałoby coś o tym wiedzieć
Szalenie mi się podobały ostatnie odcinki. W przypadku tej dramy muszę się jednak ciut bardziej skupić, nie mogę jej oglądać przy okazji robienia czegoś innego.
Admete - Pią 08 Maj, 2020 07:38
Dzisiaj nowy odcinek Playlist do obejrzenia. I miałam ostatnio taką dziwną myśl, że Andrea jest gejem
Trzykrotka - Pią 08 Maj, 2020 08:34
O! Ciekawe Myślisz że to jak potraktował prośbę JJS o pomoc w umyciu się nie było do końca żartem? No, ciekawe, nie powiem.
Drama zmierza już ku końcowi, w każdym razie jesteśmy w drugiej połówce. Ostatni cliffhanger dotyczył mamy doktora - położnika. Nie chciałabym żeby ją uśmiercali, ale doświadczenie skrajne może doprowadzi do jakichś nowych przemyśleń albo decyzji.
Aragonte - Pią 08 Maj, 2020 08:55
| Admete napisał/a: | Dzisiaj nowy odcinek Playlist do obejrzenia. I miałam ostatnio taką dziwną myśl, że Andrea jest gejem |
Wcale nie taka dziwna - pasowałoby do wszystkiego, co o nim wiemy.
Admete - Pią 08 Maj, 2020 09:10
Możecie już zajrzeć na Wschód. Na pewno nie uśmiercą, w końcu ma być sezon 2. Tak sobie myślę, że to by pewne sprawy z Andreą wyjaśniało. Dlaczego nigdy się nie umawiał na przykład. Jest mocno wierzącym katolikiem, można sobie wyobrazić, co czułby w takiej sytuacji.
| Aragonte napisał/a: | | Wcale nie taka dziwna - pasowałoby do wszystkiego, co o nim wiemy. |
No właśnie...
Aragonte - Pią 08 Maj, 2020 11:31
Ale czy jego przyjaciele niczego nie podejrzewali? Chyba że wiedzą i odsunęli ten temat jako nieistotny? Chociaż akurat w przypadku panów to wątpię, żeby to przeszło tak kompletnie gładko, raczej nie w Korei
Admete - Pią 08 Maj, 2020 12:18
Mogą nic nie wiedzieć - wyparcie - pamiętaj, że on jest bardzo wierzącym katolikiem. mnóstwo takich poszło do seminarium. No nic - to tylko gdybanie Byłabym szczęśliwsza, gdyby jednak nie był. Bo mama nie będzie mieć wnuków
Aragonte - Pią 08 Maj, 2020 13:33
| Admete napisał/a: | Bo mama nie będzie mieć wnuków |
Może mieć, w końcu do zapłodnienia nie jest konieczny standardowy akt, który następuje 9 miesięcy wcześniej in vitro i takie tam
Admete - Pią 08 Maj, 2020 15:10
Też prawda, ale nie wiem, czy mama jest aż tak postępowa - choć kto wie
Aragonte - Pią 08 Maj, 2020 15:26
Ale w sumie to bardziej córka by jej się do tego przydała
Aragonte - Pią 08 Maj, 2020 18:58
Takie zdjęcie mnie zaatakowało na Tumblrze:
Stąd:
https://fyeahyooyeonseok.tumblr.com/
I jeden gifek
Trzykrotka - Pią 08 Maj, 2020 18:59
| Admete napisał/a: | Też prawda, ale nie wiem, czy mama jest aż tak postępowa - choć kto wie |
Może być jak mama Karana Johara - tak była spragniona synowej i wnuków, że syn spełnił jej marzenie. Połowicznie.
Dzieciaczki ma jak malowanie
https://www.filmfare.com/...sing-40101.html
Edit: Aragonte razem pisałyśmy
Jakie zdjęcie piękne! Pewnie z sesji, bo stroje pasujące
Aragonte - Pią 08 Maj, 2020 19:03
Dorzuciłam gifek
|
|
|