To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne II

ŁukaszG - Pon 24 Lis, 2025 19:40

Tamara napisał/a:
ŁukaszG napisał/a:
atak zlecony przez konkurencję

Ha, to istnieją konkurencyjne fora do naszego :shock: :excited: ?

Pewnie żartujesz, ale na wszelki wypadek napiszę, że oczywiście chodzi o firmy hostingowe zajmujące się sprzedażą miejsc na serwerach z różnymi powiązanymi usługami plus do tego m.in. sprzedaż domen, certyfikatów ssl - takich firm jest sporo na naszym rynku, w stosunkowo podobnych cenach, więc zachodzi też pewna walka o klienta.

Tamara - Wto 25 Lis, 2025 09:16

Aaa teraz rozumiem, na tego typu sprawach w ogóle się nie znam, dzięki za wyjaśnienie :kwiatek: :zawstydzona2:
RaczejRozwazna - Wto 10 Lut, 2026 15:44

Od jakiegoś już czasu wiesza mi się wątek "dramowy" - nie zawsze wyświetlają mi się nowe posty, jeśli są pierwsze na nowej stronie. Próbuję wejść, wyświetla mi się komunikat: ta strona nie istnieje i dopiero okrężną stroną jestem w stanie tam wejść. Np. teraz na stronie 96 jest mój post (jedyny) i nie jestem w stanie ani odpowiedzieć ani dodać nowego. Natomiast w wyliczance cyferkowej widnieje tylko 95 stron.
To dzieje się tylko w wątku dramowym. Ktoś tez tak ma? Choć zazwyczaj udaje mi się ostatecznie przeczytać nowe posty to drażni mnie trochę ta sytuacja.

Admete - Wto 10 Lut, 2026 17:17

Też tak mam i tylko w tym wątku. Może po prostu trzeba założyć nowy.
BeeMeR - Śro 11 Lut, 2026 08:17

Też tak mam, wtedy wchodzę na przedostatnią stronę i tam piszę nowego posta, wyświetla się wtedy normalnie, wraz z tym "pierwszym na stronie"
Aragonte - Śro 18 Mar, 2026 00:13

Tamara zgłaszała, że ma problem z wyszukaniem forum w przeglądarce, jakby go nie było. Łukaszu, czy coś się zmieniło pod tym względem?
Sprawdziłam - faktycznie nie wyskakuje w wyszukiwarce :mysle:

Tamara - Śro 18 Mar, 2026 08:26

Udało mi się wejść przez adres domeny forum.northandsouth.info, ale też muszę wpisywać za każdym razem cały adres, bo wyszukiwarka nic nie pokazuje, tak jakby nasze forum znikło z sieci.
ŁukaszG - Śro 18 Mar, 2026 09:03

Ciekawe, a jakie zapytanie najczęściej wpisywaliście, jakie słowa?
Sprawdzę i postaram się coś z tym zrobić.

Co ciekawe, problem dotyczy chyba tylko wyszukiwarki google, po wpisaniu 'forum północ południe' w bing.com czy duckduckgo.com link do naszego forum jest na pierwszym miejscu.

RaczejRozwazna - Śro 18 Mar, 2026 09:37

Też mam ten problem w wyszukiwarce google.
ŁukaszG - Śro 18 Mar, 2026 10:01

Poczyniłem już pewne kroki, ale na efekt będzie trzeba poczekać kilka dni.
Aragonte - Śro 18 Mar, 2026 10:56

Dziękujemy, Łukaszu :kwiatki_wyciaga:

Google nas nie lubi najwyraźniej :-P

ŁukaszG - Śro 18 Mar, 2026 11:45

Chyba powoli wracamy, po wpisaniu w google 'forum z południa północ' albo 'z południa na północ' jesteśmy jako pierwszy wynik.
Tamara - Śro 18 Mar, 2026 13:45

Dzięki Admunie, jest, wróciliśmy :cheerleader2: :love_shower: :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga:
Caroline - Pią 03 Kwi, 2026 18:12

Dzięki za zajączki i żonkile, Łukaszu!
Tamara - Nie 05 Kwi, 2026 19:12

Znowu forum mi z googla znikło, w kompie mogę tylko wejśc przez zakładkę, a w telefonie wcale :cry2:
RaczejRozwazna - Nie 05 Kwi, 2026 20:06

Mnie też...
BeeMeR - Pon 06 Kwi, 2026 08:46

Moja komórka wie co lubię, jak tylko wpiszę w pasku F to dokańcza adres forum :wink:
ŁukaszG - Wto 07 Kwi, 2026 10:54

Tamara napisał/a:
Znowu forum mi z googla znikło, w kompie mogę tylko wejśc przez zakładkę, a w telefonie wcale :cry2:

Trochę dziwne, sprawdzę w ciągu dnia, coś wymyślę.

Tamara - Wto 07 Kwi, 2026 21:38

:kwiatki_wyciaga:
ŁukaszG - Śro 08 Kwi, 2026 12:21

Coś poprawiłem, ale na efekt będzie trzeba poczekać kilka godzin, może dobę.
Tamara - Śro 15 Kwi, 2026 21:58

Nie wiem dlaczego, ale nadal nic, google mi w ogóle nie pokazuje forum :cry2:
Anaru - Czw 16 Kwi, 2026 00:54

Faktycznie nie wyszukuje w googlach :mysle:
ŁukaszG - Czw 16 Kwi, 2026 10:58

Anaru napisał/a:
Faktycznie nie wyszukuje w googlach :mysle:

Walczę z tym w wolnych chwilach, testuję różne wskazówki znalezione w sieci i przede wszystkim sugestie od google, m.in. narzędzia Google Search Console. Przedwczoraj ostatnio grzebałem w temacie, może w końcu coś ruszy.

RaczejRozwazna - Czw 16 Kwi, 2026 19:44

Jest z tym duży problem. Jeśli nie ma się forum zapamiętanego w przeglądarce to nie sposób znaleźć. Barbarella nie jest w stanie wejść - nawet jak jej wprost przesłałam link.
BeeMeR - Czw 16 Kwi, 2026 20:09

Też jej przesłałam link - napisała, że wyskakuje błąd zabezpieczeń