To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Świat według Marvela

RaczejRozwazna - Nie 19 Sty, 2020 21:05

:mrgreen: Super jest!
Agn - Nie 19 Sty, 2020 21:10

Ale buziuchne ma jak dzieciatko...

"Doktor Strange" na tapecie...

Agn - Pon 20 Sty, 2020 21:23

"Straznicy galaktyki vol. 2" - usmialam sie na napisach poczatkowych, kiedy to cala ekipa walczy z jakims oblesnym stworem i jednoczesnie usiluje sprawowac opieke nad malym drzewcem. :lol:
Moze dwojka spodoba mi sie bardziej?

Edycja: W sumie to wyglada jak jakas nieznana odnoga "Gwiezdnych wojen".

Edycja: Aczkolwiek ciagle gadanie o penisach zaczyna byc meczace. I czemu glowny bohater (serio nie pamietam jak sie nazywaja tutaj bohaterowie) ma wlosy koloru jajecznicy?
Inna rzecz to idiotyzm bohaterow - czworka leci z Kurtem Russelem na jego planete, zostawiajac szopa, baby drzewko i Nebule samych. Ten zestaw az sie prosi o to, by po powrocie zastali tylko zgliszcza. :roll:

annmichelle - Wto 21 Sty, 2020 17:59

Agn, zainspirowałaś mnie. :mrgreen:
Zmieniłam zdanie i podjęłam się "wyzwania": od kilku dni "lecę" Marvele od początku (po raz pierwszy, bo jak wspominałam wcześniej widziałam 3 czy 4 części), aktualnie jestem na nr 10 - "Strażnikach Galaktyki". :-P

Agn - Wto 21 Sty, 2020 19:40

*nadyma sie* Widzicie? Ja inspiruje! :cool:

Ciesze sie, bede miala towarzystwo. Wg jakiej kolejnosci lecisz? Co juz obejrzalas?
Przed tym wiekim ogladaniem MCU tez mialam obejrzane ze 4 filmy (z tych nowych, od 2008 roku), na pewno pierwszy "Thor", chyba ze 2 "Ironmany" i "Czarna pantere". Troche sie nie moge tego ostatniego doczekac, bo jestem ciekawa jak teraz na niego zareaguje. Poprzednio mnie znudzil (ale tez zauroczyl pieknem strojow i scenografii), moze teraz polece jak rajdowa po torze, bo zobaczylam juz filmy poprzedzajace, a pewnie sie jeszcze ten bohater pojawi nim dotre do BP. Bo jak go zobaczylam w ostatnim CA, to mialam takie: "Ooo ja go znam!!!" i sie zaczelam cieszyc jak glupia. :mrgreen:

PS Koncze "GotG vol 2" - w sumie spin off z Rocketem i Grootem by mi w zupelnosci wystarczyl. Reszta ekipy mi wisi.

Agn - Wto 21 Sty, 2020 21:30

Przepraszam...
Kurt Russel wlasnie zamienil sie w Davida Hasselhoffa...

:rotfl:

annmichelle - Wto 21 Sty, 2020 21:46

Agn napisał/a:

Ciesze sie, bede miala towarzystwo. Wg jakiej kolejnosci lecisz? Co juz obejrzalas?

Teraz oglądam "po bożemu" :wink: - z różnych opcji wybrałam : "tak jak filmy powstawały".
Mam wszystkie, oprócz Hulka (film nr 2) - ale jeśli już miało mi brakować jakiegoś filmu to chyba w sumie dobrze, że akurat tego, bo ani nie ma super opinii, ani nie jest absolutnym "must have", żeby zrozumieć kolejne wydarzenia.
Zaczęłam od "IM", no i właśnie skończyłam "Strażników galaktyki". Jutro - kolejna "porcja".

Oglądam to trochę jak serial :wink: i widzę plusy obejrzenia całości po kolei za jednym zamachem - nie umykają mi nawet jakieś trzecioplanowe postacie, które pojawiają się w kolejnych częściach. I seria zdecydowanie zyskuje niż oglądanie na wyrywki.

Agn - Wto 21 Sty, 2020 21:52

To prawda. Wylapywanie postaci w kolejnych fiomach to czesc zabawy. :)
Czyli ogladasz jak ja. Tzn. ze jutro wgryzasz sie w "Czas Ultrona".

annmichelle - Wto 21 Sty, 2020 21:59

Agn napisał/a:
Tzn. ze jutro wgryzasz sie w "Czas Ultrona".

Tak planuję. :-) Plus Mrówkę. :-P

A jak już ogarnę całość to napiszę, które części najbardziej mi się podobały, a które najmniej - i dlaczego. :-)

Agn - Wto 21 Sty, 2020 22:06

Ej, mialam nadzieje na jakies wrazenia na biezaco! Nie bawie sie tak...

Btw musze uwazac ze spoilerami. Nie chce ci psuc zabawy.

annmichelle - Wto 21 Sty, 2020 22:18

Agn napisał/a:
Ej, mialam nadzieje na jakies wrazenia na biezaco! Nie bawie sie tak...

:mrgreen:

Ok, narazie mam 9 części za sobą (Hulka nie widziałam) i zdecydowanie najmniej podobali mi się "Avengers" (nota 4/10), bo mimo super nawalanki :-P zabrakło dobrego scenariusza i to było czuć. Drugi "w kolejce" najgorszych jest u mnie (narazie) pierwszy "Iron Man" (5/10), bo znów scenariusz - plus męczą mnie przeciągane sceny "nawalanek". Wiem - Marvel. :mrgreen:

Narazie z notami najwyższymi 7/10 są u mnie "Thor", "Kapitan Ameryka: pierwsze starcie", "Iron Man 3" i "Strażnicy Galaktyki" - każdemu dałam dodatkowego plusa za co innego, bo różni je wiele.
Reszta narazie na 6/10. Ale to takie moje pierwsze oceny od razu po seansach - może je zmienię, gdy już będę miała całość za sobą. :-)

Acha, i czytając przez lata o tej super, hiper postaci Lokiego - hm, nie powiem, że jestem zawiedziona, ale też nie do końca rozumiem aż takie zachwyty nad tą postacią, bo narazie jest ok, ale nic ponad to. :-)

Tak - proszę nie spoileruj, chyba, że w ukrytych postach. :-)

Agn - Wto 21 Sty, 2020 22:27

Bede ukrywala spoilery.
Mnie Loki kupil powolutku i podstepnie, co do niego bardzo pasuje. To jest ciekawa, niejednoznaczna i dobrze wykorzystana postac. On cos zawsze namiesza, nigdy nie nalezy mu ufac, nawet jesli chwilowo uzna, ze oplaca sie stanac po stronie "naszych". Bardzo go lubie, choc tez nie podbil mego serca szturmem, raczej pod moja nieuwage pomalu zdobywal przyczulek. Teraz z calej ferajny boskiej wlasnie Loki jest moim ulubiencem. Nie jest nudny ani troche.

Agn - Wto 21 Sty, 2020 22:43

Obejrzalam do konca GotG2 - siem fsruszylam. W sumie fajnie sie to ogladalo.
A ile tu scenek dodatkowych sie nakocilo! Chyba z 5 naliczylam! :mrgreen:

Dochodze do wniosku, ze o Nebuli tez moglby byc ciekawy film, choc byloby w nim mnostwo potwornej przemocy.
I pytanie dla otrzaskanych z tematem - czy Thanos kiedys sie pojawi cielesnie? Czy tez ma mnie zadowolic tylko te 5 sekund sprzed kilku filmow i wspominanie o nim?

praedzio - Śro 22 Sty, 2020 06:29

Będzie i namiesza sporo.
annmichelle - Śro 22 Sty, 2020 07:55

Agn napisał/a:

I pytanie dla otrzaskanych z tematem - czy Thanos kiedys sie pojawi cielesnie?

Będzie. :-P Przez to, że widziałam kiedyś "Infinity War" przypominam sobie teraz pewne rzeczy, które wiedy widziałam. :mrgreen:

Ale najlepiej chyba jak nie będę zaglądać do tego tematu dopóki nie obejrzę całości. :wink:

RaczejRozwazna - Śro 22 Sty, 2020 09:49

Oj, pojawi się. Końcówka drugich Strażników Galaktyki jest piękna, podarowalam tej części cały okropny humor dzięki tej koncowce.:)
RaczejRozwazna - Śro 22 Sty, 2020 09:50

Infinity War jest dla mnie najlepsze z całej serii. Endgame trzyma poziom, ale lepsze już nie jest.
Agn - Śro 22 Sty, 2020 19:53

Ciekawe, jak mnie sie bedzie podobal.
Na razie zabieram sie za kolejny film z cyklu... O nie, chyba origin spidermana.
Najwyzej zasne.

Edit: Hihihihi ok to chyba jednak nie zaden origin, za to mam filmik z reki pajaczka i przednio sie bawie. :mrgreen:

Agn - Śro 22 Sty, 2020 21:51

Kapitan Ameryka...
Jest na filmikach instruktazowych...
W szkole spidermana...

Serio co pala tworcy tych filmow?! :rotfl:

RaczejRozwazna - Czw 23 Sty, 2020 08:53

A nie mówiłam :D
Agn - Czw 23 Sty, 2020 15:05

Dzis w ramach dobranocki czeka mnie "Ragnarok".
Powiadacie, ze obleci? ;)

Naprawde, pouczajace filmiki z CA dotyczace siedzenia w szkole po zajeciach czy te na wf... Padlam. :rotfl: I jeszcze to nagranie po napisach koncowych. :rotfl:

RaczejRozwazna - Czw 23 Sty, 2020 18:25

Loki w Ragnoroku jest wspaniały! I w ogóle jedna z lepszych części dla mnie.
Agn - Czw 23 Sty, 2020 19:21

Znaczy sie bedzie dobrze. Juz sie ciesze na seans. :mrgreen:
Agn - Czw 23 Sty, 2020 21:19

Ogladam. Odyn mowi Lokiemu i Thorowi, ze nadchodzi Hel, ich siostra. Co to za banialuki?! Hel byla corka Lokiego!
Agn - Czw 23 Sty, 2020 21:23

Niewazne! Hel gra Kasia Blanchett!!! :excited:
I wlasnie rozpierdzielila mjolnira w drobny mak. Aaaaaaa!!!!
Szkoda tylko, ze nie ma charakteryzacji na Hel z mitow...

PS Ta kobieta urodzila trojke dzieci - chce jej obledna figure. :opad_szczeny: