To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II

Harry_the_Cat - Sob 24 Paź, 2015 16:25

Zaczelam ogladac How to get away with murder. Ale mi sie podoba!! Obejrzalam chyba z 7-8 odcinkow i normalnie trudno sie oderwac. Podoba mi sie narracja, zwroty akcji i to ze bohaterowie sa ludzcy - kazdy ma denerwujace cechy, ale jednoczesnie sie przejmujesz co z nimi bedzie. Czy ktos oglada??
Fibula - Sob 24 Paź, 2015 23:19

Oglądałam pierwszy sezon w tv, z drugim też cierpliwie poczekam na AXN, choć trochę jestem ciekawa dalszego ciągu. :wink: W zasadzie chyba w tej chwili nie ma nic, co bym oglądała na bieżąco... :mysle:
Cathie - Nie 25 Paź, 2015 10:02

Fibula napisał/a:
Ścieżka dźwiękowa nadal niezawodna, słychać wszystko poza dialogami. :roll:

Kurczę, a ja myślałam, że już mi na słuch padło.
Obejrzałam drugi odcinek, jak na razie bez fajerwerków.

Cathie - Pon 26 Paź, 2015 06:23

Skończyłam trzeci sezon "Ripper Street". Bardzo mi się podobał. Następnego chyba nie będzie, bo wszystko (oprócz jednego wątku) zostało wyjaśnione.
Caitriona - Pon 26 Paź, 2015 19:12

Nie, nie będzie. Niewiele brakowało, żeby i sezonu trzeciego nie było... Szkoda, bo bardzo lubiłam ten serial.
Cathie - Pon 26 Paź, 2015 19:49

Ano, szkoda. Też go lubiłam.
praedzio - Śro 04 Lis, 2015 13:31

Oglądam sobie zawzięcie "Blindspot" nie mogąc się zdecydować, na kogo bardziej się gapić: na Sullivana Stapletona czy Jaimie Alexander. Wczoraj dodatkowo miałam bibliotekarski akcent, powodujący, że się uchachałam do imentu - bo bohaterowie po tatuażach głównej postaci dochodząc do kolejnych odkryć musieli zahaczyć o bibliotekę. Że jeden z tajemniczych numerów widniejący na ciele Jane okazał się ISBN-em to pikuś. Rozbawiło mnie, że bohaterowie latali w poszukiwaniu książki od jednego regału do drugiego, zamiast po ludzku spisać sygnaturę. :lol: No, ale dynamizm w scenie niewątpliwie zaistniał. :mrgreen:
Admete - Śro 04 Lis, 2015 17:42

Też oglądam. Całkiem mi sie podoba.
Caitriona - Czw 05 Lis, 2015 14:03

Jestem dwa odcinki do tyłu, jakoś tak chwilowo mam przesyt tego serialu, nawet sympatia do Sullivana nie pomaga...
Cathie - Nie 08 Lis, 2015 21:57

Pierwszy odcinek Paktu do obejrzenia za darmo:
http://splay.pl/2015/11/0...youtube-online/

Obejrzałam. Jak na razie intryga grubymi nićmi szyta. Zobaczymy co dalej.

Cathie - Nie 13 Gru, 2015 11:07

Pakt skończony. Trzeba powiedzieć, że nawet niezły. Szkoda tylko, że nie oryginalny pomysł, tylko oparty na formacie norweskim.
Eeva - Pon 14 Gru, 2015 08:56

Ja się wynudziłam okrutnie.
Tzn wynudziłam się na na 4/5 odcinka a potem BUM! mocne zakończenie i aż trzeba obejrzeć następny odcinek. Ale serial sam w sobie ciągnie się okropnie.
No i Dorociński... liczyłam, że jest lepszym aktorem :(

Szafran - Pon 14 Gru, 2015 23:55

Im dalej w las, tym "twist" fabularny aktualnego salonu Castle'a coraz bardziej irytuje. Naprawdę, nie widzę najmniejszego sensu w tym, co zrobiono z wątkiem Castle'a i Beckett.
Eeva - Wto 15 Gru, 2015 09:18

Szafran, poprosze o jakiś spoilerek co sie dzieje, bo ja już porzuciłam serial po kilku ocinkach nowego sezonu.
Szafran - Wto 15 Gru, 2015 09:27

Eeva napisał/a:
Szafran, poprosze o jakiś spoilerek co sie dzieje, bo ja już porzuciłam serial po kilku ocinkach nowego sezonu.

Spoiler:
A cały czas takie międlenie on o nią zabiega, ona go kocha, ale nie może i on jest cierpliwy. Normalnie telenowela, brrrr

Eeva - Wto 15 Gru, 2015 09:31

Och Bosh! Serio? Cały czas?
Szafran - Wto 15 Gru, 2015 09:36

Dojechałam do 6 czy 7 odcinka.

Spoiler:
I go niedooglądałam, bo był motyw "jest nasza pierwsza rocznica ślubu" i co tu zrobić. Irytujące to bardzo, bo intrygi i zwyczajowe żarty w odcinkach całkiem są spoko.

Eeva - Wto 15 Gru, 2015 09:46

Mnie juz Castle bardzo męczy, mimo iż kocham Nathana miłością wielką :-)
Szafran - Wto 15 Gru, 2015 10:44

No niestety, każda formuła się w końcu wyczerpuje.
Akaterine - Pon 28 Gru, 2015 19:26

Oglądam I nie było już nikogo (na podstawie Agathy Christie), drugi odcinek z trzech. Nie ma co, trzyma w napięciu ;) . I obsada jak marzenie.
Ania Aga - Pon 28 Gru, 2015 19:30

Jakaś nowa seria?
Akaterine - Pon 28 Gru, 2015 19:49

Seria nie, tylko trzyodcinkowa ekranizacja I nie było już nikogo (dawniej Dziesięciu małych murzynków).
Admete - Pon 28 Gru, 2015 20:49

A ja jestem po drugim odcinku The Frankenstein Chronicles i na Wikipedii doczytuję czym był Anatomy Act.
Harry_the_Cat - Pon 28 Gru, 2015 21:06

Akaterine napisał/a:
Seria nie, tylko trzyodcinkowa ekranizacja I nie było już nikogo (dawniej Dziesięciu małych murzynków).

Tak, tak! Ja dopiero pierwszy widzialam ale dobre jest :)

Caitriona - Wto 29 Gru, 2015 13:47

Akaterine napisał/a:
Oglądam I nie było już nikogo (na podstawie Agathy Christie),

Zapomniałam o tym zupełnie... Skleroza...

Admete, wiesz że w styczniu wraca z trzecią serią Endeavour? :D