Filmy - Fajny film wczoraj widziałam V
Akaterine - Wto 19 Maj, 2015 18:11
O, też mi się przyda taki film na poprawę nastroju.
ast73 - Śro 20 Maj, 2015 20:00
https://youtu.be/mTV3nZGCM9s
Trailer filmu "Zmień kapelusz" .Straszna staroć, obejrzałam wczoraj na poprawę humoru. Po latach nadal mi ta komedia podoba. Babcia i swatka uwielbiam te postaci
https://youtu.be/QdbH2dvhFQg
A tu fragment po angielsku. Znalazłam wersję z lektorem, niezłe mają teksty Polecam na poprawę humoru
Admete - Śro 20 Maj, 2015 20:03
Znam ten film i lubię.
Anaru - Śro 20 Maj, 2015 20:30
| Admete napisał/a: | | Znam ten film i lubię. |
A ja nie znam i zainteresowałam się.
I kiedyś się do Agn w tej kwestii pouśmiecham czarująco i ujmująco.
Agn - Śro 20 Maj, 2015 20:34
Anaru, jeśli coś masz, to wiesz - nie krępuj się.
Anaru - Śro 20 Maj, 2015 20:41
Zatem niniejszym bez krępacji się filmem zainteresowuję.
Admete - Śro 20 Maj, 2015 21:04
Wieki temu widziałam go w naszej tv.
Trzykrotka - Czw 21 Maj, 2015 10:45
Bardzo przyjemny film, oglądam go zawsze, kiedy leci w TV. Miłe spojrzenie na Nowy Jork od innej strony - lekko i miło zapyziałej dzielnicy żydowskiej. Swoją drogą - swatka może ciężko wystraszyć!
Admete - Pią 22 Maj, 2015 16:43
Obejrzałam Mr Turner film biograficzny o późnych latach Williama Turnera. W czasie oglądania miałam wrażenie, że wrzucono mnie nagle w sam środek życia malarza i trochę trudno mi było zorientować się w całości. To trochę tak, jakby się oglądało urywek czegoś. Piękne zdjęcia i swoista trudność w osądzeniu czy się bohatera tego filmu lubi czy też nie.
Szafran - Pią 22 Maj, 2015 17:01
Bardzo chciałam to obejrzeć, bo lubię malarstwo Turnera, ale u nas do kin tego nie wprowadzili, a chciałam na dużym ekranie:(
Admete - Pią 22 Maj, 2015 17:27
Pewnie by ci się podobało.
Caitriona - Pią 22 Maj, 2015 17:44
Mam ten film w planach już od dłuższego czasu, jeno okazji nie ma żeby je zrealizować...
Anaru - Pią 22 Maj, 2015 17:52
Też mam w planach i tez czeka...
praedzio - Sob 30 Maj, 2015 10:38
Obejrzałam Wiek Adaline. Raczej do jednorazowego obejrzenia, ale poprawił mi nastrój. Harrison jest jak wino, Michiel Huisman do schrupania, Blake Lively prezentuje za to fajne fryzury.
No, i muzyka bardzo zacna.
praedzio - Pią 05 Cze, 2015 22:55
Obejrzałam "Kingsmana" z Colinem Firthem. Fajne puszczenie oczka w kierunku starych filmów z Bondem. Polecam.
Cathie - Pon 08 Cze, 2015 09:31
| praedzio napisał/a: | Obejrzałam "Kingsmana" z Colinem Firthem. Polecam. |
Też polecam. Bardzo mi się podobała akcja z parasolem i kuflem.
A ja bym chciała polecić "Haiyang tiantang"("Ocean Heaven") (2010) z Jetem Li w roli głównej. Film nie jest fajny, ale dobry i warty zobaczenia. Choć nie polecam go oglądać osobom w dołku. Smutny i przygnębiający film opowiadający o samotnym ojcu (w tej roli Jet Li), który w obliczu śmierci, postanawia znaleźć dom dla swojego autystycznego syna, Dafu. I choć pewne rzeczy były dla mnie mało zrozumiałe, np. to że Sam uczył samodzielności Dafu dopiero po tym, jak się dowiedział, że niedługo umrze. To i tak uważam, że problemy z jakimi borykają się rodzice dzieci z autyzmem został w filmie dobrze ukazane. Dobrze też zostało przedstawione zachowanie osoby mającej autyzm. A scena przy basenie była po prostu niesamowita.
Popłakałam się na nim jak bóbr.
Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=EJemRXBaO80
asiek - Wto 09 Cze, 2015 08:45
Nie przepadam za francuskim kinem, w większości przypadków jest irytujące i nudne, jak chociażby wczorajszy film z Audrey Tautou "Teresa Desqueyroux". Kłoda drewna potrafi zagrać lepiej. Jednak komedia "Supercondriaque" / polski tytuł: "Przychodzi facet do lekarza"/ rozbawiła mnie. Trudno się nie śmiać, kiedy ogląda się perypetie hipochondryka i jego lekarza. Do kina ambitnego tu daleko, ale jest kilka zabawnych momentów, polecam na poprawę nastroju.
Polski zwiastun...
https://www.youtube.com/watch?v=V1PfMPBbVgs
BeeMeR - Wto 09 Cze, 2015 08:50
| Cathie napisał/a: | | "Haiyang tiantang"("Ocean Heaven") (2010) z Jetem Li w roli głównej. | Zakonotowałam, obejrzę sobie niedługo.
Cathie - Wto 09 Cze, 2015 09:37
| asiek napisał/a: | | Jednak komedia "Supercondriaque" / polski tytuł: "Przychodzi facet do lekarza"/ rozbawiła mnie. |
Też się ubawiłam na tym filmie.
W ogóle filmy Dany'ego Boon'a są fajne. Warto zobaczyć "Wymarzony domek" (tylko nie wtedy, gdy się remontuje własne lokum przy pomocy najemnej ekipy). Okazyjny zakup domu, znajdującego się 15 minut od centrum Paryża (to ważne), przysparza więcej kłopotów niż radości.
"Jeszcze dalej niż północ" o pewnym pracowniku poczty, który zostaje przeniesiony służbowo na północ Francji, zamiast na południe, czego bardzo pragnął. Bergues dla niego to jak miejsce, gdzie diabeł mówi dobranoc, panuje wieczna zima, a białe niedźwiedzie chodzą po ulicach.
"Nic do oclenia" opowiada o perypetiach celników (Belga - nie znoszącego Francuzów i Francuza) z lotnej brygady po zniesieniu granic w Unii Europejskiej.
We wszystkich tych filmach Dany Boon występuje, jest scenarzystą i reżyserem.
Z filmografii Dany'ego Boon'a można jeszcze polecić do obejrzenia:
- "Wyszłam za mąż, zaraz wracam" o tym, że pierwszy mąż jest zawsze nieudany niczym naleśnik, więc chcąc wyjść za miłość swojego życia i zapewnić sobie trwałość małżeństwa, trzeba wziąć fikcyjny ślub z kimś innym.
- " Uziemnieni" - nienawidzący się byli małżonkowie muszą odbyć podróż samochodem przez pół Europy, żeby dotrzeć na ślub córki.
- "Bazyl - człowiek z kulą w głowie" - tytułowy bohater, żyjący z dnia na dzień, postanawia zemścić się na producentach broni.
| BeeMeR napisał/a: | | Cathie napisał/a: | | "Haiyang tiantang"("Ocean Heaven") (2010) z Jetem Li w roli głównej. | Zakonotowałam, obejrzę sobie niedługo. |
Cieszę się.
BeeMeR - Wto 09 Cze, 2015 10:12
| Cathie napisał/a: | | Warto zobaczyć "Wymarzony domek" | & | Cathie napisał/a: | - "Wyszłam za mąż, zaraz wracam" o tym, że pierwszy mąż jest zawsze nieudany niczym naleśnik, więc chcąc wyjść za miłość swojego życia i zapewnić sobie trwałość małżeństwa, trzeba wziąć fikcyjny ślub z kimś innym.
- " Uziemnieni" - nienawidzący się byli małżonkowie muszą odbyć podróż samochodem przez pół Europy, żeby dotrzeć na ślub córki.
- "Bazyl - człowiek z kulą w głowie" - tytułowy bohater, żyjący z dnia na dzień, postanawia zemścić się na producentach broni. | Muszę o nich pomyśleć, pozostałe widziałam i podobały mi się.
Trzykrotka - Wto 09 Cze, 2015 10:17
Bazyla widziałam i szalenie mi się podobał. To film twórców Amelii i zrobiony jest w tej samej konwencji. Powtarza się też obsada.
Uwielbiam tego pana, choćby za sam film Jeszcze dalej niż północ
asiek - Wto 09 Cze, 2015 10:41
| Cathie napisał/a: | | "Jeszcze dalej niż północ" o pewnym pracowniku poczty, który zostaje przeniesiony służbowo na północ Francji, zamiast na południe, czego bardzo pragnął. Bergues dla niego to jak miejsce, gdzie diabeł mówi dobranoc, panuje wieczna zima, a białe niedźwiedzie chodzą po ulicach. |
I ja lubię ten film, dlatego skusiłam się na "Przychodzi facet do lekarza".
| Cathie napisał/a: | - "
Uziemnieni" - nienawidzący się byli małżonkowie muszą odbyć podróż samochodem przez pół Europy, żeby dotrzeć na ślub córki. |
Ten film próbowałam obejrzeć, ale główna bohaterka doprowadzała mnie do szału i dałam sobie spokój.
Cathie - Śro 10 Cze, 2015 20:41
| asiek napisał/a: |
Ten film próbowałam obejrzeć, ale główna bohaterka doprowadzała mnie do szału i dałam sobie spokój. |
Fakt. Doprowadzała do szału.
A dziś w TVP2 o 22:20 film z Dany'm Boon'em - "Kobieta na Marsie, mężczyzna na Wenus". Małżonkowie w ramach terapii zamieniają się rolami na rok. Tego akurat nie widziałam, ale miałam zamiar obejrzeć. Dzisiejszy seans pewnie nie wypali, bo jutro o 4 rano mam pobudkę. Muszę nagrać.
Anaru - Śro 10 Cze, 2015 22:27
Oglądałam to kiedyś i chyba mi się najmniej podobało z jego filmów. Może też dlatego, że za Sophie Marceau nie przepadam.
BeeMeR - Śro 10 Cze, 2015 22:29
| Cytat: | | Oglądałam to kiedyś i chyba mi się najmniej podobało z jego filmów. Może też dlatego, że za Sophie Marceau nie przepadam. | Aaa, to chyba też widziałam i nie byłam zachwycona.
|
|
|