Ekranizacje - Sherlock Holmes - ekranizacje
Aragonte - Pią 20 Sty, 2012 19:42
Oho, Agn, jaki avek
Muszę poryć w swojej "szafie", nabrałam ochoty na przebranie się w coś nowego
Agn - Pią 20 Sty, 2012 19:51
| Aragonte napisał/a: | | Oho, Agn, jaki avek |
No co? Co? Co?
Muszę zdobyć jakiś z duecikiem...
Co tam w szafie jeszcze trzymasz? Pokazuj.
Aragonte - Pią 20 Sty, 2012 20:18
Jeśli chcesz, to Ci wyślę spakowaną do walizeczki (różowej, oczywista ) zawartość mej szafy
zuza - Pią 20 Sty, 2012 20:22
| AineNiRigani napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | milenaj napisał/a: | Aragonte, moje sprawdzanie cen biletów do Londynu, to przy tym pikuś. |
Zgapiłam od Ciebie i też sprawdzałam, po ile te bilety
Chwilowo mnie nie stać |
Kruca bulka, Loana mowila cos o stronce, czy forum z przecenami na bilety. Czasem oplaca sie chociazby kilkugodzinna wycieczke sobie zrobic (szczegolnie ze stolycy...) |
Znajoma ostatnio kupila bilety do Londynu za 270 zl, ale oczywiscie trzeba doliczyc do tego niestety koszt pobyty i dojazd do miasta. Ale cena lotu zachecajaca
Dolaczam do fanek serialu. Uwielbiam I ide czytac dalej od poczatku watku. Muzyka tez mi sie bardzo podoba.
Aragonte - Pią 20 Sty, 2012 20:33
Ooo, Zu, miło Cię tu widzieć
Lepiej nadrób wątek teraz, bo jeśli dalej będę tu tak szaleć, to nadrobienie okaże się problematyczne
I możliwie szybko obejrzyj najnowszy odcinek - jestem strasznie ciekawa, co o nim powiesz
zuza - Pią 20 Sty, 2012 20:35
Najnowszy odcinek jutro Wypowiem sie oczywiscie
zuza - Pią 20 Sty, 2012 20:47
| Aragonte napisał/a: | Oho, Agn, jaki avek
Muszę poryć w swojej "szafie", nabrałam ochoty na przebranie się w coś nowego |
OObie macie super te avki
milenaj - Pią 20 Sty, 2012 20:49
A ja mam książkę.
Tylko teraz nie wiem, za co zabrać się najpierw.
Aragonte - Pią 20 Sty, 2012 21:00
Milenaj, gratuluję
Ja w domu podczytuję po troszeczku tę wielgaśną księgę, a w komunikacji miejskiej czytam sobie "Nieutoryzowaną biografię SH".
Zu, małe sprostowanie - jeśli nie lubisz spoilerów, to nie czytaj ostatnich kilku stron wątku przed obejrzeniem ostatniego odcinka II sezonu
zuza - Pią 20 Sty, 2012 21:10
MNie spoilery nie przeszkadzaja
Agn - Pią 20 Sty, 2012 21:11
Zuza, herzlich wilkommen! Podaj swoich dwóch ulubionych bohaterów i uzasadnij, dlaczego są nimi Sherlock i John.
| Aragonte napisał/a: | Jeśli chcesz, to Ci wyślę spakowaną do walizeczki (różowej, oczywista ) zawartość mej szafy |
No jeszcze się zastanawia...
| zuza napisał/a: | | OObie macie super te avki |
*nadyma się* Jako doświadczone damy mamy wyrobiony gust, hehehe
| milenaj napisał/a: | | Tylko teraz nie wiem, za co zabrać się najpierw |
A między czym a czym się wahasz?
| Aragonte napisał/a: | | Zu, małe sprostowanie - jeśli nie lubisz spoilerów, to nie czytaj ostatnich kilku stron wątku przed obejrzeniem ostatniego odcinka II sezonu |
Słuszna rada, albowiem spoilery fruwały tu bardzo nisko i mogą zaczepić o fryzurę...
| zuza napisał/a: | | MNie spoilery nie przeszkadzaja |
Ale tym razem unikaj...
milenaj - Pią 20 Sty, 2012 21:21
| Agn napisał/a: |
milenaj napisał/a:
Tylko teraz nie wiem, za co zabrać się najpierw
A między czym a czym się wahasz? |
Zaczętą mam "Marinę". Z biblioteki, ale może leżeć. A oprócz Sherlocka mam jeszcze świeżutkie "Żony i córki". Po przekartkowaniu zapowiadają się więcej niż zacnie...
O matko, przez weekend chyba nie wyjrzę z domu. Że też rodzina stanowczo obiadów się dopomina.
zuza - Pią 20 Sty, 2012 21:24
No dobra, to porzucam chwilowo czytanie watku.
Bezlitosna rodzina, doprawdy
Aragonte - Pią 20 Sty, 2012 21:26
| Agn napisał/a: | Zuza, herzlich wilkommen! Podaj swoich dwóch ulubionych bohaterów i uzasadnij, dlaczego są nimi Sherlock i John. |
Hyhy
| Agn napisał/a: | No jeszcze się zastanawia... |
Jakie znowu zastanawia? Posłałam Ci to w pięć minut od złożenia oferty, sprawdź pocztę
Milenaj, dzięki za info o "Żonach i córkach"
milenaj - Pią 20 Sty, 2012 21:27
| zuza napisał/a: |
Bezlitosna rodzina, doprawdy |
Przynajmniej tutaj znajduję zrozumienie.
Agn - Pią 20 Sty, 2012 21:41
| milenaj napisał/a: | | Przynajmniej tutaj znajduję zrozumienie. |
Moja droga, tu zrozumienie i otwarte ramiona. Rodzina może się chwilowo żywić zupkami chińskimi!
Miałabym problem, czy Gaskell czy Doyle... I nie wiem, co bym wybrała. A co bliżej ciebie leży?
Aragonte, ale tam nic nie ma... Sprawdzałam...
PS Ja też już nabyłam ŻiC...
EDYCJA: Doszło!!! DANKE SCHON!!!
milenaj - Pią 20 Sty, 2012 21:48
| Aragonte napisał/a: |
Milenaj, dzięki za info o "Żonach i córkach" |
Nie ma za co. | Agn napisał/a: |
PS Ja też już nabyłam ŻiC... |
To czekamy na opinię.
| Agn napisał/a: | | Miałabym problem, czy Gaskell czy Doyle... I nie wiem, co bym wybrała. A co bliżej ciebie leży? |
Już wpakowałam na odpowiednie półki i są w równej odległości ode mnie.
Po zastanowieniu wzięłam Gaskell. Sherlock to cegła. Nie podołam całości na raz, więc będę podczytywać w międzyczasie.
Agn - Pią 20 Sty, 2012 21:51
| milenaj napisał/a: | | Sherlock to cegła. |
Nie żeby Gaskell była nowelką.
Na razie ŻiC nie czytam, mamie wręczyłam. Ja już książkę znam. A poza tym mam inne lektury.
Kurrrrczę, a w pracy u mnie "Studium w szkarłacie" na audiobooku! Jaka ja jestem nieprzytomna, mogłam wziąć i sobie słuchać w drodze...
PS W najnowszym wpisie na Przyczajonej logice, ukrytym słowniku są nawiązania do Holmesa. Chcecie cytat? Bo ja umarłam ze śmiechu!
Aragonte - Pią 20 Sty, 2012 21:55
Dawaj
milenaj - Pią 20 Sty, 2012 21:59
| Cytat: |
PS W najnowszym wpisie na Przyczajonej logice, ukrytym słowniku są nawiązania do Holmesa. Chcecie cytat? Bo ja umarłam ze śmiechu!
_________________ |
Chcemy.
Agn - Pią 20 Sty, 2012 22:00
Żeby nie było, że nie uprzedzałam...
Pigmejka
Kalevatar
| Cytat: | ale nie ty musiałeś latać do ministerstwa i narażać życie innych...-
-Tak a kto się pchał na siłę. Gdzie te twoje ''Nigdy cię nie zostawimy Harry''.- słysząc krzyki na korytarzu pojawiła się spora widownia
Wszyscy mieli popcorn i colę. Polubili te ciągłe sprzeczki - były jak serial z Kargulem i Pawlakiem na żywo.
Ron nie był tego świadomy a Harry jak najbardziej.
-Czy ty naprawdę myślisz że mówiłem to szczerze? Od pierwszej klasy czerpałem zyski z przyjaźni z tobą. Twoja sława udzielił się również mnie.-
To wszystko było moim makiawelicznym planem, mwahahahahaha!!! - powiedział profesor Ron Moriarty i dla pewności zaniósł się diabolicznym śmiechem raz jeszcze.
Szkoda tylko, że z przejęcia też zaczęło mu w wypowiedzi urywać od gramatyki.
-Tego zawsze pragnąłeś prawda? Sławy. Ale wiesz uświadomię cię w czymś. Dobrze wiedziałem co robisz i mi to nie przeszkadzało.
- powiedział detektyw Harry Holmes, nasuwając kraciastą uszatkę niżej na czoło.
A zza zakrętu wychylił się doktor Nikolas Watson, opierając się na lasce. |
Aragonte - Pią 20 Sty, 2012 22:18
Agn, co to właściwie było?
Jakiś fanfik do HP?
milenaj - Pią 20 Sty, 2012 22:21
Cudne.
Aragonte - Pią 20 Sty, 2012 22:45
Agn, widzę, że rozpakowałaś zawartość różowej walizeczki z grafiką
Bardzo lubię ten avek Nie noszę go, bo mam dość podobną tapetę na komórce i już nie chcę dublować
Anonymous - Sob 21 Sty, 2012 00:31
Ja kce szafe - bendziem sie wymieniac kieckami (ta ostatnia aragontowa z flaga, szalenie mi sie podobala... )
|
|
|