To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - LOTR

Dione - Śro 21 Lis, 2007 22:02

:shock: :shock: :shock:
:serce: :serce: :serce:
Taki facet..... mhm.... szkoda, że tylko narysowany

Admete - Śro 21 Lis, 2007 22:08

Agn a pamiętasz te krótkie scenki, które graliście chyba przed premierą we Wrocławiu? Ja mam W Jaskinie Szeloby i Naradę u Elronda.
Tak, notatki mam z czytania kompanijnego.

praedzio - Śro 21 Lis, 2007 22:12

OK!!! Ja też się włączam w akcję pt. Czytamy WP!! :banan_Bablu: Od przyszłego tygodnia, mówicie? Dobra!
P.S. O ja cię kręcę, ależ Eomera tu wstawiłyście... :thud:

Caitriona - Śro 21 Lis, 2007 22:15

Chyba wrócę do początku i będę czytać z Wami :mrgreen:
A rysuneczek, nie powiem, całkiem udany :slina:

Agn - Śro 21 Lis, 2007 22:19

Admete, a Aragorna i Arweny nie masz? To było najlepsze... i jeszcze był Witchking vs. Eowyn. *wspomina*

Praedzio, no powiedz, czyż Eomer nie jest ze wszech miar godny, eeeee, uwielbienia? :slina:

Ha! Coraz więcej chętnych! Dużo nas, dużo nas do pieczenia chleba...

praedzio - Śro 21 Lis, 2007 22:21

Cytat:
Praedzio, no powiedz, czyż Eomer nie jest ze wszech miar godny, eeeee, uwielbienia? :slina:

Ze wszech miar! :mrgreen:

Admete - Śro 21 Lis, 2007 22:24

Nie, tego własnie nie mam, ale mam wierszyki - limeryki ;-) , które kiedys wymyslaliśmy

"Razu pewnego księżniczka Eowina wściekła
nie namyślając się wiele, rzekła:
>>Nie moja wina, że król Nazguli
pod miecz sie napatoczył,
Ja chciałam mu tylko spojrzeć w oczy<<
I powiedziawszy to, zaraz uciekła." ;-)

Aragonte - Śro 21 Lis, 2007 22:25

praedzio napisał/a:
Cytat:

Ze wszech miar! :mrgreen:

O tak :mrgreen: :mrgreen: :serce:

No i nie ma tego, co bredziłyśmy radośnie wczoraj... :wink: Przez chwilę myślałam, że przeniesione do wątku czytelniczego, ale nie, przecież nie ma go jeszcze.

Marija - Śro 21 Lis, 2007 22:27

:oklaski:
Naprawdę nie wiem, czy dam radę czytać z Wami :( , noremalnie oczy wysiadają. I czas, i czas jakiś skurczony czy jak? :bejsbol:

Agn - Śro 21 Lis, 2007 22:35

A ja to dopiero będę miała przeboje z czytaniem - jednocześnie Wiedźmin i LOTR. Będzie pięknie. Nie zdziwcie się, jeśli pomerda mi się Aragorn z Regisem. :lol:

Idę sobie jeszcze popatrzeć na Faramira...

fanturia - Śro 21 Lis, 2007 22:58

Agn napisał/a:
I jeszcze ta okropna przemowa Aragorna... która powinna się zakończyć na "This day we fight!" Byłaby krótka i na temat. Ale nieeee... po co się streszczać, skoro mamy czaaaas... :frustracja:

Ale przeciez oni tam byli, żeby czas zajmować.

A Faramirek niezgorszy...

Agn - Śro 21 Lis, 2007 23:04

Ale mogliby ten czas zajmować pożyteczniej, na przykład rozpirzając zastępy orków. Pognać im naprzeciw, to by bitwa była szybciej, pozawracać gitarę Sauronowi, żeby Frodo miał czas i szansę na wykonanie zadania. A ten gada... no, fakt, wojsko to mu tam niemal skitrało...

(Zauważcie moją nową sygnę... kiedy Pippin to śpiewa... Ech, co tu gadać... :serduszkate: )

fanturia - Śro 21 Lis, 2007 23:10

Zauważyliśmy. Szkoda, że nie umiemy śpiewać :frustracja:
Agn - Czw 22 Lis, 2007 12:20

Mnie też olifant nadepnął na ucho... za grosz wyczucia muzycznego.
Ale to nie tylko trzeba odpowiednio niefałszywie zaśpiewać. Tu jeszcze akcent, z jakim się śpiewa, jest istotny! Kocham akcent Billy'ego Boyda. W końcu to Szkot...

snowdrop - Czw 22 Lis, 2007 12:48

Będę miała książkę, od poniedziałku zaczynamy tak?
Agn - Czw 22 Lis, 2007 13:13

Jawohl!
Poniedziałkowy wieczór wszystkim odpowiada na inaugurację? Będziemy po pracy i w ogóle...

Aragonte - Czw 22 Lis, 2007 13:37

Agn napisał/a:
(Zauważcie moją nową sygnę... kiedy Pippin to śpiewa... Ech, co tu gadać... :serduszkate: )

Zauważyliśmy i odśpiewaliśmy po cichutku :wink:

praedzio - Czw 22 Lis, 2007 14:07

Aragonte napisał/a:

Zgadza się! :D

Agn - Czw 22 Lis, 2007 14:08

Po cichutku? A, to dlatego nic nie słyszałam. :>
Nellie - Czw 22 Lis, 2007 15:30

aragonte napisał/a:

A ja sobie skopiowałam, co by zachować na wieczną rzeczy pamiątkę... :wink:

Dione - Czw 22 Lis, 2007 20:35

No ja do czytania dołączę trochę później, bo do poniedziałku książki mi się nie uda dostać. :roll:
praedzio - Czw 22 Lis, 2007 20:48

A ja w ramach rozgrzewki przeczytałam wczoraj przedmowę Tolkiena do WP. No, jakże tu nie kochać tego pisarza? :lol: :serce2:

J.R.R. Tolkien napisał/a:
Pewne osoby, które przeczytały, a w każdym razie zrecenzowały tę książkę [W.P. - przyp. praedzio], oceniły, że jest nudna, niedorzeczna i nic nie warta; nie mogę się obrażać, bo sam podobnie oceniam ich dzieła lub też rodzaj literatury przez nich zachwalany.
:rotfl:
BeeMeR - Pią 23 Lis, 2007 15:34

Jaki ładny ten Eomer :serce: No i faktycznie szkoda, że tylko namalowany... ale cóż - lepszy taki niż żaden :mrgreen:
Chętnie bym z Wami poczytała, ale zima jest dla mnie zawsze niedobra i mi okulary w autobusach parują :roll: co skutecznie zniechęca do czytania - a w domu to zawsze jakoś inaczej czas spożytkuję - cóż śledzić będę na pewno :-P
A i fragmenty też pewnie poczytam :-D

a co do TTT to ja z początku uznałam za dużo słabsze od FOTR ale potem zakochałam się w bitwie o Hełmowy Jar oraz w Rohanie i już bez różnicy uwielbiam wszystkie części- nawet Legolas na olifancie ani snowboardzie mi nie przeszkadza - tak miało być i już! Dużo bardziej razi faktycznie nieetyczne zachowanie Aragorna ze ścięciem głowy, ale szczerze mówiąc nie pamiętam jak było w książce :rumieniec:

Agn - Pią 23 Lis, 2007 22:24

Helmowy... Helmowy Jar... Nie Hełmowy... Jar Helma.
Ale nie martw się, BeeMer. To się zdarza. Największym hitem był jakiś blogasek z Szelmowym Jarem. :-|

A w książce Aragorn NIE ściął nikomu głowy. W sensie - żaden poseł nie ucierpiał.

Tatuś, którego tu nie ma

BeeMeR - Sob 24 Lis, 2007 10:16

Ależ ja się nie martwię :mrgreen:
Tylko nie wiedzieć czemu, dla mnie zawsze był Hełmowy - od hełmu :)
ale postaram się poprawić :mrgreen:
proszę mi wybaczyć, nie zaczytuję się aż tak :-P