To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Star Wars

Anonymous - Wto 08 Lut, 2011 20:08

Nie wiem czy teraz jest coś co poprawi mi humor.
Mi jest smutno.

Agn - Wto 08 Lut, 2011 20:11

Jak to rzekł był Mojżesz przed rozstąpieniem morza - spróbujmy!
Dancing Yoda (to był ukryty dodatek do DVD ROTS)

Anonymous - Wto 08 Lut, 2011 20:17

Moja Yoda :mrgreen: rozbawiona, ale wciąż smutna. I IV część ma z lektorem. Lypa...
No nic Jedi nie podupada na duchu...

Agn - Wto 08 Lut, 2011 20:24

Jedi ze stoickim spokojem zniesie każdy koszmar. Nawet Star Wars z lektorem. :mrgreen:
Anonymous - Wto 08 Lut, 2011 20:26

Już z dubbingiem zniosłam. Lektor to pikuś. Pan Pikuś.

Przestanę Wam smęcić.

Yvain - Wto 08 Lut, 2011 20:26

Zgadza się a na smutki Nowa Nadzieja na pewno pomoże :mrgreen:
Alicja - Wto 08 Lut, 2011 20:38

Admete napisał/a:
Jak to miło, że nowy narybek zabrał się za ogladanie SW :) Ja te nowe części widziałam tylko jeden raz. Zawsze jednak mogę to nadrobic ;)

popatrz na to z innej strony - ja widziałam nowe części do wypęku i jestem nimi katowana przez moich synów nadal :wink:

Anonymous - Czw 10 Lut, 2011 01:29

Jak mi się uda to dziś oglądnę "Powrót Jedi".
STare Gwiezdne wojny... Yoda to nie ten Yoda :P

A poważnie i mniej Yodowo. Filmy wciągają, rozumiem co miałyście na myśli mówiąc, że ominą mnie niespodzianki. Wydawało mi się, ze to niemożliwe. A jednak. Serce mi zamarło gdy Obiemu stało się co się stało. Darth Vader jest przerażający, mhroczny i zły a Padme mówiła, że jest w nim dobro. On ma charakter ciemny jak szata którą nosi.I nowe osoby są interesujące, przyciągają uwagę, a jęki Jeti mnie o skurcz serca przyprawiają.
No i biedny Yoda...

RaczejRozwazna - Czw 10 Lut, 2011 12:38

Dlaczego pytam - a dlatego, że zazwyczaj Ci, którzy zaczynają od noych SW rozczarowują sie starymi, a przynajmniej "Nową nadzieją". No bo oczywiście - technologia o lata swietlne słabsza, dynamizm akcji - jaki dynamizm? ;) ... Niektórzy nie mogą zrozumiec, że chodzi o niepowtarzalny klimat (czy nie jest on zrozumialy tylko dla starszego pokolenia?), o którego utratę oskarżane sa z kolei nowe części (oskarżane przez fanów starej trylogii).

A Anakin/lord Vader...

Spoiler:
nie mów "hop" :wink:

trifle - Sob 12 Lut, 2011 14:01

Mam pierwszą czyli czwartą część Gwiezdnych wojen. Oglądać tak czy w kolejności właściwej? Która właśnie jest właściwa? :mysle:
Anonymous - Sob 12 Lut, 2011 14:10

Właściwa jest:
1 "Nowa nadzieja"
2 "Imperium kontratakuje"
3 "powrót Jedi"
4 " Mroczne widmo"
5 "Atak klonów"
6 "Zemsta Szitów"

W takiej kolejności kręcili. Faktycznie parę niespodzianek przepada jak ogląda się w tej co ja oglądałam 4-6 i 1-3, bo tak się dzieją wydarzenia chronologicznie. Nie wiem czy gdybym zaczęła ogladałabym dalej. Wybór należy do Ciebie :)

Admete - Sob 12 Lut, 2011 14:12

Właściwa będzia ta kolejność, którą wybierzesz. Czwarta część, to dawna część pierwsza - Nowa nadzieja. Możesz zacząć od tego i obejrzeć całe stare SW - dzięki temu będziesz mieć kilka zaskoczeń ( może ). Jak zaczniesz od nowych części, to wszystko potem będzie oczywiste. Zapytaj Kaśka czy jej sie dobrze oglądało od tych nowych.
Anonymous - Sob 12 Lut, 2011 14:15

Mi w tej "mojej" kolejności się oglądało bardzo dobrze, naprawdę nie wiem czy złapałabym blusa gdybym zaczęła oglądać od czwórki. Nie ma Yody!! :excited: I jak oglądałąm część czwartą to wiedziałam jak do tego doszło, więc nie musiałam myśleć o co kaman.
Fakt kilka rzeczy, które pierwotnie były zaskoczeniem są oczywiste, ale mimo wszystko oglądało mi się bardzo, bardzo dobrze.

Admete - Sob 12 Lut, 2011 14:25

Kasiek Sithów ;) Zemsta Sithów ;) Pewnie się ze mną droczysz i to zamierzona literówka.
Anonymous - Sob 12 Lut, 2011 14:30

Ja droczyć? :foch2: Ja? :mrgreen:
Admete - Sob 12 Lut, 2011 14:32

lady_kasiek napisał/a:
Ja droczyć? :foch2: Ja? :mrgreen:

Oczywiście, ze Ty ;)

Anonymous - Sob 12 Lut, 2011 14:39

Wszak ja zawsze jestem śmiertelnie poważna... :lol:
Alicja - Sob 12 Lut, 2011 15:14

trifle napisał/a:
Oglądać tak czy w kolejności właściwej? Która właśnie jest właściwa?

oglądaj jak wolisz, to bez znaczenia. Chociaż jeśli nie widziałaś starszych części to może lepiej zacznij od tych nowych, to będxiesz miała jasny obraz, tzw. kawę na ławę :mysle: ale jeśli zaczniesz od starszych, to będzie ciekawiej :wink:

trifle - Sob 12 Lut, 2011 15:29

Toście pomogły :lol:

Nie ma Yody w tych starych częściach? Bo ja chcę Yodę pooglądać ;)

Admete - Sob 12 Lut, 2011 15:35

Ależ jest Yoda, w Imperium kontratakuje :)
Anonymous - Sob 12 Lut, 2011 15:48

Al to już taki pokonany życiem Yoda.
Yodę w potęgi rozkwicie w częściach 1-3 oglądać możesz :)

trifle - Sob 12 Lut, 2011 15:56

Zatem filmy w normalnej kolejności, od nowszych części, oglądać będę ja ;)
Anonymous - Sob 12 Lut, 2011 16:04

Słuszną decyzję podjęłaś Ty. zdaniem moim.
trifle - Sob 12 Lut, 2011 22:22

Obejrzałam GW Mroczne widmo. I sama nie wiem, nie czuję się porwana... Zamiast się przejmować losem galaktyki, republiki i czego tam jeszcze, cały czas się zastanawiałam, jak oni to nakręcili, że ludzie z takimi stworkami grają... ;)
W sumie nie wiem, czy chce mi się dalsze części oglądać. Brat mój to przewidział, jak mu kazałam wszystkie części zorganizować "No i po co? zobaczysz jedną i powiesz, że nie chcesz więcej" :lol:

milenaj - Sob 12 Lut, 2011 22:24

Trifle oglądaj dalej.
Dla mnie i tak stare GW są lepsze. Może Tobie też bardzie podejdą.
"Mroczne widmo" też mnie nigdy nie porywa. Tak właściwie to lubię pojedynek na końcu.