To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Richard Armitage - Guy of Gisborne 3 (Robin Hood seria 3) 2009

Sofijufka - Śro 06 Maj, 2009 16:26

kiedy ja to wiedziałam od pierwszego odcinka, jak tylko szczurka zobaczyłam...
BeeMeR - Śro 06 Maj, 2009 18:33

Oglądamy z Anią - siostrą moja (tak, udało mi się ja zachęcić! :cheerleader2: ) - szósty odcinek!
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
(i byłby na razie jedyny komentarz :P )

aneby - Śro 06 Maj, 2009 18:37

Przekonałyście mnie, ze trzeci sezon jednak warto obejrzeć :wink: Już poczyniłam pewne kroki w tym kierunku :mrgreen:

Edit: zasłyszane przy wyrywkowym oglądaniu odc.2 "My name is Robin Hood and this is an ambush"
Jakby nie powiedział, to bym się nie domyśliła :paddotylu: :rotfl:

BeeMeR - Śro 06 Maj, 2009 18:58

aneby napisał/a:
Edit: zasłyszane przy wyrywkowym oglądaniu odc.2 "My name is Robin Hood and this is an ambush"
:rotfl:
Tez nie wiem, czy nie będziemy ogląda oglądać - póki co potrzeba nam więcej alkoholu :party: , żeby lepiej serial zrozumieć ;) a przynajmniej przyjemniej oglądać :P
Tobik jest cudny.... :serce: :banan_czerwony:

Gosia - Śro 06 Maj, 2009 19:21

spin_girl napisał/a:
Zaczyna się sceną z półnagim GoG, co zawsze jest dobrym pomysłem

Yes, of course :mrgreen:
To była jak dla mnie najlepsza scena filmu poza walką szeryfa z Guyem i podejrzeniami o możliwe wzajemnie otrucie :lol:
Nic na to nie poradzę, że Toby mnie nie rusza...

BeeMeR - Czw 07 Maj, 2009 08:12

Ano - cudny :mrgreen:
Tobik jest fantastycznie przerysowany, widać, że panuje nad każdym gestem i grymasem, ma wspaniałą wymowę - i jest jak z kreskówki :rotfl:
idealnie wtapia się w absurdalną formę tej opowieści i - zgadzam się z przedmówcami - kradnie każdą scenę, w której występuje. :oklaski:

Jednocześnie szeryf z Rysiem też są cudni próbując się wzajem pozabijać. Chłystek zaś jak chłystek - gdzieś tam biegał po rachitycznym lesie i cośtam robił :roll:

Alicja - Czw 07 Maj, 2009 08:37

BeeMeR napisał/a:
Chłystek zaś jak chłystek - gdzieś tam biegał po rachitycznym lesie i cośtam robił

i to by było na tyle jeśli chodzi o główną i zapewne tytułową postać :mrgreen:

spin_girl - Czw 07 Maj, 2009 10:25

Przypomniała mi się jeszcze jedna dobra scena z 6 odcinka: szeryf wychodzący z tajnej narady u księciunia i natykający się na stojącego w korytarzu Guy'a. Tylko RA jest w stanie tak grać samą twarzą!
BeeMeR napisał/a:
póki co potrzeba nam więcej alkoholu , żeby lepiej serial zrozumieć a przynajmniej przyjemniej oglądać

To jest świetna myśl! Muszę to kiedyś obejrzeć na bani! :mrgreen: Also zróbmy sabat, urżnijmy się kolektywnie i komentujmy na żywo :mrgreen:
Mag13 napisał/a:
jasne, że tłumów nie ma, ale chyba to wolę niż generowane komputerowo niezmierzone zastępy wojska ciągnące się po horyzont

ja jednak wolę te komputerowe tłumy...

Sofijufka - Czw 07 Maj, 2009 10:29

ojjjj, dziewczyny! Jak Wy księciunia nie rozumiecie! Jak za duzo tych wojowników, to jeszcze któremus może coś durnego wpaść do łba! A tych kilkunastu - to księciunio może miec na oku....
spin_girl - Czw 07 Maj, 2009 10:35

Sofijufka napisał/a:
A tych kilkunastu - to księciunio może miec na oku....

Kilkunastu???? Toż na palcach jednej ręki ich można policzyć!

Sofijufka - Czw 07 Maj, 2009 10:39

no to tym łatwiej będzie mu miec ich na oku...
BeeMeR - Czw 07 Maj, 2009 10:57

spin_girl napisał/a:
Muszę to kiedyś obejrzeć na bani! :mrgreen: Also zróbmy sabat, urżnijmy się kolektywnie i komentujmy na żywo :mrgreen:
Myśmy to wczoraj oglądały na bani :rumieniec: :party:
Bawiłyśmy się doskonale :excited:
Tylko z komentarzy to problem - większości nie pamiętam a część się do publikacji nie nadaje :P (mogę tylko szepnąć, że moja sister stwierdziła, że Robin wygląda jak opóźniony - pierwszy raz go widziała, biedaczka :mrgreen: )

A na uczcie naliczyłyśmy chyba ze 32 osoby :mrgreen:
ze strażą przyboczną w ilość sztuk 5. ;)

Sofijufka - Czw 07 Maj, 2009 11:11

a ciekawe, że w innym serialu szczurek nie jest taki odrażający, nawet - tylko nie bijcie! - całkiem ładne z łobuzerskim błyskiem oczka ma! Aż dwa odcinki obejrzałam, zeby sie upewnic, że to nie omamy...
spin_girl - Czw 07 Maj, 2009 11:35

może on tylko tak blado wypada przez porównanie z boskim GoG?
BeeMeR - Czw 07 Maj, 2009 12:08

Eeeee? *nie dowierza*
Sofijufka - Czw 07 Maj, 2009 12:11

nieee... ja myslę, ze wyjatkowo rola mu nie lezy...
spin_girl - Czw 07 Maj, 2009 12:13

To won z nim! I przemianować serial na "Przygody boskiego Guy'a" :mrgreen:
spin_girl - Czw 07 Maj, 2009 17:05

Mag13 napisał/a:
Śmieszy mnie zresztą ta scena, bo szeryf i Guy mają szansę za chwilę umrzeć zadźgani, a tu nie mogą się oprzeć pokusie jedzenia.....

Bo to jest właśnie prosta potrzeba fizyczna, która musi zostać zaspokojona niezależnie od sytuacji, zupełnie tak jak nie-dziewictwo Thorntona :mrgreen:

spin_girl - Czw 07 Maj, 2009 17:23

Nie widzisz, bo nie chcesz. Ja chcę więc widzę :mrgreen:
spin_girl - Pią 08 Maj, 2009 09:52

Wzrok mam młody, sokoli to zobaczę to, co wyraźnie jaśnieje na horyzoncie. :mrgreen:
Ale już może dość tego offtopu, bo mnie zaraz wyrzucą z tego wątku *macha jeszcze raz flagą z napisem "Jaś dziewicą nie był!" i chowa ją do dyskusji w odpowiednim wątku*
Wracając do tematu: kiedy kolejny odcinek? W sobotę?

Gosia - Pią 08 Maj, 2009 19:05

Cytat:
But Richard Armitage as Gisborne is on fine form

Jesli nie będzie Guya, będzie o jeden odcinek mniej do oglądania :mrgreen:

jonia - Nie 10 Maj, 2009 01:13

Linki na PW
Sofijufka - Nie 10 Maj, 2009 08:47

obejrzałam sobie wczoraj odcinek "Oceanu dusz 2" - Marian grała tam sukkuba! Własnym oczom nie wierzyłam! Ładnie wyglądała ale i tak to zła kobieta była....
lemurcio - Nie 10 Maj, 2009 12:32

LEJDI LEMURCIO - nie, no tym razem to umrę ze śmiechu i będziecie winne :mrgreen: Wczoraj wieczorem miałam do wyboru trzymilowy spacer do lokalnego kościoła i mszę po angielsku (polskie są tylko raz w miesiącu) albo oglądanie Robina. Dla dobra duszy RH sobie odpuściłam :wink:
PS Mag13, co widzą me oczy, zdradziłaś janeeryowe avki dla księciunia! Świat się kończy :mrgreen:

Gosia - Nie 10 Maj, 2009 13:25

Obrazków nie widać!