Filmy - Powiew Orientu
Admete - Nie 13 Lip, 2008 21:26
Pamietam, że czytało sie świetnie
Anonymous - Pon 14 Lip, 2008 18:24
oglądnęłam sobie dziś Na Tum Jaano Na Hum akcja w sumie do przewidzenia. chociaż
Może co mi się nie podobało będzie krótko piosenki momentami mnie nudziły i przewijałam to w sumie tyle. no i może troszeczkę rola Hirthika to chyba drugi film po "Czasem słońce czasem deszcz" w którym go widzę i wydawało mi się jakby grał tą samą rolę te same załzawione spojrzenia mimika. Ale może mi się zdawało naturalnie na Hirthika zwracałam mało uwagi. jak można zwracać uwagę na kogoś innego gdy pojawia się SAIF i to taki młodziutki, piękny promieniujący wdziękiem, słodyczą, urokiem. Z filmu na film miłośćmoja do Saifa rośnie. Nie przeszkadza mi, że w każdym prawie filmie jest lekkoduchem, który mniej więcej w połowie znajduje miłość. Nie mi nic nie przeszkadza a nawet jak mam jakieś wąty w kierunku reżysera, producenta zbiorowo filmu to w momencie gdy pojawia się Saif me oblicze promienieje Tak film zaliczam zdecydowanie do udanych. Bardzo godny uwagi jest moment przy samym końcu filmu gdy Saif intensywnie myśli
A nie rozpisywałam się zbytnio o aktorce grającej główną rolę bo ani nie uważam aby była wybitnie śłiczna, ani jakoś bardzo aktorsko utalentowana. Ale też widzę ją chyba pierwszy raz to jakoś nie chcę jej skreślać
BeeMeR - Pon 14 Lip, 2008 18:48
Przyznam, że mnie się NTJNH nie bardzo podobało - już najbardziej ze wszystkiego sami panowie Saif Hriyhik - no cóż, lubię patrzeć jak tańczy, ale jak aktor - nie zawsze - ufam, że kiedyś będzie lepszy
Drewienko, które im towarzyszy (Esha Deol) można oglądać np. w Dhoom. Sama historia jak dla mnie ponaciągana we wszystkie strony, a wiarygodności w niej mniej niż w K3G - bo K3G potrafi mnie wzruszyć, a NTJNH nie potrafiło.
No, ale scena przebieranek za kobietę urocza
Anonymous - Pon 14 Lip, 2008 18:52
| BeeMeR napisał/a: | | No, ale scena przebieranek za kobietę urocza |
zapomniałam o tym napisać. Owszem to było świetne | BeeMeR napisał/a: | | a wiarygodności w niej mniej niż w K3G - bo K3G potrafi mnie wzruszyć, a NTJNH | o co racja to racja, w "Czasem słońce czasem deszcz" nawet nie zwróciłam uwagi za bardzo na te "zadziwiające zbiegi okoliczności' bo akcja filmu wciąga tutaj przyciągał mnie jedynie Saif
Admete - Pon 14 Lip, 2008 20:51
A ja sobie dziś obejrzałam Orient Express ( pociąg ), bo akurat przejeżdżał przez moją mieścinę. Było smiesznie, bo pociag światowy, a nasz dworzec w takim całkowitym, totalnym remoncie ( skończą go dopiero za dwa lata, jest mniej więcej z tego okresu co krakowski, odrobinę mniejszy, ale w tym galicyjskim stylu ).
Anonymous - Wto 15 Lip, 2008 20:10
Oglądnęłam Bhoothnath nie wiedziałam, że to film dla dzieci a oglądnełam dla Szaruka i BigB. Szaruczka jest mało i nie gra znaczącej roli za to miłośniczki Amitabha Bachchana będą usatysfakcjonowane bo jest Go dużo bardzo. Ten film to coś takiego a la film Casper tylko, że na modłę hinduską. Momentami jest bardzo śmieszny np. gdy chłopiec i duch stroją miny A bo nie napisałam w skrócie o czym to
tak więc:
gdzieś w Goa jest sobie domek(dosyć niezły nawet ) niestety nikt w nim nie mieszka, ba nawet taksówkarze nie mają ochoty tam się zapuszczać bo jak mówi lokalna legenda w domu straszy. Do tej miejscowości przybywa sympatyczna rodzinka Tatuś-pracujący na morzu a więc rzadko bywający w domu, mama i syn-łobuziak. Ten film opowiada historię przyjaźni ducha i chłopca i co z tego wynika
Admete - Śro 16 Lip, 2008 18:35
Aaja Nachle raz jeszcze. Tym razem obraz jak żyleta Lubie ten film, chyba przede wszystkim dlatego, że mnóstwo w nim tańca. Madhuri Dixit zawsze rewelacyjnie tańczy. Mam do niej słabość od czasów Hum Thumhare i Dil To Pagal Hai. Doczytałam się własnie, że jej największy przebój to film Hum Aapke Hain Koun, w którym zagrała z salmanem.
Tu macie czołówke. Salman wtedy nieżle wyglądał
http://www.youtube.com/watch?v=QyJoeduGpJI
W Aaja Nachle mamy historię tancerki, która po latach wraca do rodzinnego miasteczka, żeby uratować teatr przez zniszczeniem.
http://www.youtube.com/wa...feature=related
BeeMeR - Śro 16 Lip, 2008 19:26
| Admete napisał/a: | | Hum Aapke Hain Koun, | kocham ten film miłością od pierwszego wejrzenia - polecam bardzo! To wprawdzie rozśpiewana opowieść rodzinna (jak się to wszyscy kochają ) bez nadmiaru akcji, ale bardzo sympatyczna. W dodatku można pokochać Salmana, taki jest tam śliczny
Tu moja ulubiona piosenka z tego filmu:
Pehla Pehla Pyaar
Admete - Śro 16 Lip, 2008 19:46
Zaraz zajrze pod tego linka Salaman tam taki młody i chyba szczupły
EDIT: Ładne zakończenie tej piosenki.
Anetam - Śro 16 Lip, 2008 20:24
| Admete napisał/a: | Aaja Nachle raz jeszcze. Tym razem obraz jak żyleta Lubie ten film, chyba przede wszystkim dlatego, że mnóstwo w nim tańca. Madhuri Dixit zawsze rewelacyjnie tańczy. Mam do niej słabość od czasów Hum Thumhare i Dil To Pagal Hai.
W Aaja Nachle mamy historię tancerki, która po latach wraca do rodzinnego miasteczka, żeby uratować teatr przez zniszczeniem.
http://www.youtube.com/wa...feature=related |
Piękny !!!!! W pierwszej chwili nie poznałabym Madhuri gdybym nie wiedziała,że to o nią chodzi. Madhuri zawsze zachwycała mnie swoim tańcem podobnie jak Aishwarya,ale tutaj ...... brak słów i ta muzyka (aż się chce tańczyć ) . Ogólnie bardzo lubię ją jako aktorkę. Jest zawsze taka uśmiechnięta,wesoła,figlarna i piękna.
Żałuję tylko,że widziałam tak mało filmów z jej udziałem
Anetam - Śro 16 Lip, 2008 20:42
http://www.youtube.com/wa...t1yKsjew6g&NR=1
Tutaj Madhuri również pokazuje swój wielki talent taneczny (00:27)
Admete - Śro 16 Lip, 2008 20:57
To ja podrzucę Kajol z Fanaa - Des Rangila:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Caitriona - Śro 16 Lip, 2008 21:17
Fantastycznie kobieta tańczy, fantastycznie. A tak swoją drogą chciałabym taką spódnicę, jaką ona ma...oj chciałabym....
Admete - Śro 16 Lip, 2008 21:21
Piekna prawda? Też się zachwyciłam tym strojem. Jestem pewna, że oglądniesz ten film prędzej czy później
Anonymous - Śro 16 Lip, 2008 21:46
| Admete napisał/a: | | To ja podrzucę Kajol z Fanaa - Des Rangila: |
świetny jest jej talent, zresztą dla mnie Kajol to fenomen jest po prostu.
Caitriona - Śro 16 Lip, 2008 21:52
| Admete napisał/a: | | Piekna prawda? Też się zachwyciłam tym strojem. Jestem pewna, że oglądniesz ten film prędzej czy później |
Jest cudowna! Góra stroju też ładna, ale już nie dla mnie. Spódnica za to miodzio! Piękna!
Będę bardzo uradowana!
Caitriona - Śro 16 Lip, 2008 22:00
A, i obejrzałam Life in a metro. Naprawdę ciekawy film. Szczególnie tematyka jak dla mnie do tej pory mało spotykana - tzn tu była mocniej wyeksponowana - wątek zdrady, braku miłości, bycia tą drugą. Bardzo mi się podobał wątek Shikhy i Akasha oraz Vaijanti i Amola (drabina rozłozyła mnie na łopatki ). Za to wątek Shruti i Monty'ego wprowadzał nieco humoru. Podobały mi się także piosenki - takie współczesne gitarowe granie, super.
Admete - Śro 16 Lip, 2008 22:07
Wątek starszej pary zakochanych był taki słodko - smutny, wzruszył mnie najbardziej. Mony i Shruti to moi ulubieńcy Ja przepadam wprost za Irfanem Khanem. Pięknie zagrał w Imienniku. A dziś miałam okazję zobaczyć go w Aaja Nachle. Konkone też lubię - ładna aktorka, ale na szczęście nie jest plastikowa.
Caitriona - Śro 16 Lip, 2008 22:49
Monty był na początku taki ciut, ciut obleśny, ale potem bardzo mi się ten wątek spodobał. Konkone to Shruti, tak? mam wrażenie że już ją gdzieś widziałam. Bardzo fajna dziewczyna
Admete - Śro 16 Lip, 2008 23:12
Bo miał taki być A potem już nie sprawiał takiego wrażenia - naprawdę dobrze zagrane Ona gra tez a Aaja Nachle i z Rani w Laaga Chunari Mein Daag.
Trzykrotka - Śro 16 Lip, 2008 23:31
I w Omkarze grała - siostrę Omkary, żone Langdy - Saifa. Najpierw zabiła go "króliczkiem"
Admete - Śro 16 Lip, 2008 23:33
Gorąca dziewczyna
Trzykrotka - Śro 16 Lip, 2008 23:37
Bengalka, podobnie jak Kaloj, Rani i Bipasha Basu . Konkona to naprawdę świetna aktorka, nie tylko dziewczyna z ikrą. Bardzo podobała mi się w parze z Kunalem Kapoorem - i w Aaja Nachle i w Laaga Chunere Mein Dag
Anaru - Śro 16 Lip, 2008 23:38
| Caitriona napisał/a: | Konkone to Shruti, tak? mam wrażenie że już ją gdzieś widziałam. Bardzo fajna dziewczyna |
Grała też w filmie "Zmiana par" (Mixed Doubles) (Malti)
Trzykrotka - Czw 17 Lip, 2008 01:31
ALE KINO pokazywał swego czasu ten film - indyjski, nie bollywoodzki.
|
|
|