To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP

Harry_the_Cat - Wto 19 Wrz, 2006 08:46

Agn napisał/a:
Wąsy mnie nie obchodzą.

A ja wąsów nie lubię.
Jeśli mają być - to tylko w zestawie z brodą :razz:

Agn - Wto 19 Wrz, 2006 08:55

No dobrze, ale Lupin to nie tylko wąsy. Poza tym Lupin z brodą dopiero wyglądałby strasznie. Jak Ambroży Kleks...
Harry_the_Cat - Wto 19 Wrz, 2006 10:14

Agn napisał/a:
ale Lupin to nie tylko wąsy

Well said!

Admete - Wto 19 Wrz, 2006 12:14

Wąsy to tylko ewentualnie w Bollywood ;-) i to nie zawsze ( nadal mam do obejrzenia Kakka Kakka - tam wszyscy aktorzy maja wąsy ;-) ) Lupink aprosimy bez wąsów. Moze w kolejnej części zgoli?
Harry_the_Cat - Wto 19 Wrz, 2006 12:30

I jak juz się czepiamy, to ja bym wolała, żeby filmowy Lupin miał nieco niższe czoło...
Gunia - Wto 19 Wrz, 2006 15:14

Dla mnie ten Lupin, to w ogóle pudło. Bardzo trudno to ubrać w słowa... Nie czuję go w tej roli. A i Garry mi się nie podobał. Cóż, taka moja zrzędliwa natura. :sad:
Agn - Wto 19 Wrz, 2006 17:57

Masz po prostu zły gust. <--- JA TYLKO ŻARTUJĘ!!!
Gunia - Wto 19 Wrz, 2006 18:03

Agn napisał/a:
Masz po prostu zły gust. <--- JA TYLKO ŻARTUJĘ!!!

Nie szkodzi, i tak Cię za to spalę na stosie. ;)

Agn - Wto 19 Wrz, 2006 18:31

Hmmm... czyli będę cię unikać. My, wampiry, nie przepadamy jakoś za ogniem. ;)
Jeannette - Wto 19 Wrz, 2006 18:56

Gunia napisał/a:
Dla mnie ten Lupin, to w ogóle pudło. Bardzo trudno to ubrać w słowa... Nie czuję go w tej roli. A i Garry mi się nie podobał. Cóż, taka moja zrzędliwa natura.

Amen! Cały film 3 HP to jednym pięknym słowem - POMYŁKA. Dziękuję za uwagę.

Agn - Wto 19 Wrz, 2006 19:03

Trójka? Moim zdaniem z tych wszystkich ekranizacji właśnie trójka jest najlepsza. Dwie pierwsze to odbębnione filmiki "żeby było", czwórka całościowo taka sobie, scenowo w porządku. Trójka jest boska (pomijając beznadziejnego wilkołaka).
Admete - Wto 19 Wrz, 2006 20:40

Rzeczywiście część trzecia ( filmowa ) jest chyba najlepsza. Udało im sie zawrzeć w scenariuszu wszystkie najważniejsze wątki,a pod względem nastroju ten film jest tez bardzo dobry. Zdjęcia i scenografia na wysokim poziomie. Widac, ze robił ten film reżyser z osobowością.
Gunia - Wto 19 Wrz, 2006 21:08

http://wporzo.com.pl/Pami...rok=2006&mies=7
Zasady:
1. nic nie spożywać w czasie lektury;
2. zapomnieć o istnieniu słowa "kanon";
3. starać się nie poszukiwać w tym logiki
4. i nie histeryzować w obliczu jej braku;
5. posłuchać Agn i mieć pod ręką dłuto, na wypadek totalnego wygładzenia kory mózgowej w wyniku lektury.
MIŁEJ ZABAWY!!!

Agn - Wto 19 Wrz, 2006 21:16

Bzibzia!
Spis strat: czekolada na monitorze, kanapka z ostatnim pomidorem wala się po klawiaturze, rzyć obolała od gwałtownego upadku, krzesło połamane.
Poza tym: kot wystraszony wyperszingował z pokoju, rodzice przemyśliwują, czy aby na pewno nie potrzebuję natychmiastowej pomocy psychiatry, pies wyje.
To tyle, jeśli chodzi o wrażenia po lekturze owego "dzieua". :lol:

Gunia - Wto 19 Wrz, 2006 21:21

Agn napisał/a:
Bzibzia!
Spis strat: czekolada na monitorze, kanapka z ostatnim pomidorem wala się po klawiaturze, rzyć obolała od gwałtownego upadku, krzesło połamane.
Poza tym: kot wystraszony wyperszingował z pokoju, rodzice przemyśliwują, czy aby na pewno nie potrzebuję natychmiastowej pomocy psychiatry, pies wyje.
To tyle, jeśli chodzi o wrażenia po lekturze owego "dzieua". :lol:

A przeczytałaś całość? Link dotyczy tylko tfurczości z lipca, jest jeszcze sierpień, wrzesień i nadzieja na kontynuację. :)
Jedyne, co mnie powstrzymuje od komentarza, po którym AUUU!!!tor uciekałby na widok klawiatury, to fakt, że nie można się zdecydować, od czego zacząć krytykę. To jest jedno, wielkie, smocze łajno. :D

Gunia - Wto 19 Wrz, 2006 21:25

Cytat:
"Mamo mamo"
"Uspokoj sie juz" powiedzialem. ale za
pozno, weszla mama. "Co sie tu dzieje"?
spytala "Wiesz ze Syriusz palil magicznego
jointa" zalgal braciszek "

O nie... Od kilku dni żedne śmieszna strony w necie mnie nie bawiły... DZIĘKI CI TFURCO, ZA WYLECZENIE!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Agn - Wto 19 Wrz, 2006 21:26

Całość?! Nie, dziękuję, aż taką masochistką nie jestem...
Admete - Wto 19 Wrz, 2006 21:26

Zielony na fioletowyn? Moje oczy mówią nie ;-) No i glupoty to ja czytam w pracy ;-)
Gunia - Wto 19 Wrz, 2006 21:28

Agn napisał/a:
Całość?! Nie, dziękuję, aż taką masochistką nie jestem...

To jest lepsza na załamanie nerwowe od prychotropów.
Żeby jednak Ci ulżyć, streszczę Ci ciąg dalszy:
kłócić
bić
mama
nie kochać
woleć
Regulus
chcieć
do szkoły
slaban
BIĆ!!!
Dziękuję za uwagę.

Agn - Wto 19 Wrz, 2006 21:28

Admete, rozumiem, spełniasz się w pracy lasująco. ;)
Anonymous - Czw 21 Wrz, 2006 03:49

Już papież Pius XII wypowiedział się na temat tej Tfurczości. Cytuję:
JEZUS MARIA !!!!! - koniec cytatu.

Agn - Czw 21 Wrz, 2006 10:35

*ómiera*
Aine!!! :mrgreen:

Harry_the_Cat - Śro 27 Wrz, 2006 08:49

Znalazłam własnie kilka pierwszych fotek z HP5!

I co?
Jeśli chodzi o mnie, to myślę, że Luna wygląda nieźle. Lepiej niz się spodziewałam. Ale Umbridge chyba trochę zbyt mało karykaturalnie...
A, i jeszcze jedno - widać jednak, że dzieciako dorastają - trochę się obawiam, czy dadzą radę do końca. Szczególnie bliźniaki...

sunshine - Śro 27 Wrz, 2006 10:00

bliźniaki zostaja! co to byłby za film bez tych samych bliźniaków?! Zresztą z tego co wiem to już od dawna twórcy mieli problem z dorastającymi aktorami ale jakoś sobie radzą... Charakteryzacja + techniki komputerowe. Pamiętacie jakie hobbity były małe?
A Luna faktycznie ładna. Dziwne bo wyobrażałam ją sobie taką hmm może nie brzydszą ale bardziej roztrzepaną? nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi...

Agn - Śro 27 Wrz, 2006 11:08

Luna wygląda mniej-więcej tak jak ją sobie wyobrażałam, a mimo to jakoś nie bardzo mi się podoba ta dziewczyna. Za pyzowata na buzi :/ Obaczym, co będzie w filmie.
Imelda jako Umbitch prezentuje się znakomicie. Bomba!
Potty jaki wystrzyżony!!! :lol: I Ron też trafił, widzę, pod nożyczki.
Hmm, bliźniaków też ostrzygli... Dean Thomas wyrósł niesamowicie. :lol:
Neville w tej fryzurze wygląda jak kretyn. :]

Czuję, że film mi się spodoba. :mrgreen: