Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP
Harry_the_Cat - Wto 19 Wrz, 2006 08:46
| Agn napisał/a: | | Wąsy mnie nie obchodzą. |
A ja wąsów nie lubię.
Jeśli mają być - to tylko w zestawie z brodą :razz:
Agn - Wto 19 Wrz, 2006 08:55
No dobrze, ale Lupin to nie tylko wąsy. Poza tym Lupin z brodą dopiero wyglądałby strasznie. Jak Ambroży Kleks...
Harry_the_Cat - Wto 19 Wrz, 2006 10:14
| Agn napisał/a: | | ale Lupin to nie tylko wąsy |
Well said!
Admete - Wto 19 Wrz, 2006 12:14
Wąsy to tylko ewentualnie w Bollywood i to nie zawsze ( nadal mam do obejrzenia Kakka Kakka - tam wszyscy aktorzy maja wąsy ) Lupink aprosimy bez wąsów. Moze w kolejnej części zgoli?
Harry_the_Cat - Wto 19 Wrz, 2006 12:30
I jak juz się czepiamy, to ja bym wolała, żeby filmowy Lupin miał nieco niższe czoło...
Gunia - Wto 19 Wrz, 2006 15:14
Dla mnie ten Lupin, to w ogóle pudło. Bardzo trudno to ubrać w słowa... Nie czuję go w tej roli. A i Garry mi się nie podobał. Cóż, taka moja zrzędliwa natura. :sad:
Agn - Wto 19 Wrz, 2006 17:57
Masz po prostu zły gust. <--- JA TYLKO ŻARTUJĘ!!!
Gunia - Wto 19 Wrz, 2006 18:03
| Agn napisał/a: | | Masz po prostu zły gust. <--- JA TYLKO ŻARTUJĘ!!! |
Nie szkodzi, i tak Cię za to spalę na stosie.
Agn - Wto 19 Wrz, 2006 18:31
Hmmm... czyli będę cię unikać. My, wampiry, nie przepadamy jakoś za ogniem.
Jeannette - Wto 19 Wrz, 2006 18:56
| Gunia napisał/a: | | Dla mnie ten Lupin, to w ogóle pudło. Bardzo trudno to ubrać w słowa... Nie czuję go w tej roli. A i Garry mi się nie podobał. Cóż, taka moja zrzędliwa natura. |
Amen! Cały film 3 HP to jednym pięknym słowem - POMYŁKA. Dziękuję za uwagę.
Agn - Wto 19 Wrz, 2006 19:03
Trójka? Moim zdaniem z tych wszystkich ekranizacji właśnie trójka jest najlepsza. Dwie pierwsze to odbębnione filmiki "żeby było", czwórka całościowo taka sobie, scenowo w porządku. Trójka jest boska (pomijając beznadziejnego wilkołaka).
Admete - Wto 19 Wrz, 2006 20:40
Rzeczywiście część trzecia ( filmowa ) jest chyba najlepsza. Udało im sie zawrzeć w scenariuszu wszystkie najważniejsze wątki,a pod względem nastroju ten film jest tez bardzo dobry. Zdjęcia i scenografia na wysokim poziomie. Widac, ze robił ten film reżyser z osobowością.
Gunia - Wto 19 Wrz, 2006 21:08
http://wporzo.com.pl/Pami...rok=2006&mies=7
Zasady:
1. nic nie spożywać w czasie lektury;
2. zapomnieć o istnieniu słowa "kanon";
3. starać się nie poszukiwać w tym logiki
4. i nie histeryzować w obliczu jej braku;
5. posłuchać Agn i mieć pod ręką dłuto, na wypadek totalnego wygładzenia kory mózgowej w wyniku lektury.
MIŁEJ ZABAWY!!!
Agn - Wto 19 Wrz, 2006 21:16
Bzibzia!
Spis strat: czekolada na monitorze, kanapka z ostatnim pomidorem wala się po klawiaturze, rzyć obolała od gwałtownego upadku, krzesło połamane.
Poza tym: kot wystraszony wyperszingował z pokoju, rodzice przemyśliwują, czy aby na pewno nie potrzebuję natychmiastowej pomocy psychiatry, pies wyje.
To tyle, jeśli chodzi o wrażenia po lekturze owego "dzieua".
Gunia - Wto 19 Wrz, 2006 21:21
| Agn napisał/a: | Bzibzia!
Spis strat: czekolada na monitorze, kanapka z ostatnim pomidorem wala się po klawiaturze, rzyć obolała od gwałtownego upadku, krzesło połamane.
Poza tym: kot wystraszony wyperszingował z pokoju, rodzice przemyśliwują, czy aby na pewno nie potrzebuję natychmiastowej pomocy psychiatry, pies wyje.
To tyle, jeśli chodzi o wrażenia po lekturze owego "dzieua". |
A przeczytałaś całość? Link dotyczy tylko tfurczości z lipca, jest jeszcze sierpień, wrzesień i nadzieja na kontynuację.
Jedyne, co mnie powstrzymuje od komentarza, po którym AUUU!!!tor uciekałby na widok klawiatury, to fakt, że nie można się zdecydować, od czego zacząć krytykę. To jest jedno, wielkie, smocze łajno.
Gunia - Wto 19 Wrz, 2006 21:25
| Cytat: | "Mamo mamo"
"Uspokoj sie juz" powiedzialem. ale za
pozno, weszla mama. "Co sie tu dzieje"?
spytala "Wiesz ze Syriusz palil magicznego
jointa" zalgal braciszek " |
O nie... Od kilku dni żedne śmieszna strony w necie mnie nie bawiły... DZIĘKI CI TFURCO, ZA WYLECZENIE!!!
Agn - Wto 19 Wrz, 2006 21:26
Całość?! Nie, dziękuję, aż taką masochistką nie jestem...
Admete - Wto 19 Wrz, 2006 21:26
Zielony na fioletowyn? Moje oczy mówią nie No i glupoty to ja czytam w pracy
Gunia - Wto 19 Wrz, 2006 21:28
| Agn napisał/a: | | Całość?! Nie, dziękuję, aż taką masochistką nie jestem... |
To jest lepsza na załamanie nerwowe od prychotropów.
Żeby jednak Ci ulżyć, streszczę Ci ciąg dalszy:
kłócić
bić
mama
nie kochać
woleć
Regulus
chcieć
do szkoły
slaban
BIĆ!!!
Dziękuję za uwagę.
Agn - Wto 19 Wrz, 2006 21:28
Admete, rozumiem, spełniasz się w pracy lasująco.
Anonymous - Czw 21 Wrz, 2006 03:49
Już papież Pius XII wypowiedział się na temat tej Tfurczości. Cytuję:
JEZUS MARIA !!!!! - koniec cytatu.
Agn - Czw 21 Wrz, 2006 10:35
*ómiera*
Aine!!!
Harry_the_Cat - Śro 27 Wrz, 2006 08:49
Znalazłam własnie kilka pierwszych fotek z HP5!
I co?
Jeśli chodzi o mnie, to myślę, że Luna wygląda nieźle. Lepiej niz się spodziewałam. Ale Umbridge chyba trochę zbyt mało karykaturalnie...
A, i jeszcze jedno - widać jednak, że dzieciako dorastają - trochę się obawiam, czy dadzą radę do końca. Szczególnie bliźniaki...
sunshine - Śro 27 Wrz, 2006 10:00
bliźniaki zostaja! co to byłby za film bez tych samych bliźniaków?! Zresztą z tego co wiem to już od dawna twórcy mieli problem z dorastającymi aktorami ale jakoś sobie radzą... Charakteryzacja + techniki komputerowe. Pamiętacie jakie hobbity były małe?
A Luna faktycznie ładna. Dziwne bo wyobrażałam ją sobie taką hmm może nie brzydszą ale bardziej roztrzepaną? nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi...
Agn - Śro 27 Wrz, 2006 11:08
Luna wygląda mniej-więcej tak jak ją sobie wyobrażałam, a mimo to jakoś nie bardzo mi się podoba ta dziewczyna. Za pyzowata na buzi :/ Obaczym, co będzie w filmie.
Imelda jako Umbitch prezentuje się znakomicie. Bomba!
Potty jaki wystrzyżony!!! I Ron też trafił, widzę, pod nożyczki.
Hmm, bliźniaków też ostrzygli... Dean Thomas wyrósł niesamowicie.
Neville w tej fryzurze wygląda jak kretyn. :]
Czuję, że film mi się spodoba.
|
|
|