To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Brzydula

aneby - Czw 07 Maj, 2009 22:11

To widać, ze Pauliny nie kocha
Spoiler:
ale na takie poważne wyznania jeszcze za wcześnie - chodzi mi o ilość odcinków, które są przed nami. Biedna Ula znów będzie miała o czym rozmyślać. :-|

nicol81 - Pią 08 Maj, 2009 10:47

Spoiler:
No jak tylko dwa miesiące do ślubu zostały, to Mareczek musi zacząć myśleć, bo się nie wyrobi :mrgreen:

AineNiRigani napisał/a:
Odcinki 159-164
Spoiler:

Odcinek 159
Marek umawia się z Ulą w palmiarni. Violetta widzi ich spotkanie, dzwoni do Pauliny.
Zdenerwowany wyprowadzeniem się Jaśka pan Cieplak zasłabł.

Odcinek 160
Paulina przyjeżdża do palmiarni i widzi jak Marek całuje Ulę. Wpada w szał, robi Markowi awanturę.
Zdenerwowana Ula wraca do domu i znajduje nieprzytomnego ojca

Odcinek 161
Marek zawozi pana Józefa do szpitala, ratując mu życie. Ula jest mu
bardzo wdzięczna. Paulina dzwoni do Marka, ale ten nie odbiera.
Tymczasem, do Pauliny dzwoni Lew.

Odcinek 162
Paulina umawia się na spotkanie z Lwem. Józef odzyskuje przytomność. Do szpitala przyjeżdża Ala.

Odcinek 163
Paulina robi narzeczonemu awanturę. Marek uważa że histeryzuje. Józef wraca do domu.

Odcinek 164
Marek przeprasza Ulę za Paulinę. Sebastain radzi Markowi aby zapomniał o Uli bo starci narzeczoną.

:shock: No to się będzie działo :opad_szczeny:

Anonymous - Pią 08 Maj, 2009 22:12

http://pl.sevenload.com/f...oa-Brzydula-144
nicol81 - Sob 09 Maj, 2009 11:36

AineNiRigani napisał/a:
http://pl.sevenload.com/filmy/OD5iUEoa-Brzydula-144

Spoiler:
No i po radosze :( - Mareczek nadal ściemnia :cry2: I jeszcze o urodzinach zapomniał- ale ma plusa, że nie dał błyskotki z szuflady. I znowu mózg traci... :rotfl:

Osoby znające się na samochodach- czy ten samochód Maćka to taki drogi?

Trzykrotka - Sob 09 Maj, 2009 14:13

Jednakowoż w Marku widać przełom w bulwie :mrgreen: . Już coś tam powoli kiełkuje. Urodziny jestem w stanie mu wybaczyć. Na palcach jednej ręki policzyć mężczyzn, którzy pamiętają.
Zaharowany Pshemko :thud: :thud: :thud: i jego rozmowy kwalifikacyjne: Niech osoba przyjdzie jutro :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nicol81 - Sob 09 Maj, 2009 19:33

Ja zapomnienie też jestem mu w stanie wybaczyć, ale czemu nie przyzna się do tego i nie przeprosi? Zamiast wymyślać, że niespodziankę :confused3: Mam nadzieję, że jej nie zawiedzie :bejsbol:
W ogóle, ja faceta nie kumam... :confused3: W przeciągu jednego odcinka opowiada dziewczynie, że nie kocha narzeczonej, mówi, że rozgląda się za kimś innym, potem okazuje się, że chodzi mu o zebranie zarządu i że bardzo chciałby powiedzieć prawdę, tylko boi się, że się obrazi (a jak znowu chciała z nm zerwać, to mówił, że nie kocha narzeczonej :roll: ), później wymyśla, jak dowiaduje się o urodzinach...Kto mówił, że kobiety są płoche... :wink:
Ula mnie ucieszyła tym, że zdaje sobie sprawę, że Marek jej jeszcze nie kocha- mimo że jego wyznania mogła tak odczytać. Seba się myli, że ona jest naiwna...

Anonymous - Pon 11 Maj, 2009 08:38

Zaden facet sie nie przyzna, bo wie jak wazne to jest dla kobiet. Bedzie sciemnial i platal, ale sie nie przyzna...
Przeciez w zasadzie on niczego Ulce nie zadeklarowal, oprocz tego, ze nie chce aby odeszla i zrobi niemal wszystko aby do tego nie dopuscic. Ulka interpretuje to sobie jako wstep do deklaracji, a on sie zle czuje bo wie, ze taka interpretacja, czyni z niego manipulanta - mniej lub bardziej swiadomie.
Przyznaje, moze ja ogladam inny serial, ale bardzo sie nabiedzilam aby znalesc w Twoim streszczeniu opis tego mojego :P Nawet myslalam, ze moze jest juz nowy odcinek?

nicol81 - Pon 11 Maj, 2009 09:37

Ja pisałam o 144- Marek i Ula rozmawiają, Marek i Seba piją, Ula ma urodziny.
A co do niezadeklarowania- przepraszam bardzo, ale domaganie się od dziewczyny 100% szczerości, robienie jej afery o facetów i mówienie, że się nie kocha narzeczonej i że się rozgląda za kimś innym jak ona stwierdza, że nie chce się już spotykać chyba nie wymaga wieloznacznej interpretacji. Ulka jest i tak powściągliwa w budowaniu zamków na lodzie.

aneby - Pon 11 Maj, 2009 10:01

Marek doskonale sobie zdaje sprawę, że jego zachowanie jest w pewnym sensie deklaracją. Dlatego źle się z tym czuje i wypłakuje się Sebie. I dlatego też Ula jest taka zagubiona, gdy potem widzi go obściskującego się z Pauliną.
Trzykrotka - Pon 11 Maj, 2009 12:05

nicol81 napisał/a:
A co do niezadeklarowania- przepraszam bardzo, ale domaganie się od dziewczyny 100% szczerości, robienie jej afery o facetów i mówienie, że się nie kocha narzeczonej i że się rozgląda za kimś innym jak ona stwierdza, że nie chce się już spotykać chyba nie wymaga wieloznacznej interpretacji.

Niestety, to prawda, jeszcze przy ogólnokobiecej tendencji do budowania sobie historii miłosnych z nic nie znaczących oznak.
I tak dobrze, że nie wystąpił z kolejnym urodzinowym darem z szuflady :(

Anonymous - Pon 11 Maj, 2009 14:06

Interpretacja Uli nie jest deklaracja Marka. Poniewaz zdaje sobie sprawe z tego jak jego slowa moga byc odczytane, stanowia manipulacja i wlasnie to powoduje to, ze czuje sie z tym tak fatalnie. Deklaracje bez pokrycia rzuca Bartek.
nicol81 - Pon 11 Maj, 2009 14:58

A jak jego słowa mogłyby zostać odczytane inaczej? Marek dobrze wie, że żaden sąd by go nie uniewinnił pod pozorem, że nie składał żadnych deklaracji. Nie wmawia sobie, że to tylko interpretacja Uli, co by czynił w celu zagłuszenia wyrzutów sumienia. Przecież Seba przy tych drzwiach wprost powiedział, że Marek kłamał wszystkim laskom i jakoś wyrzutów sumienia nie było- Paulinie też kłamie i jakoś nie pije po tym.
A nie widzę u Uli tej ogólnokobiecej tendencji- nawet jak ją na Walentynki zaprosił, to mu przypominała jaki to dzień...
Za brak prezentu z szuflady też ma u mnie plusa. Teraz czekam na trzymanie czajnika :serduszkate:

Anonymous - Pon 11 Maj, 2009 15:10

Nicol, w momencie gdy nie powie wprost i jednoznacznie, nie ma z jego strony zadnych deklaracji. I ten sad, o ktorym piszesz, nie oskarzylby go o skladanie falszywych deklaracji, a wlasnie o manipulacje. Doskonale wie, jak jego slowa moga zostac odczytane mimo to nie robi na biezaco korekty - i wlasnie to, go dobija. Do tej pory reguly byly proste: on kobiety oklamywal, kobiety o tym wiedzialy, nie ufaly mu i oklamywaly jego. Teraz ma kogos, kto go nie oklamuje, bezgranicznie mu ufa i wierzy w dobroc i wszystko co w nim najlepsze. Powiedzmy, ze Ula wierzy w Marka takiego, jakim moglby byc, a nie w takiego jakim jest w rzeczywistosci. I on zdaje sobie z tego sprawe - stad jego wyrzuty sumienia.

P.S. Ogolnokobieca tendencja jest widoczna w kazdym wpisie pamietnika :P

nicol81 - Pon 11 Maj, 2009 15:58

Dla mnie wpisy w pamiętniku to raczej niepewność pokazują, nie nadbudowanie...

AineNiRigani napisał/a:
Doskonale wie, jak jego slowa moga zostac odczytane

A jak mogą inaczej? :wink:
Marek wie doskonale, że jest Bartkiem nr 2- jak mówiła mu, że jest szczery, to chciał się do Australii przekopywać. Pauli też niby wprost nie powiedział, że ją kocha- czy to też tylko jej interpretacja?

AineNiRigani napisał/a:
Ula wierzy w Marka takiego, jakim moglby byc, a nie w takiego jakim jest w rzeczywistosci.

To prawda- miejmy nadzieję, że dorośnie do tej wiary. :?

Anonymous - Pon 11 Maj, 2009 17:33

Nie wiemy co powiedzial, a czego nie powiedzial Pauli. Roznica miedzy Bartkiem a nim jest znaczna. Takie dzielenie swiata na czarne i biale jest bezsensowne. Pomiedzy nimi jest jeszcze cala gama szarosci. Jak dla mnie zarowno Ula jak i Marek sa rownie szarzy jak Seba, czy Paula. Jedynie odcieniami sie roznia.
Anonymous - Pon 11 Maj, 2009 17:55

Ze specjalna dedykacja dla Nicol :D
http://www.youtube.com/wa...feature=related

nicol81 - Pon 11 Maj, 2009 18:48

Dzięki za specjalną dedykację :kwiatki_wyciaga:
Nie wiemy, co mówił Pauli przez wszystkie lata, ale z serialu takich wyznań nie pamiętam.
Ula jest tak jasnokremowa, że prawie biała, a Marek różowy, jak to prosiak :wink: Paula jest za to ciemnogranatowa :mrgreen:
To prawda, że jest znaczna różnica między nim a Bartkiem- chociażby w wyrzutach sumienia- jednak Marek wyrażźnie podobieństwa dostrzegł...

Anonymous - Pon 11 Maj, 2009 19:35

W serialu nie bylo zadnych wyznan.
Ule nam przedstawiaja jako jasnokremowa, a Marka na rozowo - bo to serial dla kobiet, ktore lubia jak meska szowinistyczna swinia (bo wiekszosc facetow jest tak odbierana - nawet jesli Marek akurat nia nie jest :P ) dostaje aureolke i skrzydelka i zamienia sie w aniola. Klasyczny bajkowy schemat i rownie nierzeczywisty :D

nicol81 - Pon 11 Maj, 2009 20:11

Jak Marek będzie bladoróżowy, to dla mnie nie musi już mieć aureolki i skrzydełek :wink: Męski to on jest :rumieniec: , świnią trochę też :bejsbol: , ale szowinizmu w nim nie widzę- Marek wydaje mi się bardzo rycerski wobec kobiet.

Jak będzie odcinek z czajnikiem, to zarzućcie linką, proszę i dziękuję :kwiatek:

Anonymous - Pon 11 Maj, 2009 22:55

http://www.liveleak.com/view?i=513_1242069981
Anonymous - Pon 11 Maj, 2009 22:56

Lub tu:
http://pl.sevenload.com/f...bRip-XviD-MiSia

Trzykrotka - Pon 11 Maj, 2009 23:06

Starość nie radość, dropsy nie tik-taki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Seba sobie u mnie coraz bardziej grabi :bejsbol:
A Ula wyglądała ślicznie, mimo baranków a la Leia

Anonymous - Pon 11 Maj, 2009 23:56

Mroczki !!! Mam mroczki przed oczami !!! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
aneby - Wto 12 Maj, 2009 00:27

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Jeden z bardziej polewczych odcinków :rotfl:

Trzykrotka - Wto 12 Maj, 2009 08:51

AineNiRigani napisał/a:
Mroczki !!! Mam mroczki przed oczami !!! :rotfl: :rotfl: :rotfl:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: I wreszcie mam swoich własnych bliźniaków :rotfl: :rotfl: