To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

Aragonte - Czw 15 Gru, 2016 17:26

Może tu:
http://www.nieznany-numer.pl/

Albo tu?
https://znajdz-numer.pl/

Anaru - Czw 15 Gru, 2016 18:08

Dzięki :kwiatek: Netia z ofertą :roll: , nie wiem co im tak kompletnie nie szło dodzwanianie się, ale podobnie było ze szkołą językową Speak Up, która niesamowicie upierdliwie dzwoniła, ale tak krótko, że prawie zawsze słyszałam to kliknięcie :roll: .
Aragonte - Czw 15 Gru, 2016 18:11

Ja nie odbieram już prawie wszystkich numerów, których nie znam i nie kojarzę :roll:
Anaru - Czw 15 Gru, 2016 18:28

Ja tak robiłam ze wszystkimi nr Speak Up :lol:
Admete - Czw 15 Gru, 2016 18:54

Anaru napisał/a:
Jakąś promocję? :mysle:

Tak, nie brałam telefonu w tym mixie i to dlatego. Ja mam od razu zablokowane obce numery. Nie odbieram niczego, co mi się bez opisu wyświetla i zaraz daję w zablokowane. To akurat super rzecz w smartfonach.

Akaterine - Wto 20 Gru, 2016 19:24

Mam nauczkę, że nie warto kupować tanich smartfonów :frustracja: .
Niby używam tylko do dzwonienia, smsowania i słuchania muzyki, plus kalendarz i fb. W sumie mam zainstalowane trzy aplikacje, nie licząc systemowych. I telefon muli jak cholera, muszę czekać kilka sekund, żeby zapalił się wyświetlacz, kolejne kilka, żeby się odblokował, dotyk reaguje z opóźnieniem i jest nieprecyzyjny, aparat jest gorszy niż w moich starych telefonach. Mam nadzieję, że po świętach będą wyprzedaże, zapoluję na coś lepszego...

Admete - Wto 20 Gru, 2016 20:02

A zapoluj. Mój brat ma teraz do sprzedania swój półroczny, bo wymyślił sobie większy. Zastanawiam się czy wziąć, bo moja Nokia dobra jest, ale ma dwa lata.
Aragonte - Wto 20 Gru, 2016 21:19

Admete napisał/a:
Anaru napisał/a:
Jakąś promocję? :mysle:

Tak, nie brałam telefonu w tym mixie i to dlatego. Ja mam od razu zablokowane obce numery. Nie odbieram niczego, co mi się bez opisu wyświetla i zaraz daję w zablokowane. To akurat super rzecz w smartfonach.

Jak się blokuje?

Anaru - Śro 21 Gru, 2016 00:08

Akaterine napisał/a:
Niby używam tylko do dzwonienia, smsowania i słuchania muzyki, plus kalendarz i fb. W sumie mam zainstalowane trzy aplikacje, nie licząc systemowych. I telefon muli jak cholera, muszę czekać kilka sekund, żeby zapalił się wyświetlacz, kolejne kilka, żeby się odblokował, dotyk reaguje z opóźnieniem i jest nieprecyzyjny, aparat jest gorszy niż w moich starych telefonach

To tak właśnie działa mój obecny Samsung :roll:

praedzio - Śro 21 Gru, 2016 05:10

I mój.
Admete - Śro 21 Gru, 2016 07:09

Aragonte napisał/a:
Jak się blokuje?

W ustawieniach musisz mieć. Poza tym u mnie jak przytrzymam dłużej plac na numerze, to się podświetla kilka opcji i jedna z nich to zablokowanie. Ale ja mam Nokie na Windowsie, nie androida. Hmmm...to moja Nokia 735 działa bardzo dobrze, a nie mam jej nowej, roczną odkupiłam.

Admete - Wto 27 Gru, 2016 19:30

Google Chrome mnie wkurza. Chcę zaimportować zakładki z Mozilli, importuję, twierdzi, że załadowało i nic. Zakładek nie ma. Czy muszę się logować, żeby się udało? Nigdy się nie loguję, bo mi to do niczego nie jest potrzebne. Dopiero z pliku poszło. Mozilla mi się wiesza przeokrutnie.
Agn - Wto 27 Gru, 2016 20:00

Google chrome wymaga logowania. Ja go lubię - przenosiłam się na inny komputer, zainstalowałam chroma, zalogowałam się - wszystkie zakładki są, nic nie musiałam robić.
Admete - Wto 27 Gru, 2016 20:01

Kochana da się i bez zalogowania. W pracy działam bez logowania, ale tam mam inne zakładki zupełnie. Nie chciałabym, żeby mi się prywatne objawiły. Ja niestety nie umiem się z tego ustrojstwa wylogować ;) To znaczy wiem, ze trzeba tam u góry kliknąć, ale najwyraźniej mi nie działa, więc ostatnio całość usunęłam ;)
Agn - Wto 27 Gru, 2016 20:03

A to bez zalogowania nie umiem. Ja tam się loguję - mnie to nie wadzi. :)
Admete - Wto 27 Gru, 2016 20:04

Po prostu masz zakładki tylko na swoim komputerze i git. Jak mi coś potrzeba, to sobie znajdę przez wyszukiwarkę na obcym komputerze. A w pracy nie chcę mieć niczego prywatnego. Tylko sprawy zawodowe. Nie mam nawet linka do naszego forum.
Admete - Pon 02 Sty, 2017 07:13

Czy istnieją gdzieś naprawdę ciche klawiatury do komputerów?
Anaru - Pon 02 Sty, 2017 13:57

Admete napisał/a:
Czy istnieją gdzieś naprawdę ciche klawiatury do komputerów?

Owszem :mrgreen:
Szukaj takiej o niskim (małym) skoku, tam masz porady:
http://www.benchmark.pl/t...y-polecane.html
http://overclock.pl/forum...icha-klawiatura
http://forum.komputerswia...%99-kupi%C4%87/

Moja hama kiedyś była dość cicha (i tania!), ale się rozklepała niestety :roll:

Admete - Pon 02 Sty, 2017 16:09

A nie ma ktoś sprawdzonej? Czytałam już porady, ale nie jestem mądrzejsza. Nie mam siły na szukanie. Kiedyś po prostu pójdę do jakiegoś dużego sklepu i będę stukać ;)
BeeMeR - Pon 02 Sty, 2017 16:55

Ależ stukaj - ja zawsze tak wybieram :mrgreen:
Akaterine - Pon 02 Sty, 2017 17:43

To jest najlepsza metoda, bo głośność pracy to rzecz bardzo subiektywna. Jako sprzedawca coś o tym wiem ;) .
Anaru - Pon 02 Sty, 2017 23:12

Ja tak własnie kupowałam :mrgreen:
ŁukaszG - Sob 07 Sty, 2017 10:58

W przypadku zakupu klawiatury lub/i myszki właśnie taka metoda jest najlepsza - iść do jakiegoś sklepu z dużą ilością myszek/klawiatur wyjętych z pudełek, stukamy/klikamy, a potem sprawdzamy w komórce, czy opłaca się kupić przez internet z kosztami wysyłki czy od razu robimy zakup w sklepie, gdzie jesteśmy ;)

Z noworocznymi pozdrowieniami
Łukasz

milenaj - Sob 07 Sty, 2017 11:17

A ja mam takie pytanie. Nieopatrznie w innym komputerze, w sumie nie wiem w jaki sposób, ale podłapałam wirusy. Wykrywają je tylko płatne programy skanujące, ale strony same się przekierowują w jakieś podejrzane rejony, wyskakują reklamy, jakieś wtyczki itp. Problem w tym, że serwis, do którego oddałam komputer problemu nie widzi. Tak jak mój zwykły antywirus.

Pomoże przeinstalowanie całego windowsa?

Akaterine - Sob 07 Sty, 2017 11:40

Reinstalacja zawsze pomaga :) . Tylko sprawdź też, czy nie masz wirusów np. na pendrivie, najlepiej też go sformatować. A serwis beznadziejny, jeżeli nie potrafią tego naprawić ani nic poradzić.