Filmy - Powiew Orientu
Admete - Czw 07 Lis, 2013 19:00
Chennai Express za mną. To jest taki film, który powinno się oglądać w pełnej sali kinowej lub w domu z grupą przyjaciół. Kolorowy, oderwany od rzeczywistości film. Można się na nim nieźle wspólnie sfazować. Nie dziwię się, że się indyjskiej widowni spodobał, bo mrugania do widza jest tam sporo, a Shahrukh szarżuje w dobrym stylu Na początku ten jego bohater to taki niedojrzały, 40 letni fajtłapa, któremu się wydaje, że dziadek go tłamsił, gdy tymczasem sam się ograniczał i wygodnie żył, nie wychylając nigdzie nosa, bo tak było wygodniej. Dopiera napotkana po drodze piękność z Południa i kłopoty, jakie ze sobą przyniosła, spowodowały, że się zmienił. Film czysto rozrywkowy, ale takiego mi dziś było potrzeba.
Cathie - Pią 08 Lis, 2013 07:58
| Anaru napisał/a: | Jest polski sosik i dobra jakość? Bo obiecywałam Asi ten film |
Jedno i drugie już jest.
Fajnie się oglądało. Szkoda tylko, że bez wersji 3D. W kinie byłaby niezła głupawka.
Admete - Pią 08 Lis, 2013 15:15
Tylko nie 3D. Tego bym nie chciała. Natomiast wspólny seans byłby świetny.
Anaru - Sob 09 Lis, 2013 14:29
Chennai Express
Obejrzałyśmy na razie niespełna połowę i mam banana , a Asia też bardzo chce dokończyć. Tyle, że dokończymy pewnie po południu, bo teraz ona ma odpoczynek, a potem obiad i ćwiczenia. Szkoda, bo film ma tak szybkie tempo, że powinno sie go oglądać na raz.
W skrócie:
40-letni Rahul (nie znamy tego imienia, nie? ), żyje sobie spokojnie wychowywany przez dziadków i pracuje w rodzinnej cukierni, niezmiernie długowieczny dziadek psuje mu randki, więc planuje z przyjaciółmi cichcem wyskok na Goa. Niestety, dziadek psuje mu plany umierając znienacka, a ponieważ ukochana babcia prosi o wysypanie prochów dziadka do niezmiernie odległego od Goa Rameshwaram, Rahul kombinuje jak by tu połączyć jedno i drugie.
Rahul wprawdzie zamierza spełnić prośbę babci, będącą ostatnim życzeniem dziadka, ale Goa kusi. Wsiada więc do pierwszego pociągu, który jedzie mniej więcej w stronę Rameshwaram i tu zaczynają się komplikacje w postaci pięknej, żywiołowej Meeny Lochini Adhaghusundaram . Od tej chwili Rahul traci kontrolę nad wydarzeniami.
Film uroczy, kolorowy, radosny, z radością wyłapujemy sobie nawiązania do innych filmów. SRK wygląda naprawdę dobrze, Deepiki nie poznałam w pierwszym momencie i gdyby nie napisy początkowe to bym się zastanawiała kto zacz
A cała tamilska otoczka jest po urocza. Nawet "złe zbiry" są po prostu cudni.
I te kolory!
I południowe typy
Komedie pomyłek, tamilska rodzinka i tamilski Don, maczety, szczwany plan Meeny i w tym wszystkim Rahul, który ni w ząb po tamilsku - jestem bardzo ciekawa dalszego ciągu, który biorąc pod uwagę pierwszą scenę, może nie być tak różowy jak dotychczas.
Reszta po południu
Admete - Sob 09 Lis, 2013 18:55
Mówiłam, że ten film jest uroczo radosny i tak strasznie się śmiałam przy scenach w pociągu
Trzykrotka - Nie 10 Lis, 2013 18:08
Oglądałyśmy wczoraj. Poleglysmy że śmiechu przy scenie, w której Rahul wciąga do pociągu najpierw Meene (a la DDLJ), a potem po kolei jej czterech kuzynów - gigantów Fantastyczny odstresowywacz.
Admete - Nie 10 Lis, 2013 18:29
Właśnie w czasie tej sceny dostałam śmiechawki
Trzykrotka - Nie 10 Lis, 2013 20:02
| Admete napisał/a: | Właśnie w czasie tej sceny dostałam śmiechawki |
Wyłapałaś moment, w którym Shahrukh naśladował Shahida? "My life fufs" - padłam W ogóle sceny pociągowe były przecudne.
A potem znów kłopoty z tamilskim i z zapamiętaniem nazwiska teścia... Widać, jaką przyjemność Shahrukhowi sprawiło zagranie takiej roli - chyba pierwszej takiej głupawkowej po Baadshahu.
Admete - Nie 10 Lis, 2013 20:36
Nie wyłapałam, ale będę mieć okazję do powtórki Ja się naprawdę, ale to naprawdę nie dziwię, że ten film był w Indiach przebojem.
Anaru - Nie 10 Lis, 2013 21:18
Tez nie wyłapałam , ale na pewno spoooro mi uciekło, ten film ma szybkość teledysku, a ja jeszcze czytałam na głos napisy
Tam jest w ogóle dużo nawiązań, kpin, zabawy - też się nie dziwię, że był przebojem.
Skończyłyśmy go z Asią wczoraj, a dziś zaczęłyśmy kompletnie inny w tonie Jab Tak Hai Jaan (2012). Już na wstępie się ucieszyłam jak zobaczyłam znajomy nick w napisach.
Kilka dodatkowych słów wieczorkiem, oczywiście jak dobrze pójdzie i nic nie stanie na przeszkodzie.
Trzykrotka - Nie 10 Lis, 2013 23:23
| Anaru napisał/a: | Już na wstępie się ucieszyłam jak zobaczyłam znajomy nick w napisach.
|
O, masz z moimi napisami? Cieszę się, bo robiłam je z miłością
No, tutaj się raczej nie pośmiejecie...
Jeszcze a propos Chennai Express - byłam dumna i blada, że doskonale rozumiem, dlaczego dziadek Rahula zmarł podczas meczu krykieta Sachin miał rzut za 6, ale został wyautowany Obejrzenie 4 sezonów Indian Premiere League robi swoje. Teraz już mogę robić powtórkę z Lagaan
BeeMeR - Pon 11 Lis, 2013 14:36
Zachęcona Aninymi licznymi fotkami też obejrzałam Chennai Express - na razie 2/3 filmu. To faktycznie jeden wielki teledysk, dużo humoru (nie zawsze mojego ), dużo wrzawy, barw. Ogląda się dobrze, ale raczej nie będę do niego wracać.
Admete - Pon 11 Lis, 2013 21:01
http://www.youtube.com/watch?v=ZdsILjPkgA8
Kolejna piosenka z filmu Ramleela.
Trzykrotka - Wto 12 Lis, 2013 10:09
Jakie to piękne... Aż się boję, żeby film nie okazał się tylko widowiskową wydmuszką. Na razie jestem bardzo zachęcona.
Trzykrotka - Wto 07 Sty, 2014 14:44
Pierwsza noworoczna rzecz - kalendarz i Dabboo Ratnani rozbierający panów i panie na potęgę.
Vidya, Alia Bhatt, Parineeti Chopra i panowie z klatą, dużo starych wyjadaczy i młodych wilczków. Ale nikt w tym roku nie dał czadu tak, jak Shahrukh
http://ibnlive.in.com/photogallery/15061-22.html
BeeMeR - Wto 07 Sty, 2014 15:29
| Trzykrotka napisał/a: | | kalendarz i Dabboo Ratnani | Dziękować!
Mnie się męskich zdjęć najbardziej Shahrukh, a z kobiecych pani w taczkach podoba
Sporo zdjęć jest niedopracowanych IMHO - zgarbione plecy w rolach głównych
Admete - Wto 07 Sty, 2014 15:54
Nie otwiera mi się i coś dziwnego wyskakuje.
Caitriona - Wto 07 Sty, 2014 19:44
Shahrukh i pan Sidharth Malhotra - nie mam pojęcia kto to - podobają mi się najbardziej. Reszta raczej średnia
Trzykrotka - Wto 07 Sty, 2014 21:08
Pani w taczkach to kuzynka Priyanki, Parineeti. Bardzo fajna aktorka. Sidarth Malhotra to odkrycie Karana Johara. Grał w Student of The Year z panią z czarnym kotem i panem na rolkach i z deską.
BeeMeR - Śro 08 Sty, 2014 06:13
Shahrukhowe zdjęcie trochę mi się kojarzy z tym:
http://literatura.dlastud...oodu,27831.html
Tylko jest nieco inne w wyrazie
Anaru - Śro 08 Sty, 2014 09:12
| BeeMeR napisał/a: | | Pani w taczkach to kuzynka Priyanki, Parineeti. |
Bardzo ładna i faktycznie podobna. Za to Priyanki nie poznałam, nie podoba mi się w tym ujęciu kompletnie.
Vidya Balan też dziwnie wyszła, nie mówiąc o tym co ma na sobie, miałam pierwsze skojarzenie z tegoroczną Marylą Rodowicz . Sonakshi Sinha i Sidharth Malhotra świetnie wyszli.
Dla mnie Don po godzinach
Ooo, właśnie przeczytałam, że John Abraham się ożenił z Priyą Runchal. Ciekawe kiedy będą dzieci i do kogo podobne
http://ibnlive.in.com/new...43039-8-66.html
BeeMeR - Śro 08 Sty, 2014 12:19
| Anaru napisał/a: | Za to Priyanki nie poznałam, nie podoba mi się w tym ujęciu kompletnie.
Vidya Balan też dziwnie wyszła | Mnie się one na tych zdjęciach też nie podobają
Trzykrotka - Śro 08 Sty, 2014 13:07
Priyanka miała świetne pozowanie, widziałam video. A zdjęcie wybrali okropne. W ogóle nie widać, że jest w męskich bokserkach, a chyba o to głównie chodziło.
Aish mnie zeźliła, po raz setny to samo. Podobnie księżna Kareena, panna Katrina. Anushka też lepiej pozowała niż wyszlo. Vidya już od kilku lat ma rozebrane zdjęcia, więc nie wyłamała się z konwencji
John Zawsze mówiłam, że takie geny trzeba szerzyć. Ta Priya to podobno jakaś bankierówna. Ładnie im razem.
| Anaru napisał/a: |
Dla mnie Don po godzinach
l |
Dokładnie, pozwól, że puszczę to dalej
Anaru - Śro 08 Sty, 2014 13:16
Ależ puszczaj , dzięki Ci wielkie za wynajdywanie perełek
Nie wiem jakie pozowanie miała Pryianka, ale zdjęcie kompletnie mi się nie podoba, o wiele ciekawsze ma jej kuzynka. Aish, Kartina i Kareena niewarte wzmianki, ot zdjęcia jakich widziałam już sporo w ich wykonaniu, tu oczekiwałabym czegos mniej konwencjonalnego. Panna z kotem ma rewelacyjnego kota , Anushka mi jakoś umknęła , chyba przeoczyłam podpis bo jej nie pamiętam.
| Trzykrotka napisał/a: | John Zawsze mówiłam, że takie geny trzeba szerzyć. Ta Priya to podobno jakaś bankierówna. Ładnie im razem. |
Pewnie, że ładnie. I jest szansa na ładne małe "Jaśki"
Trzykrotka - Pon 13 Sty, 2014 06:58
Siła czterdziestoparoletnich kobiet jest nieokiełznana: Madhuri i Juhi razem w filmie Gulab Gang
http://www.youtube.com/watch?v=xAcN8RR3Ry4
Jakie one piękne! Będę czekać na film
I mała zabawa: zgadnij tytuł filmu Shahrukha po emotikonach
http://www.missmalini.com...vies-emoticons/
|
|
|