To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

BeeMeR - Pon 10 Paź, 2016 19:57

Akaterine napisał/a:
Ja używam głównie napisów w formacie srt.
Ja używam przeróżnych, widzę że srt i ass łapie a txt nie.
Z zapamiętywaniem wyjdzie zatem w praniu jak to u mnie jest. :kwiatek:

Admete - Pon 10 Paź, 2016 20:06

Txt nie używam, bo mój tv ich nie czyta ;) A przeróżne czyta, nawet takie jak smi.
Loana - Pon 24 Paź, 2016 15:08

Akaterine napisał/a:
VLC Media Player. Najlepszy odtwarzacz ever ;) . Jedną z najfajniejszych funkcji jest możliwość dowolnego ustawiania skrótów klawiszowych, w tym skrót do robienia zrzutu ekranu.

Też lubię i używam ten program :)

Admete - Śro 16 Lis, 2016 09:13

Czy wam tez forum dziś każe się odświeżać po kilka razy?
BeeMeR - Śro 16 Lis, 2016 09:35

Przed chwilą kazało - "no i plum" ale już się odczarowało
Tamara - Śro 16 Lis, 2016 10:19

Też miałam plum i plum, aż musiałam wyjść bo mnie szlag trafiał - nic się nie otwierało :wsciekla:
nie ma to jak uzależnienie :-P

Anaru - Śro 16 Lis, 2016 12:11

Plumkało rano, ale się chyba odplumkało ;)
Tamara - Śro 16 Lis, 2016 12:20

Deszcz padał za oknem to niby i w internecie miało prawo plumkać :wink:
Anaru - Pią 25 Lis, 2016 13:05

Tak sie tylko uciesze, że chyba wreszcie udało mi się zablokować cholerne samoodtwarzające się filmiki na Onecie, gazecie itd :banan: . Normalnie pogłupieli ostatnio z tymi filmikami, tam gdzie człowiek przeczytałby wiadomość w moment teraz na silę wciska się filmiki, na których można sobie przeczytać to samo tylko o wiele wolniej wrrr i oczywiście jak zapomnę wyciszyć komputer to wszystko otwiera się z wrzaskiem :uzi:
Admete - Pią 25 Lis, 2016 14:53

Hmmm...jak zablokowałaś? Ja po prostu unikam tych materiałów. Jak widzę, ze film, to nie wchodzę w linka.
BeeMeR - Pią 25 Lis, 2016 15:24

Admete napisał/a:
Jak widzę, ze film, to nie wchodzę w linka.
Ja najczęściej też. Wolę przeczytać.
Anaru - Pią 25 Lis, 2016 20:20

Admete napisał/a:
Hmmm...jak zablokowałaś?

Po zainstalowaniu wszelakich możliwych Adblocków, Flashcontroli, Blokera Adguarda i uniemożliwieniu wtyczkom samodzielne włączanie się (pomogło na niektóre, ale większość dalej się otwierała :roll: ) znalazłam wreszcie rozszerzenie Disable HTML5 Autoplay, trza kliknięciem dodać do Chrome
https://chrome.google.com/webstore/detail/disable-html5-autoplay/efdhoaajjjgckpbkoglidkeendpkolai/related
Działa :banan:

Admete napisał/a:
Ja po prostu unikam tych materiałów. Jak widzę, ze film, to nie wchodzę w linka.

Ale często nie wiadomo, że to film, bo wciskają te filmy do wszystkiego i np. otwiera się samo pod artykułem o czymkolwiek, który akurat chce przeczytać :uzi:
Tez wole czytać niż oglądać dlatego mnie tak irytuje takie działanie :roll:

Anaru - Wto 13 Gru, 2016 14:58

Mam pytanie: którą sieć komórkowa polecacie, tzn. z której jesteście zadowolone, rachunki (najchętniej abonament) są w porządku i traktowanie klienta również? I dobry BOK? Bo się obraziłam na Plus :evil: a, a że na dodatek zasięg tutaj ma parszywy :roll: to mam wielką chęć zmienić i waham się między Playem a Orange :mysle:
Admete - Wto 13 Gru, 2016 15:13

Moim zdaniem nie ma dobrej sieci. Wszyscy okropni.
BeeMeR - Wto 13 Gru, 2016 16:52

Z Orange to myśmy mieli różne przepały - ale nie w sieci komórkowej :kwiatek:
Anaru - Wto 13 Gru, 2016 18:28

Może i okropni, ale coś muszę wybrać :?
Admete - Wto 13 Gru, 2016 18:34

Ja mam T mobile i mnie denerwują, ale na wsi, gdzie pracuję mają najlepszy zasięg.
Caitriona - Wto 13 Gru, 2016 23:11

Ja z T-mobile przeszłam do Play'a i póki co sobie chwalę. T-mobile zrobił się nieznośnie drogi i był problem z wymianą telefonu. Zasięg miałam/mam dobry w obu sieciach.
trifle - Śro 14 Gru, 2016 00:01

Ja mam Play, na kartę, rozmowy w Playu za darmo, dużo internetu albo tanie pakiety, ogólnie wydaję max 30zł na miesiąc. Ale ja nie rozmawiam dużo, bardzo mało i żyję w internecie (czytaj: messenger, maile bardziej niż smsy czy rozmowy) ;-)
Anaru - Śro 14 Gru, 2016 01:23

Ja potrzebuję dostępu do netu (jak dojadę czy fb najczęściej ;) ), szybkiej komórki z w miarę dobrą baterią i aparatem ;) , ale przede wszystkim lepszego zasięgu i tańszych rachunków, bo moje oscylują w okolicy 75 zł :roll: .
Poza tym zirytowali mnie, dwa dni po terminie wpłaty przysłali mi "wiadomość windykacyjną", a 5 dni po terminie zadzwoniła do mnie kobieta wyjątkowo nachalnie dopominając się weryfikacji mojego rachunku, weryfikacji jego opłacenia i w ogóle kiedy będę w domu celem zadzwonienia do mnie i weryfikacji :roll: oraz grożąc mi zablokowaniem połączeń. Szlag mnie trafił, bo jestem w Plusie przynajmniej naście lat (przypuszczam, że blisko 20 :roll: ), opłacam te ichnie niemałe rachunki regularnie, konto jest firmowe, a tu zamiast grzecznego smsa przeszli na telefony. Poza tym przysłali mi osobno notę odsetkową na 1 grosz, no kpina :evil:

Admete - Śro 14 Gru, 2016 07:22

Ja mam darmowe esemesy, nieduzo internetu, na rozmowy mi starcza, ale ja mam mix - 35 zł. Zasadniczo nie korzystam w całości, bo prawie nie dzwonię. Nigdy nie miałam abonamentu, ten mix to pierwszy. Do tej pory od początku miałam niezarejestrowaną kartę. Szkoda, że pis kazał rejestrować.
BeeMeR - Śro 14 Gru, 2016 11:10

Przerobiło mi dyszczek (pendriwe) na chińszczyznę :shock:
Wgrywałam tam filmy i być może za szybko wyciągnęłam z komputera albo się z dekoderem nie polubili (choć współpracowali już) bo wykazał brak zawartości, a następnie komputer pokazał dziwne znaczki w miejscu katalogów/filmów - czy wystarczy sformatować dyszczek? :mysle:

Anaru - Czw 15 Gru, 2016 10:33

Admete napisał/a:
Ja mam T mobile i mnie denerwują

Ale denerwują czymś konkretnym? :mysle:

Plus mi właśnie przed momentem dwukrotnie przerwał kilkuminutową rozmowę z mamą swoim absolutnym brakiem zasięgu, chwilowym oczywiście, jak zwykle :uzi:

Admete - Czw 15 Gru, 2016 13:57

Denerwują mnie, bo za każdym razem przy kupnie doładowania muszę im przypominać, że mają mi dać dodatkową kasę. No i są nachalni w autopromocji. Ogólnie każda sieć komórkowa jest głupia. Moja mama dostaje dużo durnych esemesie i ciągle jej blokuję. To blokowanie muszę powtarzać co miesiąc.
Anaru - Czw 15 Gru, 2016 15:36

Admete napisał/a:
bo za każdym razem przy kupnie doładowania muszę im przypominać, że mają mi dać dodatkową kasę.

:co_stracilam:
Jakąś promocję? :mysle:

Dziewczyny, pamięta któraś na jakiej stronie sprawdzało się upierdliwie dzwoniące numery? Bo coś do mnie dzwoni od jakiegoś czasu codziennie, czasem ze dwa-trzy razy i za każdym razem jak odbiorę to słyszę klik końca połączenia :evil: , dzisiaj już dwa razy dzwonili. :evil: