Literatura - Proza i poezja - Ostatnio przeczytane
BeeMeR - Wto 03 Sty, 2012 09:31
| Eeva napisał/a: | | przede wszystkim kogo na końcu wybierze Kaitlin? Dobrego, szlachetnego Roba, kóry wygląda jak złoty anioł unoszący się na obłoczku dobroci, czy tajemniczego (jak większość postaci w tej książce), mrocznego rycerza Gabriela, którego równiez spowija obłoczek, ale tajemniczości (taaaak, to słowo pada w treści chyba milion razy, podejrzewam, ze to ulubione słowo LJ Smith)? | No i teraz umieram z ciekawości
Eeva - Wto 03 Sty, 2012 09:36
ha! to teraz masz dwa wyjścia:
1. przeczytac to arcydzieło i w ten sposób zaspokoic swoją ciekawość.
2. poprosić mnie żebym Ci zdradziła zakończenie i w ten sposób zaspokoic swoją ciekawość.
Wiesz, nie chciałabym żebys umarła z powodu rozterek miłosnych Przewidującej Przyszłośc Kaitlin.
BeeMeR - Wto 03 Sty, 2012 09:49
Wybieram bramkę numer dwa
Eeva - Wto 03 Sty, 2012 09:51
To Ci wyślę na prv, bo nie chce spoilerować osobom zainteresowanym. Być może są takie, które po moim płomiennym opisie postanowiły przeczytac
BeeMeR - Wto 03 Sty, 2012 09:54
Albo wrzuć do spoilera
Agn - Wto 03 Sty, 2012 09:55
Zdecydowanie wrzuć do płomiennego spoilera!
milenaj - Wto 03 Sty, 2012 09:56
I to jest idealne wyjście.
Eeva - Wto 03 Sty, 2012 10:02
| Agn napisał/a: | Zdecydowanie wrzuć do płomiennego spoilera! |
Niech i tak będzie:-)
Agn - Wto 03 Sty, 2012 10:21
To teraz nie pozostaje mi nic innego, jak wybuchnąć płomiennym (oraz mrocznym i tajemniczym) śmiechem.
Anaru - Wto 03 Sty, 2012 10:33
Mnie też spowił tajemniczy obłoczek mrocznego rechotu
Eeva - Wto 03 Sty, 2012 10:33
Nie sądzę, żeby takiej reakcji na swoją twórczość oczekiwała LJ smith.
Agn - Wto 03 Sty, 2012 10:36
No cóż, smutne... Mogła napisać coś innego. I tak ma farta, bo w normalnych okolicznościach przyrody opis książki trafiłby do "Najdurniejszych książek jakie w życiu czytaliście". Niech nie narzeka.
Eeva - Wto 03 Sty, 2012 10:42
A ja mam jeszcze na dysku jej kolejną trylogię o wiele mowiącym tytule Forbidden Game. Zapowiada się równie fascynujaco.
Chyba przeczytam ją tylko po to żeby wam później opisać;-)
Agn - Wto 03 Sty, 2012 10:50
Jeśli nie żal ci szarych komórek... bo tego typu literatura skutecznie je wybija.
Niemniej poprosimy później o wrażenia, na pewno będzie co czytać.
Eeva - Wto 03 Sty, 2012 11:02
| Agn napisał/a: | | Jeśli nie żal ci szarych komórek... |
Niestety takie już moje hobby. Czytanie bardzo kiepskich książek. Chyba powinnam zacząć wpisywać to w cv.
Anonymous - Wto 03 Sty, 2012 12:03
Nie wiem czy pisałam w tym watku o książce "Gustaw i ja" ale po przeczytaniu migotkowej recenzji widzę, że możemy sobie łapki podać, bo odczucia podobne. Jeśli tego nie czyniłam to naprawdę polecam, bo to jest tak piękna i ciepła książka, nie jakieś szczytowe osiagniecie polskiej literatury, ale wzruszyć się można i zaśmiać.
Mama wiedziała co mi na urodziny kupić
Admete - Wto 03 Sty, 2012 16:51
Ciekawa jestem, czy Oblężenie ci się spodoba.
Anonymous - Wto 03 Sty, 2012 17:50
Dziś idę już po całości w romans z Arturem, pamiętam kilka jego ksiażek czytałam w LO już bym tkwiła w Kadyksie w pełni, ale musiałam dokończyć WC wczoraj, dziś DA i musze ciut popracować, ale od 19.30 biorę się za czytanie
Ania Aga - Wto 03 Sty, 2012 17:52
"Gustaw i ja" nie czytałam, słyszałam w radiu fragmant czytany przez Zawadzką o kupnie samochodu i podróży do Krakowa, świetna anegdota!
Anonymous - Wto 03 Sty, 2012 17:56
| Ania Aga napisał/a: | | "Gustaw i ja" nie czytałam, słyszałam w radiu fragmant czytany przez Zawadzką o kupnie samochodu i podróży do Krakowa, świetna anegdota! |
I takich anegdot jest wiele... ale mnie ujęło jak Ona pięknie o Nim mówiła, tak rzadko człowiek wspólcześnie słyszy takie delikatne, pełne czulosci zdania... nawet nie próbuję sobie wyobrazić jaką Ona pustkę czuje.
Eeva - Śro 04 Sty, 2012 16:00
Przebrnęłam przez pierwszą część serii Forbidden Game. Chciałam przeczytac wszystki trzy i potem opisac, ale nie wiem czy dam im radę. Niby się nawet trochę wkręciłam, lepsze to to niż Wizje w mroku, ale żeby jakiś szał był, to nie powiem.
Główna bohaterką jest dobra i szlachetna (skad my to znamy) Jenny, która na imprezę urodzinową swojego chlopaka kupuje gre planszową. Razem z przyjaciólmi zasiadają do niej i..... gra okazuje się bardziej rzeczywista niż myśleli. Brzmi znajomo? Nie powiem, żeby był to jakis odkrywczy motyw. Cała grupa (niestety nikt nie ma nadprzyrodzonych zdolności, ani nawet nie jest wampirem ani nikim takim) składająca się z Jenny, jej chłopca Toma, kuzyna Zacha (który okażę się jednak być jakims kuzynem piątą wodą po kisielu, co później będzie znamienne dla treści), oraz 4 innych srednio dla rozwoju akcji znaczących osób.
Okazuje się, że "organizatorem" gry, w której uczestnicy muszą stawic czoła swoim największym strachom i obawom, jest Julius (albo Julian, nie pamiętam), mroczny i tajemniczy (tak, tak) a nawet zły osobnik, który w książce nazywany jest The Shadow Man. Co za niespodzianka, Julian/Julius kocha Jenny i tylko dlatego sprawił, że zakupiła ona tą grę. Co za podstępny intrygant!
Czy Julianowi/Juliusowi uda się zbałamucić Jenny i przekonac ją by została z nim w The Shadow World? Czy Jenny uda się wydostać przyjaciół z gry podstępnie manupilowanej przez Juliana/Juliusa? Czy odkryje ona dobroć i szlachetność w głębi duszy Juliana/Juliusa, czy moze nawet nie szukać bo nic takiego tam nie ma? Czy Jenny pozostanie wierna swej miłości do Toma? Czy może pojawi się kolejny chłopak kochający ją lecz ukrywający to za murem nieprzystępnego zachownia, lodowatego spojrzenia i enigmatycznych uwag?
BeeMeR - Śro 04 Sty, 2012 16:41
Jumanji?
Ja chętnie poczytam odpowiedzi na te pytania (urocze jak zwykle ) w spoilerku
Anonymous - Śro 04 Sty, 2012 18:17
A ja jestem w oblężonym Kadyksie i wczoraj byłam tak padnieta, że kimnęłam nad książką, dzięki Eru, ze moje drzwi tak głośno się otwierają i nikt mnie nakrył
milenaj - Śro 04 Sty, 2012 20:22
| Eeva napisał/a: | Julius (albo Julian, nie pamiętam), mroczny i tajemniczy (tak, tak) a nawet zły osobnik, który w książce nazywany jest The Shadow Man. Co za niespodzianka, Julian/Julius kocha Jenny i tylko dlatego sprawił, że zakupiła ona tą grę. Co za podstępny intrygant!
Czy Julianowi/Juliusowi uda się zbałamucić Jenny i przekonac ją by została z nim w The Shadow World? Czy Jenny uda się wydostać przyjaciół z gry podstępnie manupilowanej przez Juliana/Juliusa? Czy odkryje ona dobroć i szlachetność w głębi duszy Juliana/Juliusa, czy moze nawet nie szukać bo nic takiego tam nie ma? Czy Jenny pozostanie wierna swej miłości do Toma? Czy może pojawi się kolejny chłopak kochający ją lecz ukrywający to za murem nieprzystępnego zachownia, lodowatego spojrzenia i enigmatycznych uwag?
_________________ |
Wymiękłam.
Agn - Śro 04 Sty, 2012 22:05
Mnie też się skojarzyło z Jumanji! I przyłączam się do grona osób oczekujących odpowiedzi na wszystkie te frapujące pytania w spoilerku.
|
|
|