To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

Admete - Czw 04 Sie, 2016 18:27

Mam teraz monitor z wejściami na pendrivy. Jak zrobić, żeby po włożenia pendrive do monitora komputer go widział?
Pytanie odwołane, sama odkryłam ;) Kolejny kabelek trza podłączyć.

Akaterine - Czw 04 Sie, 2016 21:41

Tak jest ;) . Kabel taki jak od drukarki. A hub usb w monitorze to fajna rzecz.
Admete - Pią 05 Sie, 2016 06:59

Super sprawa, bo ja miałam dzikie kombinacje kablowe z dwoma hubami, żeby podłączyć wszytko, czego potrzebowałam ;) Stary komputer, mało wejść usb i na dodatek ukryty głęboko pod biurkiem. A teraz wszytko bezprzewodowe i dodatkowo ze trzy pendrivy plus dysk zewnętrzny ;) Dodatkowo mam regulację wysokości monitora i kąta widzenia. Ten stary musiał mieć podstawkę, bo miałam go za nisko.
ŁukaszG - Wto 23 Sie, 2016 22:28

Jutro, w środę 24.08.2016, w godzinach między 16:00 a 17:00 będzie miała miejsce aktualizacja oprogramowania na kontach hostingowych. W tym czasie dostęp do usługi może być utrudniony - forum może przez ten czas nie działać.

Łukasz

Anaru - Wto 23 Sie, 2016 22:33

Dzięki za ostrzeżenie :kwiatek:
Anaru - Śro 21 Wrz, 2016 11:00

Pamięta ktoś przez jaką stronkę można było wysłać zdjęcia w większej ilości? Tak, że się wysyłało zainteresowanym linka? :mysle: Trifle chyba kiedyś taką proponowała, ale gdzieś zgubiłam namiary :?
Cathie - Pią 23 Wrz, 2016 11:15

Mam plik z rozszerzeniem "attach". Podobno można go przekonwertować na pdf, ale ja nie umiem. :cry2: Ktoś wie jak? :flirtuje1:

Edit: Już sobie poradziłam. Dziękuję. :kwiatek:

Caitriona - Śro 28 Wrz, 2016 15:50

dziewczyny, jaki jest dobry antywirus, darmowy, bez rejestracji. Polecicie coś?
Akaterine - Śro 28 Wrz, 2016 17:52

Ja na jednym kompie używam Aviry.
BeeMeR - Nie 02 Paź, 2016 22:51

Podpowiedzcie mi jakiś dobry program do odtwarzania filmów, najlepiej coby się łatwo, jednym klawiszem robiło fotki z filmu, bo bsplayer mi się zaczął wieszać bez przerwy :(
Anaru - Nie 02 Paź, 2016 23:52

BeeMeR napisał/a:
Podpowiedzcie mi jakiś dobry program do odtwarzania filmów, najlepiej coby się łatwo, jednym klawiszem robiło fotki z filmu, bo bsplayer mi się zaczął wieszać bez przerwy

Ponowna instalacja nie pomogła?

BeeMeR - Pon 03 Paź, 2016 07:20

Nie pomogła :(
Anaru - Pon 03 Paź, 2016 10:34

Mnie się tak okropnie wieszała poprzednia wersja na Windows 8 (i przy okazji zawieszała komputer :evil: ), ale ta obecna, którą mi chyba wgrałaś osobiście to działa bez zarzutu :cheerleader2:
BeeMeR - Pon 03 Paź, 2016 10:54

To może poszukam sobie innej wersji :mysle:
Anaru - Pon 03 Paź, 2016 12:36

BeeMeR napisał/a:
To może poszukam sobie innej wersji :mysle:

A nie pamiętasz czy gdzieś mi zapisywałaś instalkę do tej mojej? :mysle:

Sprawdziłam, mam wersję BS.Player 2.70. Build 1080

Jest zdecydowanie nowsza niż poprzednia i jak na razie stabilna, jeszcze ani razu mi się nie zwiesiła. ;)

Akaterine - Pon 03 Paź, 2016 17:38

VLC Media Player. Najlepszy odtwarzacz ever ;) . Jedną z najfajniejszych funkcji jest możliwość dowolnego ustawiania skrótów klawiszowych, w tym skrót do robienia zrzutu ekranu.
Anaru - Pon 03 Paź, 2016 19:30

Akaterine napisał/a:
Jedną z najfajniejszych funkcji jest możliwość dowolnego ustawiania skrótów klawiszowych, w tym skrót do robienia zrzutu ekranu.

O, trza będzie wypróbować ;)

Akaterine - Pon 03 Paź, 2016 19:41

Drugą fajną rzeczą jest to, że nie trafił mi się plik wideo, którego ten program by nie odtworzył. I radzi sobie nawet z uszkodzonymi plikami.
BeeMeR - Wto 04 Paź, 2016 11:41

Akaterine napisał/a:
VLC Media Player
Kiedyś się z nim spotkałam, ale nie pamiętam szczegółów (co o tyle dobre, że najwyraźniej mi nie podpadł ;) wtedy pamiętam ;) )
BeeMeR - Śro 05 Paź, 2016 10:07

Chyba mi dysk padł - zewnętrzny, Toshiba, ten pierwszy, stojący.
Po podczepieniu nie pracuje, zgłasza się niby nowa literka w menedżerze, ale bez zawartości (miliona filmów itp.), świeci czerwona lampka zamiast niebieska, tj. niebieska najwyżej mruga :mysle:

Anaru - Śro 05 Paź, 2016 10:13

O rany :? . A próbowałaś na innym kompie czy z innym kablem? Oby nie padł całkiem :trzyma_kciuki:
BeeMeR - Śro 05 Paź, 2016 10:23

Anaru napisał/a:
A próbowałaś na innym kompie czy z innym kablem?
Jeszcze nie, trochę się boję, może lepiej jednak zawiozę go do naszego Taty :mysle:
Trochę lat już ma :mysle:

Fibula - Śro 05 Paź, 2016 17:34

BeeMeR napisał/a:
Chyba mi dysk padł - zewnętrzny, Toshiba, ten pierwszy, stojący.
Po podczepieniu nie pracuje, zgłasza się niby nowa literka w menedżerze, ale bez zawartości (miliona filmów itp.), świeci czerwona lampka zamiast niebieska, tj. niebieska najwyżej mruga :mysle:

Znam ten ból. :przytul: Wszystkie padnięte trzymam z cichą nadzieją, że kiedyś na chwilę się podniosą i odzyskam część ich zawartości. :rumieniec:

BeeMeR - Pon 10 Paź, 2016 09:13

Mam pytanie do VLC (poznajemy się ;) ) - czy umie zapamiętać pozycję filmu przy kończeniu pracy? Nie umiem tego znaleźć a to szalenie wygodna funkcja? jakie napisy obsługuje to sobie znajdę, wygląda na to że txt nie lubi :mysle:
Akaterine - Pon 10 Paź, 2016 18:05

U mnie zapamiętuje w ten sposób, że przy ponownym włączeniu pojawia mi się przy górnej krawędzi informacja i przycisk "Kontynuuj" czy coś podobnego. Ale to pojawiło się domyślnie po którejś aktualizacji, nie musiałam uruchamiać :mysle: . Z tym że zapamiętuje pozycję dopiero po którejś minucie filmu, chyba po 5, jak obejrzysz mniej to nie zapamięta.

BeeMeR napisał/a:
wygląda na to że txt nie lubi :mysle:

Ja używam głównie napisów w formacie srt.