Komunikaty - Pytania techniczne
Anaru - Śro 29 Cze, 2016 21:58
Odpala się i nawet się dziś więcej nie wykopyrtnął (tylko rano ), choć moich dwóch wewnętrznych dysków (czyli fizycznie jednego) nadal nie widzi , a to najstarsze i najwięcej dokumentów tam mam .
Mam system 8.1 i tak, coś jest nie tak z dyskiem, kiedyś wyszło na jakimś programie do badania dysku. Może faktycznie coś mi tam bruździ w systemie
Sprawdziłam - Speccy nadal nie zgłasza zastrzeżeń, ale Ashampoo HDD Control 3 Corporate zgłasza
Co do tego nowego błędu to nic nowego nie ściągałam, nie instalowałam itd, chyba, że jakaś aktualizacja cos zepsuła.
Akaterine - Czw 30 Cze, 2016 18:31
| Anaru napisał/a: | | Sprawdziłam - Speccy nadal nie zgłasza zastrzeżeń, ale Ashampoo HDD Control 3 Corporate zgłasza |
Aha, bad sectory. Jeżeli są tam akurat pliki systemowe może wywalać błędy.
Anaru - Czw 30 Cze, 2016 19:11
Idę z nim po weekendzie do reklamacji. na razie wypięłam zepsute USB3 z komputera i przynajmniej przestał mi się zwieszać i wywracać, to też mam zepsute, tak samo jak większość innych wejść USB . Mój komputer ma niestety więcej problemów niż tylko uszkodzony SSD, ma również chyba problemy z zasilaniem, a może płytą, nie wiem (to już kolejny zepsuty kontroler USB w ciągu jakiegoś roku-dwóch lat, chyba czwarty). Obawiam się, że wszystko mu po kolei siada. Mam tylko nadzieję, że z dyskiem to kwestia kabelków , gorzej, że to mój drugi systemowy i jak go nie widzi to jak wypnę SSD to zostaję w ogóle bez systemu
BeeMeR - Pią 01 Lip, 2016 13:02
Jak odinstalować (obezwladnic) Outlook expres bo sie syf wlacza co kilka sekund i nie moge pisać ani czytac normalnia?
Akaterine - Pią 01 Lip, 2016 18:09
| Anaru napisał/a: | Idę z nim po weekendzie do reklamacji. na razie wypięłam zepsute USB3 z komputera i przynajmniej przestał mi się zwieszać i wywracać, to też mam zepsute, tak samo jak większość innych wejść USB . Mój komputer ma niestety więcej problemów niż tylko uszkodzony SSD, ma również chyba problemy z zasilaniem, a może płytą, nie wiem (to już kolejny zepsuty kontroler USB w ciągu jakiegoś roku-dwóch lat, chyba czwarty). Obawiam się, że wszystko mu po kolei siada. |
Niestety wszystko na to wskazuje .
| BeeMeR napisał/a: | | Jak odinstalować (obezwladnic) Outlook expres bo sie syf wlacza co kilka sekund i nie moge pisać ani czytac normalnia? |
A nie da się po prostu przez panel sterowania > dodaj lub usuń programy?
BeeMeR - Pią 01 Lip, 2016 18:43
| Akaterine napisał/a: | | A nie da się po prostu przez panel sterowania > dodaj lub usuń programy? | Nie widnieje tam, ani w programach (tam istnieje wyłącznie opcja "uruchom program"), jak włączę menedżer zadań to też go tam nie ma, a upiornie nadpisuje okno co kilka sekund wyskakując nadrzędnie - pojawia się niezależnie od zamknięcia/otwarcia programu.
Chodzi o rezerwowy (Tomkowy) XP, jak mnie nie było to wgrał trojana niechcący - niby trojana usunęłam ale może to jakaś pochodna
Nie używam Outlooka, tak na marginesie
Akaterine - Pią 01 Lip, 2016 19:04
To właśnie wygląda jak jakiś dziwny błąd systemowy. Możesz jeszcze poszukać czegoś takiego jak "włącz lub wyłącz funkcje systemu windows", niestety nie pamiętam, gdzie i czy w ogóle w XP coś takiego było. W Win7 jest w panelu sterowania. Outlook Express w zasadzie podchodzi pod funkcję systemu niż dodatkowy program, tak jak IE.
ŁukaszG - Pią 01 Lip, 2016 22:48
W najbliższy poniedziałek, 4 lipca, między godziną 12 a 15 mogą wystawić chwilowe problemy w dostępie do forum, spowodowane pracami na serwerze.
Łukasz
Anaru - Pią 01 Lip, 2016 22:50
Dzięki za informację , przynajmniej unikniesz bombardowania zaniepokojonymi wiadomościami, że nie działa
praedzio - Pią 01 Lip, 2016 22:52
To samo chciałam powiedzieć.
Admete - Pon 04 Lip, 2016 16:18
Możecie mi powiedzieć jakie macie kuchenki? Ma ktoś w miarę nową? Stwierdziłąm, ze czas jednak kupić. Pewnie jakąś Amicę, bo wielkiego wyboru nie ma. Jest jeszcze Ariston, Gorenje...Mam Mastercooka sprzed 17-18 lat. Tym razem pierwszy raz w życiu wezmę piekarnik elektryczny. Ciekawe jak się sprawdzi. Chyba wszytko będzie lepsze od tej mojej zgaduj-zadula jaka temperatura.
Jotka - Pon 04 Lip, 2016 17:16
Mam Amicę z elektrycznym piekarnikiem, jestem bardzo zadowolona bo jest wyposażona w 3 zestawy prowadnic, które ułatwiają wkładanie/wykładanie, dodatkowo zamawiałam większą 60 cm. Przy remoncie kuchni szukałam nowej ale żadna nie miała tak dobrego wyposażenia. Moja rada to zobaczyć w jakimś sklepie i szukać potem w internecie często wychodzi taniej nawet jeżeli doliczy się dostawę.
Anaru - Wto 05 Lip, 2016 00:36
Jak kupowałam w Neonecie to znalazłam w necie, poszłam do sklepu, obejrzałam i nie pamiętam czy nie zamawiałam aby przez net bo taniej . W każdym razie zamówiłam oczywiście z montażem i wywiezieniem starej.
Piekarnik elektryczny jest o niebo wygodniejszy i bardziej precyzyjny od gazowego.
Admete - Wto 05 Lip, 2016 07:15
Ja też podejdę, mam wybrane dwie. Pójdę je obczaić w jakimś sklepie. A ich ceny są wszędzie jednakowe, więc zamówię w sklepie blisko mnie, ale przez stronę.
Loana - Wto 05 Lip, 2016 13:15
Anaru, ale Tobie się sypie komputer stacjonarny? Ile lat go masz?
Mi się sypie laptop, ale ma już prawie 8 lat, więc się nie czepiam, dużo przeżył, kilometry nabił, więc ma prawo. Kupiłam nowy, bo ja MUSZĘ mieć komputer do pracy Jak odbiorę nowy laptop, to mnie czeka nauka nowego systemu (pracowałam na XP ciągle), programów, certyfikatów, sratów -_- już mi słabo, jak o tym pomyślę
Anaru - Wto 05 Lip, 2016 13:46
| Loana napisał/a: | | Anaru, ale Tobie się sypie komputer stacjonarny? Ile lat go masz? |
Pisałam, że 8, czyli jest w wieku Twojego lapka, na dodatek skończone 8, bo kupiłam go tuż przed pamiętnym lipcem 2008 roku .
Właśnie odwiozłam dysk do reklamacji i zostałam bez kompa. Tzn mam ta małą podróżną popierdółkę i telefon, ale generalnie nie mam. Będzie ból bo uzależniona jestem
Loana wpadnij kiedyś z dyszczkiem po zdjęcia i ogólnie po nakrętki bo mi ten wór przeszkadza jak pierun
Loana - Wto 05 Lip, 2016 13:53
To Ci powiem, że dziwne to trochę. Stacjonarne wytrzymują dużo dłużej niż lapki przecież.
Jak mi już dadzą nowego lapka to mogę Ci pożyczać swój, chociaż mój już ledwo dycha - teraz mu zasilacz pada
Anaru - Wto 05 Lip, 2016 14:01
Dzięki
Ale zobaczymy, parę dni wytrzymam bez (książki nadrobię, może dramy ), za prę dni moi rodzice przyjeżdżają to może tata uruchomi ten dysk, którego ja nie umiem , tam był XP. A ogólnie to czekam na reklamację dysku i chyba jednak nowy komp będzie, będę wiedzieć za parę dni.
Posypało mi się albo zasilanie, albo płyta główna, albo jedno i drugie, do tego dysk ma błędy i wali się Widows, w każdym razie już od paru mc się borykam z różnymi problemami, wypina mi kolejne urządzenia i niszczy kolejne kontrolery USB, był nawet parę razy facet od komputera i ciągle są problemy. Jak mam tak płacić za wizyty i naprawy to już wolę nowy i może się skończą jazdy .
Admete - Śro 06 Lip, 2016 14:34
No i będzi Amica. Mój ojciec chciał Gorenje, ale trochę droga była. Teraz monitor chciałam. Niestety takie lepsze, to drogie są. Co kupić w cenie do 700 zł? Ja chcę mały - 21 cali.
Anaru - Nie 17 Lip, 2016 18:28
Mam pytanko, czy istnieje komenda, która pozwoli na przerwanie sprawdzania sie dysku przy absolutnie każdym otwarciu komputera? Zafiksował mi sie komp i sprawdza upierdliwie za każdym razem, również kiedy się akurat wywala i samodzielnie otwiera ponownie, irytujące to jest w najwyższym stopniu .
Teraz mam ten stary dysk z XP, którego mi komp nie widział ostatnio, okazało się, że mu kabelek padł. Ale Windows na nim tez ma jakies błędy.
Czekam już niecierpliwie na nowy
BeeMeR - Nie 17 Lip, 2016 20:06
Wydaje mi się że komendy powinnaś szukać u antywira - u mnie można tam zaznaczyć sprawdzanie po otwarciu to może i odhaczyć też
Anaru - Pon 18 Lip, 2016 00:16
A jakiego masz antywira? U mnie to chyba jest systemowe, a że system uszkodzony to pewnie cos mu sie tam uwidziało
Admete - Sob 30 Lip, 2016 12:04
jakiś darmowy antywirus? Poda ktoś? Ewentualnie wersja próbna, na 30 dni czegoś.
Anaru - Sob 30 Lip, 2016 12:16
Jest np. Avast, po zainstalowaniu darmowego możesz sobie założyć też wypasioną wersję próbną na 30 dni
Admete - Sob 30 Lip, 2016 12:28
Nie masz sprawdzonego linka? Próbowałam Avastu i nie chce się zaktualizować za nic na świecie, nie działa mi. Właśnie odinstalowałam.
|
|
|