To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Fajny film wczoraj widziałam IV

Agn - Pon 02 Cze, 2014 13:35

Na razie to wiesz, co ja będę czytać. :D
Anaru - Pon 02 Cze, 2014 14:12

Nie, no w życiu nie zgadnę. :lol:
olenka1108 - Pią 06 Cze, 2014 14:18

Wracając do "Pątniczki", serial bardzo przeciętny, aczkolwiek obejrzałam. :czekam2: Zdaniem co poniektórych domowników zbyt drastyczny, bo krew się lała i non stop się tłukli. :torebki:
Agn - Pią 06 Cze, 2014 17:20

Bardziej niż Spartacus chyba się nie da. :P
Agn - Pią 06 Cze, 2014 23:25

Ten film wprawdzie widziałam kilka lat temu, ale z jakiegoś powodu przypomniał mi się, kied gawędziłam sobie z Anaru i obiecałam zdobyć tytuł.
Martwy farciarz (1998)
Małe miasteczko (chyba Irlandia). Jeden z mieszkających tam staruszków wygrywa w totka, po czym... umiera. Staruszkowie postanawiają zrobić malusi szwindelek i jednak odebrać nagrodę, a potem się nią równo podzielić. I oczywiście zaczynają się kłopoty.
Uroczy, lekki, cudowny film, który zapadł mi w pamięć, choć widziałam go przynajmniej 5 lat temu. Polecam ku odprężeniu i radości ducha, bo to cudna bajka.
http://www.filmweb.pl/fil...arz-1998-110224

Anaru - Sob 07 Cze, 2014 00:03

Agn napisał/a:
Ten film wprawdzie widziałam kilka lat temu, ale z jakiegoś powodu przypomniał mi się, kied gawędziłam sobie z Anaru i obiecałam zdobyć tytuł.
Martwy farciarz (1998)

Dzięki :kwiatek: , własnie zerkam czy gdzieś go aby nie ma, ale kiepsko... :(

Caitriona - Sob 07 Cze, 2014 17:26

Obejrzałam The Grand Budapest Hotel. Podobało mi się bardzo, ale ja lubię takie pokręcone, przerysowane historie ;) Ralph Fiennes cudo - dawno go nie widziałam w niczym i patrzyło mi się na niego z dużą przyjemnością. Jaskrawe kolory, piękne kadry, cudaczne czasem postacie, humor.
Admete - Sob 07 Cze, 2014 17:27

U nas był tylko na pojedynczych seansach i nie zdążyłam pójść do kina.
Caitriona - Sob 07 Cze, 2014 17:35

Ja oglądałam online: http://watchmovies-online...hotel-2014.html
Admete - Pon 09 Cze, 2014 13:32

Film koreański Marathon ( 2005 ) opowiada wzorowaną na prawdziwych wydarzeniach historię młodego autystycznego chłopaka, który trenowany najpierw przez przez matkę, a potem także przez dawnego biegacza, osiąga sukcesy w biegu maratońskich. W roli Cho-won'a bardzo znany i ceniony aktor koreański Seung-woo Jo. Film warto obejrzeć, dla świetnego aktorstwa i pięknej historii:

http://www.filmweb.pl/film/Marathon-2005-177830

BeeMeR - Pon 09 Cze, 2014 16:03

Za Maraton się planuję zabrać w najbliższym czasie :)

Wczoraj zaś widziałam Pokłosie - bardzo dobry, przykry film. Świetne kreacje aktorskie -zwłaszcza Macieja Stuhra :oklaski: i Ireneusza Czopa :oklaski: odtwarzających braci, tylko na twarz Zamachowskiego nie mogę patrzeć od pewnego czasu (podejrzewam z wysokim prawdopodobieństwem, że nie ma to wiele wspólnego z jego grą, więc lepiej się tym jakże subiektywnym uprzedzeniem nie sugerować :P ), ale na szczęście jego rola nie jest przesadnie duża.
Uważam, że warto zobaczyć - nawet jeśli nie kocha się przesadnie Żydów, jest to ciekawy bolesny rzut oka na to, że - no właśnie - nie wszyscy ich kochają i kochali.

* czy przypadkiem nie czas na nową odsłonę wątku?

Admete - Pon 09 Cze, 2014 16:10

Czas najwyższy. Czyń honory domu ;) Ja założe też chyba nowy wątek z serialami sensacyjnymi.
BeeMeR - Pon 09 Cze, 2014 16:19

To będzie mój pierwszy raz (zamykanie wątku ;) )
No to siup! :mrgreen: