To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

praedzio - Nie 17 Sie, 2008 12:15

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gorzej będzie, jak współlokatorka nie naprawi laptopa, bo nie będę wtedy miała na czym oglądać. :mysle:

praedzio - Nie 17 Sie, 2008 14:43

... póki co, obejrzałam odcinek nr 2 i szczerzę się jak głupia. :mrgreen:
Mina szeryfa patrzącego na swój kibelek i mówiącego "Nigdy stąd nie wyjdę!" - bezcenna! :rotfl:

Admete - Nie 17 Sie, 2008 15:22

Sympatyczny typ humoru jest w tym serialu :-)
Caitriona - Nie 17 Sie, 2008 19:42

Admete napisał/a:
Sympatyczny typ humoru jest w tym serialu

Obejrzałam sobie zajawkę na youtube i wyglada interesująco :D :D

Admete - Nie 17 Sie, 2008 21:37

Początkowo serial jest dość lekki, ale im dalej w las, tym więcej drzew ;-) i zaczyna się robić poważniej. Bardzo mi się podoba, że nawet drobne rzeczy okazują się potem ważne i są odwołania do postaci, które pojawiły się wcześniej. Wciągnęłam się.
Harry_the_Cat - Nie 17 Sie, 2008 22:10

Interesting.... :mysle:
Admete - Nie 17 Sie, 2008 22:12

Myslę Harry, że się zapoznasz wkrótce ;-) Caitriona to dobra dziewczyna jest ;-)

Siła tego serialu jest bardzo dobry wybór aktorów. I wiecie, kto tam gra? Pan od man droids z Spn - Ron z Nightshiftera :-D

Jaka zabawna reklama serialu!
Niech zrobią taki odcinek :-)

http://www.youtube.com/watch?v=rGLVszmkGO0

Caitriona - Nie 17 Sie, 2008 23:02

Admete napisał/a:
Caitriona to dobra dziewczyna jest
:mrgreen: :mrgreen: zawsze do usług!
praedzio - Pon 18 Sie, 2008 07:52

Hehe, widzę, że zaczyna się kolejny szał serialowy. :mrgreen: Admete, przybij piątkę! Mission accomplished! :P

Ja wczoraj jeszcze zdążyłam obejrzeć kawałek odcinka nr 3, no, ale musiałam się już zbierać, więc trwam w zawieszeniu zastanawiając się, czy Henry i Kim całowali się w przeszłości, czy też nie. ;)

Jakby co, to serial mi towarzyszy w Wawie.... ;)

... podobnie jak niejaki młodziutki J.A. ;)

Fibula - Pon 18 Sie, 2008 20:21

Admete napisał/a:
Siła tego serialu jest bardzo dobry wybór aktorów.

I dobrze napisane role, także te drugo- i trzecioplanowe. Bardzo lubię Eurekę i jej mieszkańców, wyłączając Beverly.

Ania1956 - Śro 20 Sie, 2008 11:26

Czy ktoś oglądał Stargate Atlantis ? Jest to kontynuacja serialu Stargate: SG1. Zupełnie nowy serial z nowymi bohaterami którego premiera odbyła się 16 lipca 2004 roku . Jestem w trakcie ogladania 5 serii i przepadam za tym filmem. Bardzo mi odpowiadały Gwiezne Wrota, a ten o Atlantydzie uważam za jeszcze lepszy. Polecam każdemu kto lubi filmy tego typu. :-D
Admete - Śro 20 Sie, 2008 11:37

Widziałam jeden odcinek, ale czuję, że mi sie spodoba. Teraz mnie wciągnęła Eureka.
praedzio - Śro 20 Sie, 2008 12:33

Admete napisał/a:
Teraz mnie wciągnęła Eureka.

Szczęściara... *zazdrości* :(

aneby - Śro 20 Sie, 2008 12:57

Ania1956 napisał/a:
Czy ktoś oglądał Stargate Atlantis ?

Mój mąż zaczął oglądać SG Atlantis i jest zachwycony, ale on lubi takie klimaty. Ja na razie z pewną nieśmiałością :wink:
Jeśli piszecie,że dobry to chyba się do niego przyłączę :-)

Ania1956 - Śro 20 Sie, 2008 13:12

aneby napisał/a:
Ania1956 napisał/a:
Czy ktoś oglądał Stargate Atlantis ?

Mój mąż zaczął oglądać SG Atlantis i jest zachwycony, ale on lubi takie klimaty. Ja na razie z pewną nieśmiałością :wink:
Jeśli piszecie,że dobry to chyba się do niego przyłączę :-)

Ja też lubie takie klimaty dlatego serial mi odpowiada. Totalnie sie przy nim odprężam zapominajac o rzeczywistości :-D

Admete - Pią 22 Sie, 2008 22:54

Oświadczam wszem i wobec, że zakochałam się w Eurece :-) Całościowo. Uwielbiam w róznym stopniu wszystkich bohaterów. Serial jest taki uroczo bezpretensjomalny, świetnie zagrany i naprawdę dopracowany w szczegółach. Taka miła odmiana po tych wszystkich ponurych serialach, które zwykle oglądam ( oczywiście te ponurzaste kocham za ich dark mood ;-) ).
Aragonte - Pią 22 Sie, 2008 23:47

Chyba muszę jutro zostawić Praedzio (która w ten weekend zajmuje się u mnie cat-sitteringiem) pewne zlecenie w związku z "Eureką" :wink:
Admete - Sob 23 Sie, 2008 10:04

I zawsze możesz się umówic z Caitri ;-) W Eurece bawią mnie typowe pomysły sf zrobione na nowo i doprawione humorem. Promień śmierci z 1 serii, dzielenie wspólnych snów ( umarłam przy tym ze śmiechu ), odcinek, w którym wszyscy naukowcy nagle głupieją ( :-D ) - długo by wymieniać. Zabawne dialogi i bardzo sympatyczni bohaterowie - Fargo, który zawsze wćśnie zły guzik tylko dlatego, że jest Fargo ;-) , Taggart i jego dziwne pomysły ( odcinek z kaczkami był boski :-D ), zdroworozsądkowy szeryf próbujący utrzymać w ryzach zwariowanych naukowców, Vincent z kawiarni, Henry, Nathan, Allison :-D Nawet inteligentny dom to bohater serialu. Polecam z czystym sercem.
Harry_the_Cat - Sob 23 Sie, 2008 11:03

Cait nas ostatnio zlała...* :roll: Predzio jest u Ciebie, Aragonte? To ma nieograniczony dostęp to netu, nie?
To muszę jej podesłać parę rzeczy...

*nie przyszła na spotkanie

Harry_the_Cat - Sob 23 Sie, 2008 11:51

A propos SG Atlantis - serial zdejmują. Skończą piątą serię i potem koniec: http://featuresblogs.chic...nterstitialskip
aneby - Sob 23 Sie, 2008 12:44

Ojej :? A mój luby już się napalił, na 8 sezonów :(
Aragonte - Czw 28 Sie, 2008 23:55

Obejrzałam pilota "Eureki" i chyba obejrzę ją w całości, bo faktycznie odstresowująca jest.
Fajne poczucie humoru, spory potencjał :-D
Praedzio, dzięki :kwiatek:

Admete napisał/a:
Siła tego serialu jest bardzo dobry wybór aktorów. I wiecie, kto tam gra? Pan od man droids z Spn - Ron z Nightshiftera :-D

A, zauważyłam tego pana :mrgreen: ale nie od razu skojarzyłam, skąd go znam.

Aragonte - Pią 29 Sie, 2008 15:52

Dwa odcinki "Eureki" za mną, niesamowicie poprawia humor. Uwielbiam sceny z Sarah :rotfl:

Edit: i trzeci za mną... co za "Inwazja nocy letniej" :lol: Zauroczona jestem tym serialem :-D

Admete - Pią 29 Sie, 2008 18:25

Tak myslała, że Ci się spodoba :-) Uroczy jest ten serial :-) Duzo w nim przyjaźni i dobrego humoru.
Aragonte - Pią 29 Sie, 2008 18:28

Odpowiada mi ciężar gatunkowy tego serialu :) Ja chyba chwilowo nie mogę oglądać zbyt ciężkich filmów, zbyt wiele rzeczy mnie stresuje :roll: A "Eureka" cudownie odpręża, więc będzie chyba moim remedium na chandry w najbliższym czasie :-D