To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Zemsta najlepiej smakuje na zimno i z dobrą dramą x 22

Trzykrotka - Śro 05 Cze, 2024 23:11

BeeMeR napisał/a:
Spróbowałąm Queen of tears - ale odpadłam szybko, koło 10 minuty. Nie znoszę gadania do kamery, zabija dramę. Pewnie zerknę do ostatniego odcinka.

Podobno drama miała jakąś gigantyczną oglądalność i u nas też masa osób się zachwycała. To gadanie jest tylko w pierwszym odcinku. Ale jakoś i tak mnie ta drama nie powaliła.

BeeMeR - Czw 06 Cze, 2024 22:00

Mnie też nie - nie chodzi tylko o to gadanie do kamery, ale też nie widzę chemii między głównymi, raczej wrażenie że są oboje tak piękni że już nie muszą się wysilać ;)
Może za mało obejrzałam, ale jakoś nie mam ochoty na więcej. Są inne dramy :P

Admete - Sob 08 Cze, 2024 20:07

Zaczęłam oglądać Dreaming of a Freaking Fairytale - na początku myślałam, że będzie głupie, ale teraz się śmieję. To krótka drama, ma mieć 10 odcinków po 40 minut. Nic poważnego, Trzykrotko może spróbujesz? Jestem przy drugim odcinku.
Trzykrotka - Pon 10 Cze, 2024 19:43

Już sprawdzam :kwiatek: Tytuł bardzo dobry :mrgreen:
Admete - Pon 10 Cze, 2024 23:02

Powiem ci szczerze, że to jest dość zabawne. Poza tym aktorzy mi spasowali w parze. W sam raz na letnie odmóżdżenie.
Trzykrotka - Wto 11 Cze, 2024 23:11

Mnie też spasował - głupotka na całego, ale zabawna. I aktorzy świetnie siedzą w konwencji, dziewczyna zwłaszcza, ale i chłopak nie jest drewniany. I odcinki krótkie - drama w sam raz :kwiatek:
Admete - Śro 12 Cze, 2024 13:44

A to się cieszę. U mnie brak odcinka 10 Crash. A już tylko 3 zostały. To gdzie indziej jest dostępne na Disney, ale nie u nas. Strasznie mnie irytuje, że u nich jest podział na dostępne i niedostępne w różnych krajach. Na Netflixie tak nie ma.
Loana - Wto 18 Cze, 2024 16:21

Raju, czas wrócić do dram, bo dawno nic nowego nie obejrzalam. Tylko te chińskie harlequiny jakoś jeszcze lekko męczę, bo tak mało czasu na skupienie się mam. A dramy mają jeden minus - nie moge ich oglądać do szycia ręcznego, bo nic nie rozumiem :(
Admete - Wto 18 Cze, 2024 19:30

Nie ma nic ciekawego. Crash się dziś kończy i nic do oglądania. Posucha.
Trzykrotka - Śro 19 Cze, 2024 10:46

Jechałam dziś z Gosią i narzekała na to samo w chinszczyźnie. Buu. A lato zwykle było czasem żniwa :shock:
BeeMeR - Śro 19 Cze, 2024 14:43

Ja bym miała co oglądać ale obecnie nie mam kiedy. Albo oglądam inności. Ale jakiś lekki seguk by mi się marzył, albo inny kostiumowiec.
Admete - Śro 19 Cze, 2024 18:58

Ja nie mam co oglądać. Straszne puchy. Przypomniało mi się jednak, że jest nowy, komediowo-romansowy serial My sweet mobster.
Loana - Czw 20 Cze, 2024 12:19

Admete napisał/a:
Ja nie mam co oglądać. Straszne puchy. Przypomniało mi się jednak, że jest nowy, komediowo-romansowy serial My sweet mobster.

Też o nim pomyślałam, bo opis brzmi całkiem zabawnie. Minus dla mnie, że jest trójkąt, a nie lubię ich ostatnio. Ale zobaczę jak będzie więcej odcinków a ja będę miała w końcu czas :P

Admete - Czw 20 Cze, 2024 12:28

No i właśnie w tym trójkącie to ja wolę tego drugiego.
Trzykrotka - Sob 22 Cze, 2024 12:27

Teraz to już wakacje za progiem i pewnie nie zacznę oglądania, ale sobie zapiszę ten tytuł :kwiatek:

Wiola urodziła córeczkę! Mała śliczna! :love_shower:

Admete - Sob 22 Cze, 2024 12:33

Skąd wiesz? Jest na YT? Zajrzałam na Instagram - jest :)
BeeMeR - Sob 22 Cze, 2024 12:39

Obejrzałam pierwszy odcinek Grand Prince - znudził mnie okropnie retrospekcją, ale dam szansę drugiemu odcinkowi.
Trzykrotka - Sob 22 Cze, 2024 18:17

Admete napisał/a:
Skąd wiesz? Jest na YT? Zajrzałam na Instagram - jest :)

Tak, na Instagramie znalazłam zdjęcie rodzinki
Co to ten Grand Prince?

Admete - Sob 22 Cze, 2024 18:24

My Sweet Mobster jest całkiem fajne. Można oglądać.
BeeMeR - Sob 22 Cze, 2024 18:58

Cytat:
Co to ten Grand Prince

Wydaje mi się, że to zaczęłaś ale porzuciłaś- kto wie czy ja też tak nie zrobię
https://asianwiki.com/Grand_Prince

Trzykrotka - Nie 23 Cze, 2024 07:36

A tak, ale ja ledwo spróbowałam. Jakoś już pierwszy odcinek mi nie podszedł. Szkoda, bo zacna obsada.
Admete - Wto 25 Cze, 2024 17:31

Odebrałam dziś z paczkomatu książkę Wioli. Jak popatrzyłam na zdjęcie kimchi na początku, to nabrałam ochoty...
Loana - Śro 26 Cze, 2024 14:39

O, właśnie, czas zrobić kimchi, bo już długo nie mam. Książkę dopiero kupię. Ciekawe, co tym razem jest w książce :)
Aragonte - Śro 26 Cze, 2024 16:05

Admete napisał/a:
Odebrałam dziś z paczkomatu książkę Wioli. Jak popatrzyłam na zdjęcie kimchi na początku, to nabrałam ochoty...

Ja książkę Wioli mam, ale nie miałam czasu jeszcze porządnie przejrzeć. Trochę przepisów oczywiście znamy z kanału, jak np. kurczaka w sobie sojowym, tego na szybko.

Admete - Śro 26 Cze, 2024 16:33

Tez jeszcze nie zajrzałam tak dokładniej.