Seriale - Oczko!
Aragonte - Wto 06 Gru, 2022 19:15
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | nie wiem nawet, gdzie sobie te dobra pozbierać |
Namgoonga i Tygrysa tam gdzie zawsze Nie pamiętam, ale Małpa też tam chyba jest. |
O, dzięki
BeeMeR - Śro 07 Gru, 2022 06:48
W Tygrysie było już tak słodko, że trzeba mam było rozstania "dlactwojego dobra" na otrzeźwienie - i to tuż po przysiędze jak to sobie będziemy mówić wszystko i nie działać za plecami no cóż, widać tak musiało być, jak w każdej innej dramie
Trzykrotka - Śro 07 Gru, 2022 08:48
Ech, a ja wczoraj nic nie obejrzałam... I dziś też pewnie nie. Może pamiętacie Sulamitkę z dawnych czasów bolly - BeeMer i Admete mogą pamiętać Przylatuje na święta z Belfastu i umówione jesteśmy dziś na kolację zanim pojedzie dalej, do rodziny.
BeeMeR - Śro 07 Gru, 2022 09:27
Pamiętam Sulamitkę, przekaż pozdrowienia
W Tygrysie namotano niemało, pan mąż w wersji zuej i czarnym wdzianku podoba mi się bodaj bardziej związek wreszcie- nareszcie został skonsumowany należycie acz pospiesznie i w mało przyjaznym miejscu (widać poprzednio to była tylko gra wstępna ) ale nie liczy się miejsce a osoba, a wiadoma kropka znikła bez śladu, podobnie jak wątek pierwszej księżniczki w ostatnich kilku odcinkach
No nic, do końca niedaleko
Admete - Śro 07 Gru, 2022 15:25
Też ja pamietam. Napisz potem, co u niej słychać. Wczoraj udało mi się wrócić do One Dollar Lawyer
BeeMeR - Śro 07 Gru, 2022 19:51
Lai Kinnaree czyli czekam na tegotygodniowe odcinki z napisami
https://youtu.be/G7CgqxxPgcc
BeeMeR - Czw 08 Gru, 2022 08:18
Bardzo ładnie wpleciono do Tygrysa wątek Hua Mulan - dobrze się komponuje z tematem przewodnim, co może, powinna a co potrafi dana płeć w danych okolicznościach i obostrzeniach
Zostało mi 1,5 odcinka na wieczór, jedna osoba jest jeszcze ewidentnie do ubicia, bo coraz wredniej sobie poczyna
Trzykrotka - Czw 08 Gru, 2022 08:59
Macie wszystkie pozdrowienia od Basi. Fajnie było się zobaczyc po 10 latach Mała Kalina, ktora przyjeżdżała z nią na spotkania urodziła synka - mieszka w Polsce z mężem, Basia ich odwiedzała. Byłyśmy w naszej indyjskiej na Pijarskiej i tak nam się dobrze ucztowało, że dostałyśmy mango lassi od firmy, a pan kelner nadal jest tak samo odjazdowy jak był
U Basi wszystko dobrze; pakistańskiego męża pogoniła co prawda, ale nie wspomina go źle. Mieszka sobie na obrzeżach miasta w parterowym domu z ogrodem, założyła Stowarzyszenie Polek w Belfaście i widać, że jest spełniona i zadowolona z życia.
Będę dziś chciała nadgonić Tygrysa - dobrze jest jednak wypuscić któryś ogon sroki z garści.
BeeMeR - Czw 08 Gru, 2022 09:21
A zdrowa jest? Bo coś mi się kojarzy, że chorowała
A małżeństwo to zawsze odnosiłam wrażenie, że jest czasowe, niezależnie od tego, jak bardzo zakochana zdawała się Basia swego czasu -ale może właśnie o to chodziło,dać sobie kilka pięknych lat i miłe wspomnienia
Trzykrotka - Czw 08 Gru, 2022 09:57
Już jest wyleczona Miała ciężką chorobę nowotworową, chyba nawet przeszła mastektomię. Mówiła, że do pełni zdrowia nigdy po chemii nie wróciła, ale przynajmniej raka wytłukła. Na szczęście system ochrony zdrowia w UK pozwolił jej na 5 lat dochodzenia do siebie; miała mieszkanie od miasta bez płacenia czynszu i godziwy zasiłek. Potem znalazła sobie pracę w branży okołomedycznej - najpierw w sterylizatorni, teraz pracuje za biurkiem, przygotowuje bazy danych na temat szpitali. Mąż dzielnie przetrwał z nią czas leczenia, ale potem zaczęła dostrzegać u niego cechy do których nie miała już cierpliwości i posypało się. Basia dała mu - jak to określiła - miesięczne wypowiedzenie i teraz jest sama, choć nie rozwiedziona. Powiedziała mu, że skoro ona zapłaciła sporo pieniędzy za ich ślub, to niech on organizuje rozwód - i póki co cisza. On nadal mieszka w Belfaście. Na pewno ma po nim dobre wspomnienia, choćby samo to, że trzy razy była w Pakistanie i pozwiedzała go naprawdę gruntownie.
Dziewczyny nie znające Sulamitki - przepraszam za ploteczki, ale kiedyś tam dość mocno żyłyśmy jej romansem
BeeMeR - Czw 08 Gru, 2022 10:07
| Trzykrotka napisał/a: | | Już jest wyleczona | to bardzo dobrze
Admete - Czw 08 Gru, 2022 15:46
A to się cieszę, że ma się dobrze
BeeMeR - Pią 09 Gru, 2022 12:24
Skończyłam Tygrysa - podobał mi się, może trochę ibaczej bym rozwiązała wątek 1. I 2. Księżniczki, ale generalnie jest bardzo ok. Wspóczesne domknięcie wątku symboliczne- w końcu to nie była drama o nich
Bardzo mi się podobali rodzice Tygrysa
Aragonte - Pią 09 Gru, 2022 18:22
| BeeMeR napisał/a: | Skończyłam Tygrysa - podobał mi się, może trochę ibaczej bym rozwiązała wątek 1. I 2. Księżniczki, ale generalnie jest bardzo ok. Wspóczesne domknięcie wątku symboliczne- w końcu to nie była drama o nich
Bardzo mi się podobali rodzice Tygrysa |
BeeM, ale nie znikaj tego posta, tematyczny jest
Mam zebranego Tygrysa, Prawnika za Dolar i Prawniczą kawiarnię, teraz będę miała dylemat
Admete - Pią 09 Gru, 2022 19:18
Jutro chyba ma premierę 2 sezon Alchemy of Souls.
BeeMeR - Pią 09 Gru, 2022 20:07
| Aragonte napisał/a: | | BeeM, ale nie znikaj tego posta, tematyczny jest | ok, poprawiłam
Lai Kinnaree 13-14.
Wzdech. 13. jest absolutnie najnudniejszym odcinkiem jak dotąd, w dodatku odniosłam wrażenie, że do 12. i 13. zaangażowano kogoś od RoP bo sceny przestały tworzyć wolny, ale logiczny ciąg tylko zostały tak sobie poklejone, żeby zrealizować akurat to, co scenarzystom chodziło po głowie nie pomagało, że panowie prowadzili śledztwo tak, że morderca musiałby ich kopnąć w tyłek, żeby odkryli kto za tym stoi, a pani po prostu głównie nie było, bo odstawiała najstarszy trik dramowy - udawała, że nie żyje Oczywiście wszyscy znali powody tego podstępu oraz, że jest to podstęp oprócz głównego pana - no ale furiatowi, w dodatku nielubianemu, się nie zdradza takich delikatnych spraw Doprowadziło to do pięknej, lirycznej sceny Nadechowej którą zaraz zabito haha-śmieszną sceną, że duch, jak główni na siebie wpadli po ciemku - jak ja nie znoszę scen z "duchem"
no ale czytałam, że odcinek taki zabawny, więc pewnie się nie znam
14. była już lepsza, ale to dalej moim zdaniem najsłabszy tydzień - jak na przedfinałowy przystało
Po trochu to może wina, że produkcja dramy została zawieszona na 2 lata bo covid, jednak z aktorek zniknęła bo "wyjechała na północ"- czyli gra w czymś innym, plus zmieniono scenarzystę - i to chyba nie na lepsze
Acha, główni dojrzeli wreszcie do "czyszczenia kanałowego" - tak moja siostra nazywa czyszczenie atmosfery z ewentualnym/byłym/niedoszłym tj. wygarnięcia sobie twarzą w twarz i bez świadków co kto komu winien i jakie emocje to powoduje - trudna, ale bardzo dobra scena, no i absolutnie niezbędna, ale po mojemu powinna być koło połowy, żeby drugą połowę para mogła rozpracowywać relację między sobą. To samo tyczy zamknięcia wątku zmarłej żony i ruszenia dalej, a nie trzymanie tego i rozwlekanie do finału. W tej sytuacji najbardziej by pasowało zamknąć wątek hrabiego po tolkienowsku - tj. by jak żona Huora położył się na grobie/kurhanie zmarłej żony jeśli go odnajdzie i kojtnął, uwalniając wszystkich od swojego towarzystwa, bo mood killer z niego pierwszorzędny. A relacji głównych nie da się wciąż nazwać nawet love-hate, bo love to tam nie ma wcale, jest tylko hate ze szczyptą wyraźnej, obustronnej zazdrości i robienia sobie na złość.
Jeszcze tydzień i żegnaj dramo - i tak wciąż czerpię z niej subiektywnie całkiem sporo frajdy ale i tak mi żal zmarnowanego potencjału, bo mogło być o wiele lepiej.
BeeMeR - Sob 10 Gru, 2022 18:54
Jestem w drugim odcinku Parasolki - podoba mi się
Intryga zacna, obsada również, glonojadowe usta głównej królowej to najmniejszy problem Jakoś to przeżyję, acz nigdy nie zrozumiem czemu ludzie sobie to robią
Trzykrotka - Sob 10 Gru, 2022 21:01
Alchemy of Souls już? O rany, nie spodziewałam się. Poczekam aż wrzucą na Netflixa.
Parasolka jest naprawdę dobra, a te nieszczęsne usta krolowej pomaga znieść świetna gra aktorki. Jak one mi się z panią Rosą podobają, zwlaszcza w bezpośredniej konfrontacji. Skrywana pogarda królowej i czyste zło skryte poza uśmiechniętą jak księżyc w pełni twarzą królowej - wdowy.
Aragonte i co wybrałaś? Bo ja ci jeszcze jedno chińskie kukułcze jajeczko podrzucam - Imperial Coroner. Jestem w trakcie wrzucania. Polecam wszystkim lubiącym kryminalne śledztwa (z epoki Ming ). Humoru też nie brakuje, ale takiego stonowanego.
Aragonte - Sob 10 Gru, 2022 22:08
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte i co wybrałaś? Bo ja ci jeszcze jedno chińskie kukułcze jajeczko podrzucam - Imperial Coroner. Jestem w trakcie wrzucania. Polecam wszystkim lubiącym kryminalne śledztwa (z epoki Ming ). Humoru też nie brakuje, ale takiego stonowanego. |
Niestety, na razie nic bo dzisiaj wstałam późno i potem byłam ciągle zajęta. I jeszcze w sumie nie skończyłam, bo chcę dziś migdałowe pierniczki upiec
Ale Imperial Coroner dołącza do listy
BeeMeR - Sob 10 Gru, 2022 22:15
| Trzykrotka napisał/a: | | jeszcze jedno chińskie kukułcze jajeczko podrzucam - Imperial Coroner. | Zainteresuję się jak skończę Parasol, też brzmiało dobrze
Admete - Sob 10 Gru, 2022 23:07
U mnie 8 i 9 odcinek First Responders. Ach ten Kim Radę Won i te jego oczyska z dodatkiem niskiego głosu. Oglądam też One Dollar Lawyer.
Trzykrotka - Sob 10 Gru, 2022 23:30
A męski czar Namgoonga? Masz podwójne uderzenie!
Ja trochę podgoniłam z Tygrysem i Różą, pięć do końca. Odcinki z "nie kocham cię, tylko cię wykorzystuję" i paniczem w czerni były dość chaotyczne; dobrze ze choć ta płaczliwa para Su Mu i Pierwsza Księżniczka się dogadała, zawsze to do przodu. Próba gwaltu była okropna, choć wiadomo było z góry, że nie wyjdzie poza lekką szarpaninę, no i biedny minister zmuszony udawać chłopca z domu uciech...
Coroner już w całości wylądował na Wschodzie. Może i ja go teraz dokończę, on line jakoś mi nie szlo.
A, pokazała się w źródełku 2 seria pijackiej dramy z Siwonem i trzema idolkami. Na razie kolekcjonuję.
Admete - Nie 11 Gru, 2022 10:25
| Trzykrotka napisał/a: | | A męski czar Namgoonga? Masz podwójne uderzenie! |
Mam, oczywiście Te odcinki 7 i 8 bodajże, to jest jak osobna drama. Mogłabym ją oglądać jakby była dłuższa. Dlaczego skrócili serial? To wydaje się dość absurdalne, bo jest dobry i miał wysoką oglądalność.
Trzykrotka - Nie 11 Gru, 2022 10:37
Bo doszło do jakiegoś konfliktu podobno, oraz ma być drugi sezon
Admete - Nie 11 Gru, 2022 12:07
First Responders też chyba ma mieć drugi sezon - cieszę się, bo mi się serial doskonale ogląda. Zawsze lubiłam takie historie.
|
|
|