Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
Loana - Śro 19 Maj, 2021 14:09
| BeeMeR napisał/a: | | Loana napisał/a: | | twardo czytam sobie opisy odcinków "You're beautifull" |
Pamiętam, że główny miał okropną stylówę i że to było wielce absurdalne
Mnie czasem też bardziej bawiły opisy niż drama sama w sobie |
No ich stylówy są okropne, główny w połowie zaczął wyglądać trochę lepiej, ale nadal te pomalowane oczy były strasznawe. Wystarczy mi oglądanie zdjęć do opisów odcinków, spokojnie mogę sobie wyobrazić, co tam się działo i nie bardzo chce mi się to oglądać. Nawet dla Jeremiego się nie przełamię
W sumie w taki sposób "obejrzałam" Coffee Prince - po prostu czytałam sobie opisy i co najwyżej włączałam fragmenty, które chciałam obejrzeć. Szybki sposób na przejście przez sceny, których nie chce mi się oglądać
Plus w sumie stwierdzam, że wizualnie to jednak wolę te nowsze dramy. I kolory i czystość obrazu mi bardziej pasują. Wnętrza są jakieś takie pełniejsze, ulice bardziej realistyczne. No i ciuchy i makijaże i fryzury - w nowszych dramach to tylko płakałam nad dżinsami z dziurami (nie cierpię tej mody), a tak nic mi się takiego aż okropnego w ciuchach nie rzuciło w oczy, w tych starszych dramach te stroje są bardzo niekorzystne. To chyba syndrom "What's wrong with Secretary Kim", gdzie naprawdę sekretarka Kim była prześliczna i prezes też dobrze wyglądał - i teraz w porównaniu z nimi wszyscy łażą w jakiś lumpeksowych niedobranych zestawach
Trzykrotka - Śro 19 Maj, 2021 19:20
[quote="BeeMeR"] | Loana napisał/a: |
Oczy mi się spociły przy historii Min Chula |
Starszego pana ze spalarni smieci? Straszna historia i smutna. A jednocześnie niezwykle pozytywna postać. Aktor kilkoma scenami potrafił zapaść mi bardzo głęboko w serce.
BeeMeR - Śro 19 Maj, 2021 22:08
| Trzykrotka napisał/a: | | Starszego pana ze spalarni smieci? | Nie, Tata-niedźwiedź/gangster ze smokiem na plecach, jak dostał list od kumpla, który właśnie doczekał kary śmierci
| Loana napisał/a: | | "What's wrong with Secretary Kim" | Może sobie to obejrzę na odmianę po Prison Palybook
Trzykrotka - Śro 19 Maj, 2021 22:49
A! Teraz jak ogladasz PP, to aż miałabym ochotę na powtórkę
Moim zdaniem moda koreańska jest dziwaczna. Secretary Kim to wyjątek, bo tam obowiązywał korporacyjny dress kod. Ale gdzie indziej..
Do trampek do każdych spodni, a nawet spódnic już przywykłam, do skarpetek zakładanych do butów na szpilkach jakoś nie mogę. W ogóle buty - reszta stroju to dla mnie w dramach często problem. A męskie garnitury całe w kwiaty? (Ah In w Chicago Typewriter). A swetry zszywane z dwóch, niesymetrycznie jak w Bonus Book? A okropne bezkształtne garnitury noszone przez prokuraturę męską i damską w pracy? A kostiumy jakie nosiła Wrzaskliwa w Lucky Romance, albo Druga w Beauty Inside? Sweterki Kim Tana z Heirs? Sukienka Gongowej z Zazdrości Wcielonej z falbaną tylko z przodu spódnicy? Albo moda na dziwne czapeczki noszone na czubku głowy, jak u przewodniczki z Package. Albo wałek do krecenia loków noszony w grzywce - mogę wymieniać i wymieniać.
Ładne stroje też są, ale często gęsto moda jest tam od czapy i to po całości.
BeeMeR - Śro 19 Maj, 2021 23:34
Olaboga tak, a jeszcze dramy z mangową stylówą jak You are beautiful czy BBF albo po prostu ohydne fryzury, brązowe grzyby zwłaszcza
Trzykrotka - Czw 20 Maj, 2021 00:08
Te grzyby Przyglądam się teraz z fascynacją okropnej paskudzie - TaecYeonowi w Vincenzo. Na tle elegancko zaczesanych włosów innych panów ta jego fryzura tak wali po oczach, że aż boli.
BeeMeR - Czw 20 Maj, 2021 09:00
W tym brązowym grzybie to jeszcze nikt nie wyglądał dobrze ale niektórzy wyglądają gorzej zdarzało mi się omijać dramy ze względu na ohydną stylizację czy fryzurę
Prison Playbook:
Jean Valjean wyszedł - czy on wróci? Na to wygląda, tj. Niestety nie rokuje dobrze...
I mam nowego mieszkańca celi - krwawy kapitan czy jakoś tak...
Trzykrotka - Czw 20 Maj, 2021 09:56
Demoniczny kapitan - tak go tłumaczyli na NF. Będzie fajnie, choć wątek też niezbyt wesoły.
Loana - Czw 20 Maj, 2021 11:18
| Trzykrotka napisał/a: | | Moim zdaniem moda koreańska jest dziwaczna. Secretary Kim to wyjątek, bo tam obowiązywał korporacyjny dress kod. Ale gdzie indziej.. |
Masz rację! Jako pierwsze obejrzałam dramy, które albo miały głównie ten korporacyjny dress kod albo historyczne, więc nie zwróciłam uwagi aż takiej na stroje. Chociaż i tak do dzisiaj pamiętam jedną OKROPNĄ stylówę bohaterki z "My Holo Love", gdzie łaziła w czarnym staniku i podkoszulku i na to białej, prześwitującej dość bluzce, albo w jakimś okropnym sweterku - aż mnie rozpraszało, że ona w tym do ludzi wyszła i nie chce się przebrać
Potem obejrzałam Secretary Kim i nie licząc ciuchów domowych to reszta była całkiem fajna i przynajmniej nie rzucająca się w oczy.
Ale potem im więcej dram tym więcej wrażenia, że "styliści" po prostu losowo łapali ciuchy z wieszaka i dawali aktorom, a żeby fryzury pasowały, to też tworzyli jakieś potworne cięcia i ułożenia. I że te ciuchy to czasami "z darów" przyjeżdżały, bo kto by wpadł na pomysł szycia koszuli z tak dziwnego materiału albo "bluzy" z kilkunastu różnych kawałków różnych materiałów? Namiętnie panowie noszą przykrótkawe spodnie, nawet do gajerków. Buty to osobna historia, na szczęście aż tyle ich nie widzę, żeby płakać Nie zdawałam sobie sprawy, że "moda" może tak wpływać na odbiór serialu, tzn że może aż tak rozpraszać.
Ciekawi mnie, czy Koreańczycy tak chodzą na ulicach jak czasami ubierają aktorów w dramach - bo to by oznaczało, że są o wiele mniej konserwatywni niż Polacy i mają więcej luzu. Bo co jak co, ale u nas osoba w kolorowych włosach od razu zwraca uwagę. Trochę się to teraz zmienia, ale nadal nie ubieramy się jakoś specjalnie luzacko i kolorowo.
Podoba mi się za to w dramach, że bardzo mało osób ma tatuaże Bo akurat fanką ich nie jestem i ta moda na tatuaże, która teraz jest bardzo rozpowszechniona, tak średnio mi pasuje. Tzn niech ludzie mają jak chcą, ale jak mogę oglądać aktorów bez to wolę bez
Jeszcze a propo strojów - strasznie mnie rozprasza, co oni noszą po domu i w czym śpią. Bo przez to, że są sceny, jak w płaszczu/kurtce jedzą śniadanie albo kładą się spać, to ja nie wiem, czy to jest normalne czy dziwne -_- inna sprawa, że tam prawie nikt nie ma piżam/koszul - śpią w tych samych ciuchach, w których chodzą. Więc trochę sens mycia się mi umyka, bo po co, jak dalej zakładają ubrania, które już nosili
BeeMeR - Czw 20 Maj, 2021 11:19
| Trzykrotka napisał/a: | | Demoniczny kapitan | aa, tak, ale jakoś mi to nie brzmi
Admete - Pią 21 Maj, 2021 22:40
Podobał mi się 12 odcinek Sell your haunted house - zwłaszcza moment, gdy bohaterka Jang Nary próbowała dostać się do wspomnień matki.
Trzykrotka - Pią 21 Maj, 2021 23:56
A ja już staram się dokończyć Vincenzo. Dwa ostatnie odcinki mi zostały. Bardzo mi się podoba drama, aktorzy, postaci i wszystko, prócz tego, że mogłaby bez szkody być o 2 a nawet 4 odcinki krótsza. Już wolałabym ostateczną rozprawę niż ucieszne scenki z występów najemców z Geumg Plaza, choćby były zabawne i fajne. Jutro chciałabym dokończyć i odmienić sobie mafijno-korporacyjno-bandyckie klimaty.
Admete - Sob 22 Maj, 2021 09:46
| Trzykrotka napisał/a: | | prócz tego, że mogłaby bez szkody być o 2 a nawet 4 odcinki krótsza. |
To tak samo jak ja.
Trzykrotka - Sob 22 Maj, 2021 12:43
Pomysł trochę się rozmył. Tu złoto i perypetie najemców, tam Babel i walka z nim na zasadzie "złapał Kozak Tatarzyna..." Za długo się to ciągnie. Jest dobrze, ale mogłoby być o wiele lepiej.
BeeMeR - Sob 22 Maj, 2021 17:54
Zerknęłam wczoraj na końcówkę Ladylord, no i kończy się dokładnie tak głupio jak na to wyglądało
Admete - Sob 22 Maj, 2021 17:55
Tez coś gdzieś czytałam, dobrze, że zrezygnowałam z oglądania.
BeeMeR - Sob 22 Maj, 2021 18:04
Bez sensu...
Ja rozumiem melodramaty, nieuchronność śmierci, itp itd ale nie takie coś - po co robić taką dramę, żeby w 14 odcinku panna musiała gościa błagać żeby się z nią przespał i spędził ostatnie kilka chwil przed z tyłka wziętym "zniknięciem"
Trzykrotka - Nie 23 Maj, 2021 00:42
Olaboga A po drodze ile głupot musieli nawsadzac, aż nie chcę myśleć. Dobrze że sobie odpuściłam tę dramę po kilku odcinkach.
Vincenzo obejrzany. Końcówka dibra, choć dla romansu taka-se, ale to od początku nie był romans, więc może być. Prawdę powiedziawszy, w finale bardziej przyglądałam się temu nieziemskiemu budynkowi, w którym kręcili, niż słuchałam dialogu. To chyba było to słynne centrum sztuki zaprojektowane przez panią architekt Induskę, obok którego "rosną" róże - latarenki. Te z Hwayugi, Prducers, Hekyll i Hyde.
Jak na czarną, ale mimo wszystko komedię, koniec zafundowany Złym był naprawdę mocny. Okropne są mafijne sposoby na długą i bolesną śmierć. Do tej pory widziałam takie rzeczy tylko w tych najbardziej hardkorowych kryminałach
Vincenzo "Koneser" consegliere "Casanova" Cassano do końca pozostał absolutnie doskonały. Kiedy zobaczyłam jak wciela się w rolę szamana, od razu miałam skojarzenie z Wachlarzem. Ten pęk kwiatów! Ta stokrotka za uchem
Zachęcam, warto dramę zobaczyć, choć 20 odcinków to gruba przesada. Po 15 przeskoczyłam do 20 i chyba niewiele straciłam.
Admete - Nie 23 Maj, 2021 20:46
Ja nie tyle przeskoczyłam, co przewijałam. Niewiele teraz oglądam. czekam aż się nazbiera więcej odcinków Undercover, bo tego typu seriale lepiej ogląda się hurtem. Taxi Driver troszkę się zepsuło, bo zmienili scenarzystę. Ostatnio ciągle się z czymś takim spotykam. W Uncanny Counter tez była taka sytuacja.
Trzykrotka - Nie 23 Maj, 2021 20:55
Ja sobie dooglądam pominiętą resztę, ale wczoraj już się zniecierpliwiłam i poczułam przesyt. Zapuszczam Move to Haven.
Admete - Nie 23 Maj, 2021 21:00
Mam nadzieję, że ci się spodoba.
Trzykrotka - Nie 23 Maj, 2021 21:51
Pierwszy odcinek nie wiem kiedy się skończył. Piękny i poruszający. Pana Pięknego już nie będzie? Geu Ru bardzo mi się podoba. Sprawdziłam, że to jeden z żołnierzy z Crash Landing, ten najmłodszy, który tęsknił za mamą.
W drugim pojawił się wujek - olaboga... Musiałam upewnić się na asianwiki, że to na pewno Lee Je Hoon, tak inaczej wygląda, ma inną mowę ciała i zgniły wyraz twarzy.
Już widzę, że Navillera i Doom na razie odłożę. Move mi się podoba, więc razem z Nawiedzonym domem spokojnie będę sobie oglądać.
Edit:
Zębaty teraz będzie w seguku
https://www.dramabeans.co...ator-and-jo-yi/
Po Vincenzo widzę w nim tylko świra z wadą zgryzu i grzybem na łbie.
BeeMeR - Nie 23 Maj, 2021 21:59
A u mnie wybory nowego szefa stolarni
Trzykrotka - Nie 23 Maj, 2021 23:20
| BeeMeR napisał/a: | A u mnie wybory nowego szefa stolarni |
A to będzie niespodzianka kto nim zostanie
Move to Haven - nie wiem kiedy i jak, ale trzy odcinki obejrzałam pod rząd i miałabym ochotę oglądać dalej
BeeMeR - Nie 23 Maj, 2021 23:32
| Trzykrotka napisał/a: | | A to będzie niespodzianka kto nim zostanie | I nawet nie musiał nikogo przekupywać
I kolejny w celi wybrańców siedzi - jak się okazuje - za kogoś innego... albo nawet niewinność.
|
|
|