Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Admete - Czw 27 Cze, 2019 09:36
Kroniki Asadal oglądam,a le takie jakieś bezpłciowe...Nie wiem, czy to nie fakt, że zbyt daleko poszli w historię i wyszła pseudohistoria i pseudofantastyka. Zdarzają się niezłe momenty, sceny, dialogi, ale całość kuleje.
Trzykrotka - Czw 27 Cze, 2019 09:39
Widziałam ostatnio na tumblrze zdjęcia Wachlarza z włosami po pas. Piękna byłaby z niego dama, ale jednak Nie wiem czy będę jeszcze raz podchodzić do oglądania.
O proszę
https://setsmaker.tumblr.com/post/185797995595
Wczoraj miałam przerwę od komputera, ale dziś może uda się łyknąć dwa odcinki Search - ostatnie przed wyjazdem
BeeMeR - Czw 27 Cze, 2019 09:45
Ja u Rodziców też jestem z dala od komputra, mam niby wybraną nową dramę ale nie mam weny w tym upale.
Admete - Czw 27 Cze, 2019 09:54
Cóż - miałam wątpliwości co do obsady od początku. A Wachlarz się rozwodzi:
https://www.businessinsid...s-what-we-know/
Pewnie pomylili fikcję z rzeczywistością. Zdarza się.
Trzykrotko kiedy ty idziesz na urlop?
Trzykrotka - Czw 27 Cze, 2019 11:15
| Admete napisał/a: | | Cóż - miałam wątpliwości co do obsady od początku. |
Mnie się wydaje, że problem jest na poziomie scenariusza i po trosze stylizacji. Nie mogłam powstrzymać śmiechu na widok kostiumów i na przykład czaszek tygrysów szablozębnych na łbach członków tego pierwszego, wybitego plemienia.
| Admete napisał/a: | | A Wachlarz się rozwodzi: |
Aj, a jednak. Smutne.
| Admete napisał/a: | | Trzykrotko kiedy ty idziesz na urlop? |
Wyjeżdżam w piątek po pracy, czyli jutro mam ostatni dramowy wieczór przed wyjazdem.
Admete - Czw 27 Cze, 2019 12:09
Stylizacja swoją drogą. Dobrze mi się ogląda anielską misję miłosną. Taka letnia drama.
Aragonte - Czw 27 Cze, 2019 12:14
| Admete napisał/a: | | A Wachlarz się rozwodzi: |
Uuu, szkoda. Ale plotki to o tym chodziły chyba od dawna.
Aragonte - Czw 27 Cze, 2019 20:48
Zaczęłam oglądać My Fellow Citizens. To całkiem zabawne jest
BeeMeR - Czw 27 Cze, 2019 20:52
Ja zaczęłam Dear My Friends - to całkiem dobre się zdaje
Alicja - Czw 27 Cze, 2019 21:05
Nie bijcie, ale nie chce mi się przebijać przez posty do tyłu - czy któraś z was ogląda One spring night? Rozpoczęłam i wydaje mi się takim serialem na odstresowanie, jakby opowieść...Mam dobre wrażenie?
Stanęłam w 10 odc. Absolute Boyfriend, bo zdałam sobie sprawę, że chyba drama skręca w kierunku, który nie podoba mi się albo wydaje co najmniej nierzeczywistym. Nie jestem przekonana czy chcę by drama zakończyła się miłością po grób dziewczyny z robotem. Chyba nie Czy ktoś zna zakończenie mangi japońskiej albo tajwańskiej dramy?
Aragonte - Czw 27 Cze, 2019 21:08
| Alicja napisał/a: | | Nie bijcie, ale nie chce mi się przebijać przez posty do tyłu - czy któraś z was ogląda One spring night? Rozpoczęłam i wydaje mi się takim serialem na odstresowanie, jakby opowieść...Mam dobre wrażenie? |
Chyba Admete to ogląda albo oglądała
Aragonte - Czw 27 Cze, 2019 23:43
Oglądam drugi podwójny odcinek The Fellow Citizens i właśnie dostałam śmiechawki, widząc, jak bohater Siwona całkiem niechcący dokonał czynu, za który jest wychwalany w mediach niczym nasz chief Kim Chyba już wiem, jak to ma się potoczyć
Trzykrotka - Pią 28 Cze, 2019 00:34
| Aragonte napisał/a: | Oglądam drugi podwójny odcinek The Fellow Citizens i właśnie dostałam śmiechawki, widząc, jak bohater Siwona całkiem niechcący dokonał czynu, za który jest wychwalany w mediach niczym nasz chief Kim Chyba już wiem, jak to ma się potoczyć |
Ja też wtedy pomyślałam o chiefie Kimie i chyba nawet o tym pisałam Ta drama, mimo powagi tematu, jest naprawdę zabawna. Zwróciłaś uwagę na całą rodzinkę oszustów? Ja zwłaszcza na szalonooką siostrę nie mogłam się napatrzeć
Prawda, że Siwon pięknie to gra?
Alicjo Taką samą konkluzją zakończyła się już inna drama o robocie, którą tu wspólnie oglądałyśmy. Spodziewałam się czegoś takiego i szczerze mówiąc nie miałam już ochoty na powtórkę z rozrywki. Admete ogląda One Spring Night i bardzo chwali.
W Search przewija się ostatnio zdanie "nie wiń siebie, wiń innych. To przynosi ulgę." Małpa wiecznie żywa
Alicja - Pią 28 Cze, 2019 06:16
| Trzykrotka napisał/a: | | "nie wiń siebie, wiń innych. To przynosi ulgę." |
Zdanie bardzo mi się podoba
Nareszcie wiem który z nich to Wachlarz. Proszę, jednak rozwód przyniósł coś dobrego Szybko im poszło, z tego co czytałam, nie zdążyli nawet zamieszkać razem w małżeńskim domu.
Trzykrotka - Pią 28 Cze, 2019 09:07
Na instagramie Wachlarza jest dziś jego zdjęcie z dymkiem "przestańcie roznosić fałszywe i krzywdzące wiadomości." Może ma to związek z plotką, którą wyczytałam na tumblrze, że ludzie obwiniają Bogusia o romans z Wachlarzową To jest dopiero mylenie fikcji z rzeczywistością.
Admete - Pią 28 Cze, 2019 10:26
| BeeMeR napisał/a: | | Dear My Friends |
Mnie się wyjątkowo podobało.
| Alicja napisał/a: | | One spring night? Rozpoczęłam i wydaje mi się takim serialem na odstresowanie, jakby opowieść...Mam dobre wrażenie? |
Nie do końca, bo serial dotyka też konwenansów obowiązujących w społeczeństwie koreańskim takich jak na przykład samotne rodzicielstwo, przemoc domowa, zależność dzieci względem rodziców. Mnie się ogląda bardzo dobrze - realistycznie pokazane emocje, skomplikowane relacje - nie tylko uczuciowe, młodzi - starsi, małżonkowie, chłopak-dziewczyna, zależności w przyjaźni. Inne to wszystko niż u nas i dzięki temu bardzo ciekawe. Historia rozgrywa się głownie w rozmowach, zwykłych zdarzeniach, ale mają one istotne znaczenie dla bohaterów - tak jak dla nas w prawdziwym życiu. Na odstresowanie to raczej Last Angel's Mission - Love, choć nie wiem, jak się skończy. Zakładam jednak, że pozytywnie, bo szkoda by było tak sympatycznej i niewinnej pary.
Aragonte - Pią 28 Cze, 2019 14:27
| Trzykrotka napisał/a: | Ja też wtedy pomyślałam o chiefie Kimie i chyba nawet o tym pisałam Ta drama, mimo powagi tematu, jest naprawdę zabawna. Zwróciłaś uwagę na całą rodzinkę oszustów? Ja zwłaszcza na szalonooką siostrę nie mogłam się napatrzeć
Prawda, że Siwon pięknie to gra? |
Bardzo dobrze wypada, serio serio.
Ale ogółem drama - mimo swojej lekkości w ujęciu tematu - robi na mnie dobre wrażenie. To chyba już w Kimie jest więcej przerysowań w niektórych scenach na początku
Admete, czy ty próbowałaś The Fellow Citizens, czy uznałaś, że to nie dla ciebie?
Aha, mam przetłumaczone 25 minut ósmego odcinka Kima i na razie stanęłam, ale może w ten weekend pociągnę to dalej
Admete - Pią 28 Cze, 2019 14:29
Nie próbowałam, ale zawsze mogę.
Aragonte - Pią 28 Cze, 2019 14:42
Może daj szansę? Ja się całkiem dobrze bawię, oglądam odcinek 7-8 (czyli czwarty).
Chyba będę oglądała dwie dramy polityczne, z czego jedną na bieżąco A jeszcze Nokdu Flower chcę spróbować, ale muszę znaleźć na to miejsce (na dysku) i czas.
Admete - Pią 28 Cze, 2019 15:21
Nokdu nieustannie polecam A obejrzałaś drugi odcinek Szefa sztabu z polskimi napisami?
Aragonte - Pią 28 Cze, 2019 15:45
Tak, jestem przy trzecim. Skoro dosyć szybko są te napisy PL, to czekam na polskie
Admete - Pią 28 Cze, 2019 17:05
W poniedziałek będą do 3 i 4. Tyle jest opóźnienia w stosunku do NF angielskiego. Na Podnapisi są też polskie napisy do One Spring Night. Pasują te do wersji NEXT.
Alicja - Pią 28 Cze, 2019 22:37
| Admete napisał/a: | | Historia rozgrywa się głownie w rozmowach, zwykłych zdarzeniach |
Ale mnie właśnie te rozmowy bardzo się podobają. Czasami spojrzenia, spotkania niespodziewane. W innych dramach długie rozmowy mnie drażnią, a tutaj mają sens.
| Admete napisał/a: | | samotne rodzicielstwo, przemoc domowa, zależność dzieci względem rodziców. |
Niby człowiek chce się odprężyć, a tu jest jak w pracy. Pewnie dlatego lubię ten serial Najwidoczniej odstresowują mnie inne rzeczy niż pozostałych ludzi. W pierwszym odcinku te sms-y, spotkania mimo woli i przypadkowe, ukradkowe spojrzenia...I herbata w aptece. A poza tym, tak jak piszesz: małżeństwa wbrew swojej woli, jak rodzice narzucą, samotny ojciec, 7 letnie chodzenie ze sobą i rozwód o którym rodzice nie mogą wiedzieć. Wspaniały był mecz koszykówki i fragment gdy ojciec postanowił syna zawieźć w miejsce gdzie są dinozaury.
| Admete napisał/a: | | Szefa sztabu z polskimi napisami |
Chief of staff? z polskimi?
Trzykrotka - Sob 29 Cze, 2019 07:55
Właśnie, z polskimi....??
Bardzo polecam My Fellow Citizens. Gdyby Siwon nie grał, nie tknelabym pewnie tej dramy, a bawiłam się i złościłam na ten zakłamany świat przednio.
Aragonte - Sob 29 Cze, 2019 09:22
Dwa pierwsze sa juz z polskimi. Idzcie na Wschod
|
|
|