Fantastyka - Wiedźmin - ekranizacja prozy Sapkowskiego by Netflix
Aragonte - Wto 14 Sty, 2020 22:26
Ja jeszcze w ogóle poza zajawkami ale jestem ciekawa twojej opinii.
BeeMeR - Nie 19 Sty, 2020 23:42
Obejrzałam trzy odcinki polskiego Wiedźmina - Olaboga, dobry to on nie jest...
Pierwszy odcinek nawet mi się podobał, jako wprowadzenie w arkana wiedźmińskie - niech sobie będzie, ale drugi był bez większego sensu - taki na siłę robiący z Geralta odmieńca-renegata we własnym wiedźmińskim fachu, pokazujący wiedźminki-kobiety (wtf?), co prowadzi chyba tylko do tego, by Wiedźmin stracił dziewictwo Trzeci lepszy nie był, na dodatek Renfri mi się okropnie nie podoba
Wiedźmin za to jest zacny
i kamieniołom robiący za Kaer Morhen jest ładny wizualnie oraz różne wądoły, jary i lasy
trifle - Nie 19 Sty, 2020 23:47
Ja nie mogę patrzeć na wiedźmina Żebrowskiego
BeeMeR - Pon 20 Sty, 2020 00:00
Mnie - założę się- bardziej będzie bolało patrzenie na swojskiego Jaskra
No i potwory są jak z dawnych gier komuterowych, takie renderowane że aż uch
Szafran - Pon 20 Sty, 2020 10:00
Beemerku, czemu to sobie robisz:D:D:D?
BeeMeR - Pon 20 Sty, 2020 11:41
Z czystej ciekawości jak i co jeszcze można spaprać
Szafran - Pon 20 Sty, 2020 11:52
Ja po kinówce nigdy się nie odważyłam :D:D Ale znam z opowieści.
BeeMeR - Pon 20 Sty, 2020 12:41
Ja się odważyłam dopiero teraz
BeeMeR - Pon 20 Sty, 2020 23:11
Odcinek 4 - o smoku - był pierwszym, który miał coś wspólnego z książką, był nawet dość wierny Granicy możliwości. Co z tego, jak w dalszym ciągu nie umiem przeskoczyć nietrafionego castingu Jaskra i Yennefer Bo z narysowanym ani gumowym smokiem czy bazyliszkiem problemów nie mam
Pozostaje mi ich ignorować. Smok w osobie Andrzeja Chyry mi się natomiast podoba
Oczy wiedźmina oraz wiszenie nad przepaścią nieco mniej
Tamara - Pon 20 Sty, 2020 23:28
Faktycznie krzywo mu szkła kontaktowe wsadzili
Admete - Śro 22 Sty, 2020 19:18
W Polityce z tego tygodnia jest duży artykuł na temat Sapkowskiego i Wiedźmina. A sam Sapkowski na okładce czasopisma.
Aragonte - Czw 23 Sty, 2020 12:34
Może sobie kupię - jest tam chyba też artykuł o Christopherze Tolkienie? Czytałam udostępniony fragment i chcę zobaczyć resztę. Co prawda mam wrażenie, że Tolkien przesyłał na front fragmenty książki Michaelowi, anie Christopherowi, ale nic to
Aragonte - Czw 23 Sty, 2020 14:39
Kupiłam tę "Politykę" i przeczytałam artykuł o wiedźminie - niestety nic odkrywczego tam nie znalazłam, prawdę mówiąc. Ale część historyczno-publicystyczna może być interesująca.
Admete - Czw 23 Sty, 2020 14:59
O Tolkienie nie ma, pewnie jest w elektronicznym wydaniu.
BeeMeR - Czw 23 Sty, 2020 16:17
Olaboga... Dawno już nie oglądałam czegoś gorzej napisanego
I gorzej obsadzonego, przynajmniej po części...
No ale jak widzę tegoż Jaskra z gębą parobka, jak machając krótkimi rękoma, jeszcze optycznie skróconymi przez bufiaste rękawy jak mówi o sobie, że jest "przez niektóre kobiety nazywany niezrównanym" to mi się słabo robi... Nie w ten dobry sposób...
Ja sobie swego czasu, jak kręcili serial wyobrażałam w roli Jaska Michała Milowicza - to nie mój typ faceta ale mój typ polskiego Jaskra
Nie mam polskiej Yennefer ale na pewno nie jest to ta aktorka którą zatrudniono - jest zbyt nijaka i nieinteresująca
Właściwie to im dalej brnę tym bardziej mnie frapuje jak można z dobrego materiału wyjściowego stworzyć takiego gniota
Podoba mi się teoria spiskowa Trzykrotki:
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja się całkiem skłaniam do teorii spiskowej, że ekipa Ogniem i mieczem tak się dobrze bawiła na planie tegoż, że nie mogła się rozstać i wymyśliła sobie, że rach ciach Wiedźmina zrobią w tym samym składzie. O ile pamiętam, to pod reżyserią podpisywał się drugi reżyser OiM, producent był ten sam, o obsadzie nawet nie muszę mówić. Nawet dobrze niektóre role obsadzono, ale nie mnie o tym sądzić, bo mnie naprawdę odrzucało, ile razy zaczynałam oglądać jakiś odcinek, który pokazywano w tv. |
BeeMeR - Sob 25 Sty, 2020 10:28
Zdążyłam zapomnieć jak drewniana jest nasza Ciri olaboga...
Dymna jest dla odmiany dobra jako Nenneke. Jeszcze mi zostały 3 odcinki (10 za mną )
Akaterine - Sob 01 Lut, 2020 12:29
Wiedźmin w stylu lat 90.:
https://www.youtube.com/watch?v=ZiH2HBlAr8E
Admete - Sob 01 Lut, 2020 12:38
Jakie fajne Łza się w oku kręci. Tak to drzewiej bywało Kolejna przeróbka Toss a coin - całkiem niezła:
https://www.youtube.com/watch?v=bS4Q-WWyl3Q
Szafran - Sob 01 Lut, 2020 13:19
Cudna na najntisowa zajawka:D
Swoją drogą, pamiętacie seriale fantasy z tamtych lat? Te Herculesy i Xeny :D:D:D
Admete - Sob 01 Lut, 2020 13:52
Pamiętamy, choć dla mnie lata 90 to było Archiwum X, Earth 2, Space: Above and beyond, Stargate i przede wszystkim Babylon 5. Zawsze byłam bardziej saj faj Poza tym Alaska i ER.
RaczejRozwazna - Sob 01 Lut, 2020 14:01
Zajawka cudowna... ! Swoją drogą wspaniały był ten muzyczny zwłaszcza "optymizm" w filmach z tamtych lat
Szafran - Sob 01 Lut, 2020 15:51
| Admete napisał/a: | Pamiętamy, choć dla mnie lata 90 to było Archiwum X, Earth 2, Space: Above and beyond, Stargate i przede wszystkim Babylon 5. Zawsze byłam bardziej saj faj Poza tym Alaska i ER. |
Heh, ale te, które wymieniasz były dobre:D A "Space: Above and beyond" to w ogóle było małe arcydzieło, za poważne dla telewizji tamtych lat, przez co po 2 sezonach zakończyło żywot.
Archiwum X absolutny kult:D
I nie zapomniajmy o McGyverze:D
BeeMeR - Sob 01 Lut, 2020 16:17
Zajawka jest cudowna
Admete - Sob 01 Lut, 2020 19:53
| Szafran napisał/a: | | "Space: Above and beyond" to w ogóle było małe arcydzieło, za poważne dla telewizji tamtych lat, przez co po 2 sezonach zakończyło żywot. |
Opłakiwaliśmy to przedwczesne zakończenie serialu. Świetny był. Firefly też zakończył żywot szybko.
Aragonte - Śro 12 Lut, 2020 17:03
Kinga Dunin oglądała "Wiedźmina":
https://krytykapolityczna.pl/kultura/kinga-dunin-o-serialu-wiedzmin/
|
|
|