To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie we Wrocławiu

BeeMeR - Śro 30 Gru, 2015 15:41

Oj, zapowiada się wam orgia smaków :slina:
Anaru - Śro 30 Gru, 2015 15:42

Oj owszem, wezmą w niej udział Twoje ogóreczki :slina: i nie wiem czy nie wezmę słoiczka kalafiorków :slina:
Agn - Śro 30 Gru, 2015 15:56

Barbarello, wieziesz szyneczki? Ok, to nie bede kupowala do kanapek.
Trifle, ja kupie chleb tostowy
Anaru, porzeczkowy? Jablkowy?

Aragonte - Śro 30 Gru, 2015 16:18

Chyba będę wam towarzyszyła myślami - z pracy :?
praedzio - Śro 30 Gru, 2015 16:21

:przytul:
Anaru - Śro 30 Gru, 2015 16:23

Aragonte :przytul:

Agn - wszystko z wyjątkiem pomarańczowego i byle nie napoje ;)
Ja będę kombinować jakoś jutro bo się dziś nie wyrwę.

ps - pamiętasz o pompce i materacu? :flirtuje1:

Agn - Śro 30 Gru, 2015 16:23

Esz, pierwsza polowa zdania sprawila, ze prawie podskoczylam...
Miej przy sobie jutro telefon ;)

Anaru - Śro 30 Gru, 2015 16:24

No dobra, zdążyłaś przeczytać poprzedni zanim edytowałąm no to powtórka ;)

ps - pamiętasz o pompce i materacu? :flirtuje1:

Agn - Śro 30 Gru, 2015 16:32

Tak, wpadne po zakupach po nie. :)
Kurcze, ide na zakupy, moze nie bede wariowac i ja kupie soczki? Co cie bede fatygowac. Dzwigne to jakos. :)

Barbarella - Śro 30 Gru, 2015 17:26

Anaru - będzie jeszcze okazja, żeby przywieżć. :flirtuje1: :flirtuje1:

Agn napisał/a:
Barbarello, wieziesz szyneczki? Ok, to nie bede kupowala do kanapek.

Tak, kupiłam cztery rodzaje, więc myślę, że wystarczy. Ewentualnie ser żółty niech któraś kupi.

Aragonte - Śro 30 Gru, 2015 17:44

Agn napisał/a:
Miej przy sobie jutro telefon ;)

Zawsze mam - trzeba czasem sobie poprawić humor ładną tapetą albo jakimś koreańskim wyjcem :wink:

Szafran - Śro 30 Gru, 2015 19:10

Flaszeczka pigwówki Soplicy zapakowana:). Ciecierzyca na hummus się gotuje:D
Caitriona - Śro 30 Gru, 2015 19:54

Dziewczyny, zazdroszczę imprezy i życzę już teraz świetnej zabawy (choć wiem, że na pewno taka będzie!) :D :D
Anaru - Śro 30 Gru, 2015 20:09

Agn napisał/a:

Ja też, póki nie doczytałam reszty :(

Barbarella napisał/a:
Anaru - będzie jeszcze okazja, żeby przywieżć. :flirtuje1: :flirtuje1:

Planujesz jakiś przyjeździk? :flirtuje1:

Agn napisał/a:
Kurcze, ide na zakupy, moze nie bede wariowac i ja kupie soczki? Co cie bede fatygowac. Dzwigne to jakos. :)

Jak coś to ja jutro mogę dokupić, tylko jeszcze nie wiem o której będę wolna, najpewniej po południu.

Rozmawiałam z Aine przed chwila, ma jakieś problemy z wejściem na forum, więc przekazuję, że powinna być koło 14-15, z własną cienką kołderką bo śpiwora niet, z szampanem i chyba też składnikami sałatki. Tylko biletu jeszcze nie ma ;)

Harry_the_Cat - Śro 30 Gru, 2015 20:24

Bawcie sie dobrze, zapowiada sie super!

Dla przyjezdnych - dobrej podróży i oczekujemy relacji! :mrgreen:

trifle - Śro 30 Gru, 2015 20:36

Ok, to ja chleba tostowego nie kupuję.

Nabyłam dziś kostkę sera żółtego (taką 40dag). Mam też dwie puszki tuńczyka, wezmę - może być do tostów lub do sałatki?

Kupiłam butelkę cydru, wzięłam Lubelski, mam nadzieję, że to nie profanacja (był jeszcze marki Carrefour, to uznałam, że ten lepszy) :rumieniec:

Sernik się robi.

Ile nas będzie w sumie? Bo myślę, że ta kosteczka sera to mało będzie, ale nie wiem, ile dokupić :mysle:

Ja co do picia nie mam specjalnych życzeń - herbatkę każdą wciągnę, zielastą, zwykłą czarną, owocową. Soki też obojętnie, woda jest dla mnie też ok, nawet i kranówa :) Nie piję żadnych coli, spritów itp.

Straciłam rachubę, co kto przynosi, więc jakbym jeszcze mogła mieć misję jakąś to dajcie znak, proszę! :) Mogę dokupić ten ser żółty (jaki?) - tylko ja będę późno, wieczorem, celuję w 19-20, jeszcze jutro idę do pracy, więc zanim się ogarnę to jak nic będzie wieczór.

Agn, mam nadzieję, że podliczacie w ogóle wszelkie zakupy, zrobimy zrzutę :kwiatek:

I btw - czy serio było ze strojem swobodnym? Mogę wbić w bluzie? :rumieniec: I dżinsach (a być może nawet wezmę legginsy na zmianę)? :rumieniec: Nie wyskoczy żadna w pięknej kiecce i ja będę :zawstydzona2: ?

praedzio - Śro 30 Gru, 2015 20:53

Ja na pewno nie będę w żadnej sukni, tylko w zwykłych dżinsach. ;) Basiu, czy ja mam aktulny nr telefonu do Ciebie?
Szafran - Śro 30 Gru, 2015 21:08

Moja suknia to stylowe nowe dżinsy i wyjściowy T-shirt ze srebrnym połyskliwym napisem Star Wars:P.

Hihi, w staraniach zmielenia ciecierzycy idealnie na gładko chyba puściłam silniczek blendera z dymem:>. Na szczęście już jak hummus był gotowy. Zatem nie będzie aksamitnie gładki:P.

Miałam awokodo, więc zrobiłam też trochę guacamole. Goń się, blenderze, praską do ziemniaków:D

Anaru - Śro 30 Gru, 2015 21:21

Szafran napisał/a:
Goń się, blenderze, praską do ziemniaków:D

Haha, ja ostatnio jabłka pokroiłam na cząstki i przeciskałam przez wyciskacz do czosnku :lol:

Agn - Śro 30 Gru, 2015 21:39

Nieeeee!!! Powiedz Aine, by nie brala jedzenia! Jest go tyle, ze tefo nie przejemy :D

Trifle, to bylo na powaznie. Moze byc wrecz pizama party. Ma ci byc wygodnie. :)

Anaru - Śro 30 Gru, 2015 21:42

Ja idę normalnie w dżinsach, żadnych cudów :wink: .

Jak się nie przeje w Sylwestra to się poprawi w Nowy Rok :mrgreen:

trifle - Śro 30 Gru, 2015 22:09

No i doskonale, będą leginy w torbie :D

Rozumiem też, że prócz ciacha, kawałka sera i puszek tuńczyka, cydru nic więcej nie kupować, bo nie ma sensu, też sądzę, że zostanie :D

Ej, ej, a ile nas będzie?

Agn, Anaru, Barbarella, Praedzio, Szafran, ja, Aine, Loana? O kimś zapominam? :mysle:

Loana - Śro 30 Gru, 2015 22:29

Ej, a o której w sumie ta impreza sie zaczyna? Bo ja tak planuję być bliżej 20-21, mam nadzieję, że nie zjecie wszystkiego jeszcze :P
Kołocza nie będzie?? :( a ja nie jadłam tego jeszcze :( ((

Anaru - Śro 30 Gru, 2015 22:48

Postaramy się nie wszamać wszystkiego :mrgreen: . Trifle tez będzie nieco później i nie wiadomo o której Aine, bo jak sprawdziłam Polskiego Busa to biletów między 8 a 14:30 brak :? . No nic, ma się w Krakowie pytać w kasie, tam jest większy wybór, a jak się nie uda nic wcześniej to pojedzie tym późniejszym i byłaby tu pewnie koło 18:30.
trifle - Śro 30 Gru, 2015 22:52

Loano, sernik na pewno będzie wieczorem, bo przyjdzie ze mną, ha! :lol:

(mam szczerą nadzieję, że wyszedł :trzyma_kciuki: )