Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Hell on Wheels
Agn - Sob 27 Lip, 2013 22:19 Wedle tego zwiastuna - 10-ego. To i tak niedługo. asiek - Pią 20 Wrz, 2013 09:58 Whell on Wheels dostał trzeci sezon ??? A to mnie zaskoczyli...Admete - Pią 20 Wrz, 2013 10:50 Dostał, ale mnie się już nie chce tego serialu oglądać.Caitriona - Pią 20 Wrz, 2013 17:38 A ja oglądam, nie jest źle Caitriona - Nie 29 Wrz, 2013 21:59 Kurczę, został już tylko finał... A dzieje się, oj dzieje. W sumie wydaje mi się, że ta seria jest taka jakby spokojniejsza, choć cały czas coś spada na głowę Bohannona i cały czas coś się dzieje. Podoba mi się ta seria.Caitriona - Śro 09 Paź, 2013 19:39 Obejrzałam ostatni odcinek... No kurczę, średni był co najwyżej... Kilka rzeczy mi się nie podoba. Chciałabym żeby zrobili jeszcze jedną serię.Admete - Śro 09 Paź, 2013 19:49 A jak się skończyła ta seria?milenaj - Śro 09 Paź, 2013 19:59 Ja też poproszę o małe streszczenie.Caitriona - Śro 09 Paź, 2013 20:18
Spoiler:
Bohannon trafia w ręce mormonów. Chcą go powiesić, ma go sądzić nowy biskup, który jest Szwedem. Oczywiście nikt nie wierzy Cullenowi, że ten nie jest tym, za kogo się podaje. Ogólnie ratuje go fakt, że córka mormona (któremu Bohannon powiesił syna), a z którą C.B. spędził krótkie, acz namiętne chwile w stodole, jest w ciąży. Tak, C.B. zostanie tatą. Ponieważ dziewoi nikt nie chce, C.B. obiecuje się z nią ożenić i zostać w forcie mormonów, pod nadzorem Szweda.
W między czasie kolej dociera do miasta zgodnie z planem. Ponieważ C.B. jest nieobecny, zarząd nad koleją przechodzi w ręce Duranta.
Elam wyrusza na poszukiwanie C.B., niestety napotyka misia, z którym urządza sobie zapasy.
A na dodatek Mickey, który ma z ramienia Duranta startować w wyborach, zaczyna w sposób podejrzany spoglądać na kobiety.
Admete - Śro 09 Paź, 2013 20:33 Jakoś mi nie żal, że nie oglądałam Caitriona - Śro 09 Paź, 2013 20:45 A mnie się ta seria podobała. Tylko ten ostatni odcinek... Ogólnie uważam HoW za jeden z lepszych seriali, jakie miała okazję oglądać, a Cullen Bohannon już trafił na listę moich ulubionych bohaterów książkowych/filmowych Caitriona - Pią 21 Lis, 2014 17:45 jej, ale się smutno zrobiło w ostatnim odcinku... I Bohannon wygłosił na koniec taką kwestię, że szczęka opada. Został jeszcze jeden odcinek, a potem już tylko piąta, ostatnia seria.