To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Gra o tron (TV)

Aragonte - Nie 07 Sie, 2011 20:00

Ja go rozgrzeszam z tego całkowicie - wiesz, jak niesamowitym doświadczeniem musi być uczestniczenie w filmowej produkcji czegoś, co wcześniej się napisało? Ja tam sympatyzuję z Martinem i w pełni go rozumiem :)
asiek - Pon 08 Sie, 2011 18:57

O matko z ojcem, jaki ten Martin jest wkur%$#*&^%@*(*^%$#*(ący.... wrrrrr :frustracja: .... Dawno już tak nie klełam na autora... coraz mniej człowieka lubię. :bejsbol:
Przeszła mi ochota na oglądanie drugego sezon. :?

milenaj - Pon 08 Sie, 2011 19:35

A co się stało? :mrgreen:
Aragonte - Pon 08 Sie, 2011 20:03

Też mnie to zaciekawiło - Asiek, wrzuć w spoiler, takie wścibskie istoty jak ja sobie sprawdzą, o co chodzi, a reszta uniknie złego :mrgreen:
asiek - Pon 08 Sie, 2011 20:06

Spoiler:
Ehhhhh... wyrzyna wilcze stado bez opamiętania. Właśnie przeczytałam o Catelyn i Robbie. ... I do tego trzepnięta toporem Arya. :?

praedzio - Pon 08 Sie, 2011 20:08

Aaaa, to jest to, co sama przeczytałam na okładce którejś z dalszych części. No i później chodziłam z nosem na kwintę.
asiek - Pon 08 Sie, 2011 20:12

Jakiś czas temu też przecztałam na okładce i nie powiem zmartwiłam się, ale kiedy dzisiaj dotarłam do rzeczonego fragmentu, to ogarnęła mnie złość. Gdyby nie to, że siedziałam w kolejce do chirurga, to walnęłabym książką w ścianę. Gooopi, okrutny Martin, ot co ! :uzi: :cry2:
Aragonte - Pon 08 Sie, 2011 20:29

Hmm. A może po prostu takie ma założenie od samego początku? :roll:
Zbieram te Martiny, zbieram, ale w sumie jak tak sobie czytam Aśkowe wrażenia, to dojrzewam do myśli, że chyba spróbuję to czytać bez prawdziwego angażowania się i identyfikowania się z bohaterami... bo książkami rzucać nie lubię :-P

asiek - Pon 08 Sie, 2011 20:36

Od śmierci Neda też staram się czytać z dystansem, ale jak widać marnie mi idzie. :roll:

Aragonte napisał/a:
Hmm. A może po prostu takie ma założenie od samego początku?

Taaaa... ciekawe, kto mu zostanie na końcu sagi, chyba tylko kruki.

Fibula - Pon 08 Sie, 2011 21:18

asiek napisał/a:
Od śmierci Neda też staram się czytać z dystansem, ale jak widać marnie mi idzie. :roll:

Aragonte napisał/a:
Hmm. A może po prostu takie ma założenie od samego początku?

Taaaa... ciekawe, kto mu zostanie na końcu sagi, chyba tylko kruki. Obrazek

:rotfl: Miejmy nadzieję, że garstka lubianych dotrwa do końca.
Spoiler:
Liczę na spektakularny koniec Freyów i Boltona :trzyma_kciuki:

asiek - Wto 09 Sie, 2011 15:58

Uwaga możliwe spoilery !

Irytują mnie dwa wątki... Pierwszy - tusza Sama... Nieustannie czytam o jego fałdach, bodbrudkach i falującym brzuchu, a przecież chłopak przez kilka dobrych miesięcy otrzymywał ograniczone do minimum racje, a do tego sporo się ruszał... No, na Siedmiu ! Niech już Martin odejmie Samowi kilkanaście kilogramów. :roll: Jame wychudł, Stannis wychudł, Davos wychudł, aaale Saaaaam jakimś cudem ciągle jest gruby... ehhhh...
Drugi wątek, to milczenie Tywina w sprawie kazirodczego związku Cersei i Jamego... Tyriona goni za miłość do kurtyzan, gardzi bękartami, ale na córeczkę złego słowa nie powie. Tywin jest inteligentny i bystry, więc bez trudu potrafiłby skojarzyć fakty, które odkrył Ned... Ale i tu Martin uparcie trzyma się swojej konwencji. :mysle:
Dodam jeszcze, że nie przepadam za wątkiem Daenerys, jak dla mnie mogłoby go nie być.

Aragonte - Wto 09 Sie, 2011 16:11

Może ten bohater ma niedoczynność tarczycy :-P
asiek - Wto 09 Sie, 2011 16:23

:lol: :lol: Biedny Sam, łączę się z nim w cierpieniu. :wink:
Admete - Wto 09 Sie, 2011 17:13

Wątek Dany też mnie troszkę nudził.A Tyrion jeszcze dostanie swoją zemstę ;)
Fibula - Wto 09 Sie, 2011 20:28

A tu - jeśli wierzyć zapowiedziom - zapowiada się cały tom z Dany i Murem. Miejmy nadzieję, że Muru będzie więcej.
Sam w ostatnim tomie chyba jednak trochę chudnie. ;)

asiek - Wto 09 Sie, 2011 22:13

Fibula napisał/a:
Sam w ostatnim tomie chyba jednak trochę chudnie.

Oooo! Dzięki za dobre wieści. :-D Żal mi biedaka. :wink:

Fibula napisał/a:
A tu - jeśli wierzyć zapowiedziom - zapowiada się cały tom z Dany i Murem.

Dany i Mur ?! :shock: OMG ! Gdzie tę kobietę poniesie. :zalamka:

Admete - Wto 09 Sie, 2011 22:31

Mur jednak będzie bez Dany. Chyba chodzi o to, że będziemy mieć wątki Jona i Dany w jednym tomie.
Fibula - Wto 09 Sie, 2011 23:25

Tak, nieprecyzyjnie się wyraziłam - najnowszy tom ma opowiadać o smokach i Murze. Nie wykluczałabym jednak możliwości, że te wątki się zazębią - może Dany i/lub smoki będą wspierać Straż w walce z Innymi? Martwi mnie jednak perspektywa czekania na wieści, co dalej z bohaterami Uczty dla wron.
asiek - Śro 10 Sie, 2011 14:51

Zakupiłam Ucztę dla wron...skończę i potem zęby w ścianę :cry2: ... ehhh nie lubię czekania. :?
Admete - Śro 10 Sie, 2011 15:17

Nie będziesz czekać tak strasznie długo, bo chyba do zimy tylko.
asiek - Pią 12 Sie, 2011 19:42

Dla chętnych recenzja A Dance with Dragons... / możliwe spoilery/
http://katedra.nast.pl/ar...e-with-Dragons/

Jak widać optymizmu niewiele... Liczne cliffhangery nie zachęcają do lektury, w sytuacji gdy nie wiadomo, kiedy nastąpi ciąg dalszy. :roll:

Admete - Pią 12 Sie, 2011 20:27

Wiecie co mnie chyba ogólnie przeszła ochota na sagę Martina. Zbyt dawno czytałam tamte części.
asiek - Pią 12 Sie, 2011 23:30

Efekty specjalne w serialu GoT...
http://www.youtube.com/watch?v=xkptadiDABo

Rozczarowałam się Tyrionem...
Spoiler:
Sądziłam, że jest lepszy od swojej diabelskiej rodzinki. Liczyłam na błyskotliwą zemstę, a nie pospolity mord. :roll: Miałam go za lepszego gracza.

asiek - Sob 20 Sie, 2011 18:15

Czyta ktoś jeszcze sagę Martina, czy zostałam sama na polu bitwy ? :wink:

Śledzę komentarze dotyczące ostatniego tomu i generalnie ludzie narzekają, że za dużo tam o Dany. Jak widać nie tylko ja nie przepadam za tym wątkiem. :roll:

milenaj - Sob 20 Sie, 2011 18:19

Ja mam przeczytaną, ale chętnie przeczytam twoje wrażenia. :mrgreen: