Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Fantastyka - Gra o tron (TV)
Aragonte - Nie 07 Sie, 2011 20:00 Ja go rozgrzeszam z tego całkowicie - wiesz, jak niesamowitym doświadczeniem musi być uczestniczenie w filmowej produkcji czegoś, co wcześniej się napisało? Ja tam sympatyzuję z Martinem i w pełni go rozumiem asiek - Pon 08 Sie, 2011 18:57 O matko z ojcem, jaki ten Martin jest wkur%$#*&^%@*(*^%$#*(ący.... wrrrrr .... Dawno już tak nie klełam na autora... coraz mniej człowieka lubię.
Przeszła mi ochota na oglądanie drugego sezon. milenaj - Pon 08 Sie, 2011 19:35 A co się stało? Aragonte - Pon 08 Sie, 2011 20:03 Też mnie to zaciekawiło - Asiek, wrzuć w spoiler, takie wścibskie istoty jak ja sobie sprawdzą, o co chodzi, a reszta uniknie złego asiek - Pon 08 Sie, 2011 20:06
Spoiler:
Ehhhhh... wyrzyna wilcze stado bez opamiętania. Właśnie przeczytałam o Catelyn i Robbie. ... I do tego trzepnięta toporem Arya.
praedzio - Pon 08 Sie, 2011 20:08 Aaaa, to jest to, co sama przeczytałam na okładce którejś z dalszych części. No i później chodziłam z nosem na kwintę.asiek - Pon 08 Sie, 2011 20:12 Jakiś czas temu też przecztałam na okładce i nie powiem zmartwiłam się, ale kiedy dzisiaj dotarłam do rzeczonego fragmentu, to ogarnęła mnie złość. Gdyby nie to, że siedziałam w kolejce do chirurga, to walnęłabym książką w ścianę. Gooopi, okrutny Martin, ot co ! Aragonte - Pon 08 Sie, 2011 20:29 Hmm. A może po prostu takie ma założenie od samego początku?
Zbieram te Martiny, zbieram, ale w sumie jak tak sobie czytam Aśkowe wrażenia, to dojrzewam do myśli, że chyba spróbuję to czytać bez prawdziwego angażowania się i identyfikowania się z bohaterami... bo książkami rzucać nie lubię asiek - Pon 08 Sie, 2011 20:36 Od śmierci Neda też staram się czytać z dystansem, ale jak widać marnie mi idzie.
Aragonte napisał/a:
Hmm. A może po prostu takie ma założenie od samego początku?
Taaaa... ciekawe, kto mu zostanie na końcu sagi, chyba tylko kruki. Fibula - Pon 08 Sie, 2011 21:18
asiek napisał/a:
Od śmierci Neda też staram się czytać z dystansem, ale jak widać marnie mi idzie.
Aragonte napisał/a:
Hmm. A może po prostu takie ma założenie od samego początku?
Taaaa... ciekawe, kto mu zostanie na końcu sagi, chyba tylko kruki. Obrazek
Miejmy nadzieję, że garstka lubianych dotrwa do końca.
Irytują mnie dwa wątki... Pierwszy - tusza Sama... Nieustannie czytam o jego fałdach, bodbrudkach i falującym brzuchu, a przecież chłopak przez kilka dobrych miesięcy otrzymywał ograniczone do minimum racje, a do tego sporo się ruszał... No, na Siedmiu ! Niech już Martin odejmie Samowi kilkanaście kilogramów. Jame wychudł, Stannis wychudł, Davos wychudł, aaale Saaaaam jakimś cudem ciągle jest gruby... ehhhh...
Drugi wątek, to milczenie Tywina w sprawie kazirodczego związku Cersei i Jamego... Tyriona goni za miłość do kurtyzan, gardzi bękartami, ale na córeczkę złego słowa nie powie. Tywin jest inteligentny i bystry, więc bez trudu potrafiłby skojarzyć fakty, które odkrył Ned... Ale i tu Martin uparcie trzyma się swojej konwencji.
Dodam jeszcze, że nie przepadam za wątkiem Daenerys, jak dla mnie mogłoby go nie być.Aragonte - Wto 09 Sie, 2011 16:11 Może ten bohater ma niedoczynność tarczycy asiek - Wto 09 Sie, 2011 16:23 Biedny Sam, łączę się z nim w cierpieniu. Admete - Wto 09 Sie, 2011 17:13 Wątek Dany też mnie troszkę nudził.A Tyrion jeszcze dostanie swoją zemstę Fibula - Wto 09 Sie, 2011 20:28 A tu - jeśli wierzyć zapowiedziom - zapowiada się cały tom z Dany i Murem. Miejmy nadzieję, że Muru będzie więcej.
Sam w ostatnim tomie chyba jednak trochę chudnie. asiek - Wto 09 Sie, 2011 22:13
Fibula napisał/a:
Sam w ostatnim tomie chyba jednak trochę chudnie.
Oooo! Dzięki za dobre wieści. Żal mi biedaka.
Fibula napisał/a:
A tu - jeśli wierzyć zapowiedziom - zapowiada się cały tom z Dany i Murem.
Dany i Mur ?! OMG ! Gdzie tę kobietę poniesie. Admete - Wto 09 Sie, 2011 22:31 Mur jednak będzie bez Dany. Chyba chodzi o to, że będziemy mieć wątki Jona i Dany w jednym tomie.Fibula - Wto 09 Sie, 2011 23:25 Tak, nieprecyzyjnie się wyraziłam - najnowszy tom ma opowiadać o smokach i Murze. Nie wykluczałabym jednak możliwości, że te wątki się zazębią - może Dany i/lub smoki będą wspierać Straż w walce z Innymi? Martwi mnie jednak perspektywa czekania na wieści, co dalej z bohaterami Uczty dla wron.asiek - Śro 10 Sie, 2011 14:51 Zakupiłam Ucztę dla wron...skończę i potem zęby w ścianę ... ehhh nie lubię czekania. Admete - Śro 10 Sie, 2011 15:17 Nie będziesz czekać tak strasznie długo, bo chyba do zimy tylko.asiek - Pią 12 Sie, 2011 19:42 Dla chętnych recenzja A Dance with Dragons... / możliwe spoilery/
http://katedra.nast.pl/ar...e-with-Dragons/
Jak widać optymizmu niewiele... Liczne cliffhangery nie zachęcają do lektury, w sytuacji gdy nie wiadomo, kiedy nastąpi ciąg dalszy. Admete - Pią 12 Sie, 2011 20:27 Wiecie co mnie chyba ogólnie przeszła ochota na sagę Martina. Zbyt dawno czytałam tamte części.asiek - Pią 12 Sie, 2011 23:30 Efekty specjalne w serialu GoT...
http://www.youtube.com/watch?v=xkptadiDABo
Rozczarowałam się Tyrionem...
Spoiler:
Sądziłam, że jest lepszy od swojej diabelskiej rodzinki. Liczyłam na błyskotliwą zemstę, a nie pospolity mord. Miałam go za lepszego gracza.
asiek - Sob 20 Sie, 2011 18:15 Czyta ktoś jeszcze sagę Martina, czy zostałam sama na polu bitwy ?
Śledzę komentarze dotyczące ostatniego tomu i generalnie ludzie narzekają, że za dużo tam o Dany. Jak widać nie tylko ja nie przepadam za tym wątkiem. milenaj - Sob 20 Sie, 2011 18:19 Ja mam przeczytaną, ale chętnie przeczytam twoje wrażenia.