Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Fantastyka - Zmierzch, Nów i inne fazy ;)
Agn - Sob 02 Sie, 2008 19:42 Niom, jeśli chociaż część się pokrywa z prawdą, to Smeyer powinna zająć się pisaniem poradników "Jak do reszty skaszanić złą książkę? Poradnik użytkownika"
Tymczasem oglądam Blood Ties 01x07. O, Julian Sands! Proszę, proszę. Aragonte - Sob 02 Sie, 2008 19:50
Harry_the_Cat napisał/a:
Spadło mi całkowicie ciśnienie na posiadanie Breaking Dawn, jak poczytałam spoilery...
Jakie spoilery? Streścisz?
Ale, wiesz co... to się pewnie i tak nieźle sprzeda Agn - Sob 02 Sie, 2008 19:59 No ba! Tysiące spłakanych nastolatek sika po nogach z niecierpliwości, z wytęsknieniem czekając chwili, w której zaspokoją swą ciekawość i poznają odpowiedź na Wielkie Pytanie - czy Bella zostanie wampirzycą???
BT 01x07: No tak, mogłam się tego spodziewać. Jeśli pojawił się Julian Sands to tylko w roli jakiegoś popaprańca. Jeszcze tego brakowało...
Ed.: Ja się tak nie bawię! Co ten nawiedzony klecha chce zrobić z Henrym?!
Aczkolwiek jak znam emploi Sandsa pewnie skończy w jakiś wyjątkowo perfidny sposób. Harry_the_Cat - Sob 02 Sie, 2008 20:41
Aragonte napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
Spadło mi całkowicie ciśnienie na posiadanie Breaking Dawn, jak poczytałam spoilery...
Jakie spoilery? Streścisz?
Ale, wiesz co... to się pewnie i tak nieźle sprzeda
Spoiler:
Początek znam lepiej niż resztę, więc strzeszczenie nagle przyspieeszy....
Jest ślub, na ktorym pojawia się Jacob i na wieść o planowanym seksie człowieka z wampirem krzyczy ze zabije Edka. Bo on myslal, ze ją najpierw zmienią... no a wtedy to chyba juz nie byłaby to jego zdaniem Bella, więc spoks.
Podroz poślubna na Wyspie Esme w Brazylii. Jest seks - tzn nie opisany... ale jest. Potem edek ma wyrzuty sumienia a Bella ma siniaki. Ale namawia go w koncu jeszcze ze dwa razy.... i zachodzi w ciążę! Po tygodniu ma juz widoczny brzuch. Bo się okazuje, że to wampir z wampirem nie moze miec dzieci. Wampir + człowiek najwyraźniej tak. Zdaje się, że Carlise i Edek chcą usunąć ciążę, ale Bella prosi Rosalie o wsparcie.
Watacha chce zabić Belle na wieść o dziecku, ale Jacob staje się obrońcą. Dziecko tak w ogóle rozwija się z zawrotną prędkością. I zdaje się, że Bella pije krew bo dziecko tego potrzebuje... I to chyba pomysł Jacoba...
Anyways, środkowa część opisana jest z punktu widzenia Jacoba i on tam wyrasta na bohatera. Bella zostaje w koncu zmieniona po tym, jak po porodzie jest bliska śmierci. Rodzi dziewczynkę, którą nazywają Reneesme ( ) , zdrobnienie Nessie.
Ale najgorsze jest, że Jacobowi trafia sie to wpojenie całe... z kim???? NESSIE!!!!!!!!!
I dalej nie wiem, ale mamy szczęśliwe zakończenie, oczywiście. Rosalie chyba znika gdzieś po trasie i Alice z Jasperem chyba opuszczają rodzinę.
Aragonte - Sob 02 Sie, 2008 20:50
Harry_the_Cat napisał/a:
Spoiler:
Początek znam lepiej niż resztę, więc strzeszczenie nagle przyspieeszy....
Jest ślub, na ktorym pojawia się Jacob i na wieść o planowanym seksie człowieka z wampirem krzyczy ze zabije Edka. Bo on myslal, ze ją najpierw zmienią... no a wtedy to chyba juz nie byłaby to jego zdaniem Bella, więc spoks.
Podroz poślubna na Wyspie Esme w Brazylii. Jest seks - tzn nie opisany... ale jest. Potem edek ma wyrzuty sumienia a Bella ma siniaki. Ale namawia go w koncu jeszcze ze dwa razy.... i zachodzi w ciążę! Po tygodniu ma juz widoczny brzuch. Bo się okazuje, że to wampir z wampirem nie moze miec dzieci. Wampir + człowiek najwyraźniej tak. Zdaje się, że Carlise i Edek chcą usunąć ciążę, ale Bella prosi Rosalie o wsparcie.
Watacha chce zabić Belle na wieść o dziecku, ale Jacob staje się obrońcą. Dziecko tak w ogóle rozwija się z zawrotną prędkością. I zdaje się, że Bella pije krew bo dziecko tego potrzebuje... I to chyba pomysł Jacoba...
Anyways, środkowa część opisana jest z punktu widzenia Jacoba i on tam wyrasta na bohatera. Bella zostaje w koncu zmieniona po tym, jak po porodzie jest bliska śmierci. Rodzi dziewczynkę, którą nazywają Reneesme ( ) , zdrobnienie Nessie.
Ale najgorsze jest, że Jacobowi trafia sie to wpojenie całe... z kim???? NESSIE!!!!!!!!!
I dalej nie wiem, ale mamy szczęśliwe zakończenie, oczywiście. Rosalie chyba znika gdzieś po trasie i Alice z Jasperem chyba opuszczają rodzinę.
To mogę dalej spokojnie przyglądać się temu szaleństwu Agn - Sob 02 Sie, 2008 20:51 Przyszłam się wypłakać jak bardzo martwię się o Henry'ego, a w efekcie ryczę ze śmiechu, bo znowu przeczytałam spoilery do BD.
I ta cała Nessie... Czy tak się nie nazywał przypadkiem potwór z Loch Ness?! Aragonte - Sob 02 Sie, 2008 20:59
Agn napisał/a:
I ta cała Nessie... Czy tak się nie nazywał przypadkiem potwór z Loch Ness?!
Si Agn - Sob 02 Sie, 2008 21:01 Tak mi się właśnie wydawało... Harry_the_Cat - Sob 02 Sie, 2008 21:14 Przeczytam, jak Malmik mi pożyczy. Ale na pewno nie będę ściągać tego z Amazonu, jaki był pierwotny plan Agn - Sob 02 Sie, 2008 21:32 A tymczasem borem lasem...
http://www.edwardandbella...s.php?album=211
Trochę wkurza mnie wygląd tego wszystkiego - sztucznie podrasowani bohaterzy. Wyglądają, jakby byli namalowani w photoshopie (może i są). Nie mogli dać normalnych zdjęć? Rysowanek w sieci pełno...
No i ten nieszczęsny James wszędzie. A on się pojawia dopiero w drugiej części. Jakby tam conajmniej trójkąt był. Nie no, ja z wampirów to właśnie jego najbardziej lubię (wiem, dziwna jestem), ale jak raz obsadzenie akurat tego gościa z moją prywatną wizją się gryzie i nie bardzo mam ochotę oglądać go stale i wciąż.Harry_the_Cat - Nie 17 Sie, 2008 12:23
Wskakują w termin zwolniony przez Pottera Agn - Nie 17 Sie, 2008 12:29 Ciekawe, czemu. :]
Swoją szosą rozwala mnie duma wielbicieli, że ta książka zbiła siódmy tom Pottera z pantałyku. Jakby to był wyznacznik jej wartości. Oj, niektórzy to się jeszcze muszą spooooro nauczyć.
Najlepszy numer ze spadaniem...
A tak BTW to kniżka ma być z opóźnieniemCaitriona - Nie 17 Sie, 2008 19:41 Malmik! Witamy!
A komiks bosski Agn - Nie 17 Sie, 2008 20:07 Ha! Malmiś, też mi się to ze spadaniem najbardziej podobało! I wszystkie "Oh Bella"
Tymczasem oglądam Blood Ties 02x03 i zaraz skonam - Vicki ma dzień świstaka. Robi się coraz komiczniej. malmik - Czw 21 Sie, 2008 19:58 odebrałam mój egzemplarz Breaking Down (nawet w twardej okładce ) ale wyziewa z niego jeż więc się za niego wezmę w weekend Harry_the_Cat - Czw 21 Sie, 2008 20:36 Raportuj malmik - Czw 21 Sie, 2008 20:40 Hłe Hłe - może lepiej nie?