To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between

BeeMeR - Pią 16 Sty, 2009 00:04

praedzio napisał/a:
Ten gips jest prawdziwy
I tak to wygląda - że go naprawdę boli, bo asekuruje tą rękę jak tylko może, a ciężar pierwszego odcinka z gipsem i większość zadań przenieśli na Deana i blond pannę :mrgreen: - i dobrze :-P
Harry_the_Cat - Pią 16 Sty, 2009 00:17

Kilka fotek z 4.14 "Sex and Violence"

- moim zdaniem to jest ten "trzeci brat":

Bobby!

trifle - Pią 16 Sty, 2009 00:30

Ja już chcę nowy odcinek :-|
Caitriona - Pią 16 Sty, 2009 01:14

Harry_the_Cat napisał/a:
to jest ten "trzeci brat":

Od razu widać, ze nie jest to Winchester, za brzydki ;)

praedzio - Pią 16 Sty, 2009 07:28

Co oni robią z moim Samem?????? :wsciekla: :bejsbol: :uzi:

P.S. Poza tym Samuel, jak zwykle, wygląda bosssko! :serduszkate:

spin_girl - Pią 16 Sty, 2009 09:49

Caitriona napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
to jest ten "trzeci brat":

Od razu widać, ze nie jest to Winchester, za brzydki ;)

Dokładnie! :mrgreen:

spin_girl - Pią 16 Sty, 2009 09:52

BeeMeR napisał/a:
praedzio napisał/a:
Ten gips jest prawdziwy
I tak to wygląda - że go naprawdę boli, bo asekuruje tą rękę jak tylko może, a ciężar pierwszego odcinka z gipsem i większość zadań przenieśli na Deana i blond pannę :mrgreen: - i dobrze :-P

Ostatnio oglądałam powtórkę "Children Shouldn't Play With Dead Things" i mam wrażenie, że złamanie Jareda znalazło się nawet w odcinku. Jest taka scena, kiedy Sam biegnie po cmentarzu goniony przez zombie i upada. Potem widzimy Deana walczącego z zombie w grobie (jejq jak to głupio brzmi :wink: ) a w tle widać Sama turlającego się po ziemi z bólu i trzymającego się za rękę. :mysle:

praedzio - Pią 16 Sty, 2009 10:04

Tak. I nawet mówi później do Deana: Chyba złamałem sobie rękę.
spin_girl - Pią 16 Sty, 2009 10:22

praedzio napisał/a:
Tak. I nawet mówi później do Deana: Chyba złamałem sobie rękę.

Ten tekst to już może być scenariusz (żeby potem usprawiedliwić gips), ale to turlanie sie po trawie wygląda bardzo realistycznie.

BeeMeR - Pią 16 Sty, 2009 12:25

spin_girl napisał/a:
w tle widać Sama turlającego się po ziemi z bólu i trzymającego się za rękę. :mysle:
Dokładnie - i niewątpliwie celowo dodano dialog o uszkodzeniu ręki :)
Anaru - Pią 16 Sty, 2009 12:26

Znalazłam coś takiego na ten temat:

09/20 - Jared Padalecki showed up on set with his arm in a sling. He broke his wrist while doing a Supernatural stunt, and producers were subsequently forced to write it into the show. As a result, look for Sam to have a nasty run-in with a demon around Episode 5.
http://www.hollywoodnorth...?showtopic=3862

Tu jeszcze
http://www.tvsa.co.za/forum/showthread.php?t=8771

spin_girl - Pią 16 Sty, 2009 12:30

Anaru napisał/a:
As a result, look for Sam to have a nasty run-in with a demon around Episode 5.

Ale ten odcinek z turlaniem to numer 4 :mysle:

Anaru - Pią 16 Sty, 2009 12:33

Tak, czwarty, z zombicą pt "Children shouldn't play with dead things"
BeeMeR - Pią 16 Sty, 2009 12:33

chyba sobie powtórzę scenę turlania :mysle:
albo dla pewności ;) - cały odcinek :mrgreen:

spin_girl - Pią 16 Sty, 2009 12:58

BeeMeR napisał/a:
chyba sobie powtórzę scenę turlania :mysle:
albo dla pewności ;) - cały odcinek :mrgreen:

bardzo słusznie :mrgreen:
Ja sobie wczoraj powtarzałam "Mystery Spot"- ten odcinek jest u mnie w czołówce jeśli chodzi o całość SPN.
Z innej beczki: w ramach badań nad rozwojem kariery aktorskiej Jensena Acklesa zaczęłam oglądać 4 sezon Smallville :wink: Kiedyś to nawet lubiłam i oglądałam, obecnie (po porównaniach z SPN, które nasuwają się ze wzgledu na gatunek) jestem nieco rozczarowana. Smallville jest jednak dla nastolatków. Wszystko jednak wynagradza piękny jak zawsze Jensen. :serduszkate:
Oficjalnie moja ulubiona para od wczoraj :

Uwielbiam Kristin Kreuk, jest po prostu śliczna.
Co mnie bawi to fakt, że oni tam udają nastolatków. Jensen akurat w tym serialu na nastolatka nie wygląda....

Anaru - Pią 16 Sty, 2009 13:07

spin_girl napisał/a:
Z innej beczki: w ramach badań nad rozwojem kariery aktorskiej Jensena Acklesa zaczęłam oglądać 4 sezon Smallville :wink: Kiedyś to nawet lubiłam i oglądałam, obecnie (po porównaniach z SPN, które nasuwają się ze wzgledu na gatunek) jestem nieco rozczarowana. Smallville jest jednak dla nastolatków. Wszystko jednak wynagradza piękny jak zawsze Jensen. :serduszkate:

Ooo! Kiedyś to oglądałam, z przyjemnością zresztą :mrgreen:
Oczywiście wtedy nie miałam zielonego pojęcia, że ktoś taki, jak Jensen Ackles w ogóle istnieje... ;)

praedzio - Pią 16 Sty, 2009 13:14

To ciekawe, co byście powiedziały na Dark Angel... :rotfl:

Anaru - Pią 16 Sty, 2009 13:27

praedzio napisał/a:
To ciekawe, co byście powiedziały na Dark Angel... :rotfl:

Uhm? A co? Podejrzany był tam jakiś? :mysle:

praedzio - Pią 16 Sty, 2009 13:58

Właściwie to nie. ;) Tylko, że to był serial zdecydowanie dla nastolatków. Co mi zresztą nie przeszkadzało go oglądać, jak leciał w TV. :P
Harry_the_Cat - Pią 16 Sty, 2009 18:55

Ja tam lubię Dark Angel. Alec jest fajowy.
praedzio - Pią 16 Sty, 2009 19:14

No, właśnie - gdzie ja posiałam swój DA? :mysle: Pociągnęłabym dalej ten drugi sezon, bo w pewnym momencie się na niego obraziłam. ;)

No, dobra - nieważne. Łapska mi swędzą, żeby poczytać komentarze odnośnie najnowszego odcinka SPN na supernatural.com.pl, ale nie... TWARDA będę!! :lol:

Admete - Pią 16 Sty, 2009 20:00

My juz obejrzałyśmy. Za dużo na razie nie napiszę, bo nie mam czasu. W środku spoilery, więc nie czytajcie przed obejrzeniem.

Spoiler:
Kolejny odcinek deanocentryczny. Bardzo dobre momenty braterskie na początku i na końcu i jedno zabawne zdanie wykonaniu Deana - to w dziurze ;-) "Żeby tylko nic nie złapało mnie za nogi". Sama historia taka sobie. Mam jedno zdecydowane zastrzeżenie - dzieciaki żyjące w ten sposób jak dziewczyna z odcinka nie umiałyby pisać. Fakt potwierdzony badaniami tzw. dzikich dzieci. To ogólnie spoiler duży jest ;-) Smutno mi z powodu Deana. Ma chłopak takie straszne wyrzuty sumienia...Na dodatek za pierwszym razem nie powiedział Samowi CAŁEJ prawdy...

Harry_the_Cat - Pią 16 Sty, 2009 22:18

Admete napisał/a:
My juz obejrzałyśmy. Za dużo na razie nie napiszę, bo nie mam czasu. W środku spoilery, więc nie czytajcie przed obejrzeniem.

Spoiler:
Kolejny odcinek deanocentryczny. Bardzo dobre momenty braterskie na początku i na końcu i jedno zabawne zdanie w ykonaniu Deana - to w dziurze ;-) "Żeby tylko nic nie złapało mnie za nogi". Sama historia taka sobie. Mam jedno zdecydowane zastrzeżenie - dzieciaki żyjące w ten sposób jak dziewczyna z odcinka nie umiałyby pisać. Fakt potwierdzony abdaniami tzw. dzikich dzieci. To ogólnie spoiler duży jest ;-) Smutno mi z powodu Deana. Ma chłopak takie straszne wyrzuty sumienia...Na dodatek za pierwszym razem nie powiedział Samowi CAŁEJ prawdy...

To ja też napiszę. Ale ogólnie niedużo.

Spoiler:
Jeden z najsłabszych odcinków całego serialu IMHO. Nie było specjalnie napięcia, momentami dłużyzny, mało spnowskiego humoru. Aktorsko goście też cienko. I na razie nie kupuję tej historii Deana. Tzn, wiem, że nie kłamał, ale nie pasuje mi to do całości.

Admete - Pią 16 Sty, 2009 22:38

To ja jeszcze dodam:

Spoiler:
Mam podobne odczucia. Mało napięcia. Wszystko zbyt pospieszne. Znalazłam jednak kilka ładnych, zatroskanych spojrzeń Sama.

praedzio - Pią 16 Sty, 2009 23:11

Właśnie skończyłam oglądać najnowszy odcinek.
Spoiler:
Faktycznie, przybrakło mi Supernaturalnego humoru - no chyba że liczyć za takowy walnięcie się Sama na tylne siedzenie Impali w celu zażycia drzemki, powodujące potężne zakolebanie się tąż Impalą. :mrgreen: Ewentualnie stwierdzenie Deana: Ach, ci ludzie!
Taki trochę odcinek prowadzący donikąd, ale - pomna tego, że każdy odcinek SPN zyskuje przy powtórnym obejrzeniu - nie skreślam go definitywnie. Tak w ogóle to tęsknię za Bobbym. :(