Aktorzy - Ben Barnes
Gunia - Sob 13 Wrz, 2008 20:35
| Agn napisał/a: | | May the Force be with you, Gunia! Moja ti... *rzuca się by utulić* Ale powiedz, że ci się podoba, cooo? Pooowiedz, prooooszę!!! *kontynuuje namolne błaganie* |
Czy gdyby mi się nie podobało, to bym się tym zainteresowała? Wiesz, że ja nie lubię cierpieć dla poprawności politycznej. A teraz siedzę na 30 stronach o SW na raz i rozwiązuję moje ulubione fan-psychotesty.
To jest super! Jak wymiatają tymi mieczami świetlnymi to ja tylko piszczę z uciechy. Uwielbiam walki na ekranie, ale tylko takie rycerskie.
Słowem - wpadłam. A to wszystko dlatego, że musiałam sobie zrobić przerwę od lektury i akurat trafiłam na powtórkę dwójki w TV. (Od 5 godzin przeczytałam jeden akapit lektury. ^^)
| Agn napisał/a: | | A ten uroczy uśmiech na 0:29??? Widziałaś? |
Baaa... Nawet Jedi musieli zaczekać, aż obejrzę ten trailer odpowiednią ilość razy. Podoba mi się jeszcze szalenia ta jego mina z samej końcówki klipu.
Agn - Sob 13 Wrz, 2008 21:24
*stara się nie myśleć o Benie w roli Jedi*
| Gunia napisał/a: | Czy gdyby mi się nie podobało, to bym się tym zainteresowała? |
Znam ludzi, którzy się interesują, bo wypada albo by się wyżywać na fanach. Chociaż w sumie mi na kogoś takiego nie "wyglądasz"... Zresztą są też tacy, którzy po prostu chcą wiedzieć, czym się ludzie tak zachwycają i oglądają z ciekawości.
*twardo NIE myśli o Benie-Jedi*
| Gunia napisał/a: | | A teraz siedzę na 30 stronach o SW na raz i rozwiązuję moje ulubione fan-psychotesty. |
Jak mi kiedyś wyszło, że jestem Sithem to się prawie rozbeczałam z żałości, dlatego psychotestów z SW unikam jak ognia.
*i nawet jej przez myśl nie przemknie Ben-Jedi*
| Gunia napisał/a: | To jest super! Jak wymiatają tymi mieczami świetlnymi to ja tylko piszczę z uciechy. |
Hehehe. Pomyśl - kijami tam tak naprawdę wywijają. A z ciekawości spytam - lecisz chronologicznie czy w kolejności powstawania?
*Ben-Jedi, Ben-Jedi, BEN-JEDI!!!*
| Gunia napisał/a: | | Uwielbiam walki na ekranie, ale tylko takie rycerskie. |
Czuj się usprawiedliwiona - Jedi to rycerze.
| Gunia napisał/a: | Słowem - wpadłam. A to wszystko dlatego, że musiałam sobie zrobić przerwę od lektury i akurat trafiłam na powtórkę dwójki w TV. (Od 5 godzin przeczytałam jeden akapit lektury. ^^) |
A cóż to za lektura?
*Jeeeedi... Ben*
| Gunia napisał/a: | Baaa... Nawet Jedi musieli zaczekać, aż obejrzę ten trailer odpowiednią ilość razy. Podoba mi się jeszcze szalenia ta jego mina z samej końcówki klipu. |
A konkretnie która? Bo na samej końcówce to on tam w tle dosyć rozmazany jest...
Admete - Sob 13 Wrz, 2008 21:56
Nie wiedziałam, że tam gra Colin I nie tylko on. Gunia zostałaś fanką SW? Jak miło. Uwielbiam starą trylogię. Te nowsze części oglądam głównie dla młodszej wersji Kenobiego Muszę sobie w końcu sprawić kolekcję SW.
Ha i znalazłam nowy serial z gatunku fantastyki. Napiszę w odpowiednim wątku.
Agn - Sob 13 Wrz, 2008 22:04
Napisz. A ja tymczasem znalazłam fotki ze znanej nam sesji, których wcześniej jakoś nie dane mi było zobaczyć.
Gunia - Sob 13 Wrz, 2008 22:49
| Agn napisał/a: | Gunia napisał/a:
Czy gdyby mi się nie podobało, to bym się tym zainteresowała?
Znam ludzi, którzy się interesują, bo wypada albo by się wyżywać na fanach. Chociaż w sumie mi na kogoś takiego nie "wyglądasz"... Zresztą są też tacy, którzy po prostu chcą wiedzieć, czym się ludzie tak zachwycają i oglądają z ciekawości. |
No ja w sumie zainspirowana byłam ciekawością, co w tym takiego jest, bo ogólnie nie przepadam za stylem sf, ale im dalej w las, tym bardziej się w czuwam w Moc.
| Agn napisał/a: | | Jak mi kiedyś wyszło, że jestem Sithem to się prawie rozbeczałam z żałości, dlatego psychotestów z SW unikam jak ognia. |
Mi wyszło najwięcej Lei, a na drugim miejscu Yoda. Potem dłuuugo nic i remis Luca i Obiego.
| Agn napisał/a: | | Hehehe. Pomyśl - kijami tam tak naprawdę wywijają. |
To i tak jest bosko, zwłaszcza w scenach heroicznej walki.
| Agn napisał/a: | | A z ciekawości spytam - lecisz chronologicznie czy w kolejności powstawania? |
Myślę, że obejrzę w kolejności powstawania. Łapię się już mniej więcej w fabule, więc raczej zrozumiem, a tak chyba lepiej się będzie wczuć w klimat. A ja ty byś mi poleciła?
| Cytat: | Czuj się usprawiedliwiona - Jedi to rycerze. |
Toż właśnie wiem.
| Cytat: | | A cóż to za lektura? |
"Mitologia" Parandowskiego, więc nie najgorzej, bo uwielbiam tę książkę od lat, ale co poradzę na to, że dziś ruszyłaby mnie tylko wtedy, gdyby gigantomachia odbyła się na miecze świetlne.
| Agn napisał/a: | | A konkretnie która? Bo na samej końcówce to on tam w tle dosyć rozmazany jest... |
W tym ujęciu, gdzie siedzi z ręką opartą na sąsiednim krześle, a jego brwi znajdują się niebezpiecznie wysoko.
| Agn napisał/a: | | *Jeeeedi... Ben* |
Przestań, Agn! W tych szatach to nawet jaszczurowaci kosmici wyglądają atrakcyjnie , a Ben? Z stosowną bronią?
A tych fotek też nie widziałam. Skąd je wzięłaś?
No i - dwa kolejne zegarki!
Agn - Nie 14 Wrz, 2008 10:33
Kończąc offtop...
| Gunia napisał/a: | nie przepadam za stylem sf, ale im dalej w las, tym bardziej się w czuwam w Moc. |
Wiesz, problem w tym, że SW ciężko zaklasyfikować jako sf. Dużo osób to robi, bo akcja dzieje się w kosmosie. Owszem, fiction to tam od groma i ciut-ciut, ale science? Nie zauważyłam.
| Gunia napisał/a: | | A ja ty byś mi poleciła? |
Zapewne najfajniej by było obejrzeć chronologicznie. Nie znając (TEORETYCZNIE!!!) zakończenia sagi inaczej się wszystko odbiera. Ale twój wybór.
| Gunia napisał/a: | W tym ujęciu, gdzie siedzi z ręką opartą na sąsiednim krześle, a jego brwi znajdują się niebezpiecznie wysoko. |
A, to tam gdzie jest rozmazany.
| Gunia napisał/a: | Przestań, Agn! W tych szatach to nawet jaszczurowaci kosmici wyglądają atrakcyjnie , a Ben? Z stosowną bronią? |
Zupełnie nie wiem czemu po takich fantazjach całą noc śnił mi się Jonathan Rhys-Meyers wypisujący świńskie wiersze na ścianach... Gdzieś musiałam popełnić błąd.
| Gunia napisał/a: | | A tych fotek też nie widziałam. Skąd je wzięłaś? |
Kochana, nie samym bbonline fan żyje. Równie piękna galeria jest tutaj: http://benbarnesfan.com/gallery/
| Gunia napisał/a: | No i - dwa kolejne zegarki! |
No, ale ten na fotce w dżinsach jest świetny. Muszę się za takim rozejrzeć...
PS Było? http://pl.youtube.com/wat...feature=related
Mnie się szczególnie pierwsze podoba. Cudne!
PPS W drugim filmiku zapodanym przez Gunię Ben jest straszliwie zestresowany. Biedak się stara być poprawny. Jeszcze się musi przyzwyczaić...
Gunia - Nie 14 Wrz, 2008 14:20
| Agn napisał/a: | Kończąc offtop...
Wiesz, problem w tym, że SW ciężko zaklasyfikować jako sf. |
Pół biedy ten kosmos, ale te roboty, klony etc. I niektóre teksty jak o tych nieszczęsnych przysłowiowych dla mnie endoplazmatycznych jądrach atomu, od których włos mi się na głowie jeży. A jednak im bliżej się temu przyglądam, tym więcej tam dostrzegam motywów z klasycznego fantasy i to mnie przekonuje.
[Kończąc offtop. ]
| Agn napisał/a: | Gunia napisał/a:
A tych fotek też nie widziałam. Skąd je wzięłaś?
Kochana, nie samym bbonline fan żyje |
Wiem coś o tym, w końcu mam 29 skrótów do stron z nim, w tym bbf. Przegapiłam.
| Agn napisał/a: | No, ale ten na fotce w dżinsach jest świetny. Muszę się za takim rozejrzeć... |
Też mi się bardzo podoba. Lubię takie klasyczne modele.
Podoba mi się to 0:29-0:30, w 1:12-1:14 ma świetną minę. 1:22-1:27 wskazuje na imponującą historię pasiastej koszuli. Roześmiana fotka z Edynburga też jest urocza, no i po niej mój avatarkowy uśmiech. 2:08 - ten zbity szczeniaczek. (Obejrzałaś w końcu BTB, Thin?)
EDIT:
Tego chyba też jeszcze nie było?
Admete - Nie 14 Wrz, 2008 15:18
SW ma wiele wspólnego z mitami i archetypami
Agn - Nie 14 Wrz, 2008 19:09
Szczególnie campbellańskim.
Aż sobie zarzuciłam ROTS (znowu! Znowu wstrzymałam oddech przy masce!!! Oraz zbeczałam się na amen...), potem z rozpędu ANH i zaczęłam TISB (ale tylko pierwsze 20 min., żeby znów usłyszeć The imperial march ).
| Gunia napisał/a: | | Obejrzałaś w końcu BTB, Thin? |
Nie. Stwierdziłam, że uzbieram sobie pieniążki, sprowadzę filmik z zagramanicy i podziwiać będę Bena w należytej rozdzielczości/jakości (bo jakość tubisia to... to jakość tubisia). Nie mówię, że jest mi łatwo! Pokusa straszliwa i jeszcze trochę pocierpię i się być może złamię. Ale skoro chciałam być Jedi, to nie mogę wybierać łatwych ścieżek, prawda?
| Gunia napisał/a: | EDIT:
Tego chyba też jeszcze nie było? |
Chyba nie. Nie byłam pewna, ale nie przypominam sobie tego zdjęcia. A cudne jest... Kurczę, dobrze mu z takimi okularami. Sama chciałam kiedyś takie nosić, ale po pierwszym przymierzeniu "chcenie" mi przeszło - wyglądałam jak wystraszona mucha. Nie na moją twarz takie okularki. Esz...
Aragonte - Nie 14 Wrz, 2008 19:37
| Admete napisał/a: | SW ma wiele wspólnego z mitami i archetypami |
Święta prawda, a ten offtop by świetnie pasował do zupełnie innego wątku
Guniu, może się tam ujawnisz ze swymi nowymi starwarsowymi inklinacjami?
Agn - Nie 14 Wrz, 2008 19:40
Założyłam specjalny wątek ku czci SW, tak więc offtopu już nie będzie.
Gunia - Nie 14 Wrz, 2008 19:45
| Aragonte napisał/a: | Święta prawda, a ten offtop by świetnie pasował do zupełnie innego wątku
Guniu, może się tam ujawnisz ze swymi nowymi starwarsowymi inklinacjami? |
Tak jest!
Agn - Nie 14 Wrz, 2008 20:41
Ażeby zaniechać już offtopu wklejam fotkę na temat - Ben udzielający wywiadu.
Kurczę, on nawet w trakcie mówienia ładnie na zdjęciach wychodzi.
Guniuuu... *rozgrzebuje stopą ziemię i wpatruje się w powstający dołek* A może podmieniłabyś nieco tytuł tematu? W końcu Ben to już nie tylko Caspian. Niedługo będzie Dorianem i Johnem...
Aragonte - Nie 14 Wrz, 2008 20:52
| Gunia napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Święta prawda, a ten offtop by świetnie pasował do zupełnie innego wątku
Guniu, może się tam ujawnisz ze swymi nowymi starwarsowymi inklinacjami? |
Tak jest! |
Tiaaa, wyszłam na najokropniejszą miotłę na tym forum
Gunia - Pon 15 Wrz, 2008 20:10
| Aragonte napisał/a: | Tiaaa, wyszłam na najokropniejszą miotłę na tym forum |
Raczej na głos rozsądku.
| Agn napisał/a: | | Guniuuu... *rozgrzebuje stopą ziemię i wpatruje się w powstający dołek* A może podmieniłabyś nieco tytuł tematu? W końcu Ben to już nie tylko Caspian. Niedługo będzie Dorianem i Johnem... |
Zrobione. Może być, czy zmienić?
| Agn napisał/a: | | Kurczę, on nawet w trakcie mówienia ładnie na zdjęciach wychodzi. |
No nie? Naliczyłam trzy - słownie: trzy zdjęcia, gdzie wyszedł naprawdę nieładnie. Ma chyba taki dar, że raz wychodzi bosko, raz trochę słabiej, ale prawie nigdy nie zupełnie brzydko. A to zdjęcie znam i bardzo lubię. Długi czas gościła u mnie taka tapeta:
.
Teraz zastąpiła ją ta:
.
Agn - Pon 15 Wrz, 2008 20:43
Aż trzy zdjęcia?! Coś się ten diabeł nie wywiązuje z umowy zawartej w cyrografie...
W kwestii tematu - oczywiście, że może być. Ba! Nawet bardzo może być. Właśnie o to mi chodziło. Dzięki.
Gunia - Pon 15 Wrz, 2008 20:45
| Agn napisał/a: | | Aż trzy zdjęcia?! Coś się ten diabeł nie wywiązuje z umowy zawartej w cyrografie... |
O ile się nie mylę, to na tych zdjęciach przyłapali go na wygrzebywaniu rzęsy z oka, może tego zapomniał objąć cyrografem.
Agn - Pon 15 Wrz, 2008 20:59
Ach, te zdjęcia. No fakt, za pięknie to tam nie wyszedł. Ale mam teorię, że to zostało zrobione specjalnie - żeby nie wzbudzać podejrzeń.
Gunia - Pon 15 Wrz, 2008 21:01
| Agn napisał/a: | Ach, te zdjęcia. No fakt, za pięknie to tam nie wyszedł. Ale mam teorię, że to zostało zrobione specjalnie - żeby nie wzbudzać podejrzeń. |
No nie? Bo kto normalny wygrzebuje rzęsę na red carpecie? Z definicji ciężko to robić z mądrą miną.
A miałaś jakieś inne kandydatury?
Agn - Wto 16 Wrz, 2008 21:52
Nie, nie mogłam sobie niczego brzydkiego przypomnieć. Gunia, leć na bbonline! Jezusie nazareński, ale wysyp!!!
Dorian Gray:
I większe wersje "łóżkowych" oraz...
[img=http://img254.images...c002rp5.th.jpg]
Gunia - Śro 17 Wrz, 2008 15:21
Dziś zajrzałam i właśnie miałam wrzucać. Ten artykuł też świetny (fotka bardzo klimatyczna), tylko z tym "nobody notice" to bym się spierała.
Agn - Nie 21 Wrz, 2008 09:44
Wiesz co? A ja bym nie polemizowała. Tłum jest przed frontem i się drze, a nikogo na tyłach... więc się chłopak wymyka bez wrzeszczącego tłumu za sobą.
Fajnie się wypowiedział o tym, że się zmienił i że nie lubi, gdy się go ocenia na podstawie jego wyborów (coś w tym stylu). Ma w sumie rację - jeśli się coś uda, to "oooch, to był dobry wybór", a jeżeli on w coś wierzy, ale ludziom się nie podoba to od razu "po diabła się w to pakowałeś?" Niestety, ale on nie ma luksusu wglądu w przyszłość, gdzie mógłby sprawdzić, czy coś się uda, czy np. w połowie realizacji scenarzysta pozmienia wszystko i totalnie spapra sprawę. Kiedyś coś takiego czytałam o Jennifer Connelly - przeczytała scenariusz i przyjęła rolę, bardzo jej się podobało, ale im dalej w realizacji, tym więcej pozmieniali i to już nie było to, co miało być. Uwięziona kontraktem nie mogła odejść i ma na swoim koncie film, w który kompletnie nie wierzy. To się zdarza.
No i nie mogę się oprzeć! Takie duże te fotki...
Ben w łóżku (i w butach, no ale trudno):

I zegarkownia...

Zastanawiam się nad dwiema rzeczami - czy on tutaj ma podkrążone oczy czy mi się zdaje. I czy ten facet dysponuje źrenicami?!
Gunia - Nie 21 Wrz, 2008 15:18
| Agn napisał/a: | | Wiesz co? A ja bym nie polemizowała. Tłum jest przed frontem i się drze, a nikogo na tyłach... więc się chłopak wymyka bez wrzeszczącego tłumu za sobą. |
Chodzi mi jedynie o to, że on mówi, że pewnego dnia nikt nie będzie go pamiętał, przynajmniej ja tak to zrozumiałam i z tym właśnie się spieram.
| Agn napisał/a: | | Niestety, ale on nie ma luksusu wglądu w przyszłość, gdzie mógłby sprawdzić, czy coś się uda, czy np. w połowie realizacji scenarzysta pozmienia wszystko i totalnie spapra sprawę. Kiedyś coś takiego czytałam o Jennifer Connelly - przeczytała scenariusz i przyjęła rolę, bardzo jej się podobało, ale im dalej w realizacji, tym więcej pozmieniali i to już nie było to, co miało być. Uwięziona kontraktem nie mogła odejść i ma na swoim koncie film, w który kompletnie nie wierzy. To się zdarza. |
<wali głową w ścianę usiłując pozbyć się supernaturalnych skojarzeń>
| Agn napisał/a: | | Zastanawiam się nad dwiema rzeczami - czy on tutaj ma podkrążone oczy czy mi się zdaje. I czy ten facet dysponuje źrenicami?! |
Tzn.?
Agn - Nie 21 Wrz, 2008 15:46
Tzn. że ma oczy tak ciemne, że źrenice mu się nie odznaczają...
Jakie spn-owe skojarzenia?
Gunia - Nie 21 Wrz, 2008 15:49
| Agn napisał/a: | | Tzn. że ma oczy tak ciemne, że źrenice mu się nie odznaczają... |
Faktycznie, znam takich ludzi, ostatnio nawet zaczęłam się ich bać.
| Agn napisał/a: | | Jakie spn-owe skojarzenia? |
Ten odcinek o przeklętym planie w Hollywood.
|
|
|