Muzyka - Nasze małe muzyczne historie
trifle - Pon 14 Mar, 2011 14:06
Miałam to samo pisać Znam po opisie, słuchać nie muszę
Agn - Pon 28 Mar, 2011 20:52
No to jeszcze dorzucim do pieca - za młodu uwielbiałam tę piosenkę.
Belinda Carlisle - La Luna
Aragonte - Sob 23 Lip, 2011 20:34
Odgrzebuję wspomnienia
Długo nie pamiętałam, kto to śpiewał, więc miałam kłopot ze znalezieniem utworu, aż dzisiaj się odnalazł
The Stranglers - Always The Sun:
http://www.youtube.com/watch?v=cy9-epdDw9E
A to pamiętacie?
Billy Idol - White Wedding:
http://www.youtube.com/watch?v=tgFh4RHgn0A
Admete - Sob 23 Lip, 2011 21:07
The Stranglers oczywiście pamiętam. Natomiast piosenki Billy'ego Idola ani trochę
praedzio - Sob 23 Lip, 2011 21:11
Pamiętam jedno i drugie.
Agn - Nie 24 Lip, 2011 19:39
Wiecie, 8 godzin w samochodzie okazuje się świetną okazją, to posłuchania piosenek z, powiedzmy, "dzieciństwa". Znowu mnie się przypomniały te dobre czasy, gdy słuchałam Bon Joviego. No to znowu będę truła, hehehe.
You give love a bad name: http://www.youtube.com/wa...POeOxQQ&ob=av2e
Livin' on a prayer: http://www.youtube.com/wa...&feature=relmfu
I dla tych, którzy oglądali SPN - Wanted dead or alive: http://www.youtube.com/wa...feature=related
*sigh* Piękne czasy...
Admete - Nie 24 Lip, 2011 19:40
A żebyś wiedziała, z epiękne. Miałam nawet płytę winylową z jakąś ich płytą. Chyba pierwszą...
Agn - Nie 24 Lip, 2011 19:41
WINYLOWĄ?! Wow!!!
Swoją szosą Bon Jovi z okazji któregośtam lecia działalności zremasterował chyba z 5 starych płyt.
Caitriona - Nie 24 Lip, 2011 19:41
Kiedyś znałam cały tekst Always na pamięć... Dobre czasy...
Admete - Nie 24 Lip, 2011 20:10
To były lata 80, innych płyt nie robili wtedy w Polsce
Agn - Nie 24 Lip, 2011 20:20
Fakt, wiem, ale... winyl... *wzdycha* Ja to na kasetach leciałam, bo z winylem to nic bym nie mogła zrobić, chyba że tackę pod kawę.
Admete - Pon 25 Lip, 2011 08:36
Myśmy mieli dużo płyt. Niestety brat zabrał po wyprowadzce i poginęły. Zostało tylko kilka mniej ważnych...Leżą w piwnicy.
Deanariell - Wto 26 Lip, 2011 01:47
A my swoje oddaliśmy jednemu znajomemu, bo stwierdziliśmy, że u nas jedynie leżą i się kurzą... Teraz żałujemy tej pochopnej decyzji.
Agn - Wto 26 Lip, 2011 09:24
Błąd! Poważny, poważny błąd!
Lecimy dalej z Bon Jovim - Bed of roses: http://www.youtube.com/wa...0Wg9R7Q&ob=av2e
Hortensja - Wto 26 Lip, 2011 10:10
| Agn napisał/a: | | Lecimy dalej z Bon Jovim - Bed of roses |
Moja ulubiona Zawsze mialam do nich slabosc.
A moi rodzice maja chyba z tysiac winyli, a moze i wiecej. Ja sie wychowalam przy adapterze praktycznie. Ech, to byly czasy...
Yvain - Wto 26 Lip, 2011 19:43
Takie starocia to dobre na stres
Calipso - Pią 29 Lip, 2011 01:07
| Agn napisał/a: | | Lecimy dalej z Bon Jovim - Bed of roses |
W domu jest nagranie video na którym śpiewam te piosenkę Co lepsze widziało je całkiem spore grono osób
Anonymous - Pią 29 Lip, 2011 01:59
Ja mam kilkadziesiat winyli po wujku. To byl taki ukochany wujek, przyjaciel taty, ktory co sobota pojawial sie w naszym domu. W zasadzie byl czlonkiem rodziny.
Wieki temu pozyczyl te winyle mojemu bratu, przy porzadkach opieka nad nimi spadla na mnie. Jeszcze poltora roku temu umawialam sie z wujkiem, ze mu podwioze, zeby nie musial dzwigac. Nie zdazylam - jakos tydzien pozniej zmarl nagle. Do tej pory nie moge o nim myslec bez mokrych oczu.
Dzis nie moge tych plyt oddac jego synowi - chociaz powinnam. Nie potrafie. Naprawde nie potrafie...
Deanariell - Nie 31 Lip, 2011 10:30
| AineNiRigani napisał/a: | | Dzis nie moge tych plyt oddac jego synowi - chociaz powinnam. Nie potrafie. Naprawde nie potrafie... |
A ten syn w ogóle chciałby je dostać? Nie dziwię się, że nie możesz się z nimi rozstać...
| Admete napisał/a: | | piosenki Billy'ego Idola ani trochę |
Ja pamiętam samego wykonawcę, ale piosenek nie kojarzę.
W ogóle, to stwierdzam, że słuchałam dziwnych rzeczy - od utworów z muzyki klasycznej, przez Modern Talking, Europe, Clannad, U2, Metallicę (ballady głównie ), The Doors, J. M. Jarre'a, Marillion, Pink Floyd, The Cure, Bon Jovi, Aerosmith, Depeche Mode, A-ha, Rammstein (jedyny wyjątek, gdzie mi się niemiecki podobał w słuchaniu ), ale i np. Carl'a Cox'a , i wielu, wielu innych - ogólnie pop, rock, techno, folk itd.itp. (właściwie, to tylko disco polo mnie nie przekonało do siebie ) - jednym słowem muzyczny groch z kapustą. Co pasuje do mojego chaotycznego życia w zasadzie.
Po takie kwiatki, jak ten: Scooter - How much is the fish?
- bo mi się podobał ten motyw muzyczny tam wykorzystany - "nana nananana..."
praedzio - Nie 31 Lip, 2011 10:42
A wiesz, Riella, że Scooter w swoim kawałku wykorzystał znany bretoński motyw?
Tu wersja Chieftainesów: Ev Christr` Ta, Laou!
Admete - Nie 31 Lip, 2011 10:57
I to jest jedyny dobry element tego strasznego utworu
Deanariell - Nie 31 Lip, 2011 11:56
| praedzio napisał/a: | | A wiesz, Riella, że Scooter w swoim kawałku wykorzystał znany bretoński motyw? |
No właśnie tak mi się wydawało, że sam go nie skomponował. Chociaż nie wiem dlaczego ta melodia kojarzyła mi się ze Szkocją... Super melodia! Wpada w ucho, czepia się człowieka i przywodzi na myśl grupę ludzi bawiących się wspólnie, w radości płynącej z istnienia muzyki.
| Admete napisał/a: | | I to jest jedyny dobry element tego strasznego utworu |
I tylko dlatego zwrócił kiedyś dawno temu moją uwagę. Choć nie ukrywam, że miewam czasem słabość do kiczu, szczególnie popkulturowego (szeeeerooooko pojętego).
Cóż - jedni kochają - inni nienawidzą. Ja czasami lubię posłuchać coś mniej skomplikowanego, warunek - musi być miłe dla mojego ucha... Np. Schiller - I Feel You
praedzio - Nie 31 Lip, 2011 12:06
Hyhy, Schiller też został spacyfikowany przez Celtów. ---> Schiller & Moya Brennan - Miles and Miles
W tym linku powyżej (I Feel You) udziela się wokalnie Peter Heppner o hipnotyzującym mnie swego czasu głosie... *pogrąża się we wspomnieniach*
Deanariell - Nie 31 Lip, 2011 12:07
Ostatnio zawładnęła mną piosenka Sunrise Avenue "Hollywood Hills" - słowa prościutkie, przesłanie może mało ambitne, ale melodia chwytliwa.
Hollywood Hills
aneby - Nie 31 Lip, 2011 12:08
Proszę podpisujcie linki Pracowy net strasznie muli i zanim się otworzy ...
|
|
|