Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Brzydula
Trzykrotka - Wto 05 Maj, 2009 20:08 No, ja dziś też miałam tak samo - Pshemko nad ciałem Izabeli doprowadził mnie do szczerego śmiechu. Vilotetta i jej 5 minut, po 15 minutach poprawiania makijażu też była smakowita. To owo lwowe "pani jest piękną kobietą, ale trochę się przecenia" było doskonałe.
Ja też myślę, ze Brzydula to historia zamknięta. Trzeba ją do wakacji doprowadzić do końca i zdjąć z anteny, bo cóż może być więcej - więcej intryg, więcej knowań, więcej pięknych modelek. Choć mam wrażenie, że tym tropem poszli w Wenezueli i zrobili jakąś serię poślubną aneby - Wto 05 Maj, 2009 20:15 Zgłupiałam, bo to tak zabrzmiało jakby mieli zdjąć nie dokończony serial z sobie tylko wiadomych przyczyn.nicol81 - Wto 05 Maj, 2009 20:21 Do wakacji to oni raczej nie zdążą skończyć- wszak Marek musi się trochę poczołgać
Pshemko pokazał jednak, że jest facetem- najpierw wykończyć, potem rozpaczać Lew to idealny facet dla Pauli I jak sprytnie zasugerował, że Marek może mieć inną...
Cieszy mnie też zachowanie z org plotek, że to Paula go tak urządziła Tylko brakowało mi jej zdziwienia na ten temat
Trzykrotka napisał/a:
Choć mam wrażenie, że tym tropem poszli w Wenezueli i zrobili jakąś serię poślubną
W Kolumbii- ale to było nie do oglądania Trzykrotka - Wto 05 Maj, 2009 20:59 Może Marka szybko przeczołgają... Mam nadzieję, że jednak nie urwą akcji ot tak
nicol81 napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Choć mam wrażenie, że tym tropem poszli w Wenezueli i zrobili jakąś serię poślubną
Z planu:
http://www.youtube.com/wa...re=channel_page http://www.youtube.com/wa...feature=relatedaneby - Wto 05 Maj, 2009 21:54 Denerwuje mnie, że robią z widzów idiotów wmawiając, ze jest połowa lutego, jak w tle kwitną forsycje Trzykrotka - Wto 05 Maj, 2009 22:13 I słońce jest absolutnie nie lutowe.
Violizm był dziś rozbudowany:
Viola - Kiedy tak na mnie patrzysz, czuję, jak mi rośnie wolny rodnik.
Paula - Szkoda, ze nie szara komórka.nicol81 - Śro 06 Maj, 2009 10:29
aneby napisał/a:
Denerwuje mnie, że robią z widzów idiotów wmawiając, ze jest połowa lutego, jak w tle kwitną forsycje
A to przecież przyroda wcześniej rozkwita wraz z miłością Uli i Marka
Przyszłe zwiastuny:
http://www.youtube.com/user/10imur22Anonymous - Śro 06 Maj, 2009 13:02 Ja kcem 143 !!!aneby - Śro 06 Maj, 2009 21:31 Na razie 142 http://pl.sevenload.com/filmy/w9v9AP3-B-142Trzykrotka - Śro 06 Maj, 2009 23:06 Dziś Seba popełnił violizm!
A violizm Violi Przed nami Ajaks Amsterdam, FC Pronto i Ace Milan załapałam po dłuższej chwili. Socha mówi je z taką bezbłędną pewnością siebie
Postać Bartka jest okropeczna . Ale cóż - taki miał być.aneby - Śro 06 Maj, 2009 23:25 A mnie dzisiaj Marek ubawił, jak zgłaszał kradzież auta. Podał kolor, nr rejestracyjny, ale marki nie. Po co
I Paulina, jak się pytała kto mu ukradł samochód Trzykrotka - Śro 06 Maj, 2009 23:45 Tjaaaaa, bo to byłby product replacement
Paulina reprezentuje bardzo irytującą odmianę kobiet (może mężczyzn też, ale dotąd z kobietami tego pokroju się spotkałam). Sypie sól na rany. Zawsze kiedy trzeba dać chwilę odpoczynku i oddechu, ona dręczy i wypytuje. Kiedy trzeba pomóc, ma pretensje. I zawsze na pierwszym miejscu jest ja "Ja czekałam", "ze mną się umówiłeś".......
W świetle postępowania Marka, bardzo nie fair wobec niej - żal mi jej, ale lubić ona się nie da.nicol81 - Czw 07 Maj, 2009 09:57
Trzykrotka napisał/a:
A violizm Violi Przed nami Ajaks Amsterdam, FC Pronto i Ace Milan załapałam po dłuższej chwili.
Paulina reprezentuje bardzo irytującą odmianę kobiet
Pięnie to ujęłaś. Dlatego dla mnie to jest zasadniczo jedyna postać, której nie lubię. Nic dziwnego, że Marka tak rozwaliło, że Ula broni faceta, który ją skrzywdził...
Ula awansowała w hierarchii Pszemko Dziwi mnie trochę, że tak spokojnie podchodzi do związku ojca z Alą... aneby - Czw 07 Maj, 2009 10:29
Trzykrotka napisał/a:
Tjaaaaa, bo to byłby product replacement
No właśnie nie wiem. Bo jak pokazują auto, to znaczek firmowy nie jest zasłonięty. Widać, ze to Lexus. Dlatego nie rozumiem oporów przed wypowiedzeniem tego na głos.Trzykrotka - Czw 07 Maj, 2009 10:59
aneby napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Tjaaaaa, bo to byłby product replacement
No właśnie nie wiem. Bo jak pokazują auto, to znaczek firmowy nie jest zasłonięty. Widać, ze to Lexus. Dlatego nie rozumiem oporów przed wypowiedzeniem tego na głos.
W którymś serialu - pamiętam - zasłaniali logo Mercedesa. Było widać kółeczko czymś owinięte i to tym bardziej zwracało uwagę. Nie bardzo rozumiem tę politykę.
Czekoladki im pewnie zapłaciły, więc mogli je reklamować otwarcie.
Pamiętam jedną telenowelę, której większość akcji działa się w biurze. Od pewnego odcinka nagle wszyscy zaczęli tam sprzątać, strasznie nachalnie. I zawze na pierwszym planie stała butelka środka czystości reklamowanej firmy. To było wręcz komiczne. Ważne narady, spotkania, goście, z obowiązkowym udziałem sprzątaczki zasuwajacej ze szmatą.nicol81 - Czw 07 Maj, 2009 12:50 Może co innego, jak się ludzie domyślają marki, a co innego, jak się głośno wypowie? Jak kiedyś czasem "Klan" oglądałam, to oni starali się unikać productplacementu...
Chiba Viola też dorasta A Seba ma jednak trochę głębi... aneby - Czw 07 Maj, 2009 16:01 Violetta miała przebłysk człowieczeństwa i szybko o nim zapomni nicol81 - Czw 07 Maj, 2009 16:08 Myślisz, aneby? A ja już miałam nadzieję na dowód na teorię ewolucji
Bardzo podobało mi się, że Ula, choć nie znosi Bartka, nie uczepiła się tego, że to on był złodziejem. Anonymous - Czw 07 Maj, 2009 20:23 Odcinki 159-164
Spoiler:
Odcinek 159
Marek umawia się z Ulą w palmiarni. Violetta widzi ich spotkanie, dzwoni do Pauliny.
Zdenerwowany wyprowadzeniem się Jaśka pan Cieplak zasłabł.
Odcinek 160
Paulina przyjeżdża do palmiarni i widzi jak Marek całuje Ulę. Wpada w szał, robi Markowi awanturę.
Zdenerwowana Ula wraca do domu i znajduje nieprzytomnego ojca
Odcinek 161
Marek zawozi pana Józefa do szpitala, ratując mu życie. Ula jest mu
bardzo wdzięczna. Paulina dzwoni do Marka, ale ten nie odbiera.
Tymczasem, do Pauliny dzwoni Lew.
Odcinek 162
Paulina umawia się na spotkanie z Lwem. Józef odzyskuje przytomność. Do szpitala przyjeżdża Ala.
Odcinek 163
Paulina robi narzeczonemu awanturę. Marek uważa że histeryzuje. Józef wraca do domu.
Odcinek 164
Marek przeprasza Ulę za Paulinę. Sebastain radzi Markowi aby zapomniał o Uli bo starci narzeczoną.
Marek oskarżający Ulę, że się nim bawi- bezcenne Marek z dzieciakami uroczy Bohaterowie jednak udowadniają teorię ewolucji- Wioli już odpadł ogonek a Sebastian prawie zszedł z drzewa
Ostatnia scena cudowna , ale trochę mi psuje to wizja, jak w następnym Mareczek będzie pytal się Seby, dlaczego to powiedział
Anonymous - Czw 07 Maj, 2009 21:46 Mnie sie ciagle wczytuje...aneby - Czw 07 Maj, 2009 21:49 Odszczekuję to co powiedziałam o Violi. Ona chyba faktycznie dorasta.
Wzruszyła mnie ta ostatnia scena.
Spoiler:
Szkoda, ze to jeszcze nie na poważnie. Markowi się za to należy
nicol81 - Czw 07 Maj, 2009 22:04 Aneby,
Spoiler:
Ja sądzę, że w pewnym sensie on mówił poważnie- jak słuchał o tym życiu, to coś go ruszyło...Że to nie tak ma być. Ale że refleksji za dużo na ten miesiąc, to pewnie zacznie isę wycofywać. Bo że nie kocha Pauli, to żadna rewelacja