To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Akaterine - Sob 23 Lis, 2013 21:41

Ja mam wrażenie, że była żona jest trochę zazdrosna ;) . Była już w odcinku z futbolem w tle.
Admete - Sob 23 Lis, 2013 21:43

Jasne, że zazdrosna - wcale jej nie winię ;)
Caitriona - Sob 23 Lis, 2013 22:00

Ja też nie, stracić takiego faceta jak Jack, a "zyskać" narzeczonego, który jest przestępcą... Szkoda słów ;)
Akaterine - Sob 23 Lis, 2013 22:03

Zrobiłam dwa screeny do popatrzenia ;)

Admete - Sob 23 Lis, 2013 22:06

Caitrii może ten ostatni odcinek znów cię zainspiruje avatarkowo ;)
Caitriona - Sob 23 Lis, 2013 22:15

Admete napisał/a:
Caitrii może ten ostatni odcinek znów cię zainspiruje avatarkowo

Zakładam, że tak :mrgreen:

Akaterine napisał/a:
Zrobiłam dwa screeny do popatrzenia

Dzięki! Ten drugi normalnie :thud:

Admete - Sob 23 Lis, 2013 22:23

Mógłby zagrać jakiegoś podstępnego diabła wcielonego ;)
Aragonte - Sob 23 Lis, 2013 22:35

Caitriona napisał/a:
W necie już są petycje o realizację trzeciej serii. Ja naprawdę mam nadzieję, że ta stacja się ugnie. Myślę, że są spore szanse, bo zainteresowanie tym serialem jest spore.

Oj tak, zainteresowanie jest naprawdę spore - widzę to choćby na fejsie :)

Kusicie tym odcinkiem, kusicie, ale chyba dopiero jutro do śniadania obejrzę, bo dziś zaDoktorowana jestem :mrgreen:

Caroline - Nie 24 Lis, 2013 02:18

Ostatnio trafiłam na alekino na serial z Rufusem Sewellem - Zen. Produkcja BBC, ale realizowana we Włoszech - mniej więcej jak Wallander z Kennethem Branaghiem w Szwecji. Bardzo fajna seria, ale niestety na jednej się skończyło, tylko 3 odcinki.
Myślę, że dla wielbicielek Rufusa pozycja obowiązkowa :wink:

Admete - Nie 24 Lis, 2013 07:40

Mam wrażenia, że już obejrzałyśmy :) Podobała mi się ta seria, choć nie będę do niej wracać.
Aragonte - Nie 24 Lis, 2013 20:32

Właśnie oglądam ostatnią Miss Fisher- bez pośpiechu, skoro czekać trzeba aż do świąt na następny odcinek. Taka ciekawostka z f-b:
https://www.facebook.com/...05856059&type=1

Akaterine - Pon 25 Lis, 2013 19:40

A ktoś ogląda Boardwalk Empire? Właśnie zakończył się sezon i cholera, znowu zabili mi bohatera, którego lubię! ;)
Caitriona - Pon 25 Lis, 2013 19:49

Zabrałam się za to na samym początku, ale się nie wciągnęłam. Teraz troszkę żałuję, bo zewsząd słyszę same pozytywy, ale nie mam czasu na oglądanie jeszcze jednego serialu, więc nie zamierzam nawet zaglądać ;)
Admete - Pon 25 Lis, 2013 21:10

Widziałam tylko pierwszy sezon.
Akaterine - Pon 25 Lis, 2013 21:37

Żałuj, bo drugi i trzeci wymiata ;) .
Admete - Pon 25 Lis, 2013 21:39

Mam jak Caitrii - ograniczone możliwości czasowe. Musiałam wybrać, a tematyka nie do końca moja. Bratowa oglądała resztę. Możliwe, że gdybym mogła obejrzeć na "dvd" ;) , to bym w końcu zobaczyła resztę.
Akaterine - Pon 25 Lis, 2013 22:24

Spoko, ja rozumiem, też nie mam czasu na wszystko, po prostu jestem tak nakręcona, że mam ochotę wszystkich namawiać na obejrzenie ;) .
Admete - Wto 26 Lis, 2013 13:04

Jak mówię, gdyby mi dvd w domu leżało, to owszem, ale tak - nie mam czasu.
Admete - Śro 27 Lis, 2013 18:39

PoI - najlepszy serial obecnie...Trzy odcinki ostatnie - rewelacja! Ciekawe, co wymyślą dalej. Musze sobie kiedyś dvd sprawić.
Alicja - Śro 27 Lis, 2013 19:14

Akaterine napisał/a:
A ktoś ogląda Boardwalk Empire? Właśnie zakończył się sezon i cholera, znowu zabili mi bohatera, którego lubię

Namiętnie , ale całymi seriami :wink: Czekam aż będzie ostatni odcinek i robię maraton, chociaż nie wiem czy wytrzymam, w końcu 12 odcinków też mogę obejrzeć. Końcowy ocinek 3 serii tak poprzestawił pewne rzeczy, że 4 serię zacznę prędzej, jak tylko dokończę Hell on Wheels. :mysle:

Admete - Śro 27 Lis, 2013 19:23

Takie oglądanie, to jest najlepsze oglądanie. Ja teraz umieram z ciekawości, co wymyślą dalej w PoI.
Akaterine - Śro 27 Lis, 2013 20:03

PoI było świetne. Pokazali Fusco od innej strony - wydawało się, że to taki poczciwy policjant, ale jednak ma wiele wspólnego z Reesem i Shaw.

Alicja napisał/a:
Namiętnie , ale całymi seriami :wink: Czekam aż będzie ostatni odcinek i robię maraton, chociaż nie wiem czy wytrzymam, w końcu 12 odcinków też mogę obejrzeć.

Ale 12 to już cały sezon, więc spokojnie możesz się brać ;) . Teraz trzeba do września na kolejny czekać...

Admete - Śro 27 Lis, 2013 20:45

Fusco wyrasta na bardzo ciekawą postać. Ma świetne interakcje z paniami - teraz to już nie tylko miss Shaw, ale tez miss Grooves ;) Żal mi Reesa. Miał świetną scenę z Finchem. A kolejne odcinki to Lethe i Aletheia. Rzeka zapomnienia i Prawda.
Eeva - Czw 28 Lis, 2013 15:23

Chciałam podziękować za sprzedanie pomysłu na obejrzenie Miss Fisher. Zakochałam się. W serialu i w DI Jacku Robinsonie. Zabieram się za książki.
Caitriona - Czw 28 Lis, 2013 15:43

Cieszymy się, że Ci się podoba :D

Eeva napisał/a:
Zabieram się za książki.

Ja się właśnie za pierwszą zabrałam, jestem na samym początku :)