Filmy - Powiew Orientu
Admete - Wto 10 Kwi, 2012 13:16
W sam raz na koniec świąt A ja mam ochotę na cos bardziej tradycyjnego i pewnie sięgne po jakis film sprzed kilku lat.
Admete - Śro 11 Kwi, 2012 23:36
No i obejrzałam - film z 2002. Wszystkie klasyczne chwyty scenariuszowe, imiona Raj, Rohan, Tina i Pooja, wszystkie konieczne najazdy kamery, wiatr we włosach, tęskne i gniewne spojrzenia, łzy, westchnienia Jednego tylko nie przewidziałam - że tam gra Uday Chopra ( ale przeżyłam ). Na szczęście była też śliczna Rani, Kareena i Hithrik maksymalnie podrabiający Shahrukha z czasów Karana. Znaczy się full wypas A film to Muhjse Dosti Karoge. Mają świetny medley song pod koniec filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=pTbv0D4Ksw0
Zabiła mnie natomiast piosenka Oh my darling i love you
http://www.youtube.com/wa...&feature=relmfu
I chyba nadszedł czas staroci - Kuch Kuch Hota Hai nadchodzi. Albo Dilwale...albo Dil To Pagal Hai. I tak mi się marzy wspólny seans Czasem słońce...No wiecie - dosti i wspomnienia
Trzykrotka - Czw 12 Kwi, 2012 10:01
Pamiętam! Ona kocha jego, on kocha jej przyjaciółkę i się z nią zaręcza, ale orientuje się, że jednak kocha ją.... tęskne spojrzenia, świetne ciuchy i perfekcyjne makijaże, urody i wdzięku na kwintale, na koniec szlachetni narzeczeni. I dużo śpiewu i tańca - i w ogóle - kwintesencja stylu Choprów i pierwszych lat po 2000 roku w Bollywood. Mam do tego niegasnący sentyment - zaczynałam od K3G, jakby nie było.
Z Medley kiedyś znałam tylko piosenki z KKHH i DDLJ - teraz więcej kojarzę Hrithik śpiewa między innymi piosenkę ze swojego słynnego debiutu, a Uday - Bachchna e hasino, która stała się hitem rozpoznawczym Ranbira Kapoora
Admete - Czw 12 Kwi, 2012 15:20
Zwłaszcza szlachetna narzeczona Narzeczony nie zdążył się za bardzo zakochać.
Trzykrotka - Pią 13 Kwi, 2012 10:46
Wzbogaciłam się ostatnio o stare filmy z Aamirem Khanem, takie z lat 90 - chyba pójdą na pierwszy ogień do oglądania. Albo na drugi - najpierw lata 70 i Amitabh Bachchan. Mam Agneepath z nim - co prawda Bee Mer odradza, ale chyba się skuszę dla porównania z nową wersją.
Admete już widziała, ale dla innych:
zapowiedź nowego filmu Ishakzaade z Yash Raj Films - widać, że młoda Choprówna temperament ma. I chyba nowy Kapoor
http://www.youtube.com/watch?v=46kTKQ0C2Ek
No i cudeńko - nowy film ze starszą Choprówną i Shahidem Teri Meri Kahani
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
Admete - Pią 13 Kwi, 2012 12:33
A oglądałas ten nowy? Agneepath? Ja bym chetnie obejrzała.
Trzykrotka - Pią 13 Kwi, 2012 12:54
Jeszcze nie. Ale bardzo chcę obejrzeć.
Admete - Pią 13 Kwi, 2012 13:35
Oba te nowe filmy ze starsza i młodsza panną Chopra wyglądaja smakowicie.
Trzykrotka - Pią 13 Kwi, 2012 14:06
Ja już się na nie cieszę. YRF mają ostatnio dobrą rękę do debiutów - Parineeti podobno pracowała w firmie YRF, a właściciele dali jej szansę na debiut - i jest fajna aktorka z ikrą. Ten mlody Kapoor to pewnie też jakieś ich odkrycie. A film z Shahidem i Priyanką, zwłaszcza część 1910 zapowiada się miodowo
Admete - Pią 13 Kwi, 2012 19:57
Zwłaszcza ta pierwsza częśc - Shahid wygląda tam obłędnie.
BeeMeR - Wto 17 Kwi, 2012 06:11
| Trzykrotka napisał/a: | | Mam Agneepath z nim - co prawda Bee Mer odradza, ale chyba się skuszę dla porównania z nową wersją. | Ależ obejrzyj - i Razia Sultan tez
zresztą mój gust filmowy bywa nietrafiony - jestem w połowie wielkiego hitu - Rockstar i jestem potwornie znudzona tym filmem. Jest ogromnie nierówny i chaotyczny - jedyne co mi się dość podoba to muzyka - no i Praga.
Nowego Agneepath jestem też ciekawa, bo stare potencjał niby miało... Ale najbardziej podobała mi się końcowa scena biegu tytułową "ognistą ścieżką" - i jestem ciekawa jak tu to będzie wyglądało
http://www.youtube.com/watch?v=z0KPQstwMQw
Tylko Sanjay wygląda trochę jak karykatura - taki Zuy w starym stylu - mam nadzieję, że będzie ok.
Trzykrotka - Wto 17 Kwi, 2012 12:34
| BeeMeR napisał/a: |
zresztą mój gust filmowy bywa nietrafiony - jestem w połowie wielkiego hitu - Rockstar i jestem potwornie znudzona tym filmem. Jest ogromnie nierówny i chaotyczny - jedyne co mi się dość podoba to muzyka - no i Praga. |
Zmęczył mnie ten film okrutnie. To był zdecydowany błąd, żeby wziąć do niego debiutantkę, cóż z tego, że ładną. A historia ani mnie ziębiła, ani grzała i - masz rację - strasznie była chaotyczna.
BeeMeR - Wto 17 Kwi, 2012 13:02
Skończyłam - właściwie zmęczyłam - Rockstar. Tej nagłej choroby nie kupiłam w ogóle, tak to od czapy było. I chyba nie dość uważnie oglądałam - za co on trafił do więzienia, a mąż mu groził pistoletem, za to że przyszedł nieproszony w nocy pod dom?
Toż nawet nikt go nie spytał po co i od razu ona się wydarła (ale to akurat rozumiem, do mężatki się nie chadza po nocy), a mąż do niego celował i policjanci zgarnęli - czy coś poważniejszego było?
Inna sprawa że faktycznie aktorka z niej cienka, Ranbir dużo lepszy.
Trzykrotka - Wto 17 Kwi, 2012 20:37
Mnie nie pytaj o przebieg akcji, bo szybko mi umknał jej sens. Podejrzewam, że mógł zaszkodzić montażysta, bo akcja miała dziury. Moja interpretacja jest taka, że to miała być Miłość przez wielkie Mi. On był nieprzytomnym artystą, więc działał jak w amoku, ona próbowała być rozsądna i przypłaciła to chorobą psychiczną. Gdyby grał kto inny - Saif byłby świetny, Shahrukh potrafi być kimś z obsesją - ale w młodym pokoleniu na razie nie widzę nikogo do takiej roli. Ranbir z rozdziawioną paszczą mnie nie przekonał.
To najsłabszy film Imtiaza Alego.
Ciekawa jestem Players z Sonam Kapoor i Abhishkiem. Klapa, więc może być ciekawie
BeeMeR - Wto 17 Kwi, 2012 20:46
Ranbir miał tam świetne sceny - ale takie se również. Panna mnie też nie przekonała, ale i tak najbardziej leży scenariusz i miejscami dialogi - montaż tez.
Mnie tam brakowało wspomnienia o narkotykach, bo chwilami miałam wrażenie, że to jedno wielkie delirium
Admete - Wto 17 Kwi, 2012 22:07
Pow waszych wypowiedziach chyba sobie ten film daruję? O czym jest ten film, który okazał się klapą?
Trzykrotka - Śro 18 Kwi, 2012 08:35
Film wystartował dobrze, wszyscy czekali na nowego Imtiaza Ali i nowy film Ranbira. Ale potem notowania spadły - film rozczarował
http://entertainment.onei...ort-171111.html
Admete, obejrzyj. Może ty będziesz miała inne odczucia.
Admete - Śro 18 Kwi, 2012 14:45
Rockstar to wiem, ale ten film z Sonam?
Trzykrotka - Śro 18 Kwi, 2012 14:53
A, sorry. To remake Italian Job.
Admete - Wto 01 Maj, 2012 23:59
Obejrzałam Kahaani z Vidyą - świetny film. Dobry scenariusz z paroma zaskoczeniami, świetne zdjęcia Kalkuty - ma się wrażenie uczestniczenia w życiu miasta, doskonałe aktorstwo jesli chodzi o Vidyę i zupełnie nieznanego mi wcześniej bengalskiego aktora Parambrata Chatterjee. Ten ostatni to dla mnie prawdziwe objawienie. Genialny jest w tym filmie.
Całość polecam dil se.
EDIT - juz wiem, dlaczego zdjęcia wyglądały tak naturalnie. Wykorzystano w filmie tzw. guerrilla filmmaking czyli "Often scenes are shot quickly in real locations without any warning, and without obtaining permission from the owners of the locations.". Faktycznie to tak wyglądało, jakby Vidya po prostu wchodziła w tłum ludzi.
Z opisu na Wikipedii:
| Cytat: | | Filming took place on the streets of Kolkata with Ghosh employing the art of guerrilla filmmaking in order to avoid unwanted attention. The film was shot in real time, during the Durga Puja in Kolkata and the climax, which takes place on the night of Vijayadashami (last day of Durga Puja), was actually shot on the night of Vijayadashami in 2010 in the premises of a Barowari Durga Puja celebration in the Ballygunge neighbourhood of Kolkata. Most of the crowd in the climax were non-actors. Some actors mingled with the crowd—their job was to appreciate the camera angles and accordingly apply sindoor on the Balan's face. The director admitted that one challenge was to deal with the people who did not have any idea about the on-going shooting, and often stared at the camera or the characters. |
Strasznie się ciesze, że Vidya Balan ma teraz swój czas i gra w tak dobrych produkcjach. W zasadzie od Ishqiya (2010), przez No One Killed Jessica (2011), The Dirty Picture ( 2011 ) do Kahaani - same perełki.
Tylko nie czytajcie zbyt dokładnych streszczen filmu Daje tutaj linka do tekstu na temat Kahaani na Wikipedii, ale czytac należy dopiero po obejrzeniu filmu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kahaani
Trzykrotka - Pon 14 Maj, 2012 22:46
Obejrzałam i jestem zachwycona - filmem, Vidyą, Kalkutą - sama nie wiem, czy w takiej kolejności. Thriller i kryminał, kręcony w egzotycznym , zatłoczonym, rozbuchanym przed największym świętem w roku mieście, świetna aktorka, przepięknie sfilmowana na pierwszym planie i intrygująca zagadka kryminalna - polecam.
Admete - Wto 15 Maj, 2012 07:03
Ja ten film polecałabym każdemu, kto lubi kryminały, nie tylko osobom, które oglądaja kino z Indii.
Anonymous - Sob 26 Maj, 2012 03:05
Kobielki, rzucicie mi tytulami filmow bolly, w ktorych plenery (lub ich czesc) byly robione w Polsce (i dokladnie gdzie i juz mniej wiecej w ktorych momentach).
Bylabym dzwięczna...
Admete - Sob 26 Maj, 2012 13:18
Fanaa - okolice Zakopanego. Połowa filmu dzieje się u nas - Tatry udają Kaszmir. Poza tym Azaam - gra tam Kraków i na dodatek niczego nie udaje
Caitriona - Nie 27 Maj, 2012 13:31
Po bardzo długiej przerwie obejrzałam sobie w końcu coś z prostu z bolly Zapomniałam już prawie jaka ta może być frajda Admete, dzięki!
Zobaczyłam Mere Brother Ki Dulhan, bo lubię Imrana Khana (zaraz po SRK i Shahidzie Kapurze). Kolorowo, z uśmiechem, fajną muzyką. Bardzo miło spędziłam czas
|
|
|