To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Zmierzch, Nów i inne fazy ;)

Anonymous - Śro 14 Lis, 2012 16:12

o_O ooo też zupełnie inaczej to sobie wyobrażałam....
RaczejRozwazna - Śro 14 Lis, 2012 19:08

Melanie fajna, klimat całości też, ale Jared i Ian - koszmar... :paddotylu:
Admete - Śro 14 Lis, 2012 19:45

Link nie działa. Przynjamniej u mnie nie.
asiek - Śro 14 Lis, 2012 20:10

U mnie już też nie działa, usunięto zwiastun...
RaczejRozwazna - Śro 14 Lis, 2012 21:03

U mnie też ne działał, ale znalazłam inny - wpisałam The Host, ustawiłam na filmy wrzucone w ostatnim tygodniu - i było.
Agn - Śro 14 Lis, 2012 22:30

O! Aż sobie zobaczę z ciekawości...

Ej, wygląda całkiem fajnie!

Eeva - Czw 15 Lis, 2012 15:48

W środę idę na ostatnią cześć Zmierzchu więc będę wiedziała jak zostało zmienione zakończenie.

Szczęściem niepojętym byłoby gdyby wszyscy zginęli w końcowej bitwie.

Agn - Czw 15 Lis, 2012 21:37

Eee tam, lepsza zmiana by była, gdyby Bella stwierdziła, że chrzani to wszystko, rzuca Edwarda, Jacoba, wampióry i całą resztę, po czym tworzy związek z Jessicą Stanley. :P :P :P
Eeva - Pią 16 Lis, 2012 10:55

W sumie to też dobre zakończenie. O ile reszta umrze w końcowej bitwie.
snowdrop - Pią 16 Lis, 2012 20:36

Ja ostatniej części nie doczytałam do końca. Jak dla mnie autorka osiagneła poziom absurdu podczas porodu. Nie wiem nawet jak się kończy. Ale przypuszczam, że szczęśliwie. Z całej serii najbardziej podobał mi się New Moon. Lubiłam Jacoba.
RaczejRozwazna - Pią 16 Lis, 2012 22:24

Snowdrop - to tak jak ja. :-)
Agn - Śro 21 Lis, 2012 00:24

Hyhy, poszłam do kina na ostatnią część...
http://forum.northandsout...art=2725#342045
Never again. :roll:
Aczkolwiek twórcy filmu doszli do tego samego wniosku, co ja - scena, w której Jake uświadamia Charliego musiała właśnie TAK wyglądać. :rotfl: No co? Pisało się Mężczyznę od kuchni, to się ma różne skrzywienia...

Eeva - Śro 21 Lis, 2012 08:57

oj nieeee, serio takie kiepskie? Ja dziś idę.
Agn - Śro 21 Lis, 2012 09:08

Wiesz, to może być też to, że ja ogólnie sagi mam serdecznie dosyć i po prostu na seansie prawie pawia puściłam z przesłodzenia. Film dobry nie jest, to na dobrą sprawę w ogóle dobra historia nie jest, tylko guilty pleasure. Ed i Bella to tylko, że się kochają sobie mówią, nic więcej. Aczkolwiek akcja była piękna. Jak się wtedy widownia ożywiła, hehe, chyba też wszyscy spali. :lol:
Eeva - Śro 21 Lis, 2012 09:14

Oj no ja wiem, ze to ani arcydzieło kinematografii ani literatury, tylko jak mówisz guilty pleasrue :-) Tylko liczyłam, że ta ostatnia część, w której W KOŃCU coś zaczyna się dziać będzie najlepsza ze wszystkich. Belka w końcu jest wampirem, więc przestaje potykać się co 5 minut o własne stopy, a Edi przestaje obchodzić się z nią jak ze śmierdzącym jajkiem, jest dużo ciekawych postaci (chociaż z porównaniu z Belką i Edim to każdy jest ciekawy) i może zrobią wielką bitwę (proszę nie spoilerować czy będzie bitwa czy nie!) i będą ładne efekty itp itd...
Agn - Śro 21 Lis, 2012 09:17

Nie no, Garret jest jak najbardziej ciekawy, hehehe. Eeva, po prostu baw się dobrze. A potem podziel z nami wrażeniami. :-)
Eeva - Śro 21 Lis, 2012 09:18

Podzielę jak tylko wrócę z kina :-)
Eeva - Śro 21 Lis, 2012 18:43

No więc właśnie wróciłam. Baaardzo mi się podobało. I to nie na zasadzie, ze to najmniej shitowa część ze wszystkich, ale naprawdę było fajnie.
Oglądałam na dużym ekranie imaxa, wiec już w ogóle super.
Oprócz, tak jak to opisała Agn momentów "wtf, tego nie było w książce" to były fajnie efekty, super scena Jacoba i Charliego jak mu pokazywał kim/czym jest. Garret to sexy ciacho, ale i Benjamin niczego sobie. Alistara wyobrażałam sobie zupełnie inaczej, w filmie jest supersexymegapychaciachem :-)

Agn - Śro 21 Lis, 2012 21:59

Ej, a skoro już gaworzymy. Pisałaś, że się cieszysz na tę część, bo Edek przestanie jojczeć, Bella się potykać i w ogóle. Bo jak Ed zaczął swoje: "To moja wina, bo się zakochałem" to zaliczyłam facepalm stulecia...
Eeva - Czw 22 Lis, 2012 06:33

no tak. Tu i ja mialam facepalm. I te ciagle kocham cie. Nie, ja ciebie bardzieh. bleee.
I mocno mne zdziwila wizja Alice ktora zobaczyla przyszlosc Jacoba i Renesmee. Myslalam ze nie widzi ani jej ani wilkolakow. hmmmmm...

Agn - Czw 22 Lis, 2012 09:09

Oj tam, musieli coś zrobić, żeby było słodziej. Bo jeszcze widz się nie domyśli i będzie stękał, że nie wie, czy Jake i Loch Nessie zostaną parą, czy też on na wieki wieków zostanie panem nianią. :-P
nicol81 - Nie 25 Lis, 2012 15:10

A była nawalanka? :roll:
I zostawili "Mój bracie, mój synu"?

Pokazanie przyszłości Jacoba i Nessie to na moje dobry pomysł. :szacuneczek:

Agn - Nie 25 Lis, 2012 15:20

nicol81 napisał/a:
A była nawalanka?

W filmie? Tak.
nicol81 napisał/a:
I zostawili "Mój bracie, mój synu"?

Yyyy... nie. Nie było tego tekstu. Ale był inny. :lol:

nicol81 - Nie 25 Lis, 2012 15:57

Jaki? :flirtuje1:
Agn - Nie 25 Lis, 2012 16:22

Ależ Nicol, to straszliwy spoiler jest! Jakże bym tak mogła? Tak ci zepsuć napięcie? Tak zmasakrować ci cały film? ... :twisted:
Jacob do Edwarda: Mogę już do ciebie mówić "tato"?
:mrgreen: