To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Fajny film wczoraj widziałam IV

trifle - Pią 28 Mar, 2014 19:22

Wczoraj byłam na "Nauce spadania".
Jakby ktoś chciał iść - odradzam :roll: Nuda i banał. Ani postacie jakieś dobre, jedynie młoda blondynka dość ciekawa, ale reszta? Pfff... Zapowiadał się dobrze, a już w połowie się nudziłam, ani śmieszne, ani smutne i poruszające, nijakie okrutnie. Pierce Brosnan irytujący.

Anaru - Pią 28 Mar, 2014 19:33

Oo, a miałam zamiar to obejrzeć jak sie pojawi. :mysle:
Caroline - Pią 28 Mar, 2014 20:35

trifle napisał/a:
Jakby ktoś chciał iść - odradzam
Popieram, niestety rozczarowanie. To znaczy - można zobaczyć, ale z kina wychodzi się z poczuciem, że to nie było warte ceny biletu.
arlekin - Pią 28 Mar, 2014 21:05

Też miałam iść.
trifle - Sob 29 Mar, 2014 16:57

Caroline napisał/a:
trifle napisał/a:
Jakby ktoś chciał iść - odradzam
Popieram, niestety rozczarowanie. To znaczy - można zobaczyć, ale z kina wychodzi się z poczuciem, że to nie było warte ceny biletu.

No zdecydowanie. Na tyle fajniejszych rzeczy można było wydać tę kasę ;)
Anaru, serio nie polecam, nudny jest. Mogli zrobić to wszystko o wiele lepiej, jest płytko i banalnie. Szkoda życia.

RaczejRozwazna - Sob 29 Mar, 2014 17:58

BeeMeR napisał/a:
Pod krzewem głogu - Under The Hawthorn Tree (2010)

Bardzo ładny dramat obyczajowy, w postaci subtelnego romansu młodzieńczego na tle rewolucji kulturalnej w Chinach. Chwilami to mam wrażenie, że sztuka delikatnego ukazania kiełkujących uczuć zamiera, a historie miłosne zdają się pędzić na łeb na szyję, byle do przodu, pełne przekomarzania się bohaterów i błyskotliwych (lub nie) dialogów oraz zabawnych (lub nie) sytuacji - i to też ma swój urok, ale ja bardzo lubię też i takie historie jak ta: spokojne, pełne nieśmiałych spojrzeń, drobnych gestów, delikatności. Polecam.

Zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=88nn6fn5c04

Bardzo piękny zwiastun. Nie przepadam za azjatyckim kinem, ale może się przekonam...

Anaru - Sob 29 Mar, 2014 18:55

trifle napisał/a:
Anaru, serio nie polecam, nudny jest. Mogli zrobić to wszystko o wiele lepiej, jest płytko i banalnie. Szkoda życia.

Ależ absolutnie wierzę. :wink:

trifle - Sob 29 Mar, 2014 19:17

Dobrze ;)

Za to włoskie "Wielkie piękne" absolutnie cudowne :serce2:

BeeMeR - Sob 29 Mar, 2014 19:44

RaczejRozwazna napisał/a:
Nie przepadam za azjatyckim kinem, ale może się przekonam...
Ano bo jest kino azjatyckie "łubudu - latamy po dachach" dla koneserów, powiedzmy ;) - i jest takie w formie snuja, gdzie ukradkowe splecenie ręki z drugą osobą urasta do niemal miary doznania erotycznego ;) I ja ten pierwszy rodzaj lubię, a ten drugi bardzo lubię. Nie znoszę tylko haha-śmiesznych komedii, ale to nie tylko azjatyckich :P
Anaru - Nie 30 Mar, 2014 12:15

trifle napisał/a:
Za to włoskie "Wielkie piękne" absolutnie cudowne :serce2:

A jakieś dwa słowa więcej :kwiatek:

trifle - Nie 30 Mar, 2014 12:27

Piękny Rzym, ładne zdjęcia, do tego humor, nie durny, mądry. Taki, że następnego dnia jeszcze się o nim myśli i pamięta - tzn o filmie całym ;) Skłania do refleksji, serio, ale nie w taki umęczony sposób. Do tego są tam sceny obłędnych imprez pokolenia moich rodziców :rotfl:
Dostał Oskara, bardzo bardzo słusznie.
Trailer https://www.youtube.com/watch?v=fJfvX6zPAuQ

Eeva - Wto 01 Kwi, 2014 14:22

Zebrałam się w końcu i obejrzałam "Only Lovers Left alive". Och boooooshhhhh jaka nuda, jakaaaa nuuuudaaaaaaaa.
Agn - Wto 01 Kwi, 2014 17:20

A czemu się katowałaś czymś, co cię znudziło? Mam nadzieję, że nie leczysz bezsenności? ;)
Eeva - Wto 01 Kwi, 2014 17:57

A no wiesz, ze ja lubię wampiry. Co dziwne, lubię też Jarmusha, no i oczywiście kocham Toma. Dałam filmowi szansę, ale był tak przeraźliwie nudny, że tylko przewijałam do przodu żeby zobaczyć jak się skończy.
Agn - Wto 01 Kwi, 2014 18:00

Toma? Jakiego Toma?
I wiem, że lubisz wampiry, ale nie wiedziałam, że także w filmach. :mysle:

asiek - Wto 01 Kwi, 2014 21:04

Pewnie chodzi o Toma Hiddlestona, moja siostrzenica kocha się w nim na zabój. :wink:
Agn - Wto 01 Kwi, 2014 21:05

On przypadkiem nie grał Lokiego w Thorze?
Mnie się nie podoba. :?

asiek - Wto 01 Kwi, 2014 21:46

Agn napisał/a:
On przypadkiem nie grał Lokiego w Thorze?

Yes ! :mrgreen: Mnie też się nie podoba, za co popadłam w niesłaskę u siostrzenicy... Się nasłuchałam na swój temat. :lol: :wink:

Agn - Śro 02 Kwi, 2014 07:09

Eee...? Siostrzenica jakaś małoletnia panna? :mysle:
asiek - Śro 02 Kwi, 2014 07:53

Nie, już pełnoletnia, studentka lat 19. :wink:
Eeva - Śro 02 Kwi, 2014 08:41

Agn napisał/a:
Mnie się nie podoba.

Ej, on jest piękny!

zooshe - Śro 02 Kwi, 2014 09:44

Eeva napisał/a:
Agn napisał/a:
Mnie się nie podoba.

Ej, on jest piękny!

Eava popieram. Jak Tom Hiddleston może się komuś nie podobać ?! :confused3:

Eeva - Śro 02 Kwi, 2014 09:48

Też jestem zdziwiona. Zszokowana wręcz.
Anaru - Śro 02 Kwi, 2014 12:29

Mnie się jako facet nie podoba, ale odpowiednio ucharakteryzowany jest ciekawy. I ma ciekawe oczy na niektórych zdjęciach ;)
BeeMeR - Śro 02 Kwi, 2014 13:16

Anaru napisał/a:
Mnie się jako facet nie podoba
Mnie też nie, ale jako Loki jest wspaniały :mrgreen: Rzekłabym nawet że ukradł Thorowi film, a przynajmniej wiele scen :P