To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu

Trzykrotka - Czw 23 Lut, 2012 14:34

Gdybyście miały ochotę na więcej Singham, to ja mam też pierwowzór, z Suryą i z Prakashem.
Podobno ekipa z pagali tłumaczy wszystkie trzy gale (bo w Screen też SRK miał trochę konferansjerki, z heroinami: swoją dawną - Madhuri, swoją obecną - Katriną i swoją (miejmy nadzieję) przyszłą - Vidyą.

Admete - Czw 23 Lut, 2012 20:13

Chetnie obejrze jedno i drugie, jesli się nadarzy okazja. Shahrukh ma grac z Vidyą? W czym? Byłabym zachwycona.
Trzykrotka - Czw 23 Lut, 2012 21:08

Na razie o niczym nie ma mowy, w kółko międli się Kareenę-Asin-Deepikę w kontekście następnego filmu. Ale chciałabym z całej siły, żeby razem zagrali w jakimś ciepłym, spokojnym filmie.
Przetłumaczyłam tekst naczelnego Filmfare o tegorocznej gali - gdyby ktoś miał ochotę poczytać, zapraszam
http://shahrukhkhan.pl/fo...p?p=58218#58218

Edit: Screen awards już są przetłumaczone
http://www.srkpagali.net/...g2_itemId=56736

BeeMeR - Pią 24 Lut, 2012 06:26

Ja szczerze wyznam, że z Ajayem nie przepadam i chętniej bym obejrzała Suryę - muszę sprawdzić, bo może Singam mam.

Trzykrotka napisał/a:
Przetłumaczyłam tekst naczelnego Filmfare o tegorocznej gali - gdyby ktoś miał ochotę poczytać
:kwiatek:
A bardzo ciekawy artykuł - kulisy takiej gali na pewno szarpią nerwy ale efekt potem wart ceny. Tylko ja profan nie zauważam sari za 3,7 lakhów! :thud: Ale wszyscy co powinni niewątpliwie :P
ja za to zauważyłam w Zee sukienki Priyanki - i w czerwonej i w czarnej wyglądała zjawiskowo - ale ładnemu we wszystkim ładnie :mrgreen:
Ach, no i jeszcze dodam, że Shahrukh sam wygląda jak milion dolarów - ciągle i wciąż i niech się to nie zmienia :serce:

Ciekawe, czy ta "aktorka drugoplanowa" co to nie chciałaby być drugoplanową to Rani - fakt, że czasem dziwne jest to przyporządkowanie: czemu na przykład pierwszoplanowym aktorem Zindagi jest właśnie Hrithik, a drugoplanowym Farhan? :co_stracilam: bo innej opcji jak możliwość uhonorowania obu nie widzę. I z aktorkami też: jako drugoplanowa Rani dostaje Filmfare'a, a jako pierwszoplanowa nie miałaby niestety szans z królową box-office'ów Vidyą.

Co to za "slapgate"? :co_stracilam:

Admete - Pią 24 Lut, 2012 10:22

Też z przyjemnością przeczytałam ten artykuł :) Rani w No one killed Jessica jest raczej pierwszoplanowa...Bo ja zresztą wiem? Obie postacie i aktorki są ważne.
BeeMeR - Pią 24 Lut, 2012 10:31

Admete napisał/a:
Obie postacie i aktorki są ważne.
No właśnie - i wszyscy trzej panowie w Zindagi ;)
A ja sobie obejrzałam wycinki ze Screen Awards i zatęskniłam za Devdasem :serduszkate: chyba sobie piosenki puszczę :serduszkate:
Admete - nie byłoby źle, gdybyś się ponownie zalogowała lub zarejestrowała, bo obejrzeć warto :kwiatek:

Trzykrotka - Pią 24 Lut, 2012 10:47

BeeMeR napisał/a:
Co to za "slapgate"? :co_stracilam:

Shahrukh nakładł po gębie temu wymoczkowi, mężowi Farah :roll: Razem z Sanjayem Duttem nakładli. Afera była potężna, acz krótkotrwała. Należało się gościowi jak nic, ale to on najgłośniej krzyczał i robił medialny szum. A następnego dnia położył uszy po sobie i z żoną poleciał do Mannatu przepraszać.

Surya jest o wiele lepszym Singhamem niż Ajay i film ma o niebo lepsze zakończenie. Ale znowu w południowym jest nieznośny i długo ogrywany wątek haha śmieszny i okropna heroina. Kajal Agarwal przy Ajayu wypadła lepiej.

Admete - Pią 24 Lut, 2012 11:04

To pewnie hinduska wersja Singham będzie dla mnie strawniesza. Z drugiej strony ha-ha śmieszne sceny można przewinąć.
Przypomniałam sobie hasło na pagali :)

Admete - Pią 24 Lut, 2012 14:13

No i oglądam Screen Awards - jaka Madhuri piękna w tej czerwonej sukni.
Trzykrotka - Pią 24 Lut, 2012 18:25

Kwintesencja dojrzałej kobiecości. Mnie się też z czysto estetycznych względów podobała Katrina. Jak ona się rusza - po prostu płynie, a każdy ruch jest piękny i harmonijny.

Edit: pojawiły się pierwsze migawki z planu nowego filmu wujka Yasha. Ekipa jest w Londynie

Admete - Pią 24 Lut, 2012 20:06

Czy są jakieś konkretne informacje, o czym to będzie?
Trzykrotka - Pią 24 Lut, 2012 20:43

Nie. Wiadomo tylko, że love story z jednym bohaterem i dwiema bohaterkami (Katriną i Anushką Sharmą). Tytułu tez nie ma, podobno w Yash Raj Films mówi się na ten film "Project 45."
BeeMeR - Pią 24 Lut, 2012 20:44

Trzykrotko aż mi się ciepło na sercu zrobiło na widok Twojego avka :serduszkate: :kwiatki_wyciaga:
Admete - Pią 24 Lut, 2012 22:05

Faktycznie - avek z przeszłości ;) Projekt 45. To sobie poczekamy na szczegóły.
Trzykrotka - Sob 25 Lut, 2012 16:27

Tak, Asoka :serduszkate: Muszę od czasu do czasu wracać do kilku starszych filmów, a Asoka jest w czołówce. I Dil Se
Trzykrotka - Nie 26 Lut, 2012 22:02

Są już napisy do Filmfare'ów
http://www.srkpagali.net/...g2_itemId=56857
Na razie ściągam, jeszcze nie wiem, o czym Shahrukh z Ranbirem w tym roku mówili.

Edit! OMG! :excited: polecam z tekstem - coś pięknego!

Admete - Śro 29 Lut, 2012 23:39

Postaram się obejrzeć w weekend. A dzis na pomoc wezwałam majora Rama. Potrzebowałam męskiego ramienia i wrażliwego serca w jednym. Z dodatkiem niesmiałości, skromności oraz zdyscyplinowania ;) Och...Co to były za czasy...Znalzłam nawet avatary z fazy spodeńkowej...Kiedyś sobie ubiorę, a co ;)
Aragonte - Śro 29 Lut, 2012 23:51

O tak, major Ram jest the best :)
Ja sobie poprawiałam ostatnio humor piosenkami z Jab We Met.

Admete - Czw 01 Mar, 2012 07:13

Jab We Met pewnie tez obejrzę. Najpierw jednak chyba będzie Gdyby jutra nie było i Parineeta.
BeeMeR - Pią 02 Mar, 2012 07:20

A ja się wzięłam za Bodyguard - akurat dziś miałam wielką ochotę na coś odprężającego i nie minęło 15 minut jak siedzę z bananem jak stąd do Bangkoku :rotfl:
Gdzież indziej całe miasto tańczyłoby dla prężącego muskuły ochroniarza? :lol:
Ładny SA Katriny Kaif - gdzież indziej gwiazda tańczy z własnym ochroniarzem na scenie? :lol:
Niestety później jakiś śmieszny pan się tu też zaplatał :bejsbol: i zaczęła się seria śmiesznych scenek ochraniania Karreny w koledżu np. na sali wykładowej i damsko-męskich podchodów.
Trzy kwadranse za mną i mój początkowy entuzjazm nieco osłabł :P

Admete - Pią 02 Mar, 2012 13:46

Niestety ;) mam czasami do Salmana słabość. Kiedyś przy okazji się usmeichnę, jesli mozna.
Anaru - Pią 02 Mar, 2012 14:00

Pojawił się Don 2, własnie nabywam. :excited:
Oby w wersji jak trza, to sie dzisiaj weźmiemy za kawałek. :trzyma_kciuki:

Trzykrotka napisał/a:
Są już napisy do Filmfare'ów

Admete napisał/a:
Przypomniałam sobie hasło na pagali

A ja nad nim muszę pokombinować :mysle:
Obejrzymy z Asią ;)

Admete napisał/a:
Znalzłam nawet avatary z fazy spodeńkowej...Kiedyś sobie ubiorę, a co

Ogarnęła mnie taka cholerna nostalgia.... :(

Admete - Pią 02 Mar, 2012 14:12

Mnie tez Aniu, mnie tez. I tęsknota za wspólnym oglądaniem. Nawet z Riella nie mogę, bo nigdy nie ma sposobności.
Dona pożądam!

BeeMeR - Sob 03 Mar, 2012 16:33

Admete napisał/a:
Niestety ;) mam czasami do Salmana słabość. Kiedyś przy okazji się usmeichnę, jesli mozna.
Ależ przekonana jestem, że Bodyguard dostałaś w paczce ode mnie :kwiatek:
BeeMeR - Pon 05 Mar, 2012 12:19

Obejrzałam pół Dona 2 (do intermission) - i na razie tylko powiem, że Shahrukh jest wspaniały :excited: :serce: Każda mina, dialog, gest dopracowane do perfekcji :oklaski:
Prawie wszystko inne niestety jest o wiele słabsze :roll:

Tzn. fabuła popełnia grzech główny filmu akcji: jest o wiele za bardzo przewidywalna. Bo żeby to była komedia romantyczna, to bym się nie czepiała tego aspektu.

Natomiast wśród plusów jest też Priyanka, na którą z przyjemnością patrzę (jak to się zmieniło od czasów pierwszego oglądania pierwszego Dona :P ) oraz Hrithik, który ma bardzo udany SA :mrgreen: Tylko znów - widz błyskawicznie się domyśla wszystkiego co i jak. Szkoda. Ale tak sobie myślę żę chętnie zobaczyłabym ich w jakimś filmie razem :-D